Ημερομηνία Τετ Μάιος 07, 2025 1:01 am
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Κεφαλλονια επιτελουςςςςςςςςς

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

Κεφαλλονια επιτελουςςςςςςςςς

Δημοσίευσηαπό rr » Σάβ Μάιος 13, 2006 8:39 pm

Να 'ναι καλα ο agrodoc που ηρθε στο νησι και εκανα την πρωτη μου πτηση -τσουλιθρα αλλα την καταευχαριστηθηκα - μετα απο εναμισυ χρονο!!! :lol:

rr
EN A

Δημοσ.: 18

Re: Κεφαλλονια επιτελουςςςςςςςςς

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Τρί Μάιος 16, 2006 9:07 pm

OK, Kατερίνα! Αλλά μη το λες αυτό γιατί εσύ έχεις Π. και σου "φαίνεται"
ενώ εγώ δεν πήρα ακόμη ΠΛ. :x Απλά η ψυχολογία στο άθλημά μας είναι ίσως ο καθοριστικότερος παράγοντας και το να είσαι μόνος/νη δεν είναι ότι καλύτερο ή ασφαλέστερο!
Την επόμενη μέρα (Κυριακή 14-5-06), πήγα με την κοπέλα μου για μπάνιο στο Μύρτο (λίγο κρύο το νερό ακόμα,αλλά συνηθίζεται γρήγορα) και κατά τις 15:30 απογειώθηκα από το εκκλησάκι της Υπαπαντής για μια 20λεπτη πτήση με δυναμικό! Ο άνεμος στην απογείωση ήταν φάτσα με ένταση από
14 έως 20 km/h και αραιές ριπές ως 23km/h. Προσγειώθηκα διότι "πάτωσα", θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχει 3-4 km/h μέσο όρο περισσότερη ένταση για άνετο κράτημα :? ! Παράξενα κουνήματα ή απώλεια της πίεσης στα φρένα δεν παρατήρησα ακόμη και στα πιο "σκαμμένα" σημεία της πλαγιάς. Στην αρχή κρατήθηκα στο δεξί-Βόρειο τμήμα του κόλπου λίγο πιο κάτω από το ύψος του δρόμου απ'όπου έφυγα τελικά γιατί ο άνεμος έμοιαζε να μπαίνει κάπως διαγώνια{υπήνεμος} πάνω από το βόρειο "κέρας" του κόλπου όπως έδειχνε η κίνηση των νεφών-υγρασιών 200-300 μέτρα ψηλότερα από το πανί μου. Πέρασα την κεντρική
"χαραδρούλα" του κόλπου άνετα και έπιασα στην αριστερή-Νότια πλαγιά για 4-5 στροφές χωρίς απώλεια ύψους μέχρι και το εκκλησάκι που είναι εκεί και οι κουρνιασμένοι γλάροι!
Είναι μια πολύ ικανοποιητική πτήση με δυναμικό και φοβερή θέα, που όμως προσωπικά δεν την συγκρίνω με την αντίστοιχη στον Άγιο Νικήτα της Λευκάδας. Ο λόγος είναι το "μικρό" μήκος της πλαγιάς και το "άγριο" στην εμφάνισή της που αρχικά τουλάχιστον σε προβληματίζει.
Πάντως σίγουρα είναι από τις καλύτερες πτήσεις για Π.Π. και ότι καλύτερο έχω βρει στο νησί ως τώρα! Να προλάβουμε μόνο πριν πήξει ο Μύρτος στους τουρίστες!
Και αυτά την ίδια μέρα που στον Εμπεσό γραφόταν ιστορία :( από τους "δικούς" μου! 2ωρες και 3ωρες πτήσεις, 2 πιλοτόνια από τον Εμπεσό προσγειώθηκαν στο Στράνωμα!!! και άλλα 2 μετά τη γέφυρα Επισκοπής (κατεύθυνση προς Καρπενήσι)!! ενώ "νεότεροι" πιλότοι πήγαν μέχρι τη Χελώνα ή το Μιτσέλι και επέστρεψαν!
PS : Επιτέλους θυμήθηκα το password για το login στο sky!

agrodoc
Competition

Δημοσ.: 302

Δημοσίευσηαπό wildboy » Παρ Μάιος 19, 2006 11:54 am

Παιδαι περιμενετε κι εμενα καταφθανω σε λιγες μερες.Ετομαστειτε

ΜΑΚΗΣ

wildboy
EN A

Δημοσ.: 10

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Δευτ Μάιος 22, 2006 9:08 pm