Ημερομηνία Τρί Μάιος 06, 2025 4:15 pm
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Αμφίκλεια 12.05-FREEDOM THERMAL CAMP

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

Αμφίκλεια 12.05-FREEDOM THERMAL CAMP

Δημοσίευσηαπό MIK » Τρί Μάιος 15, 2007 11:20 am

-Γιατί δεν γράφεις?
-Τι να γράψω που κοιτάω τα σύννεφα. Εδώ άλλοι βάζουν πτησάρες και δεν γράφουν...να πετάξω καλά να γράψω

Με την ευκαιρία του thermal camp επιτέλους ξαναμαζευτήκαμε τσούρμο Αμφίκλεια με καλό καιρό.

Τα παιδιά είχαν κάνει θεωρητικό μάθημα το πρωί με τον Βαγγέλη και κατά τις 12 η απογείωση γνώρισε παλιές καλές μέρες με χαβαλέ και αλεξίπτωτα παντού. Η διαταγή του σλαβεκ ήταν σαφής. Βομβαρδίστε τον καμπο με αλεξίπτωτα.

Πρώτα φεύγουν οι μαθητές του camp κατά τις 1 που με προσπάθεια κρατιούνται για λίγο και θερμικάρουν υπό οδηγίες χωρίς να καταφέρουν να πάρουν ύψος. Αυτό μας έκανε να επιβρδύνουμε την διαδικασία ετοιμασίας .

Ο τοπικός πιλότος Νίκος όμως κάνει την έκπληξη και εκεί που όλοι του λένε να πάει δεξιά, πάει αριστερά και εξαφανίζετε για τα 2500 όπου βρίσκει ένα σύννεφο και κάθεται εκεί μέχρι το απόγευμα. Μετά η Βιβή στην πρώτη της δυνατή πτήση εξαφανίζεται για τα 2000 για να δηλώσει μετά από καμιά ώρα «λέω να κατέβω» για να πάρει την απάντηση «ε τότε γιατί κυκλώνεις?».

Οι συνθήκες ήταν λίγο περίεργες με πάυσεις που ήθελαν πολύ υπομονή στο +0 και δούλευε πάρα πολύ όλη η περιοχή εκτός από την απογείωση. Όποιος έπερνε 200 μέτρα και πήγαινε προς τον Παρνασσό μετά έβλεπε 2500.

Όλοι οι μαθητές θερμικάρανε υπό τις οδηγίες του σλαβεκ άλλοι με απίστευτη και ανέλπιστη για αυτούς επιτυχία και άλλοι απλά κρατηθήκανε για αρκετή όμως ώρα στα κοπανιστά ανοργάνωτα θερμικά της Αμφίκλειας. Το χαμόγελο μετά όλων όμως ήταν βέβαιο αν και κάποιοι δήλωσαν «ζαλισμένοι» από τα «ξαφνικά μια κλωτσιά» που μοίραζε απλόχερα ο άερας.

Αντώνης, Τζέρι, Λουκάς επίσης 2500. Έφυγα μαζί με τον van tsouk και αφού επέδειξαμε tsoukia υπομονή πήγαμε και οι δυο 2500 μετά από μια ώρα μάχης να πάρουμε ύψος να φύγουμε για μέσα στο βουνό. Ο Βαγγέλης έβγαλε πτησάρα προς Μπράλλο ενώ εγώ περιορίστηκα στο γνωστό Βελίτσα και πίσω. Πάντως για πρώτη φορά μπήκα μέσα στη Βελίτσα με πολύ ύψος και κύκλωσα με 3 αετούς κάτι που θα το θυμάμαι για πάντα.

Τελικά αποτύχαμε. Όλοι γυρίσαμε προσγείωση. Που είναι οι παλιές καλές μέρες που μαζεύαμε μέχρι το βράδυ 8)

Μια πρόχειρη ταινιούλα με φώτο και βίντεο

http://www.youtube.com/watch?v=M7DjU7oT-BU

[ img ]
[ img ]
Ξεκινάμε το ταξίδι για Βελίτσα
[ img ]
Άνω Τιθορέα και Τιθορέα
[ img ]
Κορφές Παρνασσού από κοντά και Βελίτσα
[ img ]
Εκεί που νιώθεις τόσο μικρός
[ img ]

http://www.sky.gr/modules.php?name=leonard...t&flightID=3310

ΑΝΤΕ ΡΕ ΓΡΑΦΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΣΕΣ ΠΤΗΣΑΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ

Τελευταία επεξεργασία απο MIK την Τρί Μάιος 15, 2007 9:41 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Re: Αμφίκλεια 12.05

Δημοσίευσηαπό ian » Τρί Μάιος 15, 2007 4:16 pm

Eγω πρωτη φορα πεταξα στην αμφικλεια και μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα!!! παρα πολυ ομορφο μερος, απιστευτα βουνα!!

Συμετειχα και εγω στο thermal camp, ομως την ατυχια μου μια αμυγδαλιτιδα που εμφανισα δυο μερες πριν με αναγκασαν να επιστρεψω για Αθηνα μετα την πρωτη πτηση :(

Εκανε φοβερη ζεστη και οταν προσγειωθηκα εως οτου να βγαλω την φορμα και να μαζεψω το αλεξιπτωτο ειχα πεσει κατω, σχεδον εξαντλημενος απο τον πυρετο που δεν ξεχασε το γνωστο ραντευου των τελευταιων ημερων μαζι μου :oops:

Παρολο που εκανα μονο μια πτηση αυτα που εμαθα σε αυτην για τα θερμικα και οι συμβουλες του Σlav στο vhf για το πως να κυκλωνω για μενα ηταν υπερικανοποιητικα :D

Αισθανομαι οτι εχω προχωρησει ενα σκαλοπατι ακομα στην τεραστια σκαλα της κατανοησης της πτησης Ευχαριστω τον SLAV και τον Βαγγελη για αυτα που μας μαθαινουν. :D

Το Παρα5 ειναι ψυχολογικό αθλημα
ian
Competition

Δημοσ.: 210

Re: Αμφίκλεια 12.05

Δημοσίευσηαπό slav » Τρί Μάιος 15, 2007 5:29 pm

to syminario TERMAL CAMP organose FREEDOM, emis to paroysiazame.
sxoli exfarysti oloys symetexontes gia apsogi syperyfora ke synergasyia.

slav
team freedom

slav
EN B

Δημοσ.: 77

Re: Αμφίκλεια 12.05-FREEDOM THERMAL CAMP

Δημοσίευσηαπό lazaros » Τετ Μάιος 16, 2007 9:40 am

Κι εγώ δυστυχώς ήμουν από εκείνους (τους λιγοστούς) που δεν κατάφεραν να κυκλώσουν αξιοπρεπώς κάποιο θερμικό... :(

Τη μια κύκλωνα καθοδικά, την άλλη ξεκίναγα να κυκλώνω αλλά πλησίαζα στη πλαγιά και σταμάταγα, άλλοτε το έχανα και το ξανάβρισκα αλλά μεχρι να κερδίσω κάτι σε ύψος το έχανα πάλι... Πάλι καλά που έφτασα και στη προσγείωση γιατί στη δεύτερη πτήση κατέβαινα αρκετά γρήγορα (μέχρι και με -5m/s) και με δυσκολία πέρασα τον δρόμο...

Πάντως το απογευματινό δυναμικό λίγα μέτρα πάνω απο την απογείωση ήταν απολαυστικό και το άρωμα από τα έλατα δεν ξεχνιέται... :)

Thanks to all για τη βοήθεια και τη καλή παρέα!!!

Λάζαρος

lazaros
EN D

Δημοσ.: 147

Δημοσίευσηαπό cumulus » Τετ Μάιος 16, 2007 3:38 pm

Μπράβο παιδιά :lol: , Μιχάλη καλό το βιντεάκι και η πτησούλα σου, χάρηκα που και ο jerry μετά από καιρό είδε το αγαπημένο του βουνό από ψηλά :lol: .
Τέλος μπράβο και στον Σλαβεκ, Βαγγέλη και Freedom γιατί μόνο με τέτοιες προσπάθειες θα δούμε περισότερους και πιο ασφαλείς πιλότους στον αέρα.
Μου έλειψε ο Παρνασσός ... :cry:

Ο καλυτερος πιλοτος ειναι αυτος με το μεγαλυτερο χαμογελο μετα την πτηση ! :lol:

http://www.youtube.com/profile?user=manoskyriakakis

http://www.o2paragliding.gr/
cumulus
Competition

Δημοσ.: 213

Δημοσίευσηαπό orck » Τετ Μάιος 16, 2007 3:57 pm

επεσε τσεκουρι εδω η μου φαινεται; :( :( κριμα
νεα νοοτροπια στο sky.gr;
το ποστ του aris παρολο που δεν προσθετει κατι στο θεμα ειναι 100% αληθινο
εχει δικιο οταν λεει οτι απο τοτε που μπηκε ο λεοναρντο εξαφανιστηκαν οι περιγραφες

ΜΙΚ την ιδια μερα καταφερα και πηγα απο Κιθαιρωνα, Καπαρελι, Μελισοχωρι, Λουτουφι και προσγειωθηκα αναμεσα στο Λουτουφι και στην Θηβα
μικρη διαδρομη δεν λεω αλλα μου αρεσε παρα πολυ :)

orck
Competition

Δημοσ.: 447

Δημοσίευσηαπό MIK » Τετ Μάιος 16, 2007 5:02 pm

Mπράβο Παναγιώτη...μικρή? :twisted: Μια χαρά

Βασικά δε ξέρω γιατί αποφεύγουν να γράφουν κάποιοι που και παλιά γράφανε περιγραφές. πχ gus

Κάθε όμορφη πτήση αξίζει να τη μοιραστείς όπως κάνουν τα παιδιά από την Ηπειρο και στο mmk και ακόμα και να είναι μην είναι κάτι το σπουδαίο αν είναι για σένα όμορφη...

Επίσης αυτό που πρέπει να αναφερθεί για το camp ήταν τα πολλά λεπτά τηλεκατεύθυνσης από slav που κέρδισαν όλα τα παιδιά και έμειναν 10-20 λεπτά στο 0 ενώ πραγματικα δεν κράταγε με συμβουλές για κορμί-φρένα κλπ. Μακάρι πιο συχνά

Υπομονή ian lazaros etc και δουλειά και ξαφνικά αυτόματα αν κρατάει η μέρα θα είστε ψηλά. Πτήσεις και τέτοια σεμινάρια και θα γίνει

Μάνο λες να κάνουμε video fly Parnassos :?:

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Δημοσίευσηαπό norad » Τετ Μάιος 16, 2007 7:17 pm

orck\";p=\"8638 έγραψε:επεσε τσεκουρι εδω η μου φαινεται; :( :( κριμα
νεα νοοτροπια στο sky.gr;

Τι εννοείς Παναγιώτη;;

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό badder » Τετ Μάιος 16, 2007 8:27 pm

Χμμμμ... τι εννοείς "τσεκούρι", "νέα νοοτροπία"??????
Δεν καταλαβαίνω γιατί λές "κρίμα".

Ποτέ δεν έχει κοπεί κάτι από εδώ... Αντιθέτως στο sky μπορεί να γράψει όλος ο κόσμος ότι θέλει εντός βέβαια λογικών πλαισίων.

Αν ο κόσμος θέλει να περιγράψει τις πτήσεις του βεβαίως και μπορεί όπως μπορούσε πάντα. Μάλιστα στη καινούρια έκδοση έχει και δυνατότητες που δεν είχε παλιά.. όπως κατευθείαν επισύναψη αρχείων, εικόνων κτλ.

Το αν όμως θέλει να μοιραστεί ο κάθε πιλότος τις εμπειρίες του δεν είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να παρέμβουμε.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό orck » Τετ Μάιος 16, 2007 10:04 pm

χθες εδω υπηρχαν περισοτερα μυνηματα

πιο συγκεκριμενα ο aris ειπε οτι ειναι κριμα που πλεον δεν στελνει κανεις περιγραφες και ο andread που του ειπε οτι λεει για δευτερη φορα το ιδιο πραγμα

αυτα σημερα δεν υπαρχουν

orck
Competition

Δημοσ.: 447

Δημοσίευσηαπό arisk » Πέμ Μάιος 17, 2007 12:13 am

Ουδέν σχόλιο.
Οι Περιγραφές Πτήσεων δεν είναι για τέτοιες σηζητήσεις

Μην αμελείτε να παίρνετε την πτήση σας.
http://www.ppg.gr
youtube. ariskol
arisk
EN D

Δημοσ.: 125

Δημοσίευσηαπό arisk » Πέμ Μάιος 17, 2007 12:23 am

cumulus

Μπράβο παιδιά

μπράβο και στον Σλαβεκ, Βαγγέλη και Freedom γιατί μόνο με τέτοιες προσπάθειες θα δούμε περισότερους και πιο ασφαλείς πιλότους στον αέρα.
quote]

Μην αμελείτε να παίρνετε την πτήση σας.
http://www.ppg.gr
youtube. ariskol
arisk
EN D

Δημοσ.: 125

Δημοσίευσηαπό badder » Πέμ Μάιος 17, 2007 12:46 pm

orck\";p=\"8643 έγραψε:αυτα σημερα δεν υπαρχουν

Το αρχικό κείμενο του Άρη είναι εδώ http://www.sky.gr/viewtopic.php?t=1340 . Αν το ξανάγραψε και το έσβησε μόνος του (ή το ζήτησε) είναι επίσης κάτι που μπορεί να κάνει (στα δικά του μηνύματα) και δεν το ελέγχει κανείς.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Παρ Μάιος 18, 2007 5:14 pm

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ευχάριστο είναι για εμένα να συμμετέχω σε μια τέτοια διαδικασία μετάδοσης γνώσεων.

Κάποτε όταν εμείς ξεκινήσαμε πριν από κάμποσα χρόνια, η γνώση τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο ήταν πολύ περιορισμένη και έπρεπε να ψάξεις από μόνος σου για να βρεις πράγματα που δεν καταλάβαινες εύκολα και δεν υπήρχε και κάποιος να σου εξηγήσει.

Σήμερα, άνθρωποι που είναι φιλόδοξοι στο να γίνουν καλύτεροι τόσο σε επιδόσεις όσο και σε ασφάλεια, έχουν αυτήν την ευκαιρία να συζητήσουν πράγματα που τους απασχολούν αλλά και να συνειδητοποιήσουν πράγματα που δεν ξέρουν.

Παρόλα αυτά, να ξέρετε ότι δεν υπάρχουν αυθεντίες, αλλά άνθρωποι που απλά θέλουν να μοιραστούν τη γνώση που έχουν συγκεντρώσει και όχι να την κρατήσουν για τον εαυτό τους.
Μόνο έτσι θα πάει μπροστά ο χώρος μας.

Βαγγέλης Τσούκας
Freedom Team

tsoukasvaggelis
Competition

Δημοσ.: 459

Επιστροφή στην Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Google [Bot] και 1 επισκέπτης