Ημερομηνία Δευτ Μάιος 05, 2025 1:02 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ...

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ...

Δημοσίευσηαπό AKONTISTIS » Παρ Νοέμ 09, 2007 11:00 am

ΕΚΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΝΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΡΙΝ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ...

http://uk.youtube.com/watch?v=zzed1kRP0mc

AKONTISTIS
Competition

Δημοσ.: 365

Δημοσίευσηαπό focman » Παρ Νοέμ 09, 2007 4:36 pm

Στην υπόλοιπη Ελλάδα ξέρουμε ότι το πιστολι είναι το όπλο του δειλού
Μόνο στην Κρήτη κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν.
Να κοιτάτε λοιπόν και πίσω σας και κατω σας ,μπορεί να βρεθεί κανένα παλικάρι
που να νομίζει ότι με πιστολιές γίνεται άνδρας

focman
Competition

Δημοσ.: 256

Re: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ...

Δημοσίευσηαπό yannis » Σάβ Νοέμ 10, 2007 7:39 pm

Φιλε focman νομιζω οτι τα πηρες ολα αμπαριζα.Το συγκεκριμενο περιστατικο δεν εχει να κανει με τα οπλα,ουτε με την κρητη.Προκειται καθαρα για εγκληματικες ενεργειες,οπλα,ναρκωτικα,πολιτικους που τα καλυπτουν,διεφθαρμενη αστυνομια,πραγματα που μπορεις να τα βρεις οπουδηποτε στην Ελλαδα,και που δεν υπαρχει κανενας Κρητικος που να μην τα καταδικαζει,η να μην ντρεπεται γι αυτα.Αυτο ομως ειναι τελειος διαφορετικο απο το να λες οτι μονο στην κρητη δεν καταλαβαινουν οτι το πιστολι ειναι το οπλο του δειλου.
Το οπλο στην κρητη και η κατοχη του,εχει πολυ βαθιες ριζες,και πρεπει να ζησεις πολυ εδω,ή να εισαι απο εδω για να μπορεσεις να καταλαβεις την κουλτουρα και το σκεπτικο της κατοχης.Πιο πολυ ειναι συμβολο ελευθεριας και ανεξαρτησιας,αλλα σιγουρα οχι αντριας.Τουλαχιστον δεν ξεκινησε ετσι.Αλλα ο νεοελληνας-νεοκρητικος-παιρνει αρχες,αξιες,ηθη και εθιμα και νομιζοντας οτι τα προβαλει ή τα κανει να αναβιωσουν,το μονο που καταφερνει,ειναι τα ευτελιζει,και μαζι με αυτα και μια μεγαλη μεριδα ανθρωπων που παλεψαν και δουλεψαν για να κρατησουν ασβεστη και ζωντανη μια παραδοση,καθως και ενα ολκληρο λαο-τον κρητικο στην περιπτωση μας-.Αυτα οσο αναφορα την αυτοκριτικη μας,και πως εχουν τα πραγματα.
Τωρα οσο αφορα την παλικαρια,την ανδρια,την λεβεντια των κρητικων και το ποσο διαφορετικοι και ξεχωριστοι(οχι καλυτεροι απο καποιους αλλους) ειναι ως φαρα,αυτο ειναι γνωστο,και δεν ειμαι εγω ο αρμοδιος να μιλησω.
Μου φαινεται οτι βγαζεις καποιο απωθημενο με τους κρητικους,και προσφερομαι να σου γνωρισω και την κρητη,και τους κρητικους,και το ποσο Αντρες και λεβεντες ειναι αν εχεις αμφιβολια εσυ,και ολη η υπολοιπη Ελλαδα(αληθεια,ποιος σε ορισε να μιλας για ολη την Ελλαδα και αφηνεις την Κρητη απ εξω?)Αληθεια...ο βοσκος που σκοτωσε 5 κυνηγους περυσι στο αγρινιο,απ την κρητη ηταν?

Με τιμη,
Κατσανδρεδακης Γιαννης,
Χανια,Κρητη.

yannis
Competition

Δημοσ.: 233

Re: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ...

Δημοσίευσηαπό condor » Σάβ Νοέμ 10, 2007 8:42 pm

Φίλε Γίαννη βλέπω ότι εκτός του ότι ξέρεις να πετάς πολύ καλά, έχεις ταλέντο και στις απαντήσεις, μπράβο. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, όσον αφορά το μέρος της αυτοκριτικής περισσότερο. Το ότι μερικοί στην " ρίζα" του Ψηλορίτη παρανομούν ασύστολα και εγκληματικά, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει σχέση με όλους εμάς τους υπόλοιπους Κρητικούς, ούτε να συνχέεται με πατροπαράδοτα έθυμα οπλοκατοχής, και αυτά τα καταδικάζω, όμως σε καμία περίτωση δεν είναι το ίδιο πράγμα.

Η αλήθεια είναι όμως ότι τόσο ο ΑΚΟΝΤΙΣΤΗΣ όσο και ο Focman έχουν δίκιο όσον αφορά το άθλημά μας. Οι πιο καλές τοποθεσείες, ψηλές κορφές, βραχώδεις πλαγιές, μέρη που "κάνουν" για πτήσεις αποστάσεων, στην Κρήτη βρίσκονται... γύρο απο την " Ρίζα" του Ψηλορίτη. Νομίζω όμως οτι θα πρέπει να είναι πολύ " θαραλέος" ο πιλότος που θα πάει να πετάξει εκεί, (πάνω απο χασισοκαλιέγειες) !!

Πάντως κι εγώ προσφέρομαι, για όποιον θέλει να έλθει στην Κρήτη, να με βρεί να του γνωρίσω και την Κρήτη και της απογειώσεις της, ειδικά δε στην νότια Κρήτη.

"Νά' μουν αιτός να πέταγα
Ήλιος χρυσός να λάμπω,
στον Ψηλορίτη νά' φτανα
στης Μεσαράς τον κάμπο"

Γιάννης Σκαρπαθιωτάκης

condor
Competition

Δημοσ.: 254

Δημοσίευσηαπό focman » Σάβ Δεκ 01, 2007 6:43 pm

Φίλε Γιάννη
Αρχικά να διευκρινίσω ότι δεν έχω κανένα αποθυμενο ούτε με Κρητικούς ούτε με κανέναν άλλο συμπατριωτι μου από οπιο μερος και να είναι
Στην Κρητη εχω ερθει πολλες φορες και για μεγαλα διαστηματα και περασα πολλυ καλα ,επισης εχω παει και σε πολλα μερη της υπολοιπης Ελλαδος
Τα σπανια χαρισματα της Παλικαριας , αντρειάς και λεβεντιάς τα βρήκα σε λίγους ανθρώπους και δεν είχε να κάνει ούτε με σωματική δύναμη ούτε με υψος ούτε με φύλο ούτε με τόπο
Σπάνια είναι και στην Κρήτη αυτά τα χαρίσματα όπως παντού
Μάλιστα αυτό που έμαθα είναι ότι όσο περισσότερο είχε κάποιος άνθρωπος από αυτά τόσο λιγότερο το ΦΩΝΑΖΕ
Ποιος Άνδρας και ποιος άνθρωπος με γενναία ψυχή χρειάζεται να το φωνάζει ,αυτό το κάνουν μόνο οι δήθεν
Οι άνθρωποι με αυτά τα χαρίσματα είναι συνήθως σεμνοί και ταπεινοί και όταν κάποια φορά για κάποιο σημαντικό λόγω δούμε την ψυχή και την παλικαριά να
εμφανίζετε μένουμε έκπληκτοι. ..Συνήθως είναι τις στιγμές που όλοι οι άλλοι οι [ ντεμεκ] όπως τους λένε οι φίλοι μας στην βόρεια Ελλάδα την κάνουν.

Όταν μιλώ για το όπλο εξαιρώντας την Κρήτη, είναι γιατί μονό εκεί όποιος έχει όπλο δεν παραλείπει να το αναφέρει να στο δείξει και να το καμαρώσει. Έχω λάθος μήπως
Διαφορετικοί και ξεχωριστοί είναι όλοι οι άνθρωποι στον ΠΛΑΝΗΤΗ ως γνωστό

[σιγουρα οχι αντριας.Τουλαχιστον δεν ξεκινησε ετσι.Αλλα ο νεοελληνας-νεοκρητικος-παιρνει αρχες,αξιες,ηθη και εθιμα και νομιζοντας οτι τα προβαλει ή τα κανει να αναβιωσουν,το μονο που καταφερνει,ειναι τα ευτελιζει]

Αυτό λοιπόν που ;αναφέρεις σε αυτήν σου την πρόταση είναι κάτι που γίνετε σε πολύ συχνά ,ιδιαίτερα στα Χανιά και στο Ηράκλειο
Το κακό είναι ότι χάνονται άνθρωποι και κλείνουν σπίτια από αυτή την ανόητη συνήθεια , διότι τελικά ο Κρητικός το όπλο το έχει για να σκοτώνει Κρητικούς
Πίστεψε με δεν θέλω να προσβάλω κανένα και δεν προσπαθώ να σου αλλάξω γνωμη , απλος ισως να δεις τα θεματα οπλο, αντρειά κλπ με μια άλλη ματιά
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την προσκληση
Με εκτίμηση
FOCMAN
Αθήνα

focman
Competition

Δημοσ.: 256

Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 11 επισκέπτες