Ημερομηνία Τρί Μάιος 06, 2025 3:43 pm
Text Size

Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

World Championships 2009 Mexico

Πείτε μας πως πετάξατε

Συντονιστής: Moderators

Re: World Championships 2009 Mexico

Δημοσίευσηαπό MIK » Τρί Φεβ 03, 2009 10:38 am

Αχ... θα μου λείψει ο πρωινός καφες με τη χοακινίτα. Άντε άλλες 3 καλές εκπομπές να έχουμε.

Μπράβο ρε παιδιά

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Δημοσίευσηαπό badder » Τρί Φεβ 03, 2009 10:45 am

Αυτά λοιπόν από τους απεσταλμένους μας στο Μεξικό...
Να περάσουμε τώρα στην χθεσινή βαθμολογία τους. Ο Αποστόλης τερμάτισε 70ος και ο Ιωακείμ 89ος. Στη συνολική βαθμολογία τώρα ο Ιωακείμ είναι στην 50η θέση ενώ ο Αποστόλης στην 99η.

Αντε παιδιά και του χρόνου στη Βενεζουέλα το πρωτάθλημα αν μας ενημερώσει έγκαιρα το τοπικό σωματείο :)

Δέν έχετε τα κατάλληλα δικαιώματα να δείτε τα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Τρί Φεβ 03, 2009 11:19 am

Ναι, όπως λέει και ο Κώστας-Art, έχει ανοίξει η "όρεξή" μας για πτήσεις
την άνοιξη που έρχεται (μιας και ο καιρός στην Ελλάδα δεν κάνει για πολλά
ακόμα...) - Προσωπικά έχω να πετάξω από τον Νοέμβριο..!
Για να μη ζηλεύουμε όμως κι'όλας, τυχαίνει το PWC φέτος να έχει αγώνες στην
Ευρώπη που "πιάνονται" με αυτοκίνητο! Έναν στο Ανεσύ κοντά στο τριεθνές Γαλλίας,
Ιταλίας, Ελβετίας προς το τέλος Ιουνίου και έναν στο Μπαστόνε (φιναλ) στην κεντρική Ιταλία
στις αρχές Σεπτεβρίου... Το σκέφτομαι...ειδικά το Ανεσύ.. :mrgreen:
http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8& ... urce=embed

agrodoc
Competition

Δημοσ.: 302

Δημοσίευσηαπό norad » Τρί Φεβ 03, 2009 2:55 pm

badder έγραψε:Αντε παιδιά και του χρόνου στη Βενεζουέλα το πρωτάθλημα αν μας ενημερώσει έγκαιρα το τοπικό σωματείο :)

"2 σε 1" ...σπόντα, καιρό είχα να δώ :D :lol: :lol: :D

norad

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό badder » Τρί Φεβ 03, 2009 3:07 pm

και 3η:

και δεν χρειάστηκαν 3 μέρες...:)

badder

Δημοσίευσηαπό norad » Τετ Φεβ 04, 2009 1:54 am

114 km task, goal kai oi 2.

norad

Δημοσίευσηαπό art » Τετ Φεβ 04, 2009 2:42 am

Μας τρελαινετε καθε μερα πιο πολυ!

Εχετε ηδη πεταξει ο μεν Χουακινιτο 750 χλμ ο δε Απο λιγο λιγοτερα!
Ανετα λοιπον πανω απο τα 1.000 χλμ!!!!! ο καθενας μεχρι το τελος.
Καντε και τιποτα αλλο εκτος απο το να πετατε, μια εκδρομη στη Βενεζουελα παραδειγματος χαριν, ή γυριστε πετωντας καλυτερα. Θα σας ερθει και φθηνοτερα.

ΜΠΡΑΒΟ αρχοντοπουλα!!!!! Συνεχιστε ετσι σοβαρα.

ΥΓ (Agrodoc, μεσα σε όλα! φυγαμε...)

art
EN A

Δημοσ.: 26

Δημοσίευσηαπό guru » Τετ Φεβ 04, 2009 4:41 am

Ημέρα 10 τασκ 8

Δύσκολο να γράψεις όταν σου έχουν πέσει τα χέρια από την κούραση.

Κανείς μας δεν είχε πετάξει τόσες πολλές ώρες μαζεμένες σε απαιτητικές συνθήκες και πέρα από την γενική εξάντληση, έχουν αρχίσει να μας πονάνε οι τένοντες στο καρπό και στα δάκτυλα, καμιά συμβουλή κανείς agrodoc?

Την χθεσινή ημέρα τελικά ο απολογισμός ήταν 4 εφεδρικά και 7 εναέριες συγκρούσεις (χμ το 10% των πιλότων έχει ανοίξει εφεδρικό, τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει, α ναι στρατός: 10% απώλειες, αν και δεν νομίζω να παραμείνει τόσο χαμηλά).

Σήμερα φάγαμε αρκετό κρύο γιατί ήμασταν την περισσότερη ώρα μεταξύ 3400 – 3600. Από αύριο θα έχω ένα έξτρα ρούχο.

Τα σύννεφα και οι υψηλές βάσεις βοήθησαν να βγουν τα χιλιόμετρα πάρα πολύ γρήγορα: Ο πρώτος έκανε περίπου 2:30 (42 km/h!), ο Χουακινίτο 3:01 και εγώ 3:11 (γύρω στις 5 μαζί με το σταρτ).

Την δεύτερη φορά που περνάγαμε το crazy thermal, αυτό ήταν πάρα πολύ ορεξάτο και κατάπιε ένα πιλότο με φούξια εφεδρικό ο οποίος αφού πέρασε και αυτός ένα φαραγγάκι, έσκασε ευτυχώς στα δέντρα (ελπίζω ο πιλότος να μη τραυματίστηκε).

Αυτά τα νέα, πάμε για φαγητό και μετά νάνι.

Apostolos Mavrothalassitis
Axis team
guru
Competition

Δημοσ.: 537

Δημοσίευσηαπό achim » Τετ Φεβ 04, 2009 5:04 am

Ας ξεκινήσουμε με τα απλά θέματα:

Σήμερα το πρωί στην ενημέρωση μας ανέφεραν εν μέσω άλλων ότι τη χθεσινή μέρα είχαμε επτά !!! εναέριες συγκρούσεις και τέσσερα εφεδρικά. Με λίγα λόγια μας κάνανε τη καρδιά περιβόλι.

Ξεκινήσαμε λοιπόν όπως κάθε πρωί και σήμερα και στο δρόμο έλεγα στο Guru: θα μας ξεσκίσουνε στα χιλιόμετρα τις επόμενες τρεις αγωνιστικές για να βάλουν ένα 70άρι τη Παρασκευή, για να τελειώνουμε νωρίς για τις απονομές.

Έτσι κι έγινε. 114 χιλιόμετρα και φύγαμε για γκόλ.

Από τεχνικής άποψης είχε αρκετό flatland αλλά τα cumulus ήταν σχεδόν παντού και έκαναν τα πράγματα σαφώς πιο εύκολα.

Από άποψη ασφαλείας θα μας ενημερώσουν αύριο το πρωί για τα συμβάντα της ημέρας, πάντως ένα φούλ πρόγραμμα με εφεδρικό στο τέλος από ένα icepeak έγινε ακριβώς από κάτω μου στο 75 χιλιόμετρο. Τώρα πια είναι περιττό να λέμε κάθε μέρα για κλεισίματα και γραβάτες. Αυτά πλέον έχουν γίνει Mast (όχι Stefan).

Αααα, Μυριανθόπουλε, ο Andy Hediger, τα έβγαλε τα διπλά φρένα. Χθές και σήμερα πετάει με μονά.

Από άποψη φυσικής κατάστασης πονάει όλο μας το κορμί και ειδικά τα χέρια. (Agrodoc για λέγε καμιά συμβουλή για τον πόνο στους τένοντες του καρπού).

Από άποψη επιδόσεων, εδώ έχουν διαλύσει κάθε έννοια ρεκόρ. Από ότι έμαθα στο Download των gps είχαμε χρόνο 2:37 για 114χλμ. ( δηλαδή μιλάμε για φόρμουλα 1). Κι εμείς πάντως είχαμε πολύ καλή μέση ωριαία (3 ώρες).

Το συνηθισμένο πια λάθος των τελευταίων χιλιομέτρων ήταν ότι σιγούρευα και σιγούρευα το γκόλ και με περάσανε τουλάχιστο 7-8 αλεξίπτωτα πολύ χαμηλότεροι κι εγώ έκανα γκόλ από τη στρατόσφαιρα που λέει κι ο Guru.

Τέλος καλό όλα καλά και με τους δύο στον τερματισμό.

Goooooooooooooooal.

Χουακινίτο

ΥΓ ακολουθεί φωτό προσγείωσης Guru (Ααααα ρεεεε κουμπάρε, αν ερχόσουν θα είχα κι εγώ καμιά φωτό. Εμένα δεν με τραβάει κανείς (κλαψ-κλαψ). Νοιώθω διάφανος (λές να ενεργοποίησα κατα λάθος την αόρατη ασπίδα του star trek).

achim
Competition

Δημοσ.: 549

Δημοσίευσηαπό MIK » Τετ Φεβ 04, 2009 9:11 am

:P :P :P :P :P

Και η πρώτη ομάδα με δύο πιλότους είναι...

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Τετ Φεβ 04, 2009 9:38 am

Δεν είμαι ορθοπεδικός, ωστόσο η αιτία του προβλήματος λογικά οφείλεται :
1. στην παρατεταμένη θέση των χεριών προς τα επάνω (κακή αιμάτωση)
2. στο κρύο ψηλά, που επηρεάζει επιπλέον την αιμάτωση, αλλά και τους μύες
καθ'εαυτούς (όχι σωστή σύσπαση-χάλαση επηρεάζοντας έτσι και τους τένοντες)
3. στην ένταση του αγώνα που ασυνείδητα προκαλεί σφίξιμο στα χέρια και επηρεάζει πάλι όλα
τα παραπάνω
Με αυτή τη λογική, χρειάζεται : ξεκούραση, καλό γάντι για θερμομόνωση, να χαλαρώνεται τα χέρια και να τα ξεκουράζεται κατά τη διάρκεια του αγώνα στα μη απαιτητικά κομμάτια, κινήσεις σφίξιμο-ξεσφίξιμο γροθιάς στο έδαφος-χαλαρά ως μασάζ και όχι κρεμασμένα χέρια κάτω μετά τον αγώνα και αντιφλεγμονώδη πιθανώς τύπου ponstan ή mesoulid (ακόμα και ασπιρίνη εναλλακτικά). Η χρήση πάγου στον καρπό αρκετή ώρα μετά την πτήση για κανένα 20λεπτο, ίσως βοηθήσει (+-)
Αποτελεσματικά επίσης βοηθάει το μασάζ σε όλο το σώμα από εξειδικευμένες βραζιλιάνες (στο Μεξικό..?!)

ΥΓ. Art na orγανωθούμε...

agrodoc
Competition

Δημοσ.: 302

Δημοσίευσηαπό badder » Τετ Φεβ 04, 2009 11:49 am

Λοιπόν χθες είχαμε τον Ιωακείμ στην 46η θέση και τον Αποστόλη στην 64η. Μια χαρά...

Στις Εθνικές ομάδες είμαστε μεν στη 31η θέση αλλά με πολύ μικρή διαφορά από τις 2 από πάνω ομάδες όπως φαίνεται και στον πίνακα http://spreadsheets.google.com/pub?key= ... XiAwKBGeSw . Είμαστε πρώτοι από τις ομάδες με 2 αθλητές.

badder

Δημοσίευσηαπό guru » Τετ Φεβ 04, 2009 4:46 pm

Thanks agrodoc, πολύ καλή ανάλυση και συμβουλές. Θα βάζουμε γρήγορα goal για να ξεκουράζουμε μετά τα χέρια μας.

Στην φωτό d8228 του badder είναι ο Primoz Pontovnik (έχω βάλει και σε αυτόν «ενοχλητικός» on) με edge και πολύ περίεργο τριμάρισμα στα stabilo που εξέχουν στο πλάι.

Καλημέρα σε όλους, κάκτοτζους και φύγαμε.

Axis team
guru
Competition

Δημοσίευσηαπό Johanna » Τετ Φεβ 04, 2009 7:52 pm

Μια καλησπέρα και από μένα...!
Αγαπητέ φίλε 'αrt' μήπως σου έχει κολλήσει το θέμα Venezouela...και το λες και το ξαναλές...(όπως και ο γιατρός μας...βεβαίως,βεβαίως...!*?).Καλά κάνετε ρε παιδιά και γω μαζί σας είμαι...!!! :oops:
Εύχομαι στους αγωνιζόμενους να 'κρατήσουν γερά' κ δυνατά μέχρι τέλους...'φάγατε όλο το γάιδαρο...στην ουρά' θα κολλήσετε...?Οχι βέβαια!!! :!:
Οι ευχές και η ενέργεια όλων κοντά σας...!
Είστε ΗΡΩΕΣ!(φτου,φτου...μακριά από το κακό το μάτι...)Πραγματικοί ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ!
joan :)

Johanna
EN A

Δημοσ.: 4

Δημοσίευσηαπό achim » Πέμ Φεβ 05, 2009 5:05 am

Μέχρι εδώ ήτανε παιδιά τα ‘χουμε παίξει όλοι σε αυτό το παγκόσμιο.

Τρέχουν όλοι για μασάζ, βιταμίνες, τονωτικά και ότι άλλο βάλει ο νους σας.

Σήμερα 106 χιλιόμετρα, με μεγάλο glide πάνω από τη λίμνη στους απέναντι λόφους και επιστροφή στο βουνό με τα κωλοδάχτυλα.
Είπαν δηλαδή να το δυσκολέψουνε το πράμα μπάς και γίνει πιο τεχνικό. Αμ δε……
Πάλι ένας σωρός πιλότοι στο γκόλ.
Δεν καταλαβαίνουν τίποτα.
Ρε μη τους τσαντίζεται γιατί αύριο θα μας βάλουν γκόλ προς τα κάτω (στο χάρτη εννοώ). Τι? Πού θα είναι το γκόλ? Στη Βενεζουέλα? Εεεεε τότε ας το βάλουνε ρε παιδιά πως κάνετε έτσι (ο Art ακούει?)

Τέλος πάντων η μέρα ήταν σε πολλά σημεία πολύ χάλια και το κορμάκι μας δεινοπάθησε για μια ακόμα φορά (αυτή τη στιγμή τηλεφωνεί ο Guru για να κλείσει ραντεβού για μασάζ).

Πολλά δύσκολα περάσματα, σόκ και δέος, από τη μια στιγμή στην άλλη. Εκεί που λές πάει αυτό ήταν, σου σκάει ένας πύραυλος και σου γίνεται το αλεξίπτωτο έτοιμο να μπει στο σάκο.

Τελικά με αυτά και μ’ αυτά κατάφερα να φτάσω και σήμερα στο γκόλ, αυτή τη φορά όχι από τη στρατόσφαιρα αλλά με 150 μέτρα από τη γραμμή.

Υ.Γ. Guru ξεχάσαμε να πούμε την ατάκα και χάλασε το δίδυμο.

Χοακινίτο

achim
Competition

Δημοσίευσηαπό guru » Πέμ Φεβ 05, 2009 7:57 am

Τι ημέρα είναι σήμερα? Α ναι, ημέρα 11 τασκ 9.

106 χιλιόμετρα, Χουακίν γκολ, εγώ «πάτωσα» στα 72χλμ.

Σήμερα υπήρχε προειδοποίηση για πιο ισχυρό wind shear (παντόφλα) μεταξύ 2800 και 3000 με βάση πάνω από 3800. Εντάξει, όταν φτάσουμε στα 2700, να θυμηθούμε να διακτινιστούμε αμέσως στα 3100 για να μη περάσουμε από τις αναταράξεις.

Σήμερα από την αρχή έκανα πτήση χαμηλού επιπέδου. Σύρσιμο, υπήνεμο θερμικό και γάτζωμα ασχέτως σχήματος αλεξιπτώτου για να μη μας φύγει, πάλι σύρσιμο, πάλι υπήνεμο κλπ μέχρι το δεύτερο turn point. Μόνο στο δεύτερο turn point έπιασα επιτέλους βάση στα 3700.

Περνώντας την λίμνη με αξιοπρεπές ύψος, απέκτησα πάλι οπτική επαφή με τους πρώτους αλλά δυστυχώς πετώντας μόνος και χωρίς μπουλούκι δεν μπορείς να ξετρυπώσεις το θερμικό οπότε προσγειώθηκα λίγο μετά το τον τρίτο πυλώνα.

Σήμερα δεν μας πονέσανε οι τένοντες. Μάλλον προσπαθήσαμε και οι δύο να βρούμε καινούργιους τρόπους να κρατάμε τα φρένα και τα καταφέραμε. Με πεθάνανε όμως οι ώμοι μου από τους ιμάντες της ζώνης. Όποτε έβρισκα ευκαιρία έβγαζα τους ιμάντες από τους ώμους για ξεκούραση. Όταν το είπα στον Χουακινίτο, γούρλωσε τα μάτια του και απάντησε: Καλά στο Μεξικό βρήκες να κάνεις τέτοιες δοκιμές?

Οπότε είπα να κλείσω και εγώ για μασάζ (βέβαια πριν το γράψω ήθελα να ειδοποιηθεί η οικογένεια αλλά δεν τα κατάφερα). Στην σειρά όμως ήταν πολλοί πιλότοι οπότε το μασάζ αναβάλετε για αύριο.

[ img ]

Αυτά λοιπόν, πήγαμε τα πονεμένα μας κορμιά στο συνηθισμένο μας τραπέζι στο Ιταλικό εστιατόριο, και τώρα ύπνος (μπαράκια ούτε κατά φαντασία με τέτοια κούραση).

[ img ]

Υ.Γ. Με τις δύο παραπάνω φωτό, νομίζω σας έχω δώσει αρκετά πατήματα για δημιουργικά σχόλια, μπας και ζωντανέψει η ανταπόκριση από Ελλάδα.

Axis team
guru
Competition

Δημοσίευσηαπό achim » Πέμ Φεβ 05, 2009 8:15 am

Γιατρέ σήμερα ενώ μέχρι να απογειωθώ με πονούσε ο τένοντας στο δεξί χέρι, κατα τη διάρκεια της πτήσης αλλά και μετά δεν έχω τίποτα.
Υπάρχει περίπτωση να να έπαιξε ρόλο η αδρεναλίνη?(δεν κάνω πλάκα, σήμερα είμε μπόλικη απο δαύτη).

Όπως και νά 'χει ευχαριστούμε για τις συμβουλές.

Χοακίν

achim
Competition

Δημοσίευσηαπό badder » Πέμ Φεβ 05, 2009 11:19 am

Λοιπόν χθές ο Ιωακείμ 54ος και ο Αποστόλης 97 (με 72 χλμ δεν παίρνεις ούτε 300 βαθμούς σε αυτόν τον αγώνα). Πρώτος ήταν ο Urban Valic

Χαιρόμαστε που βλέπουμε ότι έχετε αναβαθμίσει την σχέση σας και η φωτογραφία με την κράτηση τα λέει όλα (επειδή εδώ μας διαβάζουν και μικρά παιδιά, θα περιορίσουμε τα σχόλια). Επίσης αυτό 4 hands massage φαίνεται ενδιαφέρον, να μας πείτε αν το δοκιμάσετε....

badder

Δημοσίευσηαπό art » Πέμ Φεβ 05, 2009 4:32 pm

Ο προλαλησας πρεπει να κανει λαθος. Εχω στα χερια μου φωτογραφιες με τα τραπεζια γεματα!
Αυτο ειναι το τραπεζι των Αγγλων! Διπλα ακριβως ειναι το ελληνικο τραπεζι με 16 καρεκλες! Οι 2 πιλοτοι μας και 14 Βενεζουελανες! (7 ανα 1 δεν ειπαμε;) Ετσι το 14 hands massage ειναι ακομα πιο ενδιαφερον!
Φυσικα οι φωτογραφιες δεν δημοσιοποιουνται...

ΥΓ1. Φυσικα βρε Johanna, αφου ειναι ωραια αναλογια...
ΥΓ2. Agrodoc μεζευε χρηματα...

art
EN A

Δημοσίευσηαπό norad » Πέμ Φεβ 05, 2009 7:55 pm

πολύ καλή ένδειξη του πως περνάνε την μέρα τους τα παληκάρια μας :)

http://www.xcmag.com/blogs/mark-hayman/ ... mment-2569

norad

Δημοσίευσηαπό nilo » Πέμ Φεβ 05, 2009 8:52 pm

Έκτακτο παράρτημαααα!!! Ο Τριανταφυλλόπουλος έχει video με έναν εκ των δύο αθλητών μας να χαλαρώνει μετά την πτήση!!!

http://www.youtube.com/watch?v=f4VCQhVUm0M&NR=1

Να μείνει μεταξύ μας το video παιδιά έτσι;;;

nilo
EN B

Δημοσ.: 106

Δημοσίευσηαπό emily1976 » Πέμ Φεβ 05, 2009 11:52 pm

art έγραψε: Οι 2 πιλοτοι μας και 14 Βενεζουελανες! (7 ανα 1 δεν ειπαμε;) Ετσι το 14 hands massage ειναι ακομα πιο ενδιαφερον! Φυσικα οι φωτογραφιες δεν δημοσιοποιουνται...

Τι έγινε βρε "art" πολύ πείνα για Βενεζουέλες βλέπω - ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται???
... να σε βοηθήσουμε βρε παιδί γιατί τα αγόρια μας εκεί στο Μεξικό - δεν τα βλέπω και τόσο πεινασμένα...!!

By the way ποιος είσαι?

Υ.Γ Γύρνα Guru μου πίσω να σου κάνω εγώ μασάζ ... :?: :lol:

emily1976
EN A

Δημοσ.: 7

Δημοσίευσηαπό badder » Παρ Φεβ 06, 2009 1:32 am

Δεν ξέρω αλλά τις τελευταίες ώρες έχουν γεννηθεί στο μυαλό μου ένα εκατομύριο μικρές ιδέες για σποντίτσες στον Guru όταν γυρίσει....

χεχεχεχεχε :twisted:

badder

Δημοσίευσηαπό art » Παρ Φεβ 06, 2009 4:08 am

Δυο γυναικες εκαναν παρεμβαση, και οι δυο αναφερθηκαν στις Βενεζουελανες! Φαινεται οτι δεν αντιλαμβανεστε τις ''ανδρικες κουβεντες''... :o

Αγαπητη Emily, ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σου και για την προσφορα βοηθειας, αλλα ειμαι αρκετα χορτατος. Τα παιδια ομως ειναι πεινασμενα! Πεινασμενα για επικοινωνια! Γι αυτο μας προκαλουν με φωτο και κειμενα ''μπας και ζωντανεψει η ανταποκριση απο Ελλαδα'' οπως γραφει ο Guru. Ειναι τοσες μερες εκει και καθονται και γραφουν καταπληκτικες περιγραφες, στελνουν ονειρεμενες φωτογραφιες, για να μοιραστουν την εμπειρια τους με μας που δεν πηγαμε. Και ενω εμεις θα επρεπε να τους βομβαρδιζουμε με μηνυματα, πλακες, ευχες συγχαρητηρια, μπαινουν τοσοι διαβαζουν και δεν κανουν στον κοπο να γραψουν 2 γραμμες. Κριμα.... :(
Αγαπητη Emily, ειμαι 30 χρονια μεγαλυτερος απο τα 2 παιδια μαζι. Ειμαι νεος στο χωρο, χαμηλων τονων (και υψων) και γι αυτο δεν με ξερεις. Προθεση μου ηταν να κρατησω συντροφια στον κουμπαρο μου τον Ιωακειμ και φυσικα δεν μπορουσα να ξεχωρισω στις αναφορες μου τον Αποστολη. Ηθελα να ανοιγουν τον υπολογιστη και να βρισκουν κατι που να τους θυμιζει Ελλαδα και φιλους που τους παρακολουθουν με ενδιαφερον. Δεν ειχα κανενα σκοπο να εισαγω οικογενειακα ζηζανια. Απλως καταπιανομαι απο μερικα γραφομενα τους και παιζω με τις λεξεις, για να μπορω να εχω κατι καινουριο να γραψω, θελοντας να καταφερω αυτο που παραπανω περιγραφω.

Ευχαριστω και παλι για το ενδιαφερον σου.
Με λενε Κωστα απο το Αγρινιο και ελπιζω να βρεθουμε στους ελληνικους αγωνες αν θα ερθεις με τον Αποστολη.

------------------------------------------------
Ιωακειμ, ευχες απο Μαρια και Βαντα για ενα gran finale, ανταξιο της μεχρι τωρα πορειας σου!

art
EN A

Δημοσίευσηαπό achim » Παρ Φεβ 06, 2009 5:34 am

Ημερολόγιο καταστρώματος 05 – 02 – 09.

Τάσκ 10ο 117 χλμ.

Captain Zulu, warp 5 to goal. Ο γράφων έκανε γκόλ, ο Guru 62 χλμ.

Οι άνθρωποι δεν παίζονται, κάθε μέρα και πιο δύσκολα για να μας βασανίσουνε.
Ευτυχώς αύριο που υπάρχει η τελετή λήξης και θα μας λυπηθούνε (φαντάζομε).

Σήμερα λοιπόν τι κάνανε για να ‘χουμε να το λέμε. Βάλανε το γκολ σε ένα οροπέδιο στα 2.850 μέτρα !!!! (ναι καλά διαβάσατε) και πριν το γκολ, δασωμένος αυχένας έτσι για σασπένς. Οι άνθρωποι είναι πολύ μαλάκες.

Τέλος πάντων ξέχασα τη φωτογραφική μέσα στο αλεξίπτωτο οπότε θα βάλω τη φωτό της προσγείωσης αύριο.

Μας είχαν ενημερώσει ότι σήμερα θα είναι πιο δυνατές οι αναταράξεις με ισχυρό wind sear στα 2700 - 3200 και πιο δυνατό άνεμο από τις προηγούμενες μέρες.

Ξεκινάμε και με το καλημέρα να σου μια εναέρια εμπλοκή εγώ με έναν Ηνωμενοπολίτη (USA). Δεν είχαμε αγκαλιάσματα ευτυχώς. Ας το πάρει το ποτάμι λέω από μέσα μου, μη συγχύζεσαι έχεις πολλές ώρες πέταγμα μπροστά σου.

Πρώτος πυλώνας ΟΚ. Πάμε για το δεύτερο. Πρέπει να βρούμε επειγόντως καλό θερμικό. Το βρίσκουμε. Το κυκλώνουμε. Χαμός μέσα στο μπουλούκι και κάποια στιγμή είμαι μισός μέσα, μισός έξω. Μεγάλο κλείσιμο, δεξιά γραβάτα. Δοκίμασα τις απλές μεθόδους (τρομπάρισμα, τράβηγμα stabilo). Τίποτα. Τα επόμενα 3 χιλιόμετρα τα έκανα κρεμασμένος από την αριστερή μεριά για να πηγαίνω ευθεία και έβρισκα και παντού θερμικά. Τα κύκλωνα με την ψυχή στο στόμα. Το πανί οριακό για παρασουτάζ.

Τελικά αφού απομακρύνθηκα από τους άλλους και κοίταξα να μην έχω κανέναν από κάτω, το βάζω σε full stall. Στην επάνοδο η δεξιά γραβάτα βγήκε, απέκτησα όμως μια πολύ ωραία αριστερή (ε τι να μείνει παραπονεμένη η άλλη μεριά).
Δεύτερο stall και ευτυχώς τέρμα η περιπέτεια.

Αμ δε τώρα άρχιζε η επιβίωση από τα χαμηλά. Όλο το μπουλούκι, πολύ ψηλότερο από μένα, πάτωνε μπροστά μου, ανάμεσα τους και ο Guru. Σημείο οριακό. Αλλαγή πορείας 90 μοίρες. Μοναχική πορεία σε ότι πίστευα από όσα ξέρω ότι μπορεί να βγει θερμικό.
Βγήκε 5,9 συνεχόμενο και από το Ναδίρ βρίσκομε στο Ζενίθ και παρακολουθώ το πρώην μπουλούκι μου να παλεύει για ύψος. Και τότε κοιτάζω κάτω και τι να δώ. Ο Guru με δεξιά γραβάτα. Όχι ρε πούστη μου. Το παρακολουθώ συνεχώς. Ανοίγεται έξω, το φρενάρει δυνατά (σχεδόν στόλ) και βγαίνει. Ουφφφφ…. Άρχισε να ξανακερδίζει ύψος. Ωραία πάμε να συνεχίσουμε τη σημερινή μας περιπέτεια.

Οι εναλλαγές στον αγώνα πάρα πολλές. Πολλά ηχηρά ονόματα δυσκολεύονται να αποκωδικοποιήσουν το μέρος. Άλλη μια μέρα με σκληρό Rock ‘n Roll στον αέρα και μετά σπίτι.

GOOOOOOOOOAL

achim
Competition

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στην Περιγραφές Πτήσεων & Cross Country

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Majestic-12 [Bot] και 2 επισκέπτες