Δημοσιεύω μέρος από την διαμαρτυρία που έστειλα (με τον πρόεδρο της λέσχης που ανήκω) στην συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι λεσχών Αλεξιπτώτου Πλαγίας την 21/7/06 (Παρασκευή).
Προς: την Επιτροπή Αγώνα της 3ης συνάντησης του 15ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, Κιθαιρώνας 2006
Θέμα: Διαμαρτυρία του *********** (dragon), συμμετέχοντα αθλητή Α’ κατηγορίας
Κύριοι
Διαμαρτύρομαι για την ασυνέπεια της διοργάνωσης και λόγω της οποίας κρίθηκα άκυρος στην συμμετοχή μου στην 2η αγωνιστική του 3ου σκέλους του Πρωταθλήματος 2006, στις 18/ 7/ 05, στον Κιθαιρώνα και συγκεκριμένα:
Η διοργάνωση δεν φρόντισε για την τήρηση του κανονισμού Αγώνων,
παράγραφος 11,3 - 11,4 περί επέκτασης χρόνου στο κλείσιμο του παραθύρου απογείωσης.
11.3 Άνοιγμα Παραθύρου
Ο χρόνος ανοίγματος παραθύρου και η παράταση του, θα ανακοινώνονται στην ενημέρωση του τάσκ και θα αναρτούνται στον επίσημο πίνακα ανακοινώσεων
11,4 Παράταση ανοίγματος του παραθύρου
Αν, για λόγους ασφάλειας, Ο Δ Α θεωρεί ότι οι συνθήκες έχουν γίνει επικίνδυνες, μπορεί να διακόψει το τασκ και να κλείσει το παράθυρο του αγώνα. Το παράθυρο μπορεί να ξανανοίξει για όσο χρόνο το τασκ είχε διακοπεί, χωρίς ωστόσο να ξεπεράσει την τελική προθεσμία παράτασης του ανοίγματος
Η επέκταση χρόνου ( παράταση) πρέπει πάντα να αναγράφεται στον πίνακα ανακοινώσεων και να ανακοινώνεται στο “briefing” . Ο χρόνος αυτός χρησιμοποιείται εάν η επιτροπή προχωρήσει σε κλείσιμο του παραθύρου ( απογείωσης ). Συνήθως η παράταση είναι 30 λεπτά, αλλά ισχύει ότι αναγράφεται στον πίνακα ανακοινώσεων και ανακοινώνεται στο “briefing”.
Η επιτροπή του αγώνα, μολονότι προέβηκε σε 2 ή 3 15λεπτες διακοπές του παράθυρου, δεν τήρησε τον κανονισμό ( παράγραφος 11,3 – 11,4) παράτασης κλεισίματος παραθύρου, με συνέπεια να ακυρώσουν την πτήση μου, γιατί στον χρόνο GPS έδειχνε έναρξη πτήσης 7,01 και όχι 7,00 ακριβώς( εγώ είδα 7,02 στο GPS). Ο υπεύθυνος βαθμολογίας που παρέδωσα το GPS για να κατεβάσει την πτήση μου, όταν την είδε μου είπε «θα το ελέγξω αργότερα», γιατί περίμεναν στην σειρά κι άλλοι αθλητές για την παράδοση GPS. Επανήλθα μετά από μια ώρα (δεν υπήρχαν πιλότοι για παράδοση GPS - αλλά δεν είχαν επιστρέψει όλοι οι πιλότοι) και η απάντηση που μου δόθηκε ήταν «θα δούμε»!!!!!!
Την επόμενη έμαθα από συναθλητές μου, ότι σε μια “προσωρινή” έκδοση αποτελεσμάτων υπήρχε και το όνομα μου με βαθμολογία και ένα αστεράκι. Αργότερα πριν από το “briefing” της επόμενης μέρας τα πράγματα άλλαξαν και έφυγε το αστεράκι (μαζί με την βαθμολογία).
-----------------------------------------------------------------------------------
Το παρακάτω θέμα δεν υπάρχει στην γραπτή διαμαρτυρία μου και δεν διαμαρτύρομαι για αυτό (δεν κυνηγάω πρωτιές, ούτε συναθλητές και φίλους) αλλά το αναφέρω εδώ έτσι απλά για σύγκριση
Τώρα αν εξετάσουμε την επαναπογείωση ενός συναθλητή, θα δούμε δυο μέτρα και σταθμά.
Ο πιλότος μετά από πτήση (προσωπική μου εκτίμηση 10-20 λεπτά), αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με την επιτάχυνση του (κόπηκε η μια αρτανη), και ενημέρωσε μεσω VHF ότι παει για προσγείωση. 15-20 λεπτά (μετά την προσγείωση του)επανήλθε στην απογείωση όπου και μετά από αλλαγή αρτανης επαναπογειώθηκε.
11,5 Επαναπογείωση
Σε περίπτωση σοβαρού προβλήματος που αναγκάζει τον πιλότο να προσγειωθεί αμέσως μετά την απογείωση, ο πιλότος μπορεί να ζητήσει άδεια από τον Δ Α για να επαναπογειωθεί. Ο Δ Α πρέπει να αποφασίσει αμέσως. Ο χρόνος απογείωσης του πιλότου παραμένει, πάντως, αυτός της πρώτης του προσπάθειας
Α)Σοβαρό πρόβλημα αναφέρει ο κανονισμός, παράγραφος 11,5 (και όχι αμέλεια πιλότου – που είναι η απουσία έλεγχου της επιτάχυνσης -)
Β) Αμέσως μετά την απογείωση, λεει ο κανονισμός και όχι αρκετά μετά (ήδη είχε μεγάλο ύψος δεξιά από την απογείωση λίγο μετά την πυραμίδα)
* Είναι σίγουρο ότι ο πιλότος δεν έκανε κάτι εκ΄του πονηρού, αλλά η τήρηση του κανονισμού ;;;
Για να προλάβω ερωτήσεις του τύπου, γιατί δεν έκανα έγγραφη ένσταση μέσα στο χρονικό περιθώριο, απαντάω ότι όπως αρκετοί συναθλητές γνώριζαν, τις επόμενες μέρες είχα επαγγελματικές υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να μάθω την τελική βαθμολογία της 2ης πτητικής ημέρας την αμέσως επόμενη ημέρα το απόγευμα.
Δεν θα προχωρήσω σε αλλά “παράπονα” μην με πουν και γκρινιάρη...
Με την ευκαιρία ας μου πει κάποιος ποιοι είναι οι λόγοι που περνάει κάποιος πειθαρχικό (μια και το άκουσα και αυτό);
• Δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω το άτομο της διοργάνωσης που με μάζεψε (Τρίτη 20:00) με το προσωπικό του τζιπ από το πουθενά – γλίτωσα πολύ περπάτημα- αν και τα επίσημα καθήκοντα του στην συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν άλλα.
• Επίσης, μπράβο σε όλους τους εθελοντές, τα πάντα σε αυτόν τον τομέα ήταν άψογα (ακόμα και η κάρτα του τετραπόδου “συναθλητή”)
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του......

Dragon