Ημερομηνία Σάβ Μάιος 10, 2025 1:44 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις

Πυρκαγιά στον Κιθαιρώνα

Ανακοινώσεις από τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς στην Ελλάδα

Πυρκαγιά στον Κιθαιρώνα

Δημοσίευσηαπό norad » Δευτ Αύγ 24, 2009 1:05 am

Η χθεσινή πυρκαγιά πίσω από την Ελωπία που κατευθυνόταν προς Καλαμάκι προχώρησε και πέρασε από Αγ.Βασίλη και πήγαινε προς Βίλια. Έχει κανείς νεώτερα;

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Re: Πυρκαγιά στον Κιθαιρώνα

Δημοσίευσηαπό adreas » Δευτ Αύγ 24, 2009 2:30 am

Διάβασα επίσης για Ομπλό και Καλέτζι. Κανένα νέο απο τους Πατρινούς;

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Αύγ 24, 2009 9:12 am

Σήμερα το πρωί που επέστρεφα από Πλαταιές ο καπνός ήταν πυκνός στη νοτιοδυτική πλευρά του Κιθαιρώνα αλλά σαφώς πολύ πιο χαμηλά από ότι χθες. Υποθέτω ότι βρίσκεται κοντά στο Πόρτο Γερμενό. Το κακό είναι ότι ο ΒΑ άνεμος ήταν έντονος στη περιοχή από τις 8 το πρωί.

Το θέμα είναι να περιοριστεί η φωτιά στα πουρνάρια και στα πεύκα και να μην μπεί στο ελατοδάσος. Η αλήθεια πάντως είναι ότι την Κυριακή το πρωί νωρίς η φωτιά είχε περιοριστεί πάρα πολύ σε μια χαράδρα και έαν υπήρχε για μια ώρα ένα εναέριο μέσο θα είχε σβήσει. Αλλά υπήρχαν άλλες αυθαίρετες προταιρεότητες.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό paramick » Δευτ Αύγ 24, 2009 9:34 am

paramick
Competition

Δημοσ.: 1063

Δημοσίευσηαπό DrFlight » Δευτ Αύγ 24, 2009 10:34 am

adreas έγραψε:Διάβασα επίσης για Ομπλό και Καλέτζι. Κανένα νέο απο τους Πατρινούς;

Ανδρέα αν καταλαβαίνω καλά πρόκειται για περιοχή ''Καλέντζι'' που υπάρχει (και) στη βορειανατολική Αττική.
Στον Ομπλό κάποια φωτιά μπήκε αργά το βράδυ, αλλά συγκεκριμένα μάλλον πρόκειται για τα υψώματα αριστερά του Ομπλού όπως κοιτάμε προς τη θάλασσα, στην περιοχή Ανω Καλλιθέα, μέρος της οποίας είχε ξανακαεί πριν δυο χρόνια.
Δεν έχω εικόνα μέχρι στιγμής αν έχει γίνει ζημιά, ελπίζω όμως να την ''πρόλαβαν'' γιατί με τη μισή πυροσβεστική να λείπει στην Αττική και χωρίς εναέρια μέσα, αν μπει φωτιά σήμερα το μεσημέρι με το μελτέμι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα..
Νομίζω ότι είναι καλύτερα να είμαστε στα βουνά μας σήμερα. Και ας μην πετάει..

'Paragliding and Aviation' blog
http://drflight.blogspot.com/
Vangelis 'drflight' Patra.
DrFlight
Competition

Δημοσ.: 313

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Δευτ Αύγ 24, 2009 12:43 pm

αυτη τη στιγμη καιγετε το προσυλι :cry: :cry: :cry: :cry:
αν δεν την σταματησουν θα καει και το πορτο γερμενο

η νοτια πλευρα του βουνου εχει καει η μιση και μεχρι τωρα καποια σπιτια στο προσυλι.
:cry: :cry:

Competition

Δημοσ.: 1216

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Αύγ 24, 2009 12:58 pm

Ο κιθαιρώνας απο ελικόπτερο... η νότια πλευρά.

ελικόπτερα κάνουν ρίψεις στη κορυφή και στο δυτικό μέτωπο για να την περιορίσουν, την τελευταία ώρα έχει πέσει λίγο ένταση του ανέμου. Μόλις μπήκαν και 2 Canadair στις ρίψεις. Δεν απειλούνται τα Βίλια προς το παρόν.

badder

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Αύγ 24, 2009 1:39 pm

και αυτές
τα 2 canadair Που διατέθηκαν δεν μπορούν να επιχειρήσουν ακόμα λόγω ανέμων.

badder

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Δευτ Αύγ 24, 2009 3:10 pm

Γεια χαρά σε όλους.
Μετά τη λύπη έρχεται η οργή.

Δείτε παρακάτω την εξέλιξη των πυρκαγιών:
http://firefly.geog.umd.edu/firemap/

Βαγγέλης Τσούκας

tsoukasvaggelis
Competition

Δημοσ.: 459

Δημοσίευσηαπό georgex » Δευτ Αύγ 24, 2009 3:37 pm

Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε; Τουλάχιστον από την βορινή πλευρά της φωτιάς, που ο καπνός φεύγει από την αντίθετη μεριά, και η φωτιά θα ανεβαίνει αργά το βουνό (πιστεύω). Εκεί στο διάσελο που ο χωματόδρομος περνάει στην πίσω μεριά, δεν μπορεί να γίνει κάτι να μην ανέβει η φωτιά προς τα επάνω;

georgex
Competition

Δημοσ.: 620

Δημοσίευσηαπό norad » Δευτ Αύγ 24, 2009 3:39 pm

Για όσους προτιμούν Google Earth, κατεβάστε αυτό:

http://firefly.geog.umd.edu/kml/downloa ... pe_24h.kml

norad

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Αύγ 24, 2009 4:01 pm

και δορυφορική φωτογραφία
[ img ]

και μεγαλύτερη ανάλυση http://rapidfire.sci.gsfc.nasa.gov/subs ... a.250m.jpg

badder

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Αύγ 24, 2009 4:28 pm

Και δορυφορική φωτογραφία όπου φαίνονται με λεπτομέρια οι περιοχές που έχουν καεί και καίγονται
[ img ]

και υψηλή ανάλυση http://rapidfire.sci.gsfc.nasa.gov/subs ... 1.250m.jpg

google earth layer http://rapidfire.sci.gsfc.nasa.gov/subs ... 1.250m.kmz

badder

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Αύγ 24, 2009 5:30 pm

σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία αυτή είναι η περιοχή που έχει καεί... με κάθε επιφύλαξη γιατί ακούμε πολλά.

badder

Δημοσίευσηαπό GPapapetrou » Δευτ Αύγ 24, 2009 5:58 pm

Η πυργαγια ξεσπασε αναμεσα στην παραλια καλαμακιου και της λιβαδοστρας μεσα σε μια χαραδρα το ΣΑΒΒΑΤΟ 22-08-2009 ΚΑΙ ΩΡΑ 13.00 το μεσημερι ημουν στην παραλια εκεινη την ωρα και η φωτια ηταν πολυ μικρη αυτη η ιδια φωτια εχει φτασει μεχρι οπου βλεπετε :(

GPapapetrou
EN D

Δημοσ.: 128

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Δευτ Αύγ 24, 2009 10:45 pm

σημερα στις 9 το βραδυ που εφυγα απο προσυλη την φωτια την ειχανε σβησει τα ελικοπτερα
εχει καει απο την μεση του προσυλιου και αριστερα ολο.

το προβλημα ηταν οτι τους ενοιαζε πιο πολη η αττικη και οχι ο κιθαρωνας
αν ειχαν στειλη ελικοπτερα χτες στο καλαμακι δεν θα ειχε γινει τιποτα.
κριμα.

μακαρι ολοι οι αρχοντες και οι υπευθηνοι να ψοφησουν σαν τα σκυλια

Competition

Δημοσ.: 1216

Δημοσίευσηαπό adreas » Δευτ Αύγ 24, 2009 11:58 pm

TsoukasVaggelis έγραψε:Μετά τη λύπη έρχεται η οργή.

Αυτό θα ήταν λογικό σε κάθε πολιτισμένη χώρα. Μερικές φορές Βαγγέλη έχω και 'γω κάτι κρίσεις αδικαιολόγητης αισιοδοξίας και σκέφτομαι πώς θα ήταν να ζούσα σε κάποια απ' αυτές. Φαντάζομαι για παράδειγμα ότι το ΠΑΣΟΚ θα χρησιμοποιούσε τα λεφτά που μας έδωσε ο ΕΕ για το κτηματολόγιο για να φτιάξει ένα κτηματολόγιο αντί για βίλλες.

Μετά η φαντασία μου οργιάζει και σκέφτομαι πώς θα ήταν αν το ΚΚΕ έκοβε τις υστερίες περί ανυπακοής στην ΕΕ και συνειδητοποιούσε ότι μερικές φορές αν κάναμε αυτά που λέει η ΕΕ μπορεί και να είχαμε ανακύκλωση και βιολογικούς καθαρισμούς που να δουλεύουν, να είχαμε κλείσει πολλές χωματερές, ίσως να μην είχαμε εξασθενές χρώμιο στα Οινόφυτα και η Κορώνεια να ήταν λίμνη κι όχι εξατμισμένος βόθρος. Λέμε τώρα.

Με κάτι τέτοια παίρνω φόρα και φαντάζομαι ότι και καλά η ΝΔ έχει τι στοιχειώδη τσίπα να μη συνεχίσει το καταστροφικά δρόμο του ΠΑΣΟΚ και να παραδώσει το κτηματολόγιο μαζί με το δασολόγιο. Ότι ο Σουφλιάς θα είχε κάποιο πολιτικό πόστο που του αρμόζει (όπως ας πούμε θυρωρός στη Βουλή) αντί να κάνει το λύκο του ΥΧΩΔΕ φυλάει τα πρόβατα του ΠΕ. Σκέφτομαι πώς θα ήταν η Ελλάδα εάν το ΥΠΕΧΩΔΕ έσπαγε σε δύο υπουργεία και είχαμε ένα ανεξάρτητο υπουργείο Περιβάλλοντος (όπως κάνουνε σε όλες τις βάρβαρες Ευρωπαικές χώρες).

Με κάτι τέτοια δε με σταματάει τίποτα και αρχίζω να έχω φαντασιώσεις περί ευθύνης και σκέφτομαι ότι σε κάποια χώρα μετά τις πυρκαγιές του 2007 θα είχε παραιτηθεί η κυβέρνηση (χι χι χι). Ή έστω θα είχε παραιτηθεί ο υπεύθυνος υπουργός (χο χο χο). Ή έστω θα τον είχε διώξει ο πρωθυπουργός (χα χα χα). Ή σίγουρα εάν μετά τις φωτιές είχαμε καπάκι εκλογές, σίγουρα ο λαός δε θα ψήφιζε την ίδια κυβέρνηση (ας θυμηθούμε ότι οι Ισπανοί δώσανε τα παπούτσια στο χέρι στους δικούς τους παρά τις πιέσεις των Αμερικάνων για τις εκρήξεις στο τρένο) (μουάχαχαχα). Και τέλος, ότι ο υπεύθυνος υπουργός, ο οποίος είναι εναντίον της δημιουργίας ανεξάρτητου υπουργείου περιβάλλοντος, ο οποίος δεν είχε την τσίπα να παραιτηθεί, τον οποίο δεν έδιωξε ο πρωθυπουργός και του οποίου η κυβέρνηση ξαναψηφίστηκε δε θα ήταν τόσο αναίσθητος που να βγει πριν καλά καλά σταματήσουν να καπνίζουν τα καμένα του 2007 και να δηλώσει ότι "Ο εθνικός πλούτος της χώρας είναι οι εργολάβοι" (ΧΑΡ ΧΑΡ ΧΑΡ ΕΛΕΟΣ!!!).

Αργά ή γρήγορα ξυπνάω και συνειδητοποιώ ότι από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό με εξασθενές χρώμιο στ' αυλάκι. Η ΝΔ έχει καθήσει 2 φορές στην εξουσία κι ακόμα δεν έχουμε ούτε κτηματολόγιο, ούτε δασολόγιο, ούτε υπουργείο περιβάλλοντος αλλά έχουμε ακόμα το Σουφλιά ο οποίος με εξαιρετικό θράσος τη λέει στο Σταύρο Δήμα όταν αυτός ο φουκαράς προσπαθεί να κάνει την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τις περιβαλλοντικές υποχρεώσεις της σαν κράτος μέλος της ΕΕ (ανυπακοή στην ΕΕ? Μπράβο Αλέκα, εύγε και εις ανώτερα) και κάνει ό,τι μπορεί για να σαμποτάρει τις προσπάθειες της ΕΕ κάνοντας τα γλυκά μάτια στους κάφρους της Πολωνίας. Όταν τα συνειδητοποιώ αυτά βλέπω ότι δε μου φταίει ο κακομοίρης ο Σουφλιάς. Ο αφέντης λαός μας έχει σημαντικά θέματα που τον απασχολούν. Ποδόσφαιρο. Μετεγγραφές. Ποδόσφαιρο. Μόδα. Ποδόσφαιρο. Κουτσομπολιά για τους επώνυμους. Ποδόσφαιρο. Είμαστε οι τρίτοι από τους Δυτικούς σε ποσοστό που πιστεύει ότι η θεωρία της εξέλιξης είναι μούφα (πίσω από τους Αμερικάνους και τους Τούρκους). Σε κάθε δέκα μέτρα έχουμε και μια εκκλησία αλλά σε κάθε ρεματιά έχουμε μπάζα. Σπαταλάμε ένα κάρο λεφτά για να κυνηγάμε με λύσσα εθνικές απειλές όπως οι χασισοπότες ενώ δεν έχουμε κατεδαφίσει ούτε ένα αυθαίρετο. Δε μας φταίει ο Σουφλιάς. Μας αξίζει ο Σουφλιάς. Μας αξίζει το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το εξασθενές χρώμιο, οι πυρκαγιές, οι χωματερές, τα μπάζα, ο καρκίνος, τα αυθαίρετα, ο λιγνίτης, οι μηχανότρατες, τα καρτέλ...

Το μόνο που δε μας αξίζει είναι η Ελλάδα. Κακό ψόφο να 'χουμε.

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό george29041 » Τρί Αύγ 25, 2009 8:52 am

Ωπα ρε Αντρεα...μου μαυρισες τη μερα,ολα αυτα που γραφεις τα ξερει ο Ελληνας, προτιμα να μην τα σκεφτετε ομως. :roll:

ΠΟΛΥ ΓΡΑΦΕΙΣ...ΛΙΓΟ ΠΕΤΑΣ :lol: :lol: :lol:
george29041
Competition

Δημοσ.: 376

Δημοσίευσηαπό ian » Τρί Αύγ 25, 2009 9:18 am

Πω πω αδερφακι μου τι πενα ειναι αυτη!!! δικιο εχεις.... απλα οπου φτωχος και η μοιρα του.

Κοιτα τοσα χρονια μας κοροιδευουν κανονικοτατα, τωρα πιστευω οτι ολοι ή τουλαχιστον το 95% εχουν καταλαβει την κοροιδια απο τους εξεχοντες αρχοντες τις εξουσιας, το ζητουμενο ειναι γιατι καθομαστε και τους ανεχομαστε ακομα; και γιατι οταν ερχεται η κρισιμη ωρα (της καλπης) ξεχναμε :x ;;;;;

Μας πιανουν τον κωλο κανονικοτατα μας κατεβαζουν και τα σωβρακα και μας τον φορανε κιολας και βγαινουν και δηλωνουν οτι ειναι οδηγια της Ευρωπης και ετσι πρεπει να γινει και εμεις σκυβουμε κιολας για να τους διευκολυνουμε
Με συγχωρειτε αλλα εγω πλεον θα κανω οτι μπορω πλεον για να μην μου τον φορανε αυτοι οι κολομπ....δες προσπαθηστε και εσεις για το ιδιο!!! ΕΛΕΟΣ!!!

Το Παρα5 ειναι ψυχολογικό αθλημα
ian
Competition

Δημοσ.: 210

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Τρί Αύγ 25, 2009 10:15 am

Α ρε Αντρέα,
είπες την πιο σημαντική ατάκα.
"έχουμε αυτούς που μας αξίζουν".
Είμαστε Κοπάδια από πρόβατα. Το παίζουμε λίγο έξυπνοι σαν λαός, αλλά η μούρη του ενός είναι πάνω στον κώλο του άλλου-κοπάδια. Και όπως οι τσοπάνηδες βάζουν μπροστά στο κοπάδι των προβάτων ένα κατσίκι, έτσι και εμείς έχουμε κάποιον "έξυπνο" να ακολουθούμε με την πίστη να μας σώσει χωρίς εμείς να κάνουμε και τίποτε. Αν το κατσίκι όμως πέσει στο γκρεμό, πέφτει και όλο το κοπάδι, για εκεί το πάμε.

Εμείς τους ψηφίζουμε όλους για να αντιπροσωπεύουν με τις απόψεις τους εμάς, άρα μας αξίζουν. Υπάρχουν και άξιοι άνθρωποι σε αυτή τη ζωή, αλλά λίγοι από αυτούς ασχολούνται με τα κοινά και από πάθος. Οι περισσότεροι ασχολούνται για το πάχος.

Οι ίδιοι οι υπουργοί που ρυθμίζουν τα οικιστικά, έχουν αυθαίρετο.
Η ΔΕΗ δίνει ρεύμα στα αυθαίρετα κτίσματα χρεώνοντας πιο ακριβά λίγο την εγκατάσταση.
Και οι ιδιοκτήτες των σπιτιών που χτίστηκαν με την οικοπεδοποίηση που έγινε επάνω σε καμμένα δάση, διαμαρτύρονται όταν τα σπίτια τους καίγονται από νέα πυρκαγιά, κατηγορώντας ανώνυμα το κράτος που έκανε μέχρι τώρα τα στραβά μάτια για να έχουν οι ίδιοι το σπίτι που ένδεχομένως κάηκε.
Παραλογισμοί ενός "Σύγχρονου" κόσμου.

Μου έκανε εντύπωση η γιαγιά 80 χρονών, που όρμησε στην κάμερα περιγράφοντας γιατί κάηκε ο Μαραθώνας, ενώ είχαν ζητήσει να ρίξει ένα Ελικόπτερο έναν κουβά νερό να σβήσει τη νέα εστία από τις 8 το πρωί, αυτό δεν πήγε εκεί, αλλά με 3 ακόμη έριχνε κουβάδες νερού γύρω από το σπίτι πρώην προθυπουργού!

Ηταν δραματικό το σχόλιο με το οποίο έκλεισε η γιαγιά (που σίγουρα έχει πάθει εγκεφαλικό τώρα), βάζοντας το ερώτημα του πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος σε αυτή τη χώρα να βρίσκεται αβοήθητος λόγω ανωνυμίας στα 80 του χρόνια, και να γίνεται "πρόσφυγας μέσα στην ίδια του τη χώρα?"

Χωρίς λόγια...

Βαγγέλης Τσούκας

tsoukasvaggelis
Competition

Δημοσ.: 459

Δημοσίευσηαπό coppertone » Τρί Αύγ 25, 2009 1:47 pm

... φαύλος , φαυλότατος και ολοστρόγγυλος κύκλος ...

... η εξουσία προστατεύεται από ένα περίτεχνα και πολύπλοκα στημένο σύστημα που η ίδια κατασκεύασε και φροντίζει να το συντηρεί διαρκώς ... η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι ένα απόστημα-παράσιτο ... και είναι γνωστό ότι στο εσωτερικό του αποστήματος δεν μπορούν να ζήσουν υγιή κύτταρα ...

... αν είχα περισσότερο χώρο και χρόνο να εκφραστώ θα σας έπειθα ότι είμαι φιλελεύθερο άτομο με πολυσυλλεκτική ιδεολογία ... ωστόσο είναι φορές που το έλλειμμα τιμωρίας με εξοργίζει ... έλλειμμα που προίκισε με ισοπεδωτική απουσία πειθαρχίας τους κατέχοντες εξουσία ... αλλά η αρρώστια είναι μεταδοτική ... σταδιακά γίναμε όλοι πονηρά ποντίκια που προσπαθούμε να ξεφύγουμε από τη φάκα του νόμου με φοροδιαφυγές , αυθαίρετα , παράνομη εργασία , κλπ ,κλπ ... τους είναι αδιάφορο να κατανοήσουν ότι αυτή είναι η ελάχιστη αντίδραση του λαού που απλά δε θέλει να πληρώνει τους φόρους για να φαρδαίνουν οι λεκάνες των βουλευτών ...

... αν νομίζετε ότι θα βρεθούν κάποιοι να πολεμήσουν το σύστημα και να αλλάξουν έστω και λίγο την κατάσταση πλανάστε (εγώ το έχω πιστέψει) ... σκεφτείτε ότι αν κάποιοι αναλάβουν τέτοιο έργο θα πρέπει να τους στηρίξουμε και να τους προστατέψουμε ... εμάς όμως ποίος θα μας προστατέψει όταν το σύστημα με τους νόμους του στραφεί εναντίον μας ... φαύλος κύκλος και πάλι ...

... γαμώ το φιλελευθερισμό μου αλλά η χώρα χρειάζεται γύψο ... όχι σαν αυτόν της επταετίας όπου εξορίζονταν οι αντίθετοι στο καθεστώς ... αυτή τη φορά να εξοριστούν οι σύμφωνοι με το καθεστώς ... γιατί είναι καθεστώς !!!

... γαμώ το φιλελευθερισμό μου και πάλι αλλά χρειάζεται ένας συνταγματάρχης με αρχίδια να μαζέψει πρώτα τους 300 και να τους πάει σε βραχονησίδες ... μαζί τους να στείλει όλους όσους θέλουν να τους υπερασπιστούν ... κοντολογίς να απαλλαχτούμε από «εκλεγμένους» βουλευτές και «ελεύθερους» δημοσιογράφους ... η συνέχεια της φαντασίωσης όμως δεν είναι εύκολη ... μπορεί να έχει εμφυλίους , βασιλιάδες , άλλους συνταγματάρχες που λοξοδρόμησαν , γερουσία , βουλή των σοφών , οικουμενικές κυβερνήσεις ... ακόμα κι αν γινόταν δημοψήφισμα φοβάμαι ότι ο έλληνας θα διάλεγε το χειρότερο : να επιστρέψουν οι 300 !!! ... φαύλος κύκλος και πάλι ... αν αξίζαμε καλύτερους κυβερνήτες θα τους είχαμε ήδη και δε θα χρειαζόμασταν ούτε λοχία για να βάλει τα πράγματα σε τάξη ...

... αξίζει να σας μεταφέρω την ατάκα ενός παππού που μου άνοιξε κουβέντα μια μέρα στην τράπεζα για την κατάντια του τόπου μας :
- φαγωθήκανε να την ξαναστήσουν τη βουλή ... την ξαναστήσανε το 74 ... και λοιπόν ; ... εγώ δε βλέπω διαφορά ... και να φανταστείς αγόρι μου ότι εγώ επί χούντας έφαγα πολύ ξύλο ..

(είναι φορές που το forum του sky με ... ερεθίζει ... με την καλή την έννοια !!!)

coppertone
EN A

Δημοσ.: 25

Δημοσίευσηαπό aiva » Τρί Αύγ 25, 2009 3:02 pm

Περί ...αλλαγής "Συ πρέπει να γίνεις η αλλαγή που επιθυμείς να δεις στον κόσμο"
Ένα αρκετά γνωστό ρητό του Μαχάτμα Γκάντι, που εκφράζει μια φιλοσοφία με δείγματα διαχρονικά και παγκόσμια, από την φιλοσοφία του Ρώσου Λέο Τολστόι μέχρι και την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και τον Πλάτωνα.

Χαρακτηριστική είναι η επιγραφή στον τάφο ενός αγγλικανικού επισκόπου στο Westminster Abby, που χρονολογείται γύρω στο 1100 μ.Χ.:

"Όταν ήμουν νέος και ελεύθερος και η φαντασία μου δεν είχε όρια, ονειρευόμουνα να αλλάξω το κόσμο.

Καθώς μεγάλωνα, ανακάλυψα ότι δεν μπορούσα και έτσι περιόρισα τις προσδοκίες και τα όνειρα μου στο ν’ αλλάξω την χώρα μου.

Αλλά κι αυτό κατέστη αδύνατο.

Καθώς έφτανα στην δύση της ζωής μου, συμβιβάστηκα με το ν’ αλλάξω μόνο την οικογένεια μου και τους κοντινούς μου ανθρώπους, αλλά ακόμα και αυτό δεν το κατάφερα.

...έπρεπε απλά να αλλάξω τον εαυτό μου
Και τώρα, καθώς ξαπλώνω στο νεκροκρέβατο μου, ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι έπρεπε απλά να αλλάξω τον εαυτό μου. Τότε το δικό μου παράδειγμα θα άλλαζε την οικογένεια και τον περίγυρο μου και με την στήριξη και την συνεργασία τους θα μπορούσα να κάνω την χώρα μου καλύτερη...και ποιος ξέρει, ίσως ν’ άλλαζα ακόμη και τον κόσμο!"

Πανί μου σύντροφε πιστέ εσύ μονάχα μένεις, αυτή τη ψεύτικη ζωή να μου την εγλυκαίνεις
aiva
EN B

Δημοσ.: 87

Δημοσίευσηαπό jim » Παρ Αύγ 28, 2009 1:11 pm

jim
EN A

Δημοσ.: 29

Δημοσίευσηαπό arisk » Παρ Αύγ 28, 2009 9:32 pm

Ήμουν από τα ιδρυτικά στελέχη της ομάδας πυρασφάλειας στο δήμο Λουτρακίου που ξεκίνησε το 1992 με 8 εθελοντές και 2 ιδιωτικά jeep .
Όταν αποχώρισα το 2002 είχαμε καταφέρει την κατασκευή 8 προφυλακίων την κατασκευή πυροσβεστικού σταθμού στην Περαχώρα με 15 εκπεδευμένους εποχιακούς, την αγορά 10 εντουρο μηχανών και 3 πυροσβεστικών οχημάτων εκ των οποίων τα 2 μια καναδέζα Μ715 και ενα Unimog 404 από δημοπρασίες του στρατού ήταν δική μου δωρεά. Στο διάστημα αυτό παρακολούθησα πάρα πολλά σεμινάρια από έλληνες και ξένους ειδικούς του είδους και απέκτησα αρκετή εμπειρία στα θέματα πρόληψης και κατάσβεσης πυρκαγιών.
Μπορώ λοιπών να σας διαβεβαιώσω ότι από τότε που η πυρόσβεση των πυρκαγιών στα δάση μεταφέρθηκε από το δασαρχείο στην πυροσβεστική πόλεων (επί κυβερνήσεως Παπανδρέου) ξέσπασε ένας πόλεμος μεταξύ των δυο υπηρεσιών που είναι σημαντικότερος όπως δείχνει η ιστορία από τον δασικό πλούτο.

Στο παραπάνω βιντεακι ο κύπριος αξιωματικός θα γελούσε με την κατάντια μας αν δεν ήταν στη μέση ο βαθμός του.
Στα δέκα χρόνια που ήμουν στην πυρασφάλεια είδα μεγάλα μυαλά, επιστήμονες του είδους να χάνονται και να εξαφανίζονται με ανορθόδοξους τρόπους και να ανέρχονται στην ιεραρχία καθηκια προστατευόμενα από την εκαστοτε κυβέρνηση.

Το χειρότερο λοιπόν είναι ότι αυτή τη γαμ…νη χώρα την κυβερνά ο μπάρμπας στην Κορώνη που ενδιαφέρετε μονό για τον ανιψιό το βαφτιστήρι τον δημοσιογράφο και αυτόν που έχει να δώσει ψήφους στις επόμενες εκλογές.
Συμπέρασμα είναι ότι διοικούμαστε από δημοσιογραφίσκους και πολιτικούς μικρά παιδιά στο μυαλό απομεινάρια διορισμένων φατριών με μοναδικό σκοπό να μην χάσουν την καρέκλα που τους δίνει εξουσία με οποιοδήποτε κόστος.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ δεν αξιοποιεί τα μεγάλα μυαλά αυτού του τόπου γιατί προέχουν οι κόλακες οι αυλικοί και οι δημοσιογράφοι.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ δεν ενδιαφέρετε για το καλό της Ελλάδας γι αυτό φτάσαμε σε αυτή την κατάντια και έπονται χειρότερα.

Μην αμελείτε να παίρνετε την πτήση σας.
http://www.ppg.gr
youtube. ariskol
arisk
EN D

Δημοσ.: 125

Δημοσίευσηαπό george29041 » Σάβ Αύγ 29, 2009 9:38 am

Οχι Αρη δεν φταινε οι πολιτικοι,πολιτικη.
Εμεις φταιμε γιατι και τα δυο παραπανω επιλεγονται απο το λαο,πιο λαο ομως σκεψου,αυτον που ψηφιζει για το μικοσυμφερον του,τον οσφιοκαμπτη που φιλαει κατουρημενες ποδιες για μια θεση στο δημοσιο και την επομενη απεργει,τον ωχ αδερφε που να πλεξεις τωρα μ`αυτους δεν βγαζεις ακρη.
Τον χρεωμενο που τρεμει ο κωλος του μην του παρει η τραπεζα το σωβρακο,το βλακα ,τον παρτακια που δεν βλεπει περα απο τη μυτη του,το βολεψακια,το μακακα που νομιζε οτι θα τα παρει απο το χρηματηστηριο...ποιον?
Ετσι λοιπον καταντησε η πλειοψηφια του λαου(δεν μας καταντησανε καταντησαμε μονοι μας εληψει λογικης σκεψης)που εν τελει αγανακτει οταν καταλαβει το παλουκι στο δικο του κωλο και ωριεται στα καναλια γιατι οταν μπαινει στου γειτονα δεν ποναει
και κυβερνωμαστε κατα καιρους απο τα αναλογα καθικια που μας αξιζουν και συνδιαζουν περισωτερα απο ενα απο τα παραπανω χαρακτηριστικα.
Λεω καλυτερα να κανουμε ολοι μας μια καλη αυτοκριτικη πρωτα πριν ζητησουμε ευθηνες αλλου.
Δυστηχως κατα τη γνωμη μου χασαμε την ποιοτητα μας σαν λαος, αποδειξη το ποσο τηλεοπτικο σκουπιδι καταναλωνουμε σαν κοινωνια.
Θα μπορουσαμε να γραφουμε κατεβατα για μερες αλλα ειμαστε εκτος θεματος και φιλοσοφιας του site, ας παμε για καμια πτησουλα.

ΠΟΛΥ ΓΡΑΦΕΙΣ...ΛΙΓΟ ΠΕΤΑΣ :lol: :lol: :lol:
george29041
Competition

Δημοσ.: 376

Επόμενο

Επιστροφή στην Ανακοινώσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες