Ημερομηνία Πέμ Μάιος 15, 2025 4:51 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Θέματα Αλεξίπτωτα & Εξοπλισμός

Αλεξίπτωτα & Εξοπλισμός

Magic bag

Τεχνικά και πρακτικά θέματα - Ανακοινώσεις

Συντονιστής: Moderators

Magic bag

Δημοσίευσηαπό guru » Δευτ Φεβ 26, 2007 11:36 am

Καινούργιο κοσκινάκι μου, και πρέπει να το πακετάρω με σύστημα «βεντάλια» ώστε να μην τσαλακώνονται τα milar στο χείλος προσβολής.

Στις δύο πρώτες πτήσεις με βοήθησαν διάφοροι φίλοι λέγοντάς μου tips. Το κοινό συμπέρασμα από όλες τις διαφορετικές τεχνικές ήταν ότι ο χρόνος μαζέματος αρχίζει και μου μοιάζει με αετού.

Εχθές ο Μάνος μου είπε μια καλή ιδέα, κοστίζει 43euro + 5 ταχυδρομείο. Έχει ακούσει κανείς κάτι καλύτερο, και πόσοι ενδιαφερόμενοι υπάρχουν ώστε να πετύχουμε καμιά καλύτερη τιμή και να γλυτώσουμε ταχυδρομικά?

Περιμένω post μέχρι τέλος της εβδομάδας, αλλιώς παραγγέλνω για τους ήδη ενδιαφερόμενους (guru, m@nos, franky).

http://www.airwave-gliders.com/en/accessories/accessories/magicbag/index.html
[ img ]

guru
Competition

Δημοσ.: 537

Re: Magic bag

Δημοσίευσηαπό ian » Δευτ Φεβ 26, 2007 1:08 pm

Απ΄οτι φαινεται στην foto και παλι πρεπει να το μαζευεις κυψελη κυψελη ετσι δεν ειναι; :shock:

Το Παρα5 ειναι ψυχολογικό αθλημα
ian
Competition

Δημοσ.: 210

Δημοσίευσηαπό guru » Δευτ Φεβ 26, 2007 4:38 pm

Ναι, τις κυψέλες δεν τις γλυτώνεις, αλλά γλυτώνεις το υπόλοιπο…
Εγώ φρικάρισα με τον απαιτούμενο χρόνο μαζέματος και οτιδήποτε μείωση είναι ευπρόσδεκτη (έστω και με 50 ευρώ).
Για όσους όμως δεν είναι πορωμένοι, προτείνω να περιμένετε να το δοκιμάσουμε…

Apostolos Mavrothalassitis
Axis team
guru
Competition

Δημοσίευσηαπό andread » Δευτ Φεβ 26, 2007 6:15 pm

Αποστόλη, υπάρχουν πολλοί τρόποι για ακορντεόν. Μου είχαν δείξει παλιά έναν και δεν μου άρεσε, μετά είδα εναν τρόπο (αυτόν που χρησιμοποιώ τώρα) που είναι πιο ξεκούραστος απο τον παλιό κλασικό. Καθομαι μια φορά στο χείλος εκφυγής και μια φορά στο χείλος προσβολής. Ουσιαστικά το όλο μάζεμα μπορεί να γίνει καθιστικά. Δεν ξέρω τι γίνεται με πολυ αέρα βέβαια..

andread
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 725

Δημοσίευσηαπό smiris » Δευτ Φεβ 26, 2007 7:00 pm

Γεια και χαρά εις όλους.
Το συγκεκριμένο magic bag το έχω πάρει και είναι πολύ βολικό. Βλέπε σχεδιασμός BRUCE GOLDSMITH.
Όποιος θέλει το ΣΚ πού έρχεται θα το δει.
Καθώς επίσης θα γίνει και η παρουσίαση της καινούριας super αγωνιστικής (παραγωγής) πτέρυγας AIRWAVE MAGIC FR3 με aspect ratio 8 !!!
Όσοι ενδιαφερόμενοι προσέλθετε για δοκιμή.
Και για ενημέρωσή σας είμαι και ο επίσημος εκπρόσωπος της AIRWAVE στην Ελλάδα, οπότε το συγκεκριμένο magic bag μπορώ να σας το προμηθεύσω στην ‘ευρωπαϊκή’ τιμή των 43,00 €.
Σύντομα κοντά σας και στην ιστοσελίδα www.airwave.gr
Θανάσης Σμύρης

smiris
EN A

Δημοσ.: 17

Δημοσίευσηαπό norad » Δευτ Φεβ 26, 2007 10:16 pm

Θανάση όποτε χρειαστείς τριμαρισματάκι στο Magic μου λες - κάνω ειδικές τιμές σε φίλους (ρώτα guru) - Βέβαια θα περιμένεις λίγο γιατι έχει σειρά το Mercury

norad

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό smiris » Δευτ Φεβ 26, 2007 10:30 pm

Οτι πείς Αλεξ!!
Εχω μάθει ότι δεν δεν παίρνεις κεφάλια και θα στο εμπιστευτώ.
Πάντα με την προυπόθεση ότι θα μου βγάλεις λόγο 13..

smiris
EN A

Δημοσ.: 17

Δημοσίευσηαπό achim » Τρί Φεβ 27, 2007 9:04 am

Αποστόλη, μετά τις πρώτες φορές που θα σπασοκεφαλιάσεις θα δείς ότι δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα.

Οι καλύτερες παραλλαγές είναι δύο.

Η πρώτη είναι με δύο άτομα, όπου ο επιπλέον χρόνος είναι μόνο στη τακτοποίηση των Mylars (δε γνωρίζω αν το Mercury, διαθέτει και μπανέλες). Αν ναί τότε είναι πιο εύκολο ακόμα. Επιπλέον χρόνος 1,5 λεπτά.

Η δεύτερη με ένα άτομο χρείάζεται + 1 λεπτό ακόμα (δηλαδή 2,5λεπτά). Έχουμε πολύ χρόνο ακόμα για να φτάσουμε τον αετό.

'Οταν βρεθούμε με το καλό θα σου δείξω τον τρόπο μου.

Ιωακείμ

achim
Competition

Δημοσ.: 549

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Τρί Φεβ 27, 2007 10:39 am

Αποστόλη,
δεν ξέρω αν θα φτάσουμε τον αετό στο μάζεμα, αλλά από ότι φαίνεται αυτό πρόκειται να γίνει στις επιδόσεις.
Δεν ξέρω πως τα κατάφερες, πάλι στον αετό πήγες
Βαγγέλης

tsoukasvaggelis
Competition

Δημοσ.: 459

Δημοσίευσηαπό yannis » Τρί Φεβ 27, 2007 12:30 pm

Το καλοκαιρι που ειχε κατεβει ο Ιωακειμ στα Χανια μας εδειξε τους τροπους στους οποιους αναφερεται.Πραγματικα ειναι παρα πολυ γρηγορο με δυο ατομα.Ολοι εδω ετσι τα διπλωνουμε.Δεν βλεπω το λογο να διπλωσεις μονος σου την πτερυγα σου,εκτος αν εισαι μονος σου:)
Η αν ειναι καινουρια που θες να μην την πλησιαζει κανεις σε αποσταση 2 μετρων...:)

http://www.cretanparagliding.gr

After all,its all about having fun!
yannis
Competition

Δημοσ.: 233

Δημοσίευσηαπό guru » Τρί Φεβ 27, 2007 8:59 pm

Λοιπόν παίδες, οι συμβουλές πακεταρίσματος είναι πολύ χρήσιμες και σας ευχαριστώ, αλλά πρέπει να περιμένω να βρεθούμε από κοντά.

Έως τότε λέω να δοκιμάσω magic bag από Σμύρη και Goldsmith (μέχρι στιγμής είμαστε 5, κάντε καλή τιμή: m@nos, sotiris, tsiboun, guru, and the famous franky). Επίσης μου αρέσει και το σύστημα δυο-δυο και νομίζω ότι θα καθιερωθεί.

Θανάση, πρόσεξε τον Άλεξ γιατί δεν έχει συναίσθηση. Την άλλη φορά παρόλο το ψάρωμα που είχε με το AVAX μου, έκανε μια γερή σπειροειδή και χρειάστηκε αλλαγή πάνας, άσε που έγινε και ολόκληρο φωτορομάντζο http://www.sky.gr/viewtopic.php?t=734.

Van-tsouk έχει πέσει πολύ φρεσκαδούρα στο βουνό. Δεν αρχίζεις να προβληματίζεσαι?

guru
Competition

Δημοσίευσηαπό badder » Τρί Φεβ 27, 2007 10:11 pm

χμ.... κάτσε να αρχίσω να φορτίζω τις φωτογραφικές...

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό norad » Τετ Φεβ 28, 2007 4:54 pm

guru\";p=\"8106 έγραψε:Θανάση, πρόσεξε τον Άλεξ γιατί δεν έχει συναίσθηση. Την άλλη φορά παρόλο το ψάρωμα που είχε με το AVAX μου, έκανε μια γερή σπειροειδή και χρειάστηκε αλλαγή πάνας,

Δεν ξέρω γιατί μια απλή στροφή φάνηκε σε σένα σαν "γερή σπειροειδή", αλλά η έξοδος ήταν ομαλή και η ταχύτητα της στροφής εντός λογικών ορίων - όσο χρειαζόταν για ένα smooth flare.

Όσο για την πάνα, θα χρειαστείς κάτι πιο δυνατό από το AVAX για να με τρομάξεις.

:twisted: :twisted: :twisted:

norad

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό badder » Τετ Φεβ 28, 2007 6:22 pm

το γεγονός ότι "μια απλή στροφή" εσύ ειδικά τη θυμάσαι ακόμα σημαίνει ότι χαράχθηκε στη μνήμη σου. :P

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό guru » Δευτ Απρ 02, 2007 4:26 pm

Πάλι στο θέμα μας: το magic bag ήρθε και δοκιμάστηκε.

Τα πλεονεκτήματα που είδα:
  1. Αφού φτιάξεις τα mylar, το υπόλοιπο μπαίνει πολύ εύκολα στο magic bag. Θέλει βέβαια προσοχή να μην πιάσεις με το φερμουάρ το πανί.
  2. Δεν χρειάζεται να τσακίσεις τα μεσαία mylar. Όλα τα mylar μπαίνουν στην σειρά χωρίς να διαχωρίζονται οι δύο πλευρές.
  3. Δεν χρειάζεται να λύσεις τους ιμάντες, ή να τους περάσεις πάνω από το χείλος προσβολής. Ο αέρας βγαίνει χωρίς να χαλά το μάζεμα.
  4. Τα τελικά διπλώματα, μπορείς να τα κάνεις αφού γυρίσεις το παρα5 στο πλάι, γλυτώνοντας επιπλέον τσακίσματα στα mylar.

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα και το ίδιο άκουσα και από τους υπόλοιπους που το έχουν.

guru
Competition

Επιστροφή στην Αλεξίπτωτα & Εξοπλισμός

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες