agrodoc\";p=\"11355 έγραψε: Την Κερατέα την έψαξα και εγώ...Ανέβηκα στη βόρια απογείωση, ψηλά στο βουνό, σε ένα εγκατελημένο στρατόπεδο...αλλά από κάτω περνάνε κάτι θερίοι πυλώνες της ΔΕΗ και ενώ έχει πολλά χωράφια για προσγείωση, περνάνε πολλά καλώδια χαμηλά...
Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα καλώδια αυτά, είναι μόνο για να σε αγχώνουν μέχρι να πετάξεις 1-2 φορές. Θα πάμε μαζί. Στην Κερατέα υπάρχει πιλότος που πετάει συνέχεια το μέρος.
Η απογείωση είναι αριστερά και έξω από το στρατόπεδο.
agrodoc\";p=\"11355 έγραψε: Το απέναντι ψηλό βουνό με νότια απογείωση φαινόταν εξαιρετικά ενδιαφέρον και έχει ένα ραντάρ στην κορυφή. Αλλά δεν μπορείς να την προσεγγίσεις γιατί είναι restricted area της αεροπορίας υποθέτω...Κρίμα γιατί φαίνεται πολύ καλή περίπτωση...
Ναι αυτό είναι η "Μερέντα" και το ξεχνάμε. Το ραντάρ πρέπει να είναι του αεροδρομίου.
Υπόψη οτι και η Κερατέα είναι μέσα στο όριο των 10νμ από το Βενιζέλος. Πάντως δεν είναι στο "πέρασμα" των αεροπλάνων.
agrodoc\";p=\"11355 έγραψε: Σκεφτόμουν λοιπόν, πως να πετάει μια βόρια "σκιασμένη" το απόγευμα πλαγιά, που χρειάζεται βόριο μετεωρολογικό για να πετάξει (από πλευράς στρωτής ροής αέρα).
...
Στον Κιθαιρώνα μου άρεσε η πτήση και είναι ένα μέρος να δουλέψεις θερμικά σε πεδιάδα, αλλά ακόμη το έχω απορία πως θα είναι στον αέρα σε μια λιακάδα με βόριο.
Δεν σκιάζει εύκολα το καλοκαίρι, απλώς ο ήλιος την χτυπάει με μεγάλη κλήση οπότε μπορεί να μην είναι δυνατά τα θερμικά.
Αν υπάρχεις βόριος μετεωρολογικός, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, δεν πιάνει κάποια αύρα από νοτιά ή δυτικό. Το πρόβλημα σε τέτοιες μέρες στον Κιθαιρώνα είναι η δυνατή βοριοανατολική αύρα, που σε συνδιασμό με κάποιο βοριά ψηλά, δεν σε αφήνουν να βγεις εύκολα στον κάμπο.
Αλλά υπάρχουν και οι καλές μέρες.