Συντονιστής: Moderators
guru έγραψε:Σε αυτή την περίπτωση, η πτέρυγα θα πρέπει να επιβραδύνει από 85χλμ σε 70χλμ. Άρα στιγμιαία θα τρέχει παραπάνω από ότι θα έπρεπε. Πόσο?
Ταχύτητα πτήσης: 50χλμ την ώρα, σαν να χτύπησε σε τοίχο.
Ο πιλότος θα αργήσει ακόμη περισσότερο να επιβραδύνει, οπότε η πτέρυγα θα μείνει θεωρητικά πίσω.
Πρακτικά τώρα, κάποιος θα πρέπει να το δοκιμάσει. Έχω δοκιμάσει την ανεμοβαθμίδα με κόντρα, αλλά όχι με ούριο.
norad έγραψε:Δημήτρη εκεί είναι που κόλλησα και γω. Προσπαθούσα να καταλάβω τι σχέση έχει η ταχύτητα ως προς το έδαφος με την όλη υπόθεση...
Ever-rest έγραψε:Αυτη η κουβεντα θα γινει απο κοντα γιατι εχει πλακα. Εχω τυχει στο εξωτερικο στην ιδια κουβεντα και μονο ξυλο δεν επαιξαν. Φυσικα και το μονο που εχει σημασια ειναι η ταχυτητα της πτητικης μας μηχανης. Η μονη σημασια που εχει η ταχυτητα του ανεμου ειναι στο μυαλο του πιλοτου. Εννοω οτι εαν πηγαινεις ουριος με 50 χλμ αερα, η ταχυτητα της μηχανης σου ειναι παλι 35 χλμ. (οχι ως προς το εδαφος) Αυτο κανει ειδικα απειρους πιλοτους να προσπαθουν να φρεναρουν,γιατι με 85χλμ. το εδαφος φευγει γρηγορα απο κατω στολαροντας το αλεξιπτωτο ενω πηγαινουν σφαιρα.Η συνεχεια απο κοντα στον Εμπεσσο.
andread έγραψε:Ελπίζω να μην κάνω λάθος, (και εγω τώρα μεσα απο την συζήση είδα το φως)
αλλα το παράδειγμα του αυτοκινήτου θα σε βοηθήσει.
Πες οτι αντι για αυτοκίνητο έχεις μια ωράια αέρια μάζα διαστασεων
10000μ χ 10000μ χ 10000μ δηλαδή ένα κουτι γεμάτο αέρα με την κάθε πλευρά του να είναι 10χιλ. Έστω ότι αυτό το κουτί -αυτοκίντο κουνίεται με ταχύτητα 50 χιλ/ωρα. Ο επιβάτης - παραπέντε κινήται μέσα του με άλλα 35χιλ.
Ξαφνικά το αυτοκίνητο - αερο-κουτί μας ΤΡΑΚΑΡΕΙ σε ενα εμπόδιο και σταματάει την κίνηση του. Όπως όλοι ξέρουμε οι επιβάτες αν δεν έχουν ζώνες θα πεταχτούν έξω απο το παράθυρο του αυτοκινήτου -κουτιού . ΓΙΑΤΙ ? γιατι αυτοί συνεχίζουν να έχουν την αρχική τους ταχύτητα.
Ετσι και το παραπέντε - επιβάτης του αεροκουτιού, θα συνεχίσει για λίγο να έχει την αρχική του ταχύτητα. (λόγω αδράνειας).
norad έγραψε:Συμφωνώ. Το έδαφος που κολλάει;
norad έγραψε:85 αν εξαλείψεις τις τριβές. Άλλά οι τριβές είναι όλο to story εδώ, καθώς αν δεν υπήρχαν τριβές το αεροκουτί δεν θα επηρέαζε την ταχύτητα του περιεχομένου του και θα έπεφτε στο κενό η αρχική σου υπόθεση (Ταχύτητα πτέρυγας ώς προς το έδαφος: 50 +35 = 85 χιλ)
andread έγραψε:Για να καταφέρει η πτέρυγα να βρεθεί σε κατάσταση πτήσης με 50χιλ
σημαίνει οτι θα αναγκαστεί να μειώσει σε εξειρετικα μικρο χρόνο και πολυ απότομα την γωνία προσβολής της ...
Αρα ολικο μπροστινό , δεν θα προλαβει να συμβεί το δεύτερο μέρος που περιγράφεις.
Ever-rest έγραψε:Η πτερυγα ειτε ουρια ειτα φατσα πεταει με την ιδια ταχυτητα (οχι ως προς το εδαφος) αρα θα στολαρει στην ιδια ταχυτητα.
δεν εχει καμμια σημασια η ταχυτητα εδαφους για το αν θα στολαρει η οχι το αλεξιπτωτο. Σημασια εχει μονο η ταχυτητα της πτητικης μας μηχανης.
norad έγραψε:Δημήτρη εκεί είναι που κόλλησα και γω. Προσπαθούσα να καταλάβω τι σχέση έχει η ταχύτητα ως προς το έδαφος με την όλη υπόθεση...
Ανδρεαδάκης στο mmk.thenet.gr έγραψε:προσέγγιση περίπου πάνω στην μέση του, πήγαινα μπροστά με 5-6 χιλ. απο μπροστά είχε σειρά απο 3μετρες ακακίες, (α- κακίες ? ναι καλα !!!) και στο 1-1.5 μετρο απο το έδαφος και ελαχιστα φρένα (3-4 εκατοστά) έχω βγεί απο το κάθισμα και είμαι έτοιμος για φλαρε και C ιμάντες κατευθείαν. Νιώθω οτι σταματάει η κάθοδος, νομίζω λανθασμένα ότι είναι θερμικό που σηκώνεται και την επόμενη στιγμή στολλ , πίσω με τα χίλια και κάτω. Ευτυχώς καμοία απώλεια η προστασία δούλεψε άψογα, πολυ τύχη που έγινε στο 1 μέτρο και οχι στα 4-5
Επιστροφή στην Ασφάλεια Πτήσεων - Συμβάντα
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 3 επισκέπτες