Ημερομηνία Πέμ Μάιος 15, 2025 4:25 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Θέματα Αλεξίπτωτα & Εξοπλισμός

Αλεξίπτωτα & Εξοπλισμός

vario gps 2 σε 1 ή μεμονομενα???

Τεχνικά και πρακτικά θέματα - Ανακοινώσεις

Συντονιστής: Moderators

vario gps 2 σε 1 ή μεμονομενα???

Δημοσίευσηαπό rr » Σάβ Αύγ 05, 2006 6:37 pm

μιας και το vario μου κατα πασα πιθανοτητα τα επαιξε σκεπτωμαι να παρω καινουργιο αλλα μιας και θελω και gps δεν ξερω τι να παρω. Το καθενα μεμονομενο ή 2 σε 1 σαν iqcompeo, flytec 5030 , topnavigator?
Αν ειναι καλλιτερο το μεμονομενο gps τι προτεινετε?
ευχαριστω εκ των προτερων :?

rr
EN A

Δημοσ.: 18

Δημοσίευσηαπό kswift » Τρί Αύγ 08, 2006 11:01 am

Γειά σου rr...
Θα σου πω τη δικιά μου εμπειρία.

Αν το GPS το θέλεις μόνο για τις πτήσεις σου, τότε σίγουρα Vario + GPS σε ένα είναι η καλύτερη λύση. Συνεχίζεις να πετάς με μόνο ένα οργανο και σίγουρα αυτό βολεύεται πιό εύκολα χωρίς cockpit.

(εγώ μόλις αλλαξα απο GPS + Vario σε ένα συνδυασμένο οργανάκι, το δοκίμασα στους αγώνες και έμεινα ενθουσιασμένος)

kswift
Competition

Δημοσ.: 316

Δημοσίευσηαπό andread » Τρί Αύγ 08, 2006 12:07 pm

Μου αρέσει η ιδέα του όλα σε ένα, πιο συμμαζεμένα κτλ. Αν ξαναέπαιρνα εξοπλισμό μάλλον θα δοκίμαζα αυτή τη λύση.

Όμως: Στο βάριο μου έχω βάλει 2 μπαραρίες ΑΑ εδω και ενα εξάμηνο (και μάλιστα επαναφορτιζόμενες που δεν είναι οτι καλύτερο για την αντοχή τους στις συσκευές αυτές σε τόσο βάθος χρόνου). Έχει τόσο χαμηλή κατανάλωση που δεν ανησηχώ μήπως ξεμείνω απο μπαταρία. Το GPS μου (MLR) με έχει αφήσει κάποιες φορές ξεκρέμαστο γιατι τρωει πιο πολύ ρεύμα
αλλα δεν είναι τόσο σημαντικό όσο το βάριο.

Αυτό που πρέπει λοιπόν να προσέχει καποιος σε συσκευές 2 σε ενα είναι η σωστή χρήση και έλεχγος των μπαταριών.

andread
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 725

Re: vario gps 2 σε 1 ή μεμονομενα???

Δημοσίευσηαπό george29041 » Τρί Αύγ 08, 2006 6:43 pm

ΠΟΛΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΟ 2 ΣΕ 1 :wink: ΑΛΛΑ ΑΝ ΛΕΩ ΑΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΕΡΜΟ ΕΚΕΙ ΨΙΛΑ Η ΜΗΝΕΙ ΑΠΟ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ:cry: ΤΟΤΕΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΤΟΜΕΤΡΟ :cry: ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ,ΜΠΙΠ ΜΠΙΠ ΓΙΟΚ :cry: ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΔΑΦΟΥΣ :cry: ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΠΤΗΣΑΡΑ :cry: ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΘΕΤΕ ΠΤΗΣΑΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΒΕΣ :wink:

george29041
Competition

Δημοσ.: 376

Re: vario gps 2 σε 1 ή μεμονομενα???

Δημοσίευσηαπό rr » Παρ Αύγ 11, 2006 4:36 pm

θα το σκευτω πολυ καλα τι να παρω στο τελος.
αν αποφασισω 2 σε 1 τι προτεινετε?
iqcompeo, flytec 5030 ή topnavigator. και μεμονομενο gps ποιο?? Υπαρχει καποιο συγκριτικο σε αυτα τα 3? εχετε προσωπικες αποψεις για καποιο απο αυτα? ευχαριστω εκ των προτερων.

rr
EN A

Δημοσ.: 18

Δημοσίευσηαπό kswift » Σάβ Αύγ 12, 2006 9:56 am

IQCOMPEO = FLYTEC 5030 --- KΑΠΟΥ ΣΤΟ PARAGLIDING FORUM ΕΙΧΑ ΒΡΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ.

ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ COMPETINO ΒΕΒΑΙΑ....

ΓΙΑ GPS κοιτα GARMIN 60 CSx , ή οτιδήποτε της ίδιας σειράς (έγχρωμο, α/σ, με ή χωρίς βαρόμετρο κλπ)

kswift
Competition

Δημοσ.: 316

Δημοσίευσηαπό norad » Σάβ Αύγ 12, 2006 3:00 pm

με πολύ λιγότερα λεφτά από αυτά που χρειάζονται για το top navigator παίρνεις το xc-trainer της aircotec που του λείπουν μόνο τα πολύ hardcore competition goodies του TN

norad

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό badder » Δευτ Αύγ 14, 2006 10:59 am

Σαν Πιλότος Παραλίας προτείνω την λύση των δυο ξεχωριστών συσκευών εκτός και αν κυνηγας το Cross Country πολύ και σε ενδιαφέρουν τα έξτρα καλούδια των ειδικών συσκευών που βγαίνουν 2 σε 1.

Ο λόγος πολύ απλός... ανάλογα με τη πτήση σου χρησιμοποιείς τη συσκευή/ες που θες. Είναι κρίμα ας πούμε να πας στη παραλία και να κανεις δυναμικο στο Κάθισμα με το πανακριβο όργανο που μπορεί να γεμίσει μετά άμμο ή και πιτσιλιές θαλασσινού νερού. Εκεί χρησιμοποιείς μόνο το βάριο.

Πάντως αν πάρεις ενα καλό 2σε1 όργανο σου προτείνω να πάρεις και ενα μικρούλι ακουστικό βάριο που μόνο το ακούς και κοστίζει περίπου 100 ευρώ για τέτοιου είδους χρήσεις και για εφεδρεία αν χρειαστεί.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder

Δημοσ.: 2712

Επιστροφή στην Αλεξίπτωτα & Εξοπλισμός

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες