Ημερομηνία Κυρ Μάιος 04, 2025 4:45 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

Παρατραγουδα 2006

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

Παρατραγουδα 2006

Δημοσίευσηαπό kballas » Τετ Ιουν 28, 2006 1:18 am

Ωφειλω να ενημερωσω τους συναθλητες μου για αντιαθλητικη συμπεριφορα αγωνιζομενου που ημουν αυτοπτης μαρτυρας στο τασκ 2 του αγωνα στον Σκιαδα.
Λοιπον, στο δευτερο τασκ του Σαββατου κατα την επιστροφη μου απο τον δευτερο πυλωνα, Ερυμανθεια Ρ13041,με κατευθυνση την απογειωση Τ01106,λιγο πριν το χωριο Δροσια βλεπω ενα αλεξιπτωτο πολυ χαμηλα.Συνεχιζω να το παρακολουθω και βλεπω οτι ειναι οριακα για να περασει το φρυδι που εχει μπροστα του.Τελικα τον βλεπω να ΠΑΤΑΕΙ στην κορυφη,το αλεξιπτωτο να χανει λιγο πιεση ,να μενει λιγο πισωτου,και μετα να κανει μερικα βηματα τρεχοντας και να ξανα απογειωνεται στην προσηνεμη πλευρα.Μετα απο καποια ωρα πηρε θερμικο και τραβηξε προς την δοξα -οπως ειδα τα αποτελεσματα- γεματος ικανοποιηση πιστευω οτι -την εκανα ,δεν μας ειδανε-.
Ολα αυτα τα ανεφερα στην διοργανωση αλλα απ οτι ειδα απο την βαθμολογια δεν ασχοληθηκαν.
Με αυτα αναβαθμιζετΕ το πανελληνιο πρωταθλημα κυριοι?
Γιατι αφου υπηρχε μαρτυρια ουτε καν τολμησατε να τον καλεσετε?
Δεν μας ειδανε μεγαλε αστους ,παμε παρακατω.....
Το ειδε μονο ενας οπως μου ειπε καποιος....
Για τετοιο θρασος μιλαμε.Τον καλω να ομολογησει το ΚΛΕΨΙΜΟ που εκανε στον αγωνα, στους συναθλητες του, και ως προς την διοργανωση.

kballas
EN A

Δημοσ.: 6

Re: Παρατραγουδα 2006

Δημοσίευσηαπό ever-rest » Τετ Ιουν 28, 2006 9:36 am

Epidi milas xoris onomata pes mas loipon poios itan. Gia na ton mathoyme oloi. Kai min afinis iponooymena.

ever-rest
EN B

Δημοσ.: 109

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Τετ Ιουν 28, 2006 10:14 am

Κώστα νομίζω ότι ο Δημήτρης έχει δίκιο.

Η ιστορία πρέπει να αποκαλυφθεί για να μπορέσει αφενός η πλήρης αλήθεια να γίνει γνωστή, και ο ύποπτος να έχει την ευκαιρία δημόσια να υποστηρίξει τον εαυτό του και την αθωότητά του ή να παραδεχτεί το λάθος του.

Το χειρότερο δικαστήριο είναι το υπονοούμενο, και η χειρότερη τιμωρία είναι η ρετσινιά, ειδικά σε έναν τόσο μικροσκοπικό χώρο όπως είναι ο δικός μας. Ο φίλος, δεν νομίζω ότι είναι ψεύτης, κλέφτης ή εγληματίας γενικότερα, και πρέπει να του καταλογίσουμε σαν ελαφρυντικό το πάθος της στιγμής μέσα σε έναν ψυχικά έντονο αγώνα.

Ο χώρος όμως των αγώνων, νομίζω μπορεί να αναβαθμιστεί και από όλους εμάς, με το να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Βαγγέλης Τσούκας

tsoukasvaggelis
Competition

Δημοσ.: 459

Δημοσίευσηαπό badder » Τετ Ιουν 28, 2006 10:51 am

Κώστα στη διοργάνωση που τα ανέφερες είπες τα ίδια με όσα λες εδώ ή κάτι πιο συγκεκριμένο? Έκανες κανονικά ένσταση για συγκεκριμένο άτομο? Ρωτάω γιατί αν κάποιος ελέγξει π.χ. απλά τα στοιχεία του gps δύσκολα θα αποδειχθεί ότι πάτησε και ξανααπογειώθηκε.

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες ότι το σωστό είναι να μας πεις συγκεκριμένα ποιος ήταν.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό panosagrinio » Τετ Ιουν 28, 2006 2:19 pm

Γεια σε όλους σας

Γιατί Κώστα γράφεις ότι δεν ασχοληθήκαμε (Βαθμολογητής-Διευθυντής και Διοργάνωση) με την αναφορά σου; Αφού ήσουν και εσύ εκεί και μας υπέδειξες το αμφισβητούμενο σημείο. Δεν θυμάσαι πόση ώρα σπαταλήσαμε όλοι μας (Διευθυντής - Διοργάνωση, εγώ, ο Τσουγκράννης, εσύ) για να εξετάσουμε την πτήση;
Και σίγουρα δεν ξέρεις πόση ώρα έφαγα μόνος μου αργότερα;

Παναγιώτης

panosagrinio
EN B

Δημοσ.: 39

Δημοσίευσηαπό ever-rest » Τετ Ιουν 28, 2006 3:20 pm

Αγαπητοί φίλοι,
Καταρχάς θα ήθελα να παρακαλέσω τους διαχειριστές του site να μην αφαιρέσουν τίποτα από αυτά που θα γράψω όσο σκληρά ή απρεπή τα βρουν γιατί εδώ έχουμε ξεκάθαρη περίπτωση συκοφάντησης χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο. Έμαθα λοιπόν ότι ο κ. Μπάλλας αναφέρεται σε εμένα.
Έχω λοιπόν να πω τα εξής:
πρόκειται για ότι πιο άθλιο έχω συναντήσει στα τόσα χρόνια που πετάω.
Πριν προχωρήσω λοιπόν στα γεγονότα θα ήθελα να πω λίγα πράγματα για εμένα για να τα μάθει ο κ. Μπάλλας. Λέγομαι Δημήτρης Μπουραζάνης, είμαι εκπαιδευτής Ορειβασίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης και επαγγελματίας Οδηγός Βουνού.
Έχω επαναλάβει πάνω από 200 διαδρομές στις Άλπεις, μερικές απ' αυτές πρώτες ελληνικές αναβάσεις και 3 αποστολές στα Ιμαλάϊα. Στο χώρο του βουνού έχουμε μάθει να δεχόμαστε τον λόγο του άλλου και να μην το αμφισβητούμε γιατί κανείς δεν είναι εκεί (εκτός από εμάς) για να ελέγξει αν όντως κάναμε ή όχι τη διαδρομή.
Στην Ορειβατική μου καριέρα λοιπόν, έμαθα να λειτουργώ έτσι και το ίδιο κάνω και στο χώρο του αλεξιπτώτου. Θεωρώ λοιπόν ότι κοροϊδεύω πάνω απ' όλα τον εαυτό μου εάν πω ψέμματα για να κερδίσω ένα κύπελλο σε αγώνα αλεξιπτώτου πλαγιάς και αυτό γιατί ο λόγος που πετάω και παίρνω μέρος στους αγώνες είναι γιατί βάζω στοίχημα με τον εαυτό μου και όχι με τους άλλους.
Θα αρχίσω εξιστορώντας τα γεγονότα και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Παίρνοντας τον πρώτο πυλώνα στην Ερυμάνθεια μαζί με το Slavek στράφηκα αμέσως προς το χωριό Δροσιά. Έφτασα πάρα πολύ χαμηλός πίσω από κορυφογραμμή την οποία όσο πλησίαζα δεν ήμουν σίγουρος εάν θα μπορέσω να περάσω από πάνω της. Ήδη είχα δει από ώρα ότι ο κ. Μπάλλας με ακολουθούσε σε απόσταση περίπου 300-400μ. και ψηλότερος κατά περίπου 100μ. Εάν δεν περνούσα την κορυφογραμμή θα βρισκόμουνα σε κοιλάδα με καμία προσγείωση. Λίγα μέτρα πριν φτάσω στην κορυφογραμμή αποφάσισα να το ρισκάρω και πέρασα από πάνω της έχοντας πολλές αναταράξεις με όχι περισσότερο από 2-3μ. ύψος από το έδαφος. Ορκίζομαι και αυτό το κάνω μόνο για τους φίλους που πετάω μαζί τους και μ' εμπιστεύονται ότι ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν ακούμπησα το έδαφος. Ο κ. Μπάλλας με ακολούθησε και φτάνοντας στην προσήνεμη πλευρά του βουνού έκανε δύο - τρεις στροφές και πήγε κατευθείαν για προσγείωση. Εγώ σώθηκα μετά από πάρα πολύ κόπο. Πολλοί με είδαν πόσο δύσκολα ξέφυγα και μου το είπαν. Για τον κ. Μπάλλα έχω να πω ότι είναι ένας ξεφτίλας συκοφάντης για τους παρακάτω λόγους:
α) Πως είναι δυνατόν να διέκρινε από την απόσταση που με είδε και ενώ βρισκόμουν τόσο μα τοσο κοντά στην πλαγιά ότι ακούμπησα;
Μάλιστα λέει με βεβαιότητα ότι με είδε να τρέχω στην πλαγιά. Σαν δεν ντρέπεσαι!!!
β) Μετά τον αγώνα δεν ήρθε καν να με βρει και ευθέως να με ρωτήσει. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πολύ καλά ότι στην περίπτωση που είχε συμβεί δεν θα το αρνιόμουν. Πάνω απ' όλα σέβομαι τον εαυτό μου αλλά και τους φίλους που πετάω μαζί τους
γ) Ξεχνάει να πει ότι ακριβώς εκεί που πετούσα ήρθε ακολουθώντας με και δεν κατόρθωσε να κρατηθεί πάνω από μερικά λεπτά στην πλαγιά. Αμέσως προσγειώθηκε. Το αναφέρω απλά και μόνο γιατί οι λόγοι που πολλές φορές ένας άνθρωπος συμπεριφέρεται όπως αυτός χρήζουν ψυχαναλυτικής βοήθειας.
δ) Εάν οποιοσδήποτε δει στο track log μου ότι ακουμπάω οπουδήποτε στην πλαγιά ή μηδενίζω την ταχύτητά μου εγώ δέχομαι να επιστρέψω το κύπελλο πίσω.
ε) Με βάζει να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας χωρίς να έχει τη μαρτυρία κανενός άλλου παρά μόνο αυτό που υποστηρίζει ότι είδε. Είναι σαν εγώ να έλεγα ότι ο κ. Μπάλλας μετά την προσγείωσή του εθεάθη από εμένα πίσω από θάμνο να ερωτοτροπεί με τον τσοπάνο της περιοχής. Αν και τέτοιος που είσαι μάλλον θα σου άξιζε.
Για να κλείσω έχω να πω ότι δεν θα απαντήσω σε οτιδήποτε άλλο μέσα στο forum γιατί ήδη αρκετά συγχύστηκα με τον άθλιο.
Ζητάω λοιπόν το εξής:
Εάν μέσα από το forum βγει και πει ότι είναι 100% σίγουρος ότι με είδε να ακουμπάω εγώ αμέσως θα δώσω πίσω το κύπελλό μου και κάντε το ότι θέλετε. Εάν δεν το κάνει τότε ζητάω τη δημόσια συγνώμη του και ελπίζω στον επόμενο αγώνα να μη με πλησιάσει.
ΣΑΝ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ
Δημήτρης Μπουραζάνης[align=left]

ever-rest
EN B

Δημοσίευσηαπό badder » Τετ Ιουν 28, 2006 4:42 pm

Από όσο καταλαβάινω ένσταση δεν έγινε και παρόλαυτά οι διοργανωτές εξέτασαν το θέμα χωρίς να μπορέσει να αποδειχθεί ο ισχυρισμός του Κώστα.

Προς τι λοιπόν η δημόσια κατηγορία? Έτσι για να έχουμε κάτι να ασχολούμαστε? Εαν υπήρχε όντως βεβαιότητα για τον ισχυρισμό ας γινόταν ένσταση. Σε ρωτήσανε Κώστα αν θα κάνεις ένσταση και δεν έκανες.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Μπορεί στους αγώνες να ακούγονται φήμες για όλους και για όλα... Αυτό δεν σημάινει τίποτα. Στη πράξη εάν κάποιος θέλει να δηλώσει την παράβαση κανονισμών από κάποιον συναθλητή μπορεί να το κάνει μόνο μέσω ένστασης (γραπτή αναφορά και 50 ευρώ). Όλα τα άλλα μόνο ψιθύρους και ελέφαντες δημιουργούν.

Προφανώς κάτι είδες το οποίο θεώρησες σωστό να το αναφέρεις στους υπεύθυνους. Αυτοί το εξέτασαν (προς τιμήν τους αφού δεν είχες κάνει ένσταση) και είδαν ότι τα λεγόμενα σου δεν μπορούν να αποδειχθούν από τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους. Για να ξεκινήσουν να καλέσουν τους εμπλεκόμενους έπρεπε να κάνεις ένσταση, που δεν έκανες. Το θέμα λοιπόν τελείωσε εκεί.

Η κατηγορία προς κάποιον πρέπει να μπορεί να αποδειχθεί για να υπάρξει ποινή. Απο τη στιγμή που δεν ειχες μάρτυρα, τα στοιχεία του GPS δεν αποδείκνυαν κάτι, η απόσταση σου (βάση GPS) ήταν 300 μέτρα και δεν έκανες ένσταση, τι περίμενες να γίνει? Να τον μηδενίσουν?

Αλλά νομίζω ότι ούτε έπρεπε να δημοσιεύσεις κατηγορία για κάποιον από τη στιγμή που συνέβησαν όλα τα παραπάνω και δεν αποδείχθηκε τίποτα. Έτσι δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις.

Και τέλος δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρεσαι απαξιωτικά προς τους διοργανωτές. Φυσικά και ασχολήθηκαν (ενώ δεν όφειλαν χωρίς ένσταση). Η αναβάθμιση του πρωταθλήματος αλλά και γενικότερα, δεν κρίνεται από την προσωπική σου άποψη ούτε από το ότι οι διοργανωτές δεν δέχθηκαν αβίαστα και χωρίς αποδείξεις τους ισχυρισμούς κάποιου. Εσύ μίλησες με τον Δημήτρη πριν πας στους διοργανωτές? ή έστω μετά?

Και προς αποφυγή παρεξήγησης... δεν ξέρω αν ισχύουν αυτά που ανέφερες, δεν είμουν εκεί και δεν παίρνω το μέρος κανενός. Τα γραφόμενα σου όμως στρέφονται άδικα προς τους διοργανωτές και σίγουρα δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις για τον συναθλητή σου.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό kballas » Τετ Ιουν 28, 2006 9:37 pm

Μιλας Μπουραζανη για καποιον που δεν ξερεις ουτε φυσιογνωμικα καλα καλα.
Εγω δεν χρειαζεται να αυτοσυστηθω, ξερουν ολοι ποιος ειμαι.Δεν καταδεχομαι βεβαια να σου απαντησω στο ιδιο υφος.

Ειδα το αλεξιπτωτο σου να "παταει" να κανει μερικα βηματα και να ξανα απογειωνεται.
Εγω το ΕΙΔΑ και το υποστηριζω, διοτι μεχρι τωρα στη ζωη μου με διακρινει η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ και η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ και ετσι θελω να συνεχισω.

Τελεια και παυλα.
Το μονο λαθος μου ηταν οτι δεν εκανα εγγραφη διαμαρτυρια και ενσταση.

Κωσταντης Μπαλλας.

kballas
EN A

Δημοσ.: 6

Δημοσίευσηαπό ever-rest » Τετ Ιουν 28, 2006 10:38 pm

Eisai gia klamata. Telia kai pavla. Na ton xaireste ekei stin Patra.

ever-rest
EN B

Δημοσίευσηαπό guru » Πέμ Ιουν 29, 2006 7:39 pm

Εκτιμώ και τους δύο πάρα πολύ και πιστεύω ότι αν ήξερε ο ένας τον χαρακτήρα του άλλου τότε:

Δημήτρης:
Θα πίστευε ότι όντως φάνηκε σαν να περπάτησε και τα σχόλια δεν έγιναν κακοπροαίρετα.

Κώστας:
Θα καταλάβαινε ότι δεν υπάρχει περίπτωση κλεψίματος και απλά φάνηκε σαν να ήταν έτσι.

Παιδιά μην σκάτε και όσο αφορά τα κοσμητικά επίθετα που ανταλλάξατε, ας τα πάρει το ποτάμι (ή ο αέρας).

Apostolos Mavrothalassitis
Axis team
guru
Competition

Δημοσ.: 537

Δημοσίευσηαπό DrFlight » Πέμ Ιουν 29, 2006 7:54 pm

Συμφωνώ απόλυτα με τον Αποστόλη..

'Paragliding and Aviation' blog
http://drflight.blogspot.com/
Vangelis 'drflight' Patra.
DrFlight
Competition

Δημοσ.: 313

Δημοσίευσηαπό loxagos » Δευτ Ιούλ 03, 2006 11:45 pm

8) 8) 8)

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
:shock: dimitrios@rt
Για τίποτα μην είσαι σίγουρος!!!
loxagos
Competition

Δημοσ.: 527

Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες