Ημερομηνία Τρί Μάιος 06, 2025 5:37 am
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Δοκιμαζοντας το Pinnacle - Κανδήλι

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

Δοκιμαζοντας το Pinnacle - Κανδήλι

Δημοσίευσηαπό dim » Δευτ Μαρ 14, 2011 6:22 pm

Πτήση απο Κανδήλι το Σάββατο 12 Μαρ 2011. Ο αέρας κράταγε αν και είχε αρκέτες και δυνατές αναταράξεις.

Η λήψη έγινε με την drift hd170, (και με το τελευταιο update - Φεβ 2011) και η επεξεργασία με το Pinnacle studio 14.

Μου έβγαλε τον αδόξαστο το Pinnacle, χρειαστήκαν 2 επανεκινήσεις του μέχρι να πάρω το τελικο αποτέλεσμα, γιατί μου είχε τερματισει το cpu (αν και διπυρηνη). Για κάθε αλλαγή στην επεξεργασία έπρεπε να περιμένω κανένα πεντάλεπτο μέχρι να την ... εμπεδώσει !!
Ομως για κάτι εύκολο και με πολλά ετοιματζίδικα εφε, είναι αστέρι.

Οσο για την κάμερα... το ξέρω πρέπει να την ισιώσω στο κρανος. :D

Find what you love and let it kill you - Bukowski
SY1ADR
-------------------------------------
http://vimeo.com/dimitrism
http://youtube.com/dimitrismm
dim
Competition

Δημοσ.: 899

Re: Δοκιμαζοντας το Pinnacle - Κανδήλι

Δημοσίευσηαπό raflas » Δευτ Μαρ 14, 2011 7:27 pm

εχω παρατηρησει οτι αν στην αρχη που πετας τα files που θες να επεξεργαστεις στο timeline του pinnacle , το αφησεις ολο να "cashari" (αυτο το πρασινακι που γεμιζει), μετα δουλευεις μακραν πιο ευκολα και γρηγορα. (βεβαια κανει 15 μερες) αλλα οταν πιασεις τα μαχαιρια και κοβεις η διαφορα ειναι αισθητη απ'το να εκοβες με την μπαρα να γεμιζει.. :)

raflas
Competition

Δημοσ.: 250

Δημοσίευσηαπό dim » Δευτ Μαρ 14, 2011 10:13 pm

οντως, έτσι είναι, αυτο που λεω ότι θέλει χρόνο να το ... εμπεδώσει.. !

αλλα για καθε δευτερόλεπτο ταινίας θέλει γύρω στα 4 sec για "casharisma", κοινώς ξημερώνει... αλλα από εφε καλά κρατεί....

Μου άρεσε μια δουλεια δικια σου από καποιο SIV, ειδικά στο τελός με τις φωτογραφίες. Οσο και να έψαξα τα εφε με τις photos, το συγκεκριμέο δεν το βρήκα, το 14 έχει κατι παρόμοια με motion photos αλλα αυτό που έχεις δεν.... αν και εχω ενεργοποιήσει ότι extra κυκλοφορεί (φανταζομαι οτι χρησιμοποιούμε τη ίδια gen :wink: )
το 14 χρησιμοποίησες?

Find what you love and let it kill you - Bukowski
SY1ADR
-------------------------------------
http://vimeo.com/dimitrism
http://youtube.com/dimitrismm
dim
Competition

Δημοσ.: 899

Δημοσίευσηαπό raflas » Δευτ Μαρ 14, 2011 11:06 pm

αν το "πακετο" σου ειναι 6.82G μπαι μικ τοτε μαλλον ναι.
τα plugins τα εγκατεστησες?

raflas
Competition

Δημοσίευσηαπό Sprayman » Τρί Μαρ 15, 2011 1:28 am

Από τα 6,82GB δεν πρέπει να έχει ούτε τα μισά γιατί νομίζω ότι έχουμε βάλει το ίδιο. Anyway, εγώ έχω τετραπύρηνο CPU και πάλι ξημερώνει μέχρι να γεμίσει τις πράσσινες μεζούρες στην μπάρα ειδικά όταν κάνεις μοντάζ. Αν δε κάνεις το λάθος να το πειράξεις, ή να παίζεις με άλλα ανοιχτά παράθυρα την ώρα που επεξεργάζεται αγαπητέ dim, τότε θα χώνεις μπινελίκια από τα παγώματα και τις απανωτές επανακινήσεις. :lol:

Η ζωή ξεκινάει εκεί που ο φόβος πεθαίνει.
OSHO
Sprayman
Competition

Δημοσ.: 970

Δημοσίευσηαπό raflas » Τρί Μαρ 15, 2011 9:36 am

Εγω προσωπικα οτι βιντεο εχω φτιαξει μεχρι τωρα ειναι σε ενα λαπτοπ 3ετιας (dualcore 1.6 2g ram kai 1 disko) με σχετικη κουραση-υπομονη.

Απλα πρεπει να του δωσεις αμεσα το υλικο που σε ενδιαφερει πετωντας τα χοντρα χοντρα που δεν θες για να μην cashari περιττα . (εγω το κανω βλεποντας το file στο media player για ναχω preview και παραλληλα κοψε-ραψε στο Pinnacle)

Σε quad core Ι7 με 8ram και 3 δισκους o ενας ssd,ειναι μερα με τη νυχτα. ΟΟΟΟΟλα τα κανεις στο pinnacle και preview και τεστ τα εφε και κοψε-ραψε αβασανιστα και ακοπα. :)
(εννοειτε οτι δεν αφηνεις να κανει της δουλειες σε ενα δισκο της μοιραζεις σε οσους εχεις)

(το πακετο **thepiratebay.org/torrent/5130775/Pinnacle_Studio_14_HD_Ultimate_-_by_Mick_%28Full_Version%29**) :mrgreen:

raflas
Competition

Δημοσίευσηαπό badder » Τρί Μαρ 15, 2011 10:58 am

Με premiere cs5 που είναι πιο βαρύ από το pinnacle όλα δουλεύουν μια χαρά και άνετα σε i7 6gb ram και 3 σκληρούς. Αλλά μόλις δοκίμασα με raid0 δεν πίστευα τη διαφορά. Μάλιστα έβαλα 2 ζεύγη δίσκων σε raid0 και έναν μόνο του και έτσι είχα 3 scratch disks (οι 2 raid0). Οι ταχύτητες εκτοξεύτηκαν.

Υποθέτω ότι αν έχεις δυνατότητα για σκληρούς η χρήση 4 ζευγών θα ήταν η ιδανική αλλά και κάπως εξεζητήμένη.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό JohnPistikos » Τρί Μαρ 15, 2011 5:30 pm

Γιαννη και εγω τα τελευταια βιντεακια μου τα εκανα με το Premiere pro cs5 με το dualcore laptop που εχω.
Βεβαια στο preview υπαρχει προβλημα και δειχνει με ελαφρες διακοπες αλλα βγαζεις ακρη με λιγη υπομονη.
Εαν παρω ενα laptop με i5 και 4gb μνημη λες να μπορω να δουλευω ανετα;
Η καρτα γραφικων παιζει ρολο στην επεξεργασια της ταινιας;

JohnPistikos
EN D

Δημοσ.: 198

Δημοσίευσηαπό badder » Τρί Μαρ 15, 2011 8:17 pm

Η κάρτα γραφικών παίζει ρόλο άλλα όχι τον κύριο. Σημαντικό είναι η μνήμη της και όχι ο χρονισμός της.

Τα Laptop έχουν το μειονέκτημα του ενός και αργου δίσκου. Οπότε θα χρειαστείς τουλάχιστον άλλον έναν ή και δυο. Προσπάθησε το laptop να έχει usb3 ή e-sata για να βάλεις αντίστοιχο εξωτερικό σκληρό για ταχύτητες. Με usb2 θα είναι κάπως καλύτερα αλλά όχι πολύ.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Επιστροφή στην Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης