Το να αρχίσουμε να σχολιάζουμε για όλα τα φόρουμ που ξέρουμε δηλ είναι ο μόνος τρόπος αντίδρασης;;
Προσωπική μου «ανάγνωση»είναι ότι ο αγανακτισμένος τόπικ σταρτερ, δεν έψαχνε για «όχλο» ανώνυμο ή επώνυμο, για να στηρίξει την γνώμη του και να του πει «μπραβο» κτλ κτλ... Πιστεύει στο δίκιο του δεν θέλει δικηγορία. Απλά ξαλάφρωσε βαφτίζοντας και καταγγέλλοντας μια συμπεριφορά-τοίχο που του ΄ρθε βίαια κατά πρόσωπο.Γιατί το φίμωμα είναι βία. Αν δεν σου έχει ξανασυμβεί σοκάρεσαι.
Η... διαδικτυακή μου ζωή, μου έχει διδάξει το απλούστατο και ωμό: όποιος έχει την δύναμη-οι εκάστοτε admins δηλ.- είναι και αυτός που έχει όπλο την λογοκρισία. Έτσι κι αλλιώς το δημιούργημα δεν μπορεί να αποκοπεί από τον δημιουργό, και πίσω από ένα σαιτ υπάρχουν άνθρωποι.
Ανεβάζει και κατεβάζει ότι γουστάρει ή δεν γουστάρει ,βλέπει ότι αθέατο εσύ έχεις, και συχνά εξευρίσκει πολλές θεωρίες και επιχειρήματα για να στηρίζει τις επιλογές του. Και γιατί να μην το κάνει όταν μπορεί με ένα κλίκ να ρυθμίσει τον κόσμο του, κατά το επιθυμητό;Ξέρεις πόσο πολύ δύσκολο είναι να ελέγξεις μέσα σου την αλαζονεία, την μισαλλοδοξία και τον εγωισμό;; Αντί να ψάξεις παραμέσα για να βρεις λάθη, και να ανοίξεις το μυαλό σου ώστε να τα χωράει όλα, να λες «εγώ καλά τα λέω όλοι οι άλλοι είναι μα$#%κες»
Εσύ στο σπίτι σου δεν κάνεις κουμάντο;;; Κακό είναι αυτό;;;
Αν λοιπόν δεν σου αρέσει η συμμετοχή μετά λογοκρισίας, απέχεις και τέλος.
Ή συμμετέχεις στα ανώδυνα και δεν πλησιάζεις όπου κάνει "τζιζ" ή τέλος πάντων διαλέγεις που και πότε θα μιλήσεις.Αυτό είναι ελευθερία αλλά ελεύθερος είναι και ο ιδιοκτήτης να κόβει αυτά που δεν τον συμφέρουν. Αυτό που κάνει την διαφορά είναι αν το ξέρεις ή όχι δηλ αν έχεις συνείδηση του τι γίνεται ή παραμυθιάζεσαι...
Αν πάλι θες, μπορείς να έχεις δικό σου... "ιστόσπιτο" και να κάνεις ότι θεωρείς σωστό. ....αποκτάς ένα σαιτ,,,, μπλόκ ,,,κτλ,,,κτλ. όπου μπορείς να γράφεις....σκέψεις.... ιδέες.... να κράζεις...να καταγγέλλεις.... να κατηγορείς ....ότι θες δηλ...
Και αν αντέχεις την κριτική,απαντάς με το κεφάλι ψηλά. Αν πάλι σε ενοχλούν σβήνε και συ ότι σου χαλάει την διάθεση ή σου τσαλακώνει το ίματζ....
Στο κάτω της γραφής όλα αυτά τα μέσα, απλώς προβάλλουν την εικόνα μας (περσόνα)που φτιάχνουμε και ρετουσάρουμε για να βγει προς τα έξω,,,
Μπορούμε όμως να κρυφτούμε από τους ανθρώπους που ζουν γύρω μας και βλέπουν τι χαρακτήρες είμαστε;;;
Κάτι άλλο μπορώ να διαλέξω για να μην πάρω ...κότα στο σακί;;;;;;