Ημερομηνία Παρ Μάιος 02, 2025 1:25 pm
Text Size

Οργάνωση πτήσεων / μετακινήσεων

ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Που θα πετάξουμε, πότε και πως θα πάμε εκεί

Συντονιστής: Moderators

Δημοσίευσηαπό adreas » Δευτ Απρ 16, 2007 2:56 pm

Έχω πετάξει και γω από κει. Είναι κούκλα. Απλά πρέπει να προσέχεις στην απογείωση έχει κάτι ελιές σχετικά κοντά γι αυτό πρέπει να προσέχεις μη σκάσεις επάνω (φρόντισε να απογειωθείς γρήγορα αλλιώς ακύρωσε αμέσως). Η πτήση είναι μικρή αλλά βγαίνεις πάνω από τη θάλασσα εύκολα και το πάνω κάτω είναι δέκα λεπτά αντί για δέκα μέρες που κάνεις για κορυφή προς Πόρτο Γερμενό. Για να πας απογείωση στρίβεις στο χωματόδρομο που μπαίνει μέσα στο δάσος στην τελευταία (ή πρώτη, ανάλογα αν έρχεσαι από πάνω ή κάτω) στροφή που βλέπεις θάλασσα και πας μέσα μέχρι να δεις άνοιγμα στα αριστερά σου. Έχει ενα κομάτι περιφραγμένο, απογειώνεσαι αριστερά και μπροστά από την περίφραξη. Αν πέσεις σε ελιά φρόντισε να σε παίρνει κάποιος βίντεο για να το βάλουμε στο youtube. Αν βρεις το Σπηλαιολόγο πολύ πιθανόν να ενδιαφέρεται να πάτε παρέα.

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Re: ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δημοσίευσηαπό antonism » Τετ Απρ 18, 2007 6:14 pm

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Μήπως υπάρχουν συντεταγμένες, προσανατολισμός, υψόμετρο της απογείωσης;
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εναλλακτική του Κιθαιρώνα τις μέρες που γράφει <<κλειστόν λόγω δυτικών ανέμων>>;
Από την περιγραφή καταλαβαίνω πως η υπάρχουσα απογείωση είναι μάλον χαμηλή. Το βουνό φαίνεται περίπου 800-900 μέτρα ψηλό και δημιουργεί ωραία και πολλά υποσχόμενη "κουτάλα", αλλά επειδή είναι κοντά στη θάλασσα, υποθέτω πως θα βγάζει θερμικά πάνω από τα 400-500 μέτρα.
Τις ελιές λέω να τις αποφύγω προς το παρόν, αλλά όταν το αποφασίσω θα φωνάξω και το μεγκα. :lol:

antonism
EN A

Δημοσ.: 28

Δημοσίευσηαπό orck » Τετ Απρ 18, 2007 6:30 pm

οι φημες λενε (norad) οτι ειναι φιλικο δεντρο για τους παραπενταδες, πεσε επανω τους αφοβα :)

orck
Competition

Δημοσ.: 447

Δημοσίευσηαπό norad » Τετ Απρ 18, 2007 9:00 pm

σεμνάαααα :D

Τελευταία επεξεργασία απο norad την Πέμ Απρ 19, 2007 11:24 am, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό adreas » Τετ Απρ 18, 2007 9:03 pm

Προσανατολισμός είναι λυρίως προς το νοτιά και ίσως δυτικοφέρνει λιγάκι, έτσι με το μάτι. Υψόμετρο λίγο, καμιά 200αριά μέτρα πάνω κάτω πρέπει να είναι αν και δεν έχω μετρήσει. Αλλά αν σου κάτσει κολλάς στο βουνό αριστερά και μπαίνεις προς τα μέσα, με λίγη φαντασία μπορείς να κάνεις καλή πτήση. Εγώ έχω δεν έχω πετάξει από κει 3-4 φορές και μια από αυτές έκανα πάνω από ώρα πτήση χωρίς βάριο (νόμιζα ότι πάω για τσουλήθρα) με θερμικά στον κάμπο πίσω από την παραλία.

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Τετ Απρ 18, 2007 11:49 pm

Πάντως ,
σχετικά με την πιθανή απογείωση στις Έρυθρές, Εγώ θα έβαζα και μια άλλη εκδοχή.

Ας δούμε και το ενδεχόμενο της πραγματικής εναλλακτικής που θα έχει κάτι παραπάνω να μας προσφέρει, όπως για παράδειγμα μια απογείωση με προσανατολισμό Ν, ΝΔ, ώστε να δίνει στην περιοχή περισσότερες δυνατότητες για πτήσεις όταν οι Πλαταιές είναι λάθος, και να δίνει ευκαιρίες για μεγαλύτερες πτήσεις στην περιοχή , προς Πάρνηθα.

Βαγγέλης Τσούκας
[font=Times New Roman]Freedom team[/font]

tsoukasvaggelis
Competition

Δημοσ.: 459

Δημοσίευσηαπό ian » Πέμ Απρ 19, 2007 1:00 am

Στο Καντήλι απ'ότι φαίνεται η προσγείωση σιγά σιγά κλείνει μήπως πρέπει να κάνουμε κάτι και γιαυτό;

Εμείς ψάχνουμε και καλά κάνουμε βέβαια, καινούρια απογείωση αλλά βλέπω την νότια πτήση μας να έχει πρόβλημα σε λίγο καιρό :roll:

Το Παρα5 ειναι ψυχολογικό αθλημα
ian
Competition

Δημοσ.: 210

Δημοσίευσηαπό paramick » Παρ Απρ 20, 2007 8:37 pm

Οταν επιστρεφω Αθηνα απο την διαδρομη της Παρνηθας
βλεπω ενα βουνο με κεραια,και εκκλησια στην κορυφη,νομιζω στα Σκουρτα....(στα μισα της μεγαλης ευθειας,στο στοπ αριστερα)
Αυτο πρεπει να πεταει νοτια.............!!!!!!!!!
Εχει κανεις πεταξει απο κει,η εστω το εχει δει? :?:

paramick
Competition

Δημοσ.: 1063

Δημοσίευσηαπό norad » Δευτ Απρ 23, 2007 9:09 am

Αν λες αυτό που νομίζω είναι ακριβώς πάνω από το χωριό "Πύλη" και έχει πολύ μικρή υψομετρική: απογείωση 665 με προσγείωση 555.

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό paramick » Δευτ Απρ 23, 2007 11:20 pm

Ναι Alex,αυτο εννοουσα,.....μου φαινοταν πιο ψηλο απ το δρομο........ :|

paramick
Competition

Δημοσ.: 1063

Προηγούμενη

Επιστροφή στην Οργάνωση πτήσεων / μετακινήσεων

Μελη σε συνδεση