Ημερομηνία Τρί Μάιος 06, 2025 6:20 am
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Καλό το"πανί"που πέταξα?!

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

Καλό το"πανί"που πέταξα?!

Δημοσίευσηαπό pavlos dimitriadis » Κυρ Οκτ 24, 2010 1:54 am

Τελευταία επεξεργασία απο pavlos dimitriadis την Πέμ Φεβ 20, 2014 5:21 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
pavlos dimitriadis
EN D

Δημοσ.: 152

Re: Καλό το"πανί"που πέταξα?!

Δημοσίευσηαπό pavlos dimitriadis » Κυρ Οκτ 31, 2010 11:23 pm

Πως είδα το Gradient Avax XC 3 σε δύο πτήσεις όλη η περιγραφή και άλλα σχόλια, εδώ:http://alexiptotoplagias.blogspot.com/2010/10/2010-10-24-gradient-avax-xc-3-26-pavlos.html

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Τελευταία επεξεργασία απο pavlos dimitriadis την Πέμ Φεβ 20, 2014 5:23 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
pavlos dimitriadis
EN D

Δημοσίευσηαπό Tornado » Δευτ Νοέμ 01, 2010 7:30 pm

[quote="pavlos dimitriadis"]Πως είδα το Gradient Avax XC 3 σε δύο πτήσεις όλη η περιγραφή και άλλα σχόλια, εδώ:http://pavlosdim.blogspot.com/2010/10/2010-10-24-gradient-avax-xc-3-26-pavlos.html

Το avax XC3 μου άρεσε περισσότερο από το aspen3

Δεν είναι για τα κυβικά μου μάλλον!
------------------------------------

και που οφείλεται αυτό?

Tornado
EN D

Δημοσ.: 128

Δημοσίευσηαπό pavlos dimitriadis » Δευτ Νοέμ 01, 2010 11:48 pm

tre έγραψε:
pavlos dimitriadis έγραψε:Πως είδα το Gradient Avax XC 3 σε δύο πτήσεις όλη η περιγραφή και άλλα σχόλια, εδώ:http://pavlosdim.blogspot.com/2010/10/2010-10-24-gradient-avax-xc-3-26-pavlos.html

και που οφείλεται αυτό?

Το avax θέλει περισσότερες ώρες στον αέρα! Δεν μπορώ να "βάζω" τόσες :cry: , οπότε είμαι για ένα πιο ήσυχο αλεξίπτωτο :roll: (δυάρι)...ασφαλών επιδόσεων. :wink:
Αν βοηθούσε ο σκ@tο-καιρός και πετούσα σε όλα τα ρεπό μου Κυριακή-Δευτέρα τότε θα τολμούσα να ζήσω τις συγκινήσεις που θα μου έδινε το avax! Επίτηδες το κάνει και το ξέρεις πολύ καλά αφού πετάς και εσύ.

pavlos dimitriadis
EN D

Δημοσίευσηαπό Tornado » Τρί Νοέμ 02, 2010 12:21 pm

pavlos dimitriadis έγραψε:
tre έγραψε:
pavlos dimitriadis έγραψε:Πως είδα το Gradient Avax XC 3 σε δύο πτήσεις όλη η περιγραφή και άλλα σχόλια, εδώ:http://pavlosdim.blogspot.com/2010/10/2010-10-24-gradient-avax-xc-3-26-pavlos.html

και που οφείλεται αυτό?

θα τολμούσα να ζήσω τις συγκινήσεις που θα μου έδινε το avax!
--------------------------------------

για κάνα test διατίθεται.......... τώρα που κοιμούνται τα θερμικά

Tornado
EN D

Δημοσίευσηαπό pavlos dimitriadis » Πέμ Νοέμ 04, 2010 5:25 pm

Το πανί για test βρίσκεται εδώ 6977323489 (Σάββας). Αλλά καλύτερα θα το ευχαριστηθείς με ξυπνητά όλα τα θερμικά, για να πετάς ανοιχτά (με περισσότερη ασφάλεια)
Εγώ προχτές που η πτήση ήταν με δυναμικό και για να κρατηθείς έπρεπε να κολλήσεις στην πλαγιά έφαγα ένα δεξί ασύμμετρο 40% και σε λίγο ένα ωραίο μπροστινό :cry: μιας και επέμενα να μπω στο υποτιθέμενο θερμικό! Όλα αυτά κοντά στην πλαγιά :mrgreen: με ότι αυτό συνεπάγεται... Τώρα αν το πάρεις για τσουλήθρα τέλειο θα σου φανεί αλλά δε θα ξέρεις και τίποτα για αυτό! Σε "δυνατή" μέρα όμως θα απομακρυνθείς με τη μία από τα επικίνδυνα και θα μάθεις πολλά και με ασφάλεια πάνω από όλα! :roll: :wink:

pavlos dimitriadis
EN D

Δημοσίευσηαπό vagos » Πέμ Νοέμ 11, 2010 7:34 pm

tre έγραψε:

και που οφείλεται αυτό?

"348km on the Aspen3!
Congrats to the pilot!
Isn't that like a world record on a EN-C / DHV2 Glider?
I just love my A3... "

,,,,, τι εφτιαξες παλι ρε ,,,,,τρε ???????? :lol: :lol: :lol:

mentor,,,,delta ,,,,και πρασιναλογα (ναι , ναι ,,,τα πανια μας φταινε ρε :P )

vagos
Competition

Δημοσ.: 1013

Δημοσίευσηαπό Tornado » Παρ Νοέμ 12, 2010 7:33 pm

vagos έγραψε:
tre έγραψε:

και που οφείλεται αυτό?

"348km on the Aspen3!
Congrats to the pilot!
Isn't that like a world record on a EN-C / DHV2 Glider?
I just love my A3... "

,,,,, τι εφτιαξες παλι ρε ,,,,,τρε ???????? :lol: :lol: :lol:

mentor,,,,delta ,,,,και πρασιναλογα (ναι , ναι ,,,τα πανια μας φταινε ρε :P )

τυχαίο..... δεν νομίζω. :P :P :P http://clubparafly.com.ar/dev/publicaci ... .php?p=576

Tornado
EN D

Δημοσίευσηαπό pavlos dimitriadis » Σάβ Νοέμ 13, 2010 2:33 am

...και άμα σου κάτσειιιιιιιιιι...

pavlos dimitriadis
EN D

Δημοσίευσηαπό Tornado » Τρί Νοέμ 16, 2010 10:05 am

pavlos dimitriadis έγραψε:...και άμα σου κάτσειιιιιιιιιι...

Δεν μου έκατσε...μόλις έχω παραλάβει σάββατο απόγευμα από το πρακτορείο το Gradient Avax xc3 που μου έστειλε ο σάββας από θεσσαλονίκη για δοκιμη,κυριακή πρωί πρωί εγώ και άλλοι δυο φίλοι μου τρελαμένοι τελείως έχουμε οργώσει τι μιση ελλάδα κιθαιρώνα,ιτέα,αγια ευθυμία,άμφισσα,για να καταλήξουμε στην απογείωση τις αμφίκλειας για μια ωραία τσουλήθρα πρώτη φορα που μου άρεσε τόσο πολύ η τσουλήθρα, παρόλα αυτά ( μιλάω για το Avax XC3 μη ξεχνιόμαστε )με εντυπωσίασε, ο χειρισμό του σαν το ASPEN 3 μου, η απογείωση πολύ καλή και εύκολη μιλάω πάντα σε σύγκριση με το δυάρι μου,με τι μικρή πήρα που έχω,η στροφή του δεν το συζητάμε,πολύ κλειστή και γρηγορη.και το τελευταίο που είδα! ο λόγος κατολισθήσεις απίστευτος,πολύ καλός,αφού να σκεφτείτε πέρασα πανω απο μια μάνδρα πολύ χαμηλά, μετά πάνω από το δρόμο κυκλοφορίας, και μετά στο κέντρο τις προσγείωσης.αυτά πρόλαβα να δω στη τσουλήθρα ελπίζω να μου κάτσει τι επομενη φορα για να σας πω εντυπώσεις....( εννοώ με λίγα θερμικά )

η πτήση και φωτό εδώ http://www.sky.gr/leonardo/flight/17791

Tornado
EN D

Δημοσίευσηαπό pavlos dimitriadis » Παρ Νοέμ 19, 2010 3:12 am

tre έγραψε:
pavlos dimitriadis έγραψε:...και άμα σου κάτσειιιιιιιιιι...

Δεν μου έκατσε...μόλις έχω παραλάβει σάββατο απόγευμα από το πρακτορείο το Gradient Avax xc3 που μου έστειλε ο σάββας από θεσσαλονίκη για δοκιμη,κυριακή πρωί πρωί εγώ και άλλοι δυο φίλοι μου τρελαμένοι τελείως έχουμε οργώσει τι μιση ελλάδα κιθαιρώνα,ιτέα,αγια ευθυμία,άμφισσα,για να καταλήξουμε στην απογείωση τις αμφίκλειας για μια ωραία τσουλήθρα πρώτη φορα που μου άρεσε τόσο πολύ η τσουλήθρα, παρόλα αυτά ( μιλάω για το Avax XC3 μη ξεχνιόμαστε )με εντυπωσίασε, ο χειρισμό του σαν το ASPEN 3 μου, η απογείωση πολύ καλή και εύκολη μιλάω πάντα σε σύγκριση με το δυάρι μου,με τι μικρή πήρα που έχω,η στροφή του δεν το συζητάμε,πολύ κλειστή και γρηγορη.και το τελευταίο που είδα! ο λόγος κατολισθήσεις απίστευτος,πολύ καλός,αφού να σκεφτείτε πέρασα πανω απο μια μάνδρα πολύ χαμηλά, μετά πάνω από το δρόμο κυκλοφορίας, και μετά στο κέντρο τις προσγείωσης.αυτά πρόλαβα να δω στη τσουλήθρα ελπίζω να μου κάτσει τι επομενη φορα για να σας πω εντυπώσεις....( εννοώ με λίγα θερμικά )

η πτήση και φωτό εδώ http://www.sky.gr/leonardo/flight/17791

ΕεΕ ΩωΩ
πάρε μια πτήση το Απρ
ή τον Μάι
που θα έχει θερμικά στενά
και δυνατά
και στίμα στίμα στην πλαγιά
και τότε έλα εδώ ξανά
να ΜΕ πεις για τα πανιά...
Η τσουλήθρα είναι απόλαυση!
Αντέχεις όμως να πετάς ανοιχτά τις ψόφιες μέρες με κίνδυνο να πατώσεις
αποφεύγοντας τον κίνδυνο να φας κλείσημο κοντά στην πλαγιά γιατί θέλεις να κρατηθείς εν πτήση? Με το 2αράκι το κάνεις άνετα αυτό!
Αν αντέχεις Έμπαινε! Ωέο :wink:

pavlos dimitriadis
EN D

Δημοσίευσηαπό Tornado » Τρί Νοέμ 23, 2010 3:25 am

ΕεΕ ΩωΩ
πάρε μια πτήση το Απρ
ή τον Μάι
που θα έχει θερμικά στενά
και δυνατά
και στίμα στίμα στην πλαγιά
και τότε έλα εδώ ξανά
να ΜΕ πεις για τα πανιά...
Η τσουλήθρα είναι απόλαυση!
Αντέχεις όμως να πετάς ανοιχτά τις ψόφιες μέρες με κίνδυνο να πατώσεις
αποφεύγοντας τον κίνδυνο να φας κλείσημο κοντά στην πλαγιά γιατί θέλεις να κρατηθείς εν πτήση? Με το 2αράκι το κάνεις άνετα αυτό!
Αν αντέχεις Έμπαινε! Ωέο :wink:[/quote]

----------------------------------------------------------------------------------------
Πολύ ωραίο το ποίημα σου,έκανα ακριβώς ότι λέει.

απολογισμός πτήσεων:

19/11/10 παρασκευή καντήλι,
τέλεια πτήση,2,ωρες και 26 λεπτα με θερμικά και δυναμικό τρελό κράτημα τρελό θερμικαρισμα κλειστές στροφές και γρηγορη άνοδο(τσεκαρισμένο), και απίστευτες ταχύτητες πήγαινε έλα από τι μια άκρη του βουνού στην άλλη,Αvax xc 3 ειναι αυτο, τυχαίο δεν νομίζω.

Η πτήση ειναι εδώ http://www.sky.gr/leonardo/flight/17831

21/11/10 κυριακή Σταυρος Αραχοβας:

Ξέρετε γιατί το λένε Σταυρο! Γιατί κανεις το σταυρο σου και πετάς.

Λοιπόν έχουμε και λέμε η μέρα του Avax xc 3,απογείωση όχι και τόσο καλή,για το λόγο ότι είναι δρόμος και θέλει πολύ καλο κοντρολ, στον αέρα είναι ο Ξηρός και μας λέει (αριστερά έχει ένα παρα πολύ καλο θερμικό πηγαίνετε εκεί) και πηγαίνω oooooπ και αρχίζει το πανηγύρι,τέτοιο ξύλο σε θερμικό δεν νομίζω να έχω ξαναφάει, βάλαμε και στις τσέπες μας.
Ρε Ξηρέ τι γίνεται εδώ ( δεν είναι τίποτα είσαι υπήνεμα παίρνεις το θερμικό και κολλας πίσω στο άλλο βουνό ) βγάλτε τα συμπεράσματα σας, τόσο ξύλο δεν έχω ξαναδεί,και το φτερό μου ρε παιδιά τέτοια συμπεριφορά είναι σαν να σου μιλάει,(όπως λέει και ο Ξηρόs) ετοιμάσου να χορέψουμε και αρχίζει η ζεμπεκιά μαζί του,συγχρόνως ανεβαίνεις, απίστευτη εμπειρία αυτή η άνοδος.1800 μετρα τέλεια σαν να ηρεμήσανε λιγο τα πραγματα,

Ακούω πάλι τον Ξηρό να λέει σε άλλον πιλότο (Βαγγέλη είσαι πολύ χαμηλά εκεί και έχει μπει δυνατός δυτικός και θα βρείς μεγάλη κόντρα και δεν θα μπορέσεις να βγείς)

Αμάν λέω τι κάτσαμε, κάτσε να την κάνω να βγω μπροστά για τη προσγείωση ώστε αν οι άλλοι πατώσουνε εγώ να προλάβω,αμ δε, πάτωσα εγώ και οι άλλοι πετάνε ακόμα.
Δεν με πείραξε καθόλου ήτανε τόσο απίστευτη η πτήση και η εμπειρία που μου χάρισε το Αvax xc3.που ακόμα σκέφτομαι τη πτήση αυτή.

Συμπέρασμα:

Είναι απίστευτο το πως πετάει αυτό το "ελεξιπτωτο",σου δίνει αμεσως τα μηνύματα του τι θέλει να κάνει, και εσύ απλά αντιδράς και το κρατας, ειδικά όταν μπαίνει στο θερμικό δεν είναι τόσο βίαιο όσο περίμενα,το κρατάς λίγο, κλεινεις τη στροφή και απολαμβάνεις την άνοδο,
απίστευτη εμπειρία,θέλω να την ξαναζήσω.

Η πτήση ειναι εδώ http://www.sky.gr/leonardo/flight/17856

Tornado
EN D

Δημοσίευσηαπό pavlos dimitriadis » Τετ Νοέμ 24, 2010 3:29 am

καλό το άτιμο αλλά θέλει να "βάζεις ώρες" :roll:
(είδα και τις φώτο!) τα πλαστικά στις κυψέλες το κάνουν να κάθεται όρθιο όταν ετοιμάζεσαι για οπίσθια απογείωση και concertina-ρίζεται αυτόματα στο μάζεμα!
[ img ]

pavlos dimitriadis
EN D

Επιστροφή στην Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες