Ημερομηνία Τρί Ιουν 17, 2025 8:02 pm
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Εξετάσεις στο Μεσολόγγι 16-17 Απριλίου

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

Δημοσίευσηαπό antouan » Δευτ Απρ 18, 2005 3:32 pm

Απορίες σχετικά με το πρακτικό μέρος των εξετάσεων.
1.Στη διάρκεια αυτής της εξέτασης,υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχει εξεταστής στην απογείωση και παράλληλα στη προσγείωση;
2.Αν υποψήφιος ΠΛ παραστεί με παραπέντε DHV2 ή DHV2-3 ή έστω με απιστοποίητο αλεξίπτωτο,του επιτρέπεται η συμμετοχή κανονικά στο πτητικό μέρος της εξέτασης και γιατί; :wink:

Αντώνης
antouan
Competition

Δημοσ.: 210

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Απρ 18, 2005 3:40 pm

1. ναι υπάρχει εξεταστής και στην απογείωση και στη προσγείωση αφ'ενος για να υπάρχει πλήρης εικόνα για το τι κάνει ο εξεταζόμενος αφετέρου για να ελεγχονται και οι 2 περιοχές.

2. Με απιστοποίητο αλεξίπτωτο δεν μπορείς να πάρεις μέρος. Για το τι πετάει ο κάθε πιλότος είναι υπεύθυνος ο ίδιος και ο εκπαιδευτής του (αν είναι ΠΛ). Αλλά τον τελικό λόγο στο θέμα συμμετοχής με 2-3 τον έχει ο εκάστοτε εξεταστής.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό antouan » Δευτ Απρ 18, 2005 3:44 pm

Οκ Γιαννάκη thanks.Σκαλίζω και 'γω τα πράγματα λιγάκι αλλά για να ξέρω και τι μου γίνεται.. :wink:

Αντώνης
antouan
Competition

Δημοσ.: 210

Δημοσίευσηαπό guru » Δευτ Απρ 18, 2005 4:05 pm

Και στην κακιά θάλασσα ήταν ζόρικα εχθές τα πράγματα με το ίδιο φαινόμενο.
[ img ]
Περιμέναμε περίπου 50 λεπτά για να σερβίρουν.

Λέτε τελικά να ήταν καμήλα Μεσολογγίου?

Apostolos Mavrothalassitis
Axis team
guru
Competition

Δημοσ.: 537

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Απρ 18, 2005 4:07 pm

Καλά κάνεις και ρωτάς Αντώνη. Και όποιος δε ξέρει ή έχει απορίες καλό είναι να ρωτάει πρώτα (δεν είναι ντροπή) πριν καταλήξει σε συμπεράσματα (ωχ πάλι σοβάρεψα) ... Εδώ ολόκληρη καμήλα με απιστοποίητο σαμάρι, χωρίς vhf και χωρίς εκπαιδευτή ήρθε, πανικοβάλοντας όλο το κόσμο και δημιούργησε βαθιά κρίση, συνταράσοντας τα θεμέλια του Ελληνικού παραπέντε. Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε ποτέ... :P

badder

Δημοσίευσηαπό MIK » Δευτ Απρ 18, 2005 4:11 pm

badder έγραψε: ΜΙΚ

Σχετικά με την πρόβλεψη για τον αέρα είπα ότι ενημερωνόμασταν από την Π.Α. και το κοντινότερο αεροδρόμιο.

Π.Α. Π.Α. Π.Α. Π.Α. Τι μου θυμίζει :?: Α ναι την πιο άχρηστη υπηρσία του Ελληνικού κράτους θα λες. Η οποία σας ενημέρωσε βάση των 3 ανθρώπων της ΕΜΥ που έπαιζαν χαρτιά και ούτως ή αλλως δεν τους ένοιαζε τίποτα χτες εκός από το απαγορευτικό των καραβιών

Ωραία ενημέρωση

badder έγραψε: επίσης είχαμε πάρει πρόβλεψη από Σκύρων

Πάρε ένα τηλέφωνο στο 7276835 και ρώτα

1. Πότε έτρεξε το run βάση του οποίου ενημερωθήκατε
2. Σας ενδιαφέρει να προβλέψετε τέτοια ξαφνικά φαινόμενα και που μπορώ να τα βρω
3. Που ακριβώς μπορείτε να μας βοηθήσετε να προβλέπουμε εάν θα φύγουμε υπήνεμοι λόγο απότομης αύξησης ανέμου κάποια δεδομένη ώρα και σε κάποιο δεδομένο ύψος.

Οι απαντήσεις θα σε απογοητεύσουν (όχι για τη σχολή φυσικής για το πόσο μπορούν να βοηθήσουν το άθλημα μας)

badder έγραψε: Σοβαρά περιμένεις τους χάρτες των αεραθλητικών κέντρων??? Και εμείς το ίδιο... :P:P:P

Εγώ σου είπα ότι η Ενωση Επενδυτών Αιολικής Ενέργειας περιμένει να μαθει που ακριβώς δεν μπορεί να στήσει ανεμογεννήτριες επειδή πετάμε.

Από ότι κατάλαβα δεν έχει μπει στον κόπο κανένας να πει ότι εκεί πετάμε και να κατοχυρώσει περιοχή πτήσεων.

Του χρόνου με το καλό...

badder έγραψε: 2. Με απιστοποίητο αλεξίπτωτο δεν μπορείς να πάρεις μέρος. Για το τι πετάει ο κάθε πιλότος είναι υπεύθυνος ο ίδιος και ο εκπαιδευτής του (αν είναι ΠΛ). Αλλά τον τελικό λόγο στο θέμα συμμετοχής με 2-3 τον έχει ο εκάστοτε εξεταστής.

Δηλαδή δεν θα δώσω εξετάσεις με το Nevada του σκίουρου-ποντικιού από το ice age :?: Ρε παιδιά για ένα test. Δεν δίνω πάω για σκι :cry:

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Απρ 18, 2005 4:43 pm

Σχετικά με την πρόβλεψη...
Αφού η Π.Α. και το Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν είναι ικανά μεσα πρόβλεψης καιρού, η ΕΜΥ παιζει χαρτιά και είμαι σίγουρος ότι και για το αστεροσκοπείο αν σε ρωτήσω θα μου πεις καλύτερα να παμε σε αστρολόγους, τότε υποθέτω ότι η πρόβλεψη καιρού στην Ελλάδα έιναι ένα ανέκδοτο. Προσωπικά θεωρώ το Σκύρων πολύ αξιόπιστο με 95% επιτυχείς προβλέψεις. Και πες μου σε παρακαλώ ποιά επίσημη αρχή πρέπει συμβουλευόμαστε. Γιατί αν γίνει μια στραβή και στην διερεύνηση του ατυχήματος πω ότι πρόβλεψη καιρού πήρα από το κολλητό μου το Μιχάλη που συμβουλεύτηκε κάτι αυστραλιανά site τότε μας βλέπω όλους στα κάγκελα.

Και για να το κάνω και πιο τυπικό. Σαν πιλότος πρέπει να ξέρεις αρκετά καλή μετεωρολογία για να μην χρειαζεσε ειδική ενημέρωση. Και εφόσον δεν είσαι ακόμα Π δεν μπορείς να πετάς χωρίς την σχετική συμβούλευση από τον εκπαιδευτή σου (ο οποίος ξέρει καλά μετεωρολογία). Έπίσης η ΕΛΑΟ και η ΕΑΠ δεν είναι ειδησεογραφικά πρακτορεία ούτε έχουν υποχρέωση να κάνουνε μετεωρολογικές ανακοινώσεις. Μόνο σε αγώνες και εξετάσεις φροντίζουν να έχουν σχετική ενημέρωση για τους συμμετέχοντες μόνο.

Το θέμα με τις απογειώσεις είναι παλιό. Τα σωματεία έχουν ενημερωθεί εδώ και καιρό για το ότι πρέπει να αναφέρουν τους χώρους δραστηριοποίησης αλλά ακόμα περιμένουμε. Δες σχετικό θέμα στο site της ΕΑΠ http://www.hellenic-paragliding.gr/news/030620.html . Έχεις δίκιο αλλά τι να κάνουμε... εαν πάνε να στήσουνε Α/Γ σε καμιά απογείωση θα τρέχει το σωματείο όπως τρέχαμε εμείς.

Κοίτα αν πεις ότι πετάς ένα χρόνο και πας για ΠΛ και θες να δώσεις πρακτικά με 2-3 χλωμό σε βλέπω (όπως είπε και φίλος εξεταστής πολύ πρόσφατα) :)

badder

Δημοσίευσηαπό stigma98 » Δευτ Απρ 18, 2005 5:31 pm

ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΑΣ ΤΟ ΠΕΙ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΜΗΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ.ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΣ ΕΤΣΙ.ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ?ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΙΔΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ?

stigma98
EN A

Δημοσ.: 28

Δημοσίευσηαπό guru » Δευτ Απρ 18, 2005 5:40 pm

stigma98 έγραψε:ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΑΣ ΤΟ ΠΕΙ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΜΗΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ.ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΣ ΕΤΣΙ.ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ?ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΙΔΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ?

Ατάκα από κλασσικό Γουέστερν:

Μονομαχία στο Ελ Πάσο
For A Few Dollars More
[ img ]

Apostolos Mavrothalassitis
Axis team
guru
Competition

Δημοσ.: 537

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Απρ 18, 2005 7:42 pm

Και σαν άλλος Κλίντ απαντώ:

Φίλε Γιώργο όπως προφανώς έχεις καταλάβει εδω πέρα οι συζητήσεις έχουν πάντα μια χιουμοριστική χροιά (και αν δεν έχουν φροντίζουμε να αποκτήσουν). Οι αναφορές στις καμήλες έγιναν χάριν αστεϊσμού και όχι για να σε προσβάλουν.

Η γνώμη σου είναι σεβαστή ασφαλώς και κάνουμε συζήτηση. Για αυτό και νομίζω ότι στο σοβαρό κομμάτι σου απάντησα καθαρά, με επιχειρήματα και πολύ συγκεκριμένα σε όλα όσα αναφέρεις. Δεν νομίζω ότι έχεις μικρό μυαλό αλλά προφανώς δεν είχες πλήρη εικόνα της κατάστασης για αυτό και ασχολήθηκα να εξηγήσω ένα ένα όσα αναφέρεις. Αλλιώς θα πέταγα κανα αστειάκι και δεν θα ασχολιόμουν.

Και αυτό που λέω περι ερωτήσεων πριν καταλήξουμε σε συμπεράσματα το εννοώ. Τώρα που είδες τι απάντησα σε αυτά που έλεγες αρχικά έχεις ακόμα την ίδια γνώμη? Και αν ναι μπορείς να μου πεις γιατί?

Μπορεί να ασχολούμαι πολύ με το θέμα αλλά είσαι νέος πιλότος και νομίζω ότι αξίζει να εξηγήσουμε κάποια πράγματα. Δυστυχώς το θέμα των εξετάσεων είναι πονεμένο. Από το ότι υπογράφουν εκπαιδευτές για μαθητές που δεν έχουν δει ποτέ στη ζωή τους μέχρι το να γίνονται εξεταστικές σε παραλίες χωρίς τη γνώση της ΕΑΠ με έναν "εξεταστή" δηλωμένο παρόντα και έναν δηλωμένο απόντα (και να παίρνουμε μετά στο άσχετο, γράμμα του σωματείου που να μας ανακοινώνει ότι έγινε εξεταστική που δεν γνώριζε κανείς). Ακόμα και το ότι εκπαιδευτής έστειλε μαθητές να δώσουν εξετάσεις για ΠΛ χωρίς να τους έχει δείξει πως κάνουν αυτιά. Όλα αυτά και άλλα πολλά είναι τραγελαφικά πράγματα που τελείωσαν πέρσι (όχι θα τελειώσουν κάποτε).

badder

Δημοσίευσηαπό stigma98 » Δευτ Απρ 18, 2005 8:38 pm

Badder se efxaristw pou mpikes ston kopo kai na apantiseis se enan apeiro kai neo piloto alla oxi asxeto parolatauta.Ok na dextw oti ontos den eixa kali eikona kai na sitizw signwmi an ethiksa kapoion.Alla mou genate twra i aporia aftoi pou pane gia P kai PP einai piramatozwa gia ksodema ? Episis den mporw na katalavw giati milane oloi sto parapente me iponooumena onomata den iparxoun ????????
Sorry Alex gia ta greekenglish alla etsi voleuomai kalitera.

stigma98
EN A

Δημοσ.: 28

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Δευτ Απρ 18, 2005 8:58 pm

Η τελευταία ερώτηση στα προφορικά που έγινε από τους εξεταστές προς τους Π.Λ. ήταν η εξής : " Πετάς και ο αέρας δυναμώνει και σε ξεσέρνει προς τα πίσω. Τι κάνεις?". Η απάντηση ήταν : big ears με επιτάχυνση . Ένας εκ'των εξεταζομένων Π.Λ. και εγώ που ήξερα την απάντηση, για μια μανούβρα που ποτέ δεν χρειάστηκα(60 πτήσεις) και φυσικά που ποτέ ηθελημένα δεν δοκίμασα. Όμως η τυχαία αυτή γρήγορη μεταβολή του καιρού, έδωσε σε όλους τους Π.Λ. που ήταν στην απογείωση, την ευκαιρεία να τη δουν στην πράξη να εκτελείται(από έμπειρο πιλότο που δεν γνωρίζω) και σε πραγματικές "πολεμικές" συνθήκες (και όχι απλώς προς επίδειξη της μανούβρας σε ιδανικές συνθήκες). Ο συγκεκριμένος πιλότος εκτέλεσε big big ears (2 εξωτερικά Α-σχοινάκια από κάθε πλευρά) με full επιτάχυνση και μόνο τότε το parapente κατέβηκε κατακόρυφα σαν ασανσέρ, πραγματοποιώντας top landing. Γενικά πιστεύω ότι οι μανούβρες "αποσταθεροποιούν" το parapente, αλλά η συγκεκριμένη και υπό τις δεδομένες συνθήκες αέρα, μου φάνηκε σταθερή, αποτελεσματική και σίγουρα σωτήρια για να μη φύγει κάποιος στα υπήνεμα. Τα παραπάνω τα έγραψα σε σχέση μ'αυτά που διάβασα σ'αυτή τη θεματική ενότητα.

agrodoc
Competition

Δημοσ.: 302

Δημοσίευσηαπό DrFlight » Δευτ Απρ 18, 2005 9:05 pm

Κατά τη γνώμη μου ένας και μόνο παράγοντας που μεταβάλεται (στην προκειμένη περίπτωση άνεμος), δεν επαρκεί συνήθως για να οδηγήσει έναν πιλότο με καθαρό μυαλό και καλή ψυχολογία σε ατύχημα. Χρειάζονται τουλάχιστον δύο και παραπάνω παράγοντες που θα πάνε στραβά και θα συνδυαστούν μεταξύ τους -του άγχους και του πανικού και των λάθος κρίσεων και αποφάσεων συμπεριλαμβανομένων.
Και ακόμα το τι κάνει ή δεν κάνει ένας μετεωρολόγος (100 ή 1000χλμ μακριά καθισμένος στο γραφείο του) όταν είσαι εκεί πάνω τελικά σου είναι εντελώς αδιάφορο.
Ευχαριστώ πολύ το Γιώργο Τσεκούρα από τη Αερολέσχη του Μεσολογγίου που έτρεχε με τον αγρότη και με τα πόδια πάνω κάτω μέσα στα χωράφια για να δει αν είμαστε όλοι ο.κ. και να μας μαζέψει ακόμα και εμάς που δεν συμμετείχαμε στις εξετάσεις. :oops:

'Paragliding and Aviation' blog
http://drflight.blogspot.com/
Vangelis 'drflight' Patra.
DrFlight
Competition

Δημοσ.: 313

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Απρ 18, 2005 9:16 pm

Το ότι δεν είσαι άσχετος το κατάλαβα. Όσον αφορά τους Π και ΠΠ η απάντηση είναι απλή. Το να απογειωθεί Π και ΠΠ με 20 χλμ αέρα δεν είναι ούτε πείραμα ούτε περίεργο. Είναι μια συνήθης κατάσταση. Αν δεν μπορεί να απογειώθει με 20 και 25 χλμ τότε δεν μπορεί να έχει τέτοιο δίπλωμα το οποίο του δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε αγώνες.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ Ο ΑΕΡΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ 2Ο ΧΛΜ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΤΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝΕ ΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ.

Αλλωστε δεν βλέπω κανέναν, ούτε άκουσα κανέναν από όσους πέταξαν να παραπονεθούν για κάτι.

badder

Δημοσίευσηαπό paramick » Δευτ Απρ 18, 2005 9:38 pm

Stigma friend................ημουν και γω εκει,.δινοντας για Π.
Οταν δοκιμασα μες τον γενικο χαμο να φερω την πτερυγα μου λιγο πιο κατω,για να την συσκευασω καλυτερα,μου την επεσαν ο παρατηρητής και ένας εξεταστής (και στους άλλους Π που ετοιμαζόντουσαν) μην διανοηθούμε να στήσουμε.. Δεν έγινα πειραματόζωο ακριβώς γιατί ακυρώθηκαν οι πτήσεις.έγκαιρα.

Πιθανολογώ ότι ό μονος λόγος που θα ένοιωσες πειραματόζωο θα ήταν γιατί έφαγες το σάντουιτς που μας έδωσαν. Και επίσης θέλω να ξέρω ποιος σε στεναχώρησε και θεωρείς ότι ντε και καλά κάποιο σοβαρό λάθος έγινε στις εξετάσεις. (εκτός και άν τελικά το έφαγες το σαντουιτς)

φιλικά πάντα
Μιχάλης Φυρογένης

paramick
Competition

Δημοσ.: 1063

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Απρ 18, 2005 10:09 pm

και τώρα στα σοβαρά θέματα.

Έκτακτο Δελτίο

Οι ρεπόρτερ του sky.gr μετά τις σοβαρές καταγγελίες κινήθηκαν άμεσα και με γνώμωνα πάντα τη δική σας άμεση έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση ανακάλυψαν τον ανεύθυνο εκπαιδευτή - κάτοχο της καμήλας ο οποίος θα κληθεί να λογοδοτήσει στην ΕΑΠ.

Παραθέτουμε φωτογραφία ντοκουμέντο που συνέλαβε ο φακός ερασιτέχνη μετεωρολόγου που μιλάει από μόνη της...

[ img ]

Παρακάτω παραθέτουμε την μοναδική φώτο που κατάφεραν να πάρουν οι ρεπόρτερ μας μόλις ρωτήσανε τον εκπαιδευτή πως θα αποζημιώσει τους τοπικούς ελαιοπαραγωγούς που επλήχθησαν.

[ img ]

badder

Δημοσίευσηαπό badder » Τρί Απρ 19, 2005 12:16 am

Και φωτογραφικό υλικό από το Μεσολόγγι. http://www.sky.gr/modules.php?name=copp ... &album=139

badder

Προηγούμενη

Επιστροφή στην Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 22 επισκέπτες