Ημερομηνία Πέμ Μάιος 08, 2025 1:42 am
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Ανάβυσσος 5/2/06

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

Ανάβυσσος 5/2/06

Δημοσίευσηαπό georgex » Δευτ Φεβ 06, 2006 10:59 am

Πήγαμε νωρίς και πετάξαμε! Δυναμικό στα σύννεφα. Μέλιος, Κωστής, Σωτήρης και εγώ.

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Video:
[ img ] [ img ]

georgex
Competition

Δημοσ.: 620

Δημοσίευσηαπό orck » Δευτ Φεβ 06, 2006 12:33 pm

μπρρρ λιγο ψυχοπλακωμα ειναι...
Γιωργο ειναι εκει που ειχαμε παει και μαζι το καλοκαιρι;

orck
Competition

Δημοσ.: 447

Δημοσίευσηαπό georgex » Δευτ Φεβ 06, 2006 12:46 pm

orck έγραψε:μπρρρ λιγο ψυχοπλακωμα ειναι...
Γιωργο ειναι εκει που ειχαμε παει και μαζι το καλοκαιρι;

Κοίτα, απλώς βγήκαν λίγο σκοτεινές οι φωτογραφίες :)

Καλά ήταν, άλλωστε φύγαμε νωρίς, άνετα πέταγε για καμμιά ώρα ακόμα.

Ναι εκεί είχαμε πάει το καλοκαίρι.

georgex
Competition

Δημοσίευσηαπό ian » Τετ Φεβ 08, 2006 9:58 am

Στην αναβυσσο με τι ανεμο πεταει και ποση ενταση?επισης με την απογειωση/προσγειωση τι παιζει ειναι ευκολη?

ian
Competition

Δημοσ.: 210

Δημοσίευσηαπό georgex » Τετ Φεβ 08, 2006 2:00 pm

ian έγραψε:Στην αναβυσσο με τι ανεμο πεταει και ποση ενταση?επισης με την απογειωση/προσγειωση τι παιζει ειναι ευκολη?

Η απογείωση βλέπει νότια, και είναι πολύ εύκολη. Θα πρέπει όμως 1η φορά να πας με κάποιον άλλο, για να σου δείξει που είναι.
Προσγείωση επίσης πολύ εύκολη, ουσιαστικά είναι μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ αλάνα. Υψομετρική διαφορά είναι γύρω στα 450 μέτρα.

Υπάρχει ένα κομμάτι ανάμεσα στους πρόποδες του βουνού και στην προσγείωση, με σπίτια και άλλα εμπόδια. Οπότε αν δεν κρατάει, πρέπει να πας προς την προσγείωση πριν χάσεις πολύ ύψος. Γίνεται πάντως και προσγείωση στους πρόποδες του βουνού.

Φαίνονται όλα στην φωτογραφία:
[ img ]

Πετάει από άπνοια μέχρι να τρυπάει το αλεξίπτωτό σου, δεν έχει κάποιο περιορισμό στον αέρα. Σε περίπτωση αύξησης της έντασης κατά την πτήση, μπορείς να φύγεις προς τα αριστερά, πλάι στο βουνό, ώστε να μην βρεθείς υπήνεμα.

Στο ίδιο βουνό, και πριν φτάσεις στην απογείωση της Αναβύσσου, υπάρχει πτήση προς Σαρωνίδα, με δυτικό. Απογείωση και προσγείωση όμως είναι πιό δύσκολες (απογείωση είναι από δρόμο).

Επίσης από την πίσω μεριά του βουνού (πας αφού πρώτα περάσεις από την νότια απογείωση), μπορείς να απογειωθείς με βορειοανατολικό, και να κάνεις δυναμικό. Μετά περνάς δίπλα από το βουνό και κατευθύνεσαι στην ίδια προσγείωση που προσγειώνεσαι και με νοτιά.

Θα ειδοποιήσω στην ενότητα "Να οργανωθούμε", όταν είναι να ξαναπάω εκεί. Αν θες να πας μόνος σου, να προσπαθήσω να σου δώσω οδηγίες (και στίγμα gps για την απογείωση).

georgex
Competition

Δημοσίευσηαπό ian » Πέμ Φεβ 09, 2006 1:46 pm

georgex σε ευχαριστω για τις πληροφοριες.. αν πας καποια φορα και μπορω και εγω, ευχαριστως να ερθω. Βεβαια ακομη δεν πεταω χωρις τον εκπαιδευτη μου,ομως πραγματικα θα ηθελα να γνωρισω ανθρωπους με μεγαλυτερη εμπειρια ''στο βουνο'' οπως λενε!! Καλες πτησεις και ασφαλεις προσγειωσεις ευχομαι.

ian
Competition

Δημοσίευσηαπό ian » Τρί Μαρ 07, 2006 5:33 pm

Φιλε georgex πηγα το Σαββατο 04/03 στην Αναβυσσο με τον εκπαιδευτη μου και αλλους δυο μαθητες. Εκανα μια αξιοπρεπη τσουληθρα 7 λεπτων πρεπει να ηταν απ'οσο υπολογιζω,αλλα πραγματικα οι εικονες της θαλασσας απο ψηλα σε αποζημιωναν!! Εκεινη την μερα η προβλεψη στην Αττικη εδινε δυτικους ασθενεις,ομως στην αναβυσσο μαλλον επικρατουσαν οι αυρες και ειχε ανεμο νοτιο, φατσα στο βουνο.Πανω απο τις κεραιες ειχε λιγες αναταραξεις αλλα τιποτα το ανησυχητικο και στην προσγειωση αισθανθηκα εντονη ανεμοβαθμιδα αν και δεν εχει εμποδια μπροστα!!μου φανηκε λιγο περιεργο αυτο γιαυτο και το γραφω εδω. Καλες πτησεις ευχομαι σε ολλους.

ian
Competition

Επιστροφή στην Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες