Και η πατεντα που μας στελνει ο φιλος badoulis ειναι καλη αλλα ισως υπαρχει προβλημα με το κοκπιτ , δηλαδη το μονοποδο να μην μπορει να πηγαινει απο το ενα καραμπινερ στο αλλο λογο του οτι θα εχουμε στο κεντρο το κοκπιτ.Αυτο μονο με δοκιμη μπορουμε να το δουμε εαν μας βολευει και αναλογα και με το καθισμα που εχουμε.
Ξεκιναμε λοιπον απο την αγορα του μονοποδου.Αυτο που αγορασα εγω ειναι το KONIG KN-TRIPOD45 και το πηρα νομιζω 15 ευρω απο το GETITNOW , με μια αναζητηση στο skroutz θα βρειτε και αλλα μαγαζια.Ειναι σημαντικο το μονοποδο που θα αγορασουμε να εχει και κεφαλη ωστε να εχουμε και κινηση προς ολες τις κατευθυνσεις.Βεβαια το KONIG που πηρα εγω δεν εχει μπιλια στην κεφαλη αλλα τα μονοποδα με μπιλια στην κεφαλη ειναι πολυ ποιο ακριβα.
[ img ]Το δικο μου δεν κινειται πανω κατω , μονο δεξια αριστερα.Το πανω κατω το ρυθμιζω απο την βαση της GoPro.
[ img ][ img ]Το KONIG εχει ηδη μια τρυπα στην ακρη απο την οποια περναμε μια βιδα για να στηριξουμε την ειδικη βαση της GoPro για τριποδο.Αυτην την αγοραζουμε εξτρα ψαχνοντας και παλι στο skroutz.Βαζουμε και κανα δυο λαστιχενιες ροδελες ωστε να σφιξει και συγχρονος να μπορει να γυρισει δεξια αριστερα.Η βιδα ειναι με αμερικανικο πασο και μπορουμε να βαλουμε και λιγη ειδικη κολλα που υπαρχει στο εμποριο για να μη ξεβιδωνεται ευκολα.
[ img ][ img ][ img ]Πως γινετε τωρα η προσαρμογη στο καραμπινερ.Πρεπει να βρουμε μια ατσαλινη λαμα ωστε να μπορουμε να την λυγισουμε με δυσκολια και συγχρονος να μπορει να αντεξει το βαρος του μονοποδου μαζι με την gopro.Αυτο μονο με δοκιμες θα το βρειτε σε καποιο καταστημα με σιδηρικα και ειναι και το ποιο δυσκολο πραγμα στην πατεντα.Στην συνεχεια πρεπει να ανοιξουμε μια τρυπα στην μια ακρη της λαμας για να στερεωσουμε την κεφαλη και στην αλλη ακρη ειτε μια τρυπα ειτε δυο τρυπες (οπως εκανα εγω) για να στερεωνουμε την λαμα στην μεσα μερια του καθισματος με καποιο σχοινακι ή υμαντα.Εδω θα φανει κατα ποσο ΜΑΓΚΑΙΒΕΡ ειστε!!!
Και τελος πρεπει να ντυσουμε με κατι την λαμα ωστε να μην πληγωνει το καραμπινερ και τον υμαντα που αγκαλιαζει και να την λυγισουμε καταλληλα ωστε να αγκαλιαζει τον υμαντα κατω απο το καραμπινερ.
Αυτα , και σας βαζω και τις υπολοιπες φωτο παρακατω , ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
[ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]