Ημερομηνία Τρί Μάιος 06, 2025 5:12 pm
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

World Championships 2009 Mexico

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

Re: World Championships 2009 Mexico

Δημοσίευσηαπό ian » Πέμ Ιαν 29, 2009 10:39 am

Μπραβο ρε παιδια!! αναμενουμε καθε σας περιγραφη με μεγαλη αγωνια καθε μερα :)

Το Παρα5 ειναι ψυχολογικό αθλημα
ian
Competition

Δημοσ.: 210

Δημοσίευσηαπό art » Πέμ Ιαν 29, 2009 11:54 am

ΜΠΡΑΒΟ Αποστολε, ΜΠΡΑΒΟ Χουακινιτο!
4 Χ 4 οργωνει τους αιθερες του Μεξικου και προκαλει βροχες στην Ελλαδα.

Αντε και 5 Χ 5 σημερα και μετα have a nice REST DAY!

Ζηλευουμε............

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

art
EN A

Δημοσ.: 26

Δημοσίευσηαπό Trinity » Πέμ Ιαν 29, 2009 12:55 pm

Μπράβο κι από μένα ρε παιδιά!
Βλέπω οι προσευχές στον Μανιτού και το state "ενοχλητικός" on δουλεύουν πολύ καλά!
Έχω αρχίσει να σκέφτομαι μήπως να κάνω κι εγώ καμιά προσευχή στον Μανιτού μήπως σταματήσει να βρέχει!
Χουακινίτο και Guru καλή συνέχεια! καλό rest το Σάββατο με τεκίλες και κορωνίτσες!
Μας κάνετε περήφανους...

Continue to "fly like an eagle"! Πάντα ψηλά!

Έχε το νου σου, έρχομαι!
Trinity
EN A

Δημοσ.: 28

Δημοσίευσηαπό Johanna » Πέμ Ιαν 29, 2009 3:10 pm

kalispera kai apo mena stin parea tis ellados kai mia megali kalimera sto katapliktiko didimo ton aitheron sto mexico!!!! :)
sigharitiria se xoakinito(bl. ksenodoxa...xi,xi,xi) k guru pou mas kanoun perifanous me tin energeia tous kai tis epidoseis tous....
deixte tous ti pragmatika aksizete......!!!!!
o filakas agelos sas pantou k panta konta sas...
me agapi
johanna

Johanna
EN A

Δημοσ.: 4

Δημοσίευσηαπό emily1976 » Πέμ Ιαν 29, 2009 4:17 pm

:cry: Toses meres perimeno na vro mia fotografia tou mpampa mou kai tipota den vlepo!!!

E loipon ti vrika monos mou!!!! :oops:

Aftos einai o MPAMPAS mou!!! Apogeionetai!!! :lol:
Kales ptiseis DADDY!!!

Gurudaki!!! :P

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
emily1976
EN A

Δημοσ.: 7

Δημοσίευσηαπό antouan » Πέμ Ιαν 29, 2009 7:19 pm

αντε αλλη μία του μπαμπά

Αντώνης
antouan
Competition

Δημοσ.: 210

Δημοσίευσηαπό badder » Πέμ Ιαν 29, 2009 8:48 pm

Και μερικές ακόμα πολύ ωραίες φωτογραφίες του Martin Scheel (azoomch)

Δεν βρήκα άλλη με τον μπαμπά ούτε κάνενα Knauff... αλλά ψάχνω.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό badder » Πέμ Ιαν 29, 2009 9:24 pm

Το σημερινό τασκ είναι μάλλον 100 χλμ... 100 "ενοχλητικά" χιλιόμετρα... :P

badder

Δημοσίευσηαπό guru » Παρ Ιαν 30, 2009 8:11 am

114 χλμ τασκ, δεν είχε γκολ για Ελληνική ομάδα, Χοακινίτος 106χλμ, εγώ 103.

Να μη τα πολυλογώ έως και το start τα πράγματα μοιάζουν με την ταινία «η ημέρα της μαρμότας». Για όσους δεν την έχουν δει, ο Bill Murray ζει την ίδια μέρα ξανά και ξανά http://www.imdb.com/title/tt0107048/.

Έτσι και εμείς, ξυπνητήρι στις 7:00, πορτοκαλαδίτσα, team leaders briefing, φορτηγά, task briefing, απογείωση, στριμωξίδι, φωνές, κλεισίματα και start.

Το σύστημα «ενοχλητικός» δεν δούλεψε σήμερα, αλλά η πτήση ήταν σούπερ, μπόλικα χιλιόμετρα και κολλημένοι στα σύννεφα.

Fast forward στην διαδρομή από τον τρίτο προς τον τελευταίο πυλώνα. Έχω περάσει την απογείωση και πήγα να κολλήσω στο μενίρ (ο τεράστιος βράχος δεξιά της απογείωσης) για να πάρω ύψος αφού πάντα δουλεύει. Και τι έκπληξη! Όλη η περιοχή ήταν καρα-υπήνεμη, και το αλεξίπτωτό μου για αρκετή ώρα είχε πάρει όλα τα σχήματα εκτός από το κανονικό. Ένας Σουηδός που ήταν μαζί μου είπε ότι πέντε χρόνια που πετάει το μέρος δεν είχε τύχει σε τόσο ισχυρά υπήνεμα το απόγευμα. Ευτυχώς δύο αετοί αρχικά και στην συνέχεια κάτι χελιδόνια με βγάλανε από το μενίρ και μπόρεσα να ξαναγυρίσω προς την απογείωση.

Εκεί βρήκα σούπερ θερμικάκι αλλά είχα χάσει αρκετή ώρα και το τασκ έληγε στις 17:20. Κοιτάω το gps, 17:10, ώρα να εγκαταλείψουμε το θερμικό και να κάνουμε «death glide» (μετατροπή ύψους σε απόσταση λόγω λήξης τασκ).

Οπότε μετά από έξι ώρες πτήση και 103 χιλιομετράκια, βρέθηκα στο έδαφος. Αμέσως πλάκωσαν τα πιτσιρίκια τα οποία τα άφησα να μου διπλώσουν το παραπέντε, και ακούστηκε ένα Μουουου με αρκετά μπάσα. Ταύρος περίεργος πλησιάζει. Τι Μουου? Αρ γιου τοκιν του μι? Αμάν, σε εμένα μιλάει και πλησιάζει πιο πολύ. Το ότι τα πιτσιρίκια κρύφτηκαν από πίσω μου δεν ήταν καλή ένδειξη. Επειδή τα πράγματά μου ήταν χύμα και είχα διαβάσει για κάποιον που του μασούλαγε μια αγελάδα το παραπέντε, πήρα το σάκο και άρχισα να κάνω κινήσεις άγαρμπου τορεαντόρ. Ευτυχώς φοβήθηκε και παρέμεινε στα 20 μέτρα. Μέχρι να μαζέψω τα πράγματα ήρθαν και άλλα παρόμοια ζωντανά και τα πιτσιρίκια μου έδειξαν ένα μαύρο και μου είπαν peligroso. Αυτό όμως ούτε μούγκρισε ούτε πλησίασε.

Λοιπόν αυτά για την ώρα, θα σας αφήσω γιατί είμαστε πτώματα από την κούραση. Φανταστείτε ότι είναι 23:00 και ο Χουακινίτος δεν έχει έρθει ακόμη στο ξενοδοχείο. Του μίλησα στο τηλέφωνο και τον μαζέψαν με φορτηγό στις 22:00, αλλά έχει την επιστροφή, το σκόρινγκ κλπ.

Apostolos Mavrothalassitis
Axis team
guru
Competition

Δημοσ.: 537

Δημοσίευσηαπό badder » Παρ Ιαν 30, 2009 10:10 am

Μια χαρά τα εκατοστήσατε... μπράβο.

Χθές λοιπόν ο Ιωακείμ ήταν 66ος και ο Αποστόλης 70ος, Γκολ μπήκαν 49 πιλότοι και πρώτος ήταν ένας Κολομβιανός, ο VASQUEZ, Hector-Hugo.

Υπομονή και σήμερα και μετά μια μέρα ξεκούρασης που όλοι δείχνουν να την χρειάζονται.

badder

Δημοσίευσηαπό focman » Παρ Ιαν 30, 2009 10:11 am

Γεια σου Αποστόλη.
Εκτός από καλός πιλότος είσαι και καλός συγγραφέας .
{Τι Μουου? Αρ γιου τοκιν του μι?} Άπαικτο!!!
Καλή επιτυχία και καλά να περάσετε

Κοίτα να χαρείς το ταξίδι ,δεν υπάρχει επιστροφή .
focman
Competition

Δημοσ.: 256

Δημοσίευσηαπό emily1976 » Παρ Ιαν 30, 2009 10:32 am

Συμφωνώ και επαυξάνω!!!
Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους αλλά εγώ κάθε πρωί ξυπνάω και ανοίγω γρήγορα γρήγορα το forum για να διαβάσω την άπαιχτη περιήγηση του Guru!!! :D Έχει πολύ γέλιο! :lol: Και εγώ θεωρώ ότι είναι φοβερός συγγραφέας - πεθαίνω στα γέλια!!!! :lol: (Guru, μήπως να το ψάξουμε λίγο παραπάνω αυτό???) :?:

Μπράβο Focman μου έδωσες πάτημα γιατί τόσο καιρό κρατιέμαι να μην τον εκθιάσω πάλι για ένα ακόμα του ταλένο!!!

Πολλά φιλιά στο Mexico!!!! (στον Guru Moυ Δηλαδή)!!!

emily1976
EN A

Δημοσ.: 7

Δημοσίευσηαπό badder » Παρ Ιαν 30, 2009 11:32 am

Και μερικές φωτογραφίες ακόμα... υποθέτω οτι σε κάποια φαίνεται και το μενίρ που αναφέρει ο Αποστόλης.

badder

Δημοσίευσηαπό AKONTISTIS » Παρ Ιαν 30, 2009 11:41 am

ΝΙΩΘΟ ΣΑΝ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΒΓΕΝΕΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ!

ΑΚΟΜΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΩΝΥΧΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΝ ΦΩΤΟ ΒΡΗΚΑ ΚΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΝΟΥΜΕΡΟ D427 ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ SKY ΣΤΙΣ 28 ΤΟΥ ΜΗΝΑ.ΖΟΥΜΕΡΕΤΕ ΛΙΓΟ ΤΗ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ...

ΠΡΩΤΑ ΦΑΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΤΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΧΟΡΤΑΤΟΣ...
AKONTISTIS
Competition

Δημοσ.: 365

Δημοσίευσηαπό MIK » Παρ Ιαν 30, 2009 11:42 am

Μπράβο παιδιά.

Πράγματι με αυτά που γράφετε και τις περιγραφές από εδώ http://www.eagleparagliding.com/?q=node/217 είναι σαν να είμαστε εκεί(we wish).

CEEP UP

Υ.Γ. Και η Πετρούλα για τον καιρό στο Μεξικό είπε χτες

Τελευταία επεξεργασία απο MIK την Παρ Ιαν 30, 2009 12:14 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Δημοσίευσηαπό paramick » Παρ Ιαν 30, 2009 12:01 pm

Το μεγαλυτερο ταλεντο -και των δυο πιστευω- ,περα απο την γραφη και τον τροπο που πετανε ειναι το χιουμορ.............. :mrgreen:
Τα ματια μου τσουξαν απο την πιπερια Ιωακειμ,οπως επισης ψιλομασησα με τον τον ταυρο Αποστολη.
Ευχαριστουμε............ :D

paramick
Competition

Δημοσ.: 1063

Δημοσίευσηαπό badder » Παρ Ιαν 30, 2009 12:54 pm

ΑΚΟΝΤΙΣΤΗΣ έγραψε:ΑΚΟΜΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΩΝΥΧΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΝ ΦΩΤΟ ΒΡΗΚΑ ΚΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΝΟΥΜΕΡΟ D427 ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ SKY ΣΤΙΣ 28 ΤΟΥ ΜΗΝΑ.ΖΟΥΜΕΡΕΤΕ ΛΙΓΟ ΤΗ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ...

Δηλαδή εκτός από τον ιμάντα του καθίσματος για τα πόδια... τι βλέπεις....? :shock:

Μιχάλη η τελευταία φωτογραφία που έβαλα με την κυριούλα στον πάγκο είναι για σένα... κάπου δίπλα της θα έχει και San Miguel σε απευθείας σύνδεση με το εργοστάσιο. :wink:

badder

Δημοσίευσηαπό kswift » Παρ Ιαν 30, 2009 5:10 pm

ενταξει λοιπόν, δεν αντέχω αλλο --- ΝΑΙ ΚΙ'ΕΓΩ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ. Μπραβο παληκάρια, καλή ξεκούραση και καλή συνέχεια :wink:

kswift
Competition

Δημοσ.: 316

Δημοσίευσηαπό achim » Παρ Ιαν 30, 2009 5:39 pm

Λοιπόν το χθεσινό τάσκ στην αρχή και στο τέλος ήταν για γερά νεύρα (στο κυρίως κομμάτι δεν υπήρξε πρόβλημα γιατί τα σύννεφα σου έδειχναν συνεχώς το δρόμο).

Μετά το start όλοι πάτωμα για τον πυλώνα και επιστροφή στα δασωμένα βράχια με θεαματικά low saves.
Φυσικά για μια ακόμη μέρα δεν έλειψαν ούτε τα εφεδρικά, ούτε οι προσδεντρώσεις (και γαμώ τους λεξιπλάστες). Ο ένας απο αυτούς ακριβώς απο κάτω μου αλλά δεν μπορούσα να βοηθήσω με τίποτα, δεν υπήρχε προσγείωση πουθενά.

Προς το τέλος και μετά απο δύο απίστευτα χαμηλώματα (να σκεφτείτε ότι ήμουν πιο κάτω απο τα καλώδια της υψηλής τάσης), κατάφερα και βγήκα πάνω απο ένα υψίπεδο που ήταν ο τελευταίος πυλώνας πρίν το γκόλ. Για 20 μόνο μέτρα δεν μπόρεσα να περάσω απο τα πανύψηλα δέντρα για να γκολάρω και προσγειώθηκα εκεί πάνω.

ακολουθεί καταδίωξη απο ένα ταύρο δέκα αγελάδες και 5-6 μοσχάρια. Να με δείτε με φούλ εξοπλισμό να πηδάω το φράχτη σαν το Sotomayor και να πεθάνετε στο γέλιο. Με τη γλώσσα γραβάτα πέρνω μερικές ανάσες και για καλή μου τύχη, 5 λεπτά μετά προσγειώθηκε δίπλα μου ένας πορτογάλος ο οποίος ανέλαβε και την επι 4 ώρες συνομιλία με τη διοργάνωση για να μπορέσουνε να μας βρούνε.

Σιγά μη μας βρήκανε. Κάτι φιλότιμοι Bakeros που ζούσανε σε μια κοντινή καλύβα μας άναψαν φωτιά μας έψησαν Tacos με γέμιση πατέ φασόλι και μας ζέσταναν καφέ.
Με ατελείωτα Μεχικάνικα τραγούδια απο ένα φορητό ραδιοφωνάκι, μετρούσαμε τα αστέρια και ζεστέναμε τα χέρια μας στη φωτιά που φώτιζε λίγο απο το απόλυτο σκοτάδι που είχε πέσει για τα καλά.

Τελικά ένας πιτσιρικάς πήρε το ποδήλατό του και ένα φακό κεφαλής και κατέβηκε στο κοντινότερο χωριό για να βρεί αμάξι να μας γυρίσει πίσω.

Το αμάξι που ήρθε ήταν ανοιχτό και μόνο που δε βγάλαμε το παραπέντε απο το σάκκο για να μπούμε εμείς μέσα.

Αργά τη νύχτα ξεφορτώσαμε GPS. Ουφφφ...επιβιώσαμε και σήμερα.

Κλείνω, πρέπει να φύγω για απογείωση (τι χάλι είναι αυτό ρε π......).

Χουακινίτο

achim
Competition

Δημοσ.: 549

Δημοσίευσηαπό georgex » Παρ Ιαν 30, 2009 5:55 pm

Συγχαρητήρια για τις πτήσεις σας, και σχετικά με τον χρόνο που αφιερώνετε να γράφετε εδώ, να ξέρετε οτι περιμένουμε κάθε μέρα νέα σας και τις απίθανες περιγραφές σας. Να προσέχετε!

georgex
Competition

Δημοσ.: 620

Δημοσίευσηαπό badder » Παρ Ιαν 30, 2009 6:06 pm

kswift έγραψε:ΝΑΙ ΚΙ'ΕΓΩ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ

Α για αυτό ο Ιωακείμ ξεροστάλιαζε με τους Vakeros και ξεπάγιαζε μέσα στα άγρια μεσάνυχτα ενώ νωρίτερα είχε χάσει το γκολ για 20 μέτρα ύψος, ενώ τον Αποστόλη τον κοιτάγανε λάγνα κάτι ταύροι peligrosi...

Τι μου θυμίζει τι μου θυμίζει...

Α ναι.....
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/zdJBKaUh18w&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/zdJBKaUh18w&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

... πλάκα κάνω.... :P

badder

Δημοσίευσηαπό nilo » Παρ Ιαν 30, 2009 11:41 pm

Κάποιος να μαζέψει τις περιγραφές και των δύο για να γίνουν βιβλίο!!!! θα κανει πάταγο!!! best seller, τα πάντα όλα τι να λέμε τώρα!! παιδιά συγχαρητήρια και καλλές προσγειώσεις, μακριά από δένδρα,βράχια,ταύρους κλπ.

nilo
EN B

Δημοσ.: 106

Δημοσίευσηαπό badder » Σάβ Ιαν 31, 2009 1:19 am

Και όμως ναι... υπάρχουν και άλλοι που εντυπωσιάστηκαν από την ηρεμία του πιλότου που διαβάζει το best seller "Γίνετε ενοχλητικός, για αρχάριους" έχοντας στα γόνατα το γνωστό hitech κράνος, και αποφάσισαν να αποθανατίσουν την στιγμή.

Δεν πρέπει να έχει παράπονο ο μπαμπάς... του βρήκαμε κάμποσες φωτογραφίες...

badder

Δημοσίευσηαπό badder » Σάβ Ιαν 31, 2009 1:37 am

Έγινε σοβαρό ατύχημα στο σημερινό τασκ. :(

O πιλότος είναι Ελβετός και μάλλον το ατύχημα ήταν μοιραίο.

Παιδιά, τα ξέρετε βέβαια καλύτερα από εμάς αυτά, αλλά προσοχή και σύνεση.

badder

Δημοσίευσηαπό norad » Σάβ Ιαν 31, 2009 2:24 am

To task ήταν 87 χμ. Σκόνδρας γκολ, Αποστόλης πάτωσε νωρίς.

Περισσότερα για το ατύχημα: http://www.paraglidingforum.com/viewtopic.php?t=22916

norad

Δημοσ.: 2013

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στην Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες