Ημερομηνία Πέμ Μάιος 15, 2025 4:14 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Θέματα Αλεξίπτωτα & Εξοπλισμός

Αλεξίπτωτα & Εξοπλισμός

Ρυθμιση ημερομηνιας στο GPS

Τεχνικά και πρακτικά θέματα - Ανακοινώσεις

Συντονιστής: Moderators

Ρυθμιση ημερομηνιας στο GPS

Δημοσίευσηαπό ian » Τρί Απρ 10, 2007 11:13 am

Μηπως καποιος που εχει το garmin T-REX vista ξερει να μου πει πως ρυθμιζεται η ημερομηνια στο ανωθεν gps;
Ενω εως τωρα εγραφε τα tracs κανονικα και δεν ειχα προβλημα οταν τα καταχωρουσα στο leonardo, στις τελευταιες τεσσερις πτησεις η ημερομηνια που καταχωρουνται ειναι του 1988 :roll:
Οταν πλεον ανοιγω το gps η ημερομηνια που δειχνει ειναι αλλα νταλων!!
Μηπως γνωριζεται την λυση;; :shock:

Το Παρα5 ειναι ψυχολογικό αθλημα
ian
Competition

Δημοσ.: 210

Δημοσίευσηαπό orck » Τρί Απρ 10, 2007 2:16 pm

φιλε Ian στο δικο μου etrex (legend) δεν εχει καμια ρυθμιση για την ωρα (μονο να ρυθμισω οτι η Ελλαδα ειναι +2 ωρες απο την Αγγλια)
το GPS για να λειτουργησει χρειαζεται να εχει ρυθμισμενη με μεγαλη ακριβεια την ωρα και για αυτο συγχρονιζεται συτοματα απο το σημα που λαμβανει απο τους δορυφορους

orck
Competition

Δημοσ.: 447

Re: Ρυθμιση ημερομηνιας στο GPS

Δημοσίευσηαπό george29041 » Τρί Απρ 10, 2007 8:30 pm

Αν δεν εχεις το manual , κατεβασετο απο εδω:
http://www.garmin.com/manuals/eTrexVist ... Manual.pdf
και διαβασε το προσεκτικα
Το εν λογο gps απο οτι ειδα εχει πολλες ρυθμησεις οποτε προτεινω επαναφορα εργοστασιακων παραμετρων και πιστευω το ανακατεμα θα λυθει

george29041
Competition

Δημοσ.: 376

Δημοσίευσηαπό debill » Τρί Απρ 10, 2007 8:45 pm

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ημερομηνία ρυθμίζετε από τον δορυφόρο.
το +3.00 η το +2.00 το ρυθμίζουμε εμείς.
Μάλλον κόλλησε……….
Eάν συνεχίζεις να έχεις πρόβλημα κάνε αναβάθμιση (3.60)
αλλιώς απευθύνσου στην αντιπροσωπεία της Garmin.

deBill SV2CUP
Το χόμπυ που σε κάνει να έχεις ψηλά το κεφάλι!!!
Το paramoter είναι ένας τεράστιος ανεμιστήρας στην πλάτη του πιλότου για να τον κρατάει δροσερό. Αυτό το καταλαβαίνουμε γιατί όταν σταματήσει να γυρνά ο ανεμιστήρας ο πιλότος ιδρώνει!!!
debill
EN D

Δημοσ.: 136

Δημοσίευσηαπό ian » Πέμ Απρ 12, 2007 7:28 am

Καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις, το manual το εχω διαβασει προσεκτικα και δεν αναφερει πουθενα ρυθμιση ημερομηνιας μονο της ωρας, αναβαθμιση εκανα αλλα και παλι τιποτα.
Εστειλα ενα mail στο site της garmin που περιγραφω το προβλημα και αναμενω για την απαντηση... για να δουμε :?

ian
Competition

Δημοσίευσηαπό ian » Δευτ Απρ 16, 2007 4:08 pm

Λοιπον να σας πω τι εγινε με το προβλημα του gps.
Η garmin μου απαντησε στο e-mail που της εστειλα και η οδηγια ηταν να ενεργοποιησω το gps χωρις να πιανει δορυφορους, δηλαδη μεσα στο σπιτι,
μετα εφοσον μπει στη σελιδα των δορυφορων να μπω στην επιλογη new location και να βγαλω το gps σε καθαρο ουρανο και να το αφησω τουλαχιστον για μιση ωρα ετσι ωστε να παρει παλι απο αρχης τα δεδομενα των δορυφορων. Το αφησα για μια ωρα να ειμαστε και σιγουροι αλλα δυστυχως τιποτα!!
Το πηρα και εγω σημερα μαζι με την αποδειξη αγορας και το πηγα στο servis της αντιπροσωποιας :twisted:
αφου παιδευτηκε ο τεχνικος για καμια ωρα με το να κατεβαζει προγραματα, να κανει ρεσταρτ και ολα τα συναφη, τελικα το gps δεν επαιρνε το σωστο το δρομο..ακομα και μετα απ'ολλα τα χαιδεματα που του κανε αυτο εκει τα δικα του :evil:
Απιβδησε ο ανθρωπος παει μεσα και μου φερνει ενα καινουριο, καλοπεταχτο μου λεει, υπογραψα κατι χαρτια για την αντικατασταση και εφυγα... ελπιζω να μην με προβληματισει και αυτο στο μελλον 8)
Αυτα λοιπον με το vista...

ian
Competition

Δημοσίευσηαπό orck » Δευτ Απρ 16, 2007 5:59 pm

στον Σκορδιλη δεν το πηγες;
και το δικο μου eTrex Legend ειχε φαει ενα κολημα
σε πτησεις 40 λεπτων δεν εγραφε τιποτα (εψαχνε τους δορυφορους)
δεν μου τα αλλαξαν αμεσα απλα το πηρα μετα απο μια εβδομαδα

orck
Competition

Δημοσ.: 447

Δημοσίευσηαπό george29041 » Δευτ Απρ 16, 2007 8:55 pm

Καλη η τεχνολογια δε λεω με τα καινουργια οργανα compeo πχ που σου βγαζουν λογους ,καμπυλες, τσιτσιριζουν σαν καναρινια ,εγχρωμα display και αλλα πολλα καλουδια.
Κολανε ομως τα ρημαδια και στη σπανε :( χωρια που ειναι τσουχτερα στις τιμες
Τελικα για τον απλο πιλοτο που δεν ενδειαφερετε και πολυ για επιδοσεις πιστευω εναι καλυτερα τα απλα οργανα χωρις πολλα πολλα, υψος βαθμος ανοδου καθοδου και ταχυτητα εδαφους, ειναι αρκετα. :wink:
Να εχεις το μυαλο σου στην πτηση βρε αδερφε :shock:

george29041
Competition

Δημοσ.: 376

Δημοσίευσηαπό ian » Δευτ Απρ 16, 2007 10:40 pm

Παναγιώτη στον Σκορδίλη το πήγα αλλά στον Αλιμο που είναι και το servis, όχι στον Πειραιά και ευτυχώς μου το αλάξανε άμεσα,
Γιώργο δεν έχεις και άδικο σ'αυτα που γράφεις αλλά μ'αρέσουν και τα μαραφέτια ρε γ....το και καμια φορά τα πληρώνεις ακριβά και αρχίζουν και τα προβλήματα και...αστα να πάνε 8)

ian
Competition

Επιστροφή στην Αλεξίπτωτα & Εξοπλισμός

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες