από yannis » Σάβ Νοέμ 10, 2007 7:39 pm
Φιλε focman νομιζω οτι τα πηρες ολα αμπαριζα.Το συγκεκριμενο περιστατικο δεν εχει να κανει με τα οπλα,ουτε με την κρητη.Προκειται καθαρα για εγκληματικες ενεργειες,οπλα,ναρκωτικα,πολιτικους που τα καλυπτουν,διεφθαρμενη αστυνομια,πραγματα που μπορεις να τα βρεις οπουδηποτε στην Ελλαδα,και που δεν υπαρχει κανενας Κρητικος που να μην τα καταδικαζει,η να μην ντρεπεται γι αυτα.Αυτο ομως ειναι τελειος διαφορετικο απο το να λες οτι μονο στην κρητη δεν καταλαβαινουν οτι το πιστολι ειναι το οπλο του δειλου.
Το οπλο στην κρητη και η κατοχη του,εχει πολυ βαθιες ριζες,και πρεπει να ζησεις πολυ εδω,ή να εισαι απο εδω για να μπορεσεις να καταλαβεις την κουλτουρα και το σκεπτικο της κατοχης.Πιο πολυ ειναι συμβολο ελευθεριας και ανεξαρτησιας,αλλα σιγουρα οχι αντριας.Τουλαχιστον δεν ξεκινησε ετσι.Αλλα ο νεοελληνας-νεοκρητικος-παιρνει αρχες,αξιες,ηθη και εθιμα και νομιζοντας οτι τα προβαλει ή τα κανει να αναβιωσουν,το μονο που καταφερνει,ειναι τα ευτελιζει,και μαζι με αυτα και μια μεγαλη μεριδα ανθρωπων που παλεψαν και δουλεψαν για να κρατησουν ασβεστη και ζωντανη μια παραδοση,καθως και ενα ολκληρο λαο-τον κρητικο στην περιπτωση μας-.Αυτα οσο αναφορα την αυτοκριτικη μας,και πως εχουν τα πραγματα.
Τωρα οσο αφορα την παλικαρια,την ανδρια,την λεβεντια των κρητικων και το ποσο διαφορετικοι και ξεχωριστοι(οχι καλυτεροι απο καποιους αλλους) ειναι ως φαρα,αυτο ειναι γνωστο,και δεν ειμαι εγω ο αρμοδιος να μιλησω.
Μου φαινεται οτι βγαζεις καποιο απωθημενο με τους κρητικους,και προσφερομαι να σου γνωρισω και την κρητη,και τους κρητικους,και το ποσο Αντρες και λεβεντες ειναι αν εχεις αμφιβολια εσυ,και ολη η υπολοιπη Ελλαδα(αληθεια,ποιος σε ορισε να μιλας για ολη την Ελλαδα και αφηνεις την Κρητη απ εξω?)Αληθεια...ο βοσκος που σκοτωσε 5 κυνηγους περυσι στο αγρινιο,απ την κρητη ηταν?
Με τιμη,
Κατσανδρεδακης Γιαννης,
Χανια,Κρητη.