Ημερομηνία Κυρ Μάιος 04, 2025 2:53 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

Η σωτηρία του Γύπα

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

Re: Η σωτηρία του Γύπα

Δημοσίευσηαπό adreas » Κυρ Νοέμ 22, 2009 4:08 pm

Η Greenland (πράσινη γη) ανακαλύφτηκε απο τον Έρικ τον Κόκκινο, πατέρα του Leif Ericson ο οποίος Leif αργότερα ανακάλυψε τη Βόρειο Αμερική. Ο μπαμπάς Eric είχε εξοριστεί για φόνο από την Ισλανδία (παγωμένη γη) η οποία βρίσκεται πιο νότια :!:

Όσον αφορά το όνομα, μπορεί να ήταν όντως πράσινη αλλά αυτό δε λέει τίποτα και η Ισλανδία είναι καταπράσινη. Το ίδιο και οι Άλπεις κι ας έχουνε παγετώνες, το να έχει ένα μέρος παγετώνες δε σημαίνει ότι δε μπορεί να έχει και γρασίδι (το καλοκαίρι ο παγετώνας είναι ένα γιγάντιο ποτιστήρι). Η άλλη άποψη είναι ότι ο Έρικ της έδωσε αυτό το όνομα σε μια ευφυέστατη κίνηση μάρκετινγκ για να δελεάσει αποίκους να έρθουν. Δες και την ονομασία του Ειρηνικού Ωκεανού, νομίζεις ότι είναι όντως ειρηνικός; Μη γράφεις όλο κεφαλαία, είναι κουραστικό.

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό MIK » Πέμ Νοέμ 26, 2009 10:52 am

Eιμασταν πάρα πολύ off-topic με τον γύπα μακάρι να σωθεί και να πετάξει ψηλά.

Μάκη ήταν μια από τις μηχανές που άνοιξαν τον δρόμο πάντως ώστε σήμερα να έχουμε λίγες, μεγάλες αξιόπιστες μηχανές που για 20 χρόνια θα γλυτώνουν την Ελλάδα από εκπομπές διοξειδίου. Μακάρι να αντικασταθεί με μία σύγχρονη θα γλυτώσει το περιβάλλον από εκπομπές που προκαλούν 10.000 Μάκηδες και Μιχάληδες που το ΓΑΜΑΝΕ σήμερα.

diinekis έγραψε:
Το θέμα με τα αιολικά πάρκα είναι μια κοροϊδία.....τελεία και παύλα. Αυτοί κοιτούν να αρπάξουν τις επιδοτήσεις δηλαδή τα λεφτά μας και τίποτε άλλο.

Προσωπικά εργαζόμουν σε εταιρία που έχτιζε πετρελαιοπήγές και σηκώθηκα και έφυγα. Ασχολούμε με ανανεώσιμες γενικά εξοικονόμιση ενέργειας και αιολικά πάρκα. Κάνω κάτι για το περιβάλλον εκτός από το να το θαυμάζω.

Εγώ κοιτάω να επιδοτηθώ με όποιον τρόπο μπορώ και θα αναπτύξει την επιχείριση μου. Φωτοβολταικά, κομπιούτερ, επεμβάσεις εξοικονόμισης. Τα αιολικά πάρκα στην Εύβοια δεν θέλουν καμία επιδότιση είναι κερδοφόρα, τα αιολικά πάρκα εκεί που φυσάει λίγο χρειάζονται επιδότιση για να γίνουν. Το υπόλοιπο 70% είναι τράπεζα και λεφτά από τη τσέπη του επενδυτή. Δεν έχω γράψει εγώ τον αναπτυξιακό νόμο αλλά έχουμε καταθέσει προτάσεις να γίνει πιο δίκιαιος. Τα πιο πολλά αιολικά από εδώ και πέρα δεν θα επιδοτηθούν παραπάνω από οποιαδήποτε επένδυση δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Και απαντώ στα θέματα προς συζήτηση που έβαλε ο χρήστης το οποίο καλωσορίζω στο forum.:
diinekis έγραψε:Πόσοι αετοί έχουν σκοτωθεί από αυτοκίνητα?πόσοι γύπες?πόσα γεράκια????
Για τα σπιτζούρια μιλάς που συναντούνται κατά εκατομμύρια????τα αρπακτικά απειλούνται όχι τα σπιτζούρια κύριε! Μην συγκρίνεις πατίνι με φερράρι, είναι άτοπο....

Δεν ξέρεις να διαβάζει ή όιτι σε συμφέρει κρατάς? Το ότι η αμαξάρες μας ΓΑΜΑΝΕ το ποεριβάλλον το κάνουμε αβαβά? Το ότι είναι για τη πάρτη μας αμαξάκι μας και έχει σκίσει το πλανήτη το ξέχασες? Το ότι οι ανεμογεννήτριες που θα χρειαστούν για να μην εκπέμπει καυσαέρια η τηλεόρασή και το φως μας θα σκοτώσουν το 1/1000 από το αμάξι μας το ξεχνάμε. Παρόλο που οι Α/Γ έχουν μηδαμινή με σχεση με κάτι άλλο που κάνουμε κάθε μέρα το ξεχνάμε. Κακές κατά τα άλλα οι Α/Γ.

diinekis έγραψε:Οικιακή ενεργειακή ανεξαρτησία! το κάθε οίκιμα παράγει μόνο του την ενέργειά του.....ας μας δώσουν επιδοτήσεις γι'αυτό......θα κοστίσει πολύ λυγότερο!από οικιακές Α/Γ ύψους 90 εκατοστών με παραγωγή μέχρι και 1Κwatt, μικρά panel μέχρι και κάτι άλλο για το οποίο μιλάνε κάποιοι αλλά δεν ακούει κανείς(δεν θα σας ανοίξω εγώ τα μάτια, μεσα την τεχνολογία είστε!)

Επειδή εντελώς τυχαία έχει τύχει να τελειώσω πρόσφατα αυτόνομα σπίτια με μικρές α/γ και φωτοβολταικά με μπαταρία. Αν μας δώσουν επιδοτήσεις και για αυτό θα κοστίσει περίπου 10 φορές παραπάνω από ότι θα κοστίσουν οι ανεμογεννήτριες για να παράγουν το ίδιο ρεύμα. Κακές κατά τα άλλα οι Α/Γ.

Όσον αφορά τη μαγική σου τεχνολογία αν δεν την γράψεις και δεν δώσεις κάποιο link το post σου το θεωρώ προσβλητικό για τη νοημοσύνη κάποιων και πιστεύω είναι ή ψέμα ή μια ακόμα καραμέλα που πιπιλάνε πολλοί. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?

diinekis έγραψε:Για ρώτα τη NASA.....η οποία υποστηρίζει ότι και όλη την ελεύθερη επιφάνεια της γης να γεμίσουμε με Α/Γ δεν θα μπορέσουμε να παράξουμε πάνω από ο 20% της παγκόσμιας ενεργειακής κατανάλωσης....ο στόχος της Κοπενχάγης για το 20% δεν είναι τυχαίος...και δυσκολευόμαστε κιόλας....
ΤΗ ΡΩΤΗΣΑ. ΛΕΣ Π@Π@ΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ. Δώσε link μελέτες και γράψε σε όλες τις εφημερίδες ότι η ΕΛΕΤΑΕΝ, η Greenpeace και άλλοι 100 φορείς λένε ψέματα. Η μελέτη που διάβασες μάλλον είναι του 1950 έχουν βγει πολύ πιο αποδοτικές μηχανές.

diinekis έγραψε:Όσο για την Πτολεμα¨ίδα δεν άκουσα να λέει κανείς πως θα κλείσει....ίσα ίσα που με τις Ανανεώσιμες όπως θέλουν να τις εφαρμόσουν θα παραταθεί η λειτουργία της κατά πολλά χρόνια....

Το άκουσα εγώ σήμερα το πρωί σε συζήτηση με τον πιο τεκμηριωμένο άνθρωπο στην Ελλάδα πάνω στα συστήματα ηλεκτρικού ρεύματος. Αύριο σε περιμένει στο γραφείο του στείλε PM. Η Πτολεμαίδα σύμφωνα με το σενάριο των 9000MW αιολικών θα δουλευει στο 20% από ότι δουλέυει σήμερα. Ουσιστικά σαν να βγάλεις 2.000.000 αμάξια από δρόμους ουσιαστικά σαν να κάνουμε εξοικονόμιηση ενέργειας 80%. Κακές κατά τα άλλα οι Α/Γ.

diinekis έγραψε:Λύση για τα αυτοκίνητα υπάρχει, τα ηλεκτρικά (είτε ηλιακά, είτε υδρογόνου κ.α.). Αλλά τα λαμόγια προτιμούν τα βενζινοκίνητα καλέ μου κύριε.....όσο για την ανακύκλωση συμφωνώ (ας συμφωνήσουμε κάπου) διαφωνόντας πάλι όμως ως προς το γιατί αυτή έχει ανατεθεί σε ιδιωτικές εταιρίες....Αλλά το θέμα του Περιβάλλοντος, είπαμε έχει πολλά money!!!!!

Επειδή θεωρώ τον εαυτό μου μη λαμόγιο μακάρι να προχωρήσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μακάρι τα σκουπίδια στην Ελλάδα να ανακυκλώνονται από εμένα και εσένα. Εσύ πάτως δεν ανακυκλώνεις (το εσύ πάντως βγαίνει επειδή όσοι θα διαβάσουν το post είναι Έλληνες οι οποίοι ΔΕΝ ανακυκλώνουν. Για κάποιους ίσως δεν ισχύει.)

Ας επαναλάβω ότι θεωρώ έγκλημα την τοποθέτηση Α.Γ σε περιοχές με πουλιά που τελούν υπό εξαφάνιση και για εμένα το επιχείρημα του φίλου ότι το πουλί που πατάμε με το αμάξι μας είναι διαφορετικό από αυτό που σκοτώνει η Α/Γ είναι γελοίο. Χωρίς να είμαι ειδικός, οι ειδικοί μου έχουν πει ότι εκτός από καποιες ειδικές περιοχές η υπόλοιπη Ελλάδα γεμίζει νεκρά πουλιά από αυτοκίνητα και επειδή βγάζει ντουμάνι η Πτολεμαίδα

Αυτά από εμένα κύριοι, με όλο τον σεβασμό και τον θαυμασμό προς την δραστηριότητά Μας την οποία κάνω αλλά η μόλυνση του περιβάλλοντος που προκαλεί με εκπομπές ρύπων μέχρι να φτάσει αυτοκίνητο μου στην απογείωση είναι περίπου διπλάσια από αυτή που προκαλούμε με την κατανάλωση ρεύματος και πετρελαίου.

Άρα μολύνουμε το περιβάλλον ουσιαστικά τριπλάσια από τους άνθρώπους ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΤΑΝΕ και φυσικά σκοτώνουμε και πουλιά σαφώς περισσότερα από τις ανεμογενήτριες.. Και για να μη μας χαλάει την θέα είμαστε κατά των ανεμογεννητριών. Κακές κατά τα άλλα οι Α/Γ.

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Δημοσίευσηαπό MIK » Πέμ Νοέμ 26, 2009 10:53 am

Η Μαγική τεχνολογία του φίλου να παράγουμε δωρεάν ρεύμα δεν έχει εμφανιστεί ούτε σε αυτό ούτε στο άλλο thread.....Μέχρι τότε θεωρώ το post του προσβλητικό για τη νοημοσύνη μας. Σε κάθε περίπτωση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ελπίζω να σκοπέυει να παράγει το ρεύμα από Α/Γ και όχι από την Πτολεμαίδα.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η Α/Γ είναι η μαγική τεχνολογία απλά πλήρως και με το δίκιο σας παρεξηγημένη. Οι παλιές μηχανές που βλέπεται Εύβοια σα δάση βοήθησαν ώστε να έχουμε λίγες και μεγάλες. 3.000 σπίτια δεν μολύνουν το περιβάλλον από μια μηχανή. Αυτό που θα γίνει είναι να αντικατασταθούν οι πολλές παλιές με λίγες νέες. Ναι κρίμα αλλά για να παραχθεί το ρεύμα μας είμαστε αναγκασμενοι να βάλουμε παλούκια στα βουνά και στην "άγρια" φύση μας να την βλέπουμε με κάποια ανθρώπινη επέμβαση. Ήμουνα προχτές στο Νάυπλιο. Υπέροχο γραφικό κλπ. Καέι ρεύμα όμως. Κοίταξα το αιολικό πάρκο. Αχνοφαινόταν. Δεν ενόχλησε κανέναν από την περιοχή και...καίνε ρεύμα χωρίς να καίει όύτε ένα δευτερόλεπτο παραπάνω ο Σταθμός της Μεγαλόπολης 100 χλμ παραπέρα. Το Ναύπλιο και η γύρω περιοχή έχει μηδενικό ισοζύγιο από 20 μηχανές.

Το ίδιο σε μικρότερο βαθμό και η Πάτρα. Το ίδιο και τα Καλάβρυτα. Η Μεγαλόπολη κλεινει σιγά σιγά όταν φυσάει από τα έργα τους. Μακάρι να γίνουν όλα τα έργα και όταν φυσάει να κλείνει εντελώς. όταν δεν φυσάει να προχωρήσουμε όλοι σε επεμβάσεις εξοικονόμιησης να κλέινει σχεδόν εντελώς.

πχ για την Ήπειρο. Διάλεξε όποια κορφή θες Μάκη. Το σωστό πιστεύω είναι να μην μπορείς να δεις πάνω από 2-3 έργα στον ορίζοντα αν μπουν οι 100 μηχανές που λέω. Για το εάν το Ελληνικό κράτος επιτρέψει κάποιες περιοχές να μη τηρηθεί το μέτρο και να γεμίσουν δε φταίω εγώ και διαφωνώ ριζικά με τα σχέδια για έργα τέρατα. 10 -20 μηχανές max. Συμφωνώ στο ότι το έργο στο Βέρμιο είναι too much αλλά αν γίνει στο ένα δέκατο είναι μια χαρά. . Και επιλέγεις εσύ που καις ρεύμα αν θες να βλέπεις 20-30 μηχανές στον ορίζοντα ή από πάνω σου ή την Πτολεμαίδα full power για τα επόμενα 30 χρόνια. Εσύ αποφασίζεις.

Ναι παιδιά πιθανότατα στο μέλλον όπου και να είστε στην Ελλάδα κάπου θα βλέπετε στο βάθος ένα αιολικό πάρκο. Πάντως σίγουρα δεν θα γεμίσει μηχανές η Ελλάδα. Θα έχει μια σειρά 10 μηχανών κάπου στον ορίζοντα.

Μέχρι τότε απλά να αναφέρω ότι για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες ηλεκτρικού ρεύματος της ανθρωπότητας σήμερα το ποσοστό της επιφάνειας που θα καλυφθεί είναι μηδαμινό. Με σημερινές μηχανές σε γενικές γραμμές το νούμερο είναι εξωφρενικά μικρό μιας και αρκούν κάποια μεγάλα έργα στην θάλασσα για να το μειώσουν στο μισό ή και παραπάνω. Υπάρχει αέρας σε περιοχές που δεν έχει εξερευνηθεί καλά όπως Αφρική και Νότια Αμερική ξαθώς και στους Ωκεανούς. Για το μισό ρεύμα της Ελλάδας αρκούν τα παρακάτω με μελέτες στη διάθεσή σας:

Νησιά: Κρητη 150 (Έχει ήδη 100 ), Ρόδος Χιος κλπ από 50 (Έχουν ήδη 20-25), Άνδρος Κέρκυρα (έχουν 5-10) κλπ από 20 και μικρά νησία από 2 μέχρι 10. Σύνολο 3000ΜW στα νησιά. Τα μισά νησιά χωρίς καμία. Αν βάλουμε και στη θάλασσα ακόμα λιγότερες. Με την επόμενη γενιά μηχανών κατεβάστε τα νούμερα 40%

Πελοπόνησος 400 (έχει ήδη 200)
Στερεά Ελλάδα 200 (Έχει ήδη 100)
Ηπειρος 100
Θεσσαλία 100
Μακεδονία 300 (έχει ήδη 100)
Θρακη 300 (Έχει ήδη 200)
Εύνοια 300 (έχει ήδη 250)

Αυτό θα κόψει στο μισό το λιγνίτι που καίμε.

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό MIK » Πέμ Νοέμ 26, 2009 10:58 am

Τα μετέφερα

Παρακαλώ το moderating team να ζητήσει από τον φίλο diinekis επεξηγήσεις επί αυτού "δεν θα σας ανοίξω εγώ τα μάτια, μεσα την τεχνολογία είστε!" μιας και το θεωρώ ειρωνικό, επιθετικό και προσβλητικό προς τη νοημοσύνη όλων μας. Αν υπάρχει η φοβερή καθαρή φτηνή τεχνολογία τεχνολογία να μας την πούνε είναι απόλυτα σχετική με το θέμα και καθιστά το post του φίλου άκυρο αν δεν παρατεθεί.

Μαις και συζητάμε πως και τον γύπα θα σώσουμε και φτηνό ρεύμα θα έχουμε και δεν θα πειράξουμε τα βουνά μας, εμείς που είμαστε έξω από την τεχνολογία νομίζω δικαιούμαστε να μας ανοίξει τα μάτια ο φίλος. Μιας και το έφερε η κουβέντα θα ήθελα να τροποποιήσει το post του που ισχυρίζεται για το ότι είναι φτηνές οι οικιακές α/γ και τα panels μιας και είναι λάθος και ψέυδος, καθώς και το άλλο σημείο με την κάλυψη όλης της επιφάνειας της γης το οποίο επίσης είναι ψεύδος.

Επίσης δεν έχω δει PM προκειμένου ο φίλος να ενημερωθεί για την ουσιαστική μείωση εκπομπών ρύπων που προκαλούν οι Α/Γ από τους ειδικούς ώστε να ανεραίσει το τρίτο ψεύδος του.

Παρακαλώ να παρατεθεί η τεχνολογία.

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό Mistral KOR » Πέμ Νοέμ 26, 2009 1:43 pm

Οκ, και τώρα η συνέχεια…

Μην γίνεσαι αλαζονικός, ΜΙΚ. Καθόλου προσβλητικό για την νοημοσύνη μας δεν είναι το post του diinekis. Μια χαρά τα έγραψε και η αγανάκτηση του είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Ποιος ξέρει τι εμπειρία έχει με τις Α/Γ…Σκέψου μόνο ότι ο άνθρωπος έκανε τον κόπο να κάνει εγγραφή στο φόρουμ αυτό χωρίς να ασχολείται καν με το παρα5 γιατί δεν άντεξε άλλο να μείνει αμέτοχος διαβάζοντας αυτά που γράφεις….

Και μην ζητάς από άλλους επεξηγήσεις όταν εσύ ο ίδιος αποφεύγεις να απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα που έχω θέσει. Δεν μου απάντησες π.χ. στο εύλογο ερώτημα μου γιατί τα «μέτρα» για να σωθούμε από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής δεν ξεκίνησαν από την αιτία του «κακού» που είναι κυρίως ο τομέας των κτηρίων όπως ανέφερα παραπάνω; Γιατί δεν ξεκίνησαν από την πολιτική του κτηρίου; Γιατί δεν κοίταξαν πρώτα τι μπορούμε να μειώσουμε και να αφήσουν την φύση ήσυχη αντί να την γεμίσουν με παλούκια που συντελούν στην απώλεια του φυσικού περιβάλλοντος και στην καταστροφή;
Γιατί αντί να θεραπεύσουμε την αρρώστια με μια ασπιρίνη που την έχουμε διαθέσιμη και είναι και φτηνή, δεν επιδοτούμε την ασπιρίνη αλλά παράγουμε πανάκριβα φάρμακα placebo που δεν μπαίνουν στην ουσία και δεν λύνουν το πρόβλημα, παρά μόνο επεκτείνουν χρονικά την αρρώστια για να παραχθούν στη συνέχεια και άλλα αναποτελεσματικά φάρμακα… ;

Και προσπαθείς τώρα να μας πείσεις ότι προκειμένου να σωθούμε όλοι και να σώσουμε και τους γύπες στην Κρήτη από τα καυσαέρια των Αθηνών πρέπει δυστυχώς να θυσιάσουμε τους οικοτόπους και βιοτόπους, την χλωρίδα και την πανίδα που έχει απομείνει, το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, τις τελευταίες παρθένες εκτάσεις που έχουν απομείνει στην χώρα; Αλλά ξέχασα… τα δικά σου παλούκια μπαίνουν σε περιοχές «εκεί που δεν τα βλέπει κανένας και δεν υπάρχει δέντρο, φυτό και ζώο για χιλιόμετρα». Τώρα που το σκέφτομαι… καμένη περιοχή μου θυμίζει αυτή η περιγραφή…

Δεν είμαστε καθόλου αναγκασμένοι να βάλουμε παλούκια στα βουνά μας, αγαπητέ μου. Εσείς οι επιχειρηματίες, η Lobby της ενέργειας είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε για να μην χάσετε (η να επεκτείνετε) τα μερίδια αγοράς σας, την κερδοφορία σας, την εξουσία σας (ενέργεια = εξουσία), να αποκτήσετε και μερικά χιλιάδες στρέμματα δημόσιας γης τζάμπα…. Δεν σας συμφέρει η ανεξαρτησία των νοικοκυριών, θέλετε να παραμείνουμε υπερκαταναλωτές…έτσι απλά είναι τα πράγματα. Βγαίνετε και λέτε ένα σορό ψέματα (οι μισές αλήθειες είναι και αυτά ψέματα), έχετε εξαγοράσει όλα τα ΜΜΕ, σε ανύποπτο χρόνο βλέπουμε μια Α/Γ να γυρίζει στην οθόνη της τηλεόρασης, έχουμε εκπομπές τύπου «Επιχείρηση περιβάλλον» με όλους τους «σταρ» της ηθικά πτωχευμένης ελληνικής τηλεόρασης... Κλαίτε δημόσια για τα εμπόδια της γραφειοκρατίας και ζητάτε την μείωση της και ταυτόχρονα γυρίζετε – όπως και εσύ- όταν γίνονται έκτροπα εις βάρος της φύσης και λέτε με αθώο ύφος: «Μα εμείς δεν φταίμε που δεν μας ελέγχει το κράτος!»
Έχω άδικο;

Πολύ ρομαντική η περιγραφή σου του Ναυπλίου με τις ανεμογεννήτριες του Αχλαδόκαμπου να «αχνοφαίνονται»… Έκατσες στο Ναύπλιο και μέχρι την δύση του ήλιου να δεις πως φαίνονται οι 20 ανεμογεννήτριες; Σαν σταυρούς στο λόφο του Γολγοθά όπως έγραψε παραπάνω ο Ιωακείμ… Αλλά εσένα θα σου άρεζε αναμφίβολα το θέαμα αυτό…
Έχω πάει στο αιολικό πάρκο του Αχλαδόκαμπου…έχω δει την καταστροφή που έχει γίνει στο βουνό και που γίνεται ακόμα γιατί οι φίλοι σου συνεχίζουν και σκάβουν τον ιερό βράχο του Αρτεμισίου…. Ξέρεις από τι αποστάσεις φαίνονται οι ανεμογεννήτριες αυτές; Ξέρεις από που βλέπεις την νύχτα τους φανούς τους να αναβοσβήνουν; Ξέρεις πως ακούγονται οι Α/Γ αυτές μέσα στο χωριό που βρίσκεται στα 2 χλμ. απόσταση από το αιολικό «πάρκο»; Ξέρεις πόσα ζώα της άγριας πανίδας έχουν χάσει τον βιότοπο τους από την εγκατάσταση των Α/Γ στο σημείο αυτό; Το ξέρεις πολύ καλά αλλά απλά δεν σε νοιάζει και δεν σε συμφέρει να το ψάξεις και πολύ … Οπότε δεν θα επεκταθώ σε έννοιες που για σένα ούτως ή άλλως έχουν ήδη χαθεί.

Θέλω όμως να μου κάνεις μια χάρη, μιας και είσαι ο ειδικός στα επιχειρηματικά των Α/Γ. Γράφεις ότι το Ναύπλιο και η γύρω περιοχή έχει μηδενικό ισοζύγιο από τις 20 ανεμογεννήτριες στον Αχλαδόκαμπο. Θέλω να μας εξηγήσεις 1. τι ακριβώς εννοείς με αυτό και 2. να μας πεις με αριθμούς πως βγάζεις αυτό το συμπέρασμα. Φαντάζομαι ότι έχεις πρόχειρα τα στοιχεία κατανάλωσης ενέργειας της περιοχής του Ναυπλίου και τα στοιχεία ηλεκτροπαραγωγής των 20 Α/Γ στον Αχλαδόκαμπο.

Mistral KOR
EN A

Δημοσ.: 13

Δημοσίευσηαπό badder » Πέμ Νοέμ 26, 2009 1:47 pm

MIK έγραψε:Τα μετέφερα

Παρακαλώ το moderating team να ζητήσει από τον φίλο diinekis επεξηγήσεις επί αυτού "δεν θα σας ανοίξω εγώ τα μάτια, μεσα την τεχνολογία είστε!" μιας και το θεωρώ ειρωνικό, επιθετικό και προσβλητικό προς τη νοημοσύνη όλων μας. Αν υπάρχει η φοβερή καθαρή φτηνή τεχνολογία τεχνολογία να μας την πούνε είναι απόλυτα σχετική με το θέμα και καθιστά το post του φίλου άκυρο αν δεν παρατεθεί.

Μαις και συζητάμε πως και τον γύπα θα σώσουμε και φτηνό ρεύμα θα έχουμε και δεν θα πειράξουμε τα βουνά μας, εμείς που είμαστε έξω από την τεχνολογία νομίζω δικαιούμαστε να μας ανοίξει τα μάτια ο φίλος. Μιας και το έφερε η κουβέντα θα ήθελα να τροποποιήσει το post του που ισχυρίζεται για το ότι είναι φτηνές οι οικιακές α/γ και τα panels μιας και είναι λάθος και ψέυδος, καθώς και το άλλο σημείο με την κάλυψη όλης της επιφάνειας της γης το οποίο επίσης είναι ψεύδος.

Επίσης δεν έχω δει PM προκειμένου ο φίλος να ενημερωθεί για την ουσιαστική μείωση εκπομπών ρύπων που προκαλούν οι Α/Γ από τους ειδικούς ώστε να ανεραίσει το τρίτο ψεύδος του.

Παρακαλώ να παρατεθεί η τεχνολογία.

Πλάκα κάνεις Μιχάλη???

Είναι δυνατόν να επέμβουμε υπέρ κάποιου ή να του ζητήσουμε να αλλάξει το ποστ?
Ο άνθρωπος είπε αυτά που πιστεύει πολιτισμένα και με σεβασμό στους συμμετέχοντες στη συζήτηση. Αν στέκουν ή όχι δεν μπορώ να το κρίνω. Από την στιγμή που μιλάει κόσμια μπορεί να γράφει ότι πιστεύει και οι αναγνώστες τον κρίνουν ανάλογα.

Εσένα σου έχει ζητήσει ποτέ κάποιος κάτι ανάλογο για τα δικά σου ποστ? (και πίστεψε κάποια από αυτά ειδικά παλιότερα δεν έβγαζαν και πολύ νόημα). Δηλαδή όσα γράφονται στα fora πρέπει να είναι και επιβεβαιωμένα γεγονότα? Δεν ξέρω αν αυτά που γράφει ο diinekis είναι αλήθεια ή όχι αλλά έχει κάθε δικαίωμα να το γράφει. Αν έχεις αντίθετη άποψη μπορείς να την παραθέσεις όπως μπορείς να επικοινωνήσεις κατευθείαν μαζί του με pm.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό MIK » Πέμ Νοέμ 26, 2009 2:51 pm

60MW X 0,27 X 24 X 365 = 141,92MWh ανά έτος. Άνοιξτε τούς λογαριασμούς ρεύματος σας και δείτε πόσα σπίτια σαν τα δικά σας έσωσαν αυτές οι πανέμορφες μηχανές που με άλλες 100 η Μεγαλόπολη (την οποία ακόμα δεν έχετε αναφέρει) θα κλείνει τις ημέρες που φυσαει.

Αβαβά η Μεγαλόπολη ας συνεχίσει να βγάζει ντουμάνια αρκεί να μη χαλάω τη θέα μου είναι η άποψή σας

http://www.greenpeace.org/greece/news/deh-numbers

http://www.greenpeace.org/greece/ER/report

badder έγραψε:Εσένα σου έχει ζητήσει ποτέ κάποιος κάτι ανάλογο για τα δικά σου ποστ? (και πίστεψε κάποια από αυτά ειδικά παλιότερα δεν έβγαζαν και πολύ νόημα). Δηλαδή όσα γράφονται στα fora πρέπει να είναι και επιβεβαιωμένα γεγονότα? Δεν ξέρω αν αυτά που γράφει ο diinekis είναι αλήθεια ή όχι αλλά έχει κάθε δικαίωμα να το γράφει. Αν έχεις αντίθετη άποψη μπορείς να την παραθέσεις όπως μπορείς να επικοινωνήσεις κατευθείαν μαζί του με pm.

οκ. Όλα όλα όσα γράφει ο φίλος Mistral και ο φίλος diinekis είναι υπερβολικά, ψέματα και στόχο έχουν μόνο να μη βλέπει παλούκια στα βουνά χωρίς να τον νοιάζει ότι πεθαίνουν παιδιά από καρκίνο και έχουμε καταστρέψει τον πλανήτη από το να καίμε κάρβουνο. Οι καταστροφή του περιβάλλοντος (βράχια) από την εγκατασταση ενός αιολικού πάρκου είναι ένα τις χιλιοις από αυτή που παρουσιάζει. . Πιστέψτε τον αν θέλετε αλλά δηλώνω ότι σας έγραψαν ψέματα και για τον ήχο και για τα ενεργειακά νούμερα και για σχεδόν όλα τα επιχειρήματά τους. Προφανώς επί ενεργειακών ή είναι άσχετοι ή θυμούνται ότι τους συμφέρει. Χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση αυτή είναι η δήλωση μου. Τα αμάξια τους μοιάζουν πολύ διαφορετικά από σταυρό μαρτυρίου αλλά μολύνουν 1000 φορές παραπάνω από α/γ. Φυσικά δεν τους συμφέρει.

Παράλληλα συμφωνώ απόλυτα μαζί του για τα κτίρια το παλεύουμε 5 χρόνια αλλά δεν προσλκύουμε κανέναν πελάτη, ενώ σε όποιον ζητάς να πληρώσει για εξοικονόμηση σου λέει"χέσε μας". Το μόνο που έχω καταφέρει προσωπικά για να μειώσω την ανθρώπινη καταστρόφή που επιφερουν οι ρύποι για να ανάψεις την τηλεόρασή σου είναι να στήσω όμορφες ανεμογεννήτριες στα βουνά.

Υποκειμενικά μιλάς για σταυρό μαρτυρίου υποκειμενικά τις βρίσκω όμορφες. Αντικειμενικά τις βρίσκουμε όλοι πιο όμορφες από το ντουμάνι του κάρβουνου και τον καρκίνο που προκαλεί.

Καλό κάρβουνο και καλούς καρκίνους θα έχουμε αν σας ακολουθήσουμε. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ.

Κακές κατά τα άλλα οι α/γ

Υ.Γ. ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΠΕΙΧΙΡΙΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. ΣΟΥ ΕΞΗΓΩ ΟΤΙ ΠΑΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΥΘΟΥΣ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΣΕΙΣ ΒΡΗΚΑΤΕ ΜΟΝΟ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ. ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΩΣ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΟBAMA ΚΑΙ ΤΑ LOBBY ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ(

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό MIK » Πέμ Νοέμ 26, 2009 3:29 pm

Mistral KOR έγραψε:Γιατί αντί να θεραπεύσουμε την αρρώστια με μια ασπιρίνη που την έχουμε διαθέσιμη και είναι και φτηνή, δεν επιδοτούμε την ασπιρίνη αλλά παράγουμε πανάκριβα φάρμακα placebo που δεν μπαίνουν στην ουσία και δεν λύνουν το πρόβλημα, παρά μόνο επεκτείνουν χρονικά την αρρώστια για να παραχθούν στη συνέχεια και άλλα αναποτελεσματικά φάρμακα… ;

Έχουμε στη διάθεσή μας φθηνό φάρμακο που πολεμάει την αρρώστια τις α/γ. Έχουν κάποιες παρενέργειες. Περιοχές με ορνιθοπανίδα έχουν παρενέργειες ν αμη βάλουμε εκεί συμφωνώ, προκαλούν λίγους εκβραχισμούς ας επιλέξουμε έργα με λίγα χωματουρικά και χαλάνε τη θέα σε ένα ποσοστό από εμάς. Παρόλα αυτά κάθε μηχανή σήμερα μειώνει επακριβώς κατά 7.000 MWh το φορτίο του ασθενή που λέγεται σήμερα παράγω το ρεύμα μου από κάρβουνο.

Η ασπιρίνη η δικιά σου που μειώνει την αρρώστια είναι περίπου 5-10 φορές πιο ακριβή και πολλά χρόνια την προσπαθούμε αλλά λίγα πράγματα καταφέραμε. Την κυνηγάμε και αυτή για ακόμα καλύτερη θεραπεία.

Η γνώμη σου περί θεραπείεας δεκτή αλλά η δικιά μου γνώμη είναι μείωσε την επίπτωση της ασθένειας ΤΩΡΑ φτηνά και αποτελεσματικά μιας και εάν ακόλουθήσεις το σωστό και το μέτρο θα δεις ότι οι α/γ σήμερα μπορούν να κατεβάσουν τις εκπομπές κάρβουνου ΑΜΕΣΑ με μικρές επιπτώσεις που σίγουρα είναι προτιμότερες από το να μην κάνουμε τίποτα.

Σαφώς και πρέπει να εργαστούμε ώστε και η δικιά σου ασπιρίνη να συνεισφέρει ακόμα περισσότερο και αν θες ναι...να ξηλώσουμε μηχανές, σταθμούς με κάρβουνο και φυσικό αέριο όλα μαζί στο μέλλον.

Και για να προτείνει η GREENPEACE σήμερα αυτό κάτι θα ξέρει. Διαβάστε λίγο το site τους

Στο απώτερο μέλλον μακάρι να βρούμε την μαγική τεχνολογία (εκτός αν μας την πει ο φίλος σήμερα) και να μην μολύνουμε ούτε οπτικά ούτε με εκπομπές το περιβάλλον.

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό Mistral KOR » Πέμ Νοέμ 26, 2009 3:52 pm

Επειδή αναγνωρίζω την υπεροχή σου στο θέμα των μαθηματικών των Α/Γ, μήπως θα ήταν πιο σωστό εκ μέρους σου να εξηγήσεις και τι γράφεις για να καταλάβουμε όλοι;

Τι σημαίνει 60MW X 0,27 X 24 X 365 = 141,92MWh ανά έτος; Αναφέρεσαι στις ανεμογεννήτριες του Αχλαδόκαμπου; Τι είναι το 60 MW (γράψε π.χ. 20 Α/Γ των 3 ΜW για να καταλάβουμε οι θνητοί…) χ 0,27 (τι εννοεί ο ποιητής; Μήπως την απόδοση;) χ 24 (τι εννοεί ο ποιητής; Μήπως τις ώρες μιας ημέρας;) κλπ..

Μίλησες για ισοζύγιο…Τι ισοζύγιο εννοείς; Τα 141,92 MWh τι αντισταθμίζουν στην περιοχή του Ναυπλίου;

Υ.Γ. Δεν είμαι άνθρωπος των υπερβολών. Αυτά που γράφω, ξέρω και τα λέω.

Τελευταία επεξεργασία απο Mistral KOR την Πέμ Νοέμ 26, 2009 5:07 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
Mistral KOR
EN A

Δημοσίευσηαπό MIK » Πέμ Νοέμ 26, 2009 5:06 pm

20 μηχανές των 3MW =60 Χ 24 ώρες Χ 365 μέρες το χρόνο επί Capacity Factor 27% (νούμερο προσεγγιστικό μιας και δεν ξέρω πόσο φυσάει στο έργο πχ για Εύβοια/Νησιά cf = 40-47% Για θράκη/ Νότια Πελοπόνησο 30-40% και τα υπόλοιπα έργα της Ελλάδας λογικά 20-30% θα έχουν).

τΟ CF είναι η παραγωγή της μηχανής στο σημείο που είναι / θεωρητική παραγωγή μιας μηχανής που φυσάει 15m/sec όλο το χρόνο οπότε δουλεύει full.

141.000 MWh +-10% είναι η παραγωγή του έργου του Ναυπλίου. Ένα τυπικό Ελληνικό σπίτι καταναλώνει 3.600 - 10.000 KWh To έτος δηλαδή 3,6 έως 10MWh.

45.000 οικονομικά ή 14.000 αντιοικονομικά σπιτάκια κατά έτος το έργο του Ναυπλίου τα "καθαρίζει" ως προς τις εκπομπές από ηλεκτρικό ρεύμα. Πολλαπλασίασε αριθμό κατοίκων και τα συμπεράσματα δικά σου.

Τυπικό Ελληνικό αυτοκίνητο πχ 30KW χ 2 ώρες τη μέρα Χ 365 μέρες = 21.900 KWh = 21ΜWh.

Aν θες με νούμερα ρύπων θα μου επιτρέψεις να βρω ένα αρθράκι που ψάχνω αλλά και η greenpeace τα εξηγεί περίφημα.

Υ.Γ. Εγώ είμαι των υπερβολών και για αυτό κάνω speedflying. Aυτά που ξέρω τα λέω και τα γράφω. Τώρα μπορώ να μειώσω τις εκπομπές ρύπων από ηλεκτροπαραγωγή στο μισό τωρα θα το κάνω. Αν και από εξοικονόμιση ενέργειας τώρα τις μειώσω 75% επίσης τώρα θα το κάνω μαζί σου αλλά έχω μείνει στη προσπάθεια. Παράλληλα προσπάθησα να σας πείσω να βγείτε από τα αμάξια σας αλλά εκεί έχω αρχίσει να πιστεύω οτι θα αποτυγχάνω για πάντα.

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό MIK » Πέμ Νοέμ 26, 2009 5:30 pm

Στον Αχλαδόκαμπο δεν έχω πλησιάσει ίσως έχει πολλά χωματουργικά.

Για το ότι στα εγκαίνια του έργου της Βλαχοκερασιάς οι ντόπιοι υποστήριζαν και ουσιαστικά έσπρωξαν το έργο έχω όμως άποψη. Είναι μετά την Τρίπολη οι πανέμορφες Enercon που θα τις ξεχωρίζετε από το μεγάλο μπλοκ της μηχανής.

Επίσης για το ότι η Ανάβρα θεωρείται κοινότητα υπόδειγμα πράσινης ανάπτυξης και οι ντόπιοι λένε ότι όλα ξεκίνησαν με το αιολικό πάρκο και ένα δήμαρχο που έβλεπε μακριά επίσης έχω άποψη.

Ρε παιδιά στη Πάτρα τι λένε για το Παναχαικό?

Επίσης θα σου/σας πρότεινα μια επίσκεψη στο έργο του Κάστρου 500 μέτρα από την Εθνική Οδό. Παρακαλώ κάποιον να συσχετίσει τα χωματουργικά του έργου με την διπλανή Εθνική Οδό και τα παραδιπλανα έργα για σπίτια , βιοτεχνίες, εργοστάσια. Είναι τόσο καταστροφή πια? Αν το συσχετίσουμε με ένα λατομείο? Κακό το λατομείο ε? Σπίτι όμως από που χτίσαμε και το αμάξι από τι μέταλλα βγήκε? Και μια βόλτα στη Πτολεμαίδα ίσως δείξει ότι...το κάρβουνο καταστρέφει ατελείωτες εκτάσεις χιλιλαδες φορές παραπάνω από την α/γ.

Σε παρακαλώ αναδιατύπωσε την πρότασή σου επειδή προσωπικά με κατηγορείς ότι ανήκω σε lobby που οδηγεί στην υπερκατανάλωση, έχω ΜΜΕ δικά μου, σου κάνω πλύση εγκαφάλου και έχω θάψει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ευθυνομαι που το Ελληνικό κράτος είναι μπάχαλο και λαδώνεται, και για τις φωτιές ταυτόχρονα. Άλλοι φταίνε για αυτά και σε κάθε περίπτωση αν η κοινωνική εξέγερση το επιτρέψει θα μαχηθώ για να ανατραπούν. Μέχρι τότε πετάτε δεν πάει καλά ο πλανήτης στο έδαφος.

Τέλος σας παρακαλώ επειδή εγώ δεν είμαι αντικειμενικός και ο μελετητής μου μαλλονμε κοροιδεύει να μου πείτε τη μέγιστη απόσταση που έχετε καταφέρει να ακούσετε μια μηχανή σύγχρονης τεχνολογίας γιατί τα τεφτέρια μου και τα software μου τη βγάζουν κάτω από 400 μέτρα. Να τα αναθεωρήσω αν είναι. Εναλλακτικά...στο βίντεο του γύπα γιατί δεν ακούω την ανεμογεννήτρια καθαρά αφού θα έπρεπε να με ξεκουφαίνει?

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό adreas » Πέμ Νοέμ 26, 2009 8:38 pm

Αμάν ρε ΜΙΚ, ο φίλος έτσι κι ο φίλος αλλιώς, τι φιλία έχει πέσει στο φόρουμ, ανατρίχιασα από την πολύ αρμονία.

Κάτσε να βάλω τα πράματα κάτω. Τα λέω φωναχτά:

α) για να με θαυμάζουν οι χιλιάδες γυναίκες του ελληνικού παραπέντε που συχνάζουν στο sky και να λένε τι φοβερός τύπος είμαι
β) για να κοιτάζετε μην κάνω καμιά παπαριά στους υπολογισμούς (το συνηθίζω) και
γ) επειδή βαριέμαι να πάω να μαγειρέψω

Από το κάθε λίτρο που καίει το αμάξι μου απελευθερώνεται χημική ενέργεια σε θερμότητα περίπου 44.4 MegaJoule το κιλό (wikipedia, gasoline, lower heating value).

Να το χέσω το κιλό, το θέλω σε λίτρα οπότε φτου κι απ' την αρχη βικιπαιδεία όπου βλέπω πυκνότητα 719.7 κιλά στο κυβικό μέτρο δηλαδής 719.7 κιλά στα 1000 λίτρα δηλαδής γύρω στα 0.72 κιλά στο λίτρο. Άρα αν κάψω αυτό το λίτρο θα πάρω γύρω στα 0.72 κιλά ανά λίτρο επί 44.4 MegaJoule ανά κιλό ίσον 31.968 (πες 32 να 'μαστε μέσα) MegaJoule στο λίτρο.

Το MegaJoule είναι κάπως φρικιαστική μονάδα επειδή έχουμε συνηθίσει (βλακωδώς) να μετράμε την ενέργεια σε βατώρες (Wh) οπότε πάμε να δούμε τι θα κάνουμε. Μια βατώρα είναι ένα βαττ επί μια ώρα δηλαδής ένα Joule ανα δευτερόλεπτο (ορισμός του βαττ) επί 3600 δευτερόλεπτα (60 λεπτά επί 60 δευτερόλεπτα) δηλαδής μια βατώρα είναι 3600 Joule. Πάμε να παίξουμε με μηδενικά 3600 Joule είναι 3.6 kiloJoule είναι 0.0036 MegaJoule. Άρα τα 32 MegaJoule που περιέχει ένα λίτρο βενζίνης είναι 32/0.0036 δηλαδής 8888.8888... βαττώρες, δηλαδής ένα λίτρο βενζίνης περιέχει γύρω στις 8.8 κιλοβαττώρες.

Από αυτά τι παίρνω; Με τις αποδόσεις των κινητήρων από τα τρία το μακρύτερο, περίπου το εν τρίτον, τα υπόλοιπα τα φτύνω από την εξάτμιση. Άρα από το ένα λίτρο παίρνω γύρω στις 3 kWh (8.8 πες ότι το 8.8 είναι 9, κοντά είναι). Και το αμάξι μου που καίει 10 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα καίει (χημικά) 30 kWh στα 100 km αλλά χρησιμοποιεί τις 10 από δαύτες. Ένα ντεπόζιτο των 50 λίτρων ισοδυναμεί (χημικά) με 150 kWh και μου δίνει σα χρήσιμιη ενέργεια 50 kWh. Υπολογίστε πόσα λίτρα βενζίνη καίτε το χρόνο για να δείτε την κατανάλωση του αυτοκινήτου σας σε κιλοβαττώρες.

Αυτή την ΕΠΙΠΛΕΟΝ κατανάλωση θα αναγκαστεί να φορτωθεί το ηλεκτρικό δίκτυο αν το γυρίσουμε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπατταρίες τα οποία δε μολύνουν εκεί που χρησιμοποιούνται (σε αντίθεση με τα τωρινά) αλλά μολύνουν εκεί που φτιάχνεται η ενέργεια (συν τις απώλειες από τη μετάδοση στο δίκτυο) οπότε γαμείς τη Μεγαλόπολη. Το δε υδρογόνο είτε θα το βγάλεις χημικά από φυσικό αέριο, οπότε πάλι ορυκτό καύσιμο είναι (και σε γαμεί ο Πούτιν), είτε θα το βγάλεις ηλεκτρικά φορτώνοντας το ζόρι στο δίκτυό σου το οποίο πάλι κάπως πρέπει να βρει την έξτρα ενέργεια (πάλι γαμείς τη Μεγαλόπολη). Εάν αφήσεις τα πράματα ώς εχουν και κόπτεσαι για τα παιδάκια, γαμείς τα Παλαιστινόπουλα, τα Ιρακινόπουλα και γενικά όλη τη Μέση Ανατολή που τη βιάζουμε επί δεκαετίες όλοι μας όταν υποστηρίζουμε τους νταβατζήδες της κάθε φορά που γεμίζουμε το ντεπόζιτο (για να μη μιλήσουμε για το περιβάλλον).

Εύκολες λύσεις δε γνωρίζω. Τα παλούκια στα βουνά δεν τα γουστάρω αλλά γουστάρω και το αμαξάκι μου. Αν θέλετε να κόψουμε από τα έυκολα ας αρχίσουμε από τα αυτοκίνητα, τις μονώσεις των σπιτιών και τους θερμοσίφωνες. Αλλά ο κόσμος τσινάει. Αν δε με πιστεύετε, μιλήστε στους γύρω σας να δείτε.

adreas
Competition

Δημοσίευσηαπό george29041 » Πέμ Νοέμ 26, 2009 9:12 pm

Ελα Αντρεα ευκολη λυση :roll: ,θα παρω καμποσα ενα για το σπιτι ενα για το αμαξι και δυο τρια ετσι να βρισκοντε σαν ανασφαλης Ελληνας που ειμαι.
Πειτε ωρε αντιο στη ΔΕΗ, μπαι μπαι μπενζινα και πετρολιο μπαι μπαι βρομερε λιγνητη και ανεμογενητριες, σορυ φιλε ΜΙΚ μολις εμεινες ανεργος :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=PFGiWiXM ... r_embedded
Το νερο του Καματερου μας λειπει τωρα :lol: για τη γρηπη :wink:

ΠΟΛΥ ΓΡΑΦΕΙΣ...ΛΙΓΟ ΠΕΤΑΣ :lol: :lol: :lol:
george29041
Competition

Δημοσ.: 376

Δημοσίευσηαπό adreas » Πέμ Νοέμ 26, 2009 10:56 pm

Ενδιαφέρον και ύποπτο. 2 λεπτά κοίταξα το site τους και να τι είδα φάτσα με το που μπαίνεις.

We wish all who are doing this to continue and show the world that there is a better way of using energy.

Θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους που κάνουν αυτό να συνεχίσουν να δείχνουν στον κόσμο ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος χρήσης ενέργειας.

History is full of people who out of fear, ignorance, or lust of power have destroyed knowledge of immeasurable value which truly belongs to us all.

We must not let it happen again.

Η ιστορία είναι γεμάτη από μαλ..., από μουν..., από καθίκ..., συγνώμη, από ανθρώπους που είτε από φόβο, είτε από άγνοια, είτε από καύλα για δύναμη κατέστρεψαν γνώση ανυπολόγιστης αξίας η οποία ανήκει σε όλους μας. Δεν πρέπει να αφήσουμε να ξανασυμβεί αυτό.

Πολύ ωραία τα λέει ο ποιητής. Μάλλον τα παραλέει ωραία. Πάμε στο FAQ τους όπου βλέπω τριες πολύ ενδιαφέρουσες ερωταπαντήσεις. Τώρα να το παίξω έξυπνος και να πω ότι έβαζα στοίχημα ότι θα έβλεπα κάτι αντίστοιχο πριν καν φορτώσει η σελίδα;

Question: Why do you lease the unit as opposed to selling the unit outright?
Answer: the unit are never sold due to the fact that the technology needs to be protected because today Patents do not give protection to new inventions.

Μετάφραση
Ερώτηση: Γιατί τα νοικιάζετε και δεν τα πουλάτε;
Απάντηση: Δεν τα πουλάμε επειδή η τεχνολογία πρέπει να προστατευτεί και επειδή σήμερα οι πατέντες δε δίνουν προστασία σε νέες εφευρέσεις.

Question: How do you protect the units in the field?
Answer: the unit have a built in Black Box that informs Perendev about its whereabouts and the condition of the unit.

Μετάφραση
Ερώτηση: Πως προστατεύεται τα μοτόρια στο χουράφ';
Απάντηση: Έχει ένα ματζαφλάρι που ενημερώνει την Perendev για την τοποθεσία και την κατάσταση του μοτοριού.

Question: can the unit be opened?
Answer: no the unit cannot be opened, the unit can only be opened by a qualified PERENDEV representative or appointed agent.

Μετάφραση
Ερώτηση: Ανοίγει;
Απάντηση: Όχι ρε γίδι, μπορεί να το ανοίξει μόνο εξειδικευμένος αντιπρόσωπος της PERENDEV.

Χμμμ, να χαρώ εγώ τους σωτήρες της ανθρωπότητας που ενώ μας λένε τι σούπερ χίππηδες είναι που μπορούνε να παράγουνε τη σούπερ ενέργεια για το καλό του κοσμάκη (και δείχνουν να υπονοούν ότι σε κάποιους δεν αρέσει αυτό) από την άλλη προστατεύουνε και καλά την τεχνολογία τους με live tracking και αλλίμονό σου αν το ανοίξεις. Και μεταξύ μας, αν μπορείς να κάνεις τόσο καλό live tracking ας το πει το κόλπο και κάποιος στον ταλαίπωρο τον Ανδρεαδάκη που του έχει βγει το λάδι με το Leonardo Live. Και αν πραγματικά καμιά CIA ήθελε να το ανοίξει να δει τι έχει μέσα θα κολλάγανε στο ότι απαγορεύεται από το συμβόλαιο ενοικίασης. Καλά κρασιά.
Μακάρι να λέω μαλακίες αλλά αν ο τύπος όντως έχει τόσο φοβερή εφεύρεση ακόμα κι αν το δημοσιεύσει ανοιχτά και του το κλέψουνε αμέσως, θα πάρει Νόμπελ άυριο κιόλας (δεν είναι λίγα λεφτά, άσε που νόμιζα ότι το κάνει για το καλό της ανθρωπότητας). Αν φοβάται μην τον φάνε, δημοσιεύοντας μειώνει τον κίνδυνο (γιατί να τον φάνε αν το ξέρει όλος ο κόσμος). Καραχμμμμμμμ.

adreas
Competition

Δημοσίευσηαπό dimitrisky1 » Παρ Νοέμ 27, 2009 2:59 am

Το ενεργειακό ειναι κατι σαν το Κυπριακο τελικα.Ή μαλλον το Κυπριακό ειναι κατι σαν το ενεργειακό. Με ολο το σεβασμο στους προλαλήσαντες δεν θελω να τρολαρω, εχετε πολυ ενδιαφερον keep it up. Γενικώς το μαμάμε το περιβάλλον, αμα δεν το κανουμε εμεις ποιος θα το κανει τα παιδια μας.?? Για βαλτε τα μοτορια να δουλευουν στο φουλ, ετσι να μας σπασουν τα τύμπανα. Ποιος τα χρειαζεται τα αυτια τη σημερον ημεραν. Παραθετω τις ωριμες σκεψεις μου :lol: πανω στα δικά σας φυσικομαθηματικά. :shock: Τα μοντελα και οι τυποι σας μαλλον ειναι υπερμεταβλητα. Δεν μπορούν να δικαιολογήσουν ουτε τον εναν ουτε τον αλλον. :idea: Τι θα λεγατε να κοβαμε τον πρηξαρχιδισμό σε αυτη τη χώρα. :mrgreen: http://www.youtube.com/watch?v=fijrzwu6i_Q

dimitrisky1
EN D

Δημοσ.: 128

Δημοσίευσηαπό Agelos » Παρ Νοέμ 27, 2009 8:30 am

Agelos
Competition

Δημοσ.: 271

Δημοσίευσηαπό vagos » Παρ Νοέμ 27, 2009 9:45 am

Agelos έγραψε:http://www.youtube.com/watch?v=V8_Wr5l-moM
:mrgreen:

ΣΩΣΤΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ Ο ΦΙΛΟΣ !!!

( στο γενικοτερο ομως!.... μην μας περιορησεις στον λιγνιτη παλι :? )

vagos
Competition

Δημοσ.: 1013

Δημοσίευσηαπό MIK » Παρ Νοέμ 27, 2009 10:39 am

adreas έγραψε:Αμάν ρε ΜΙΚ, ο φίλος έτσι κι ο φίλος αλλιώς, τι φιλία έχει πέσει στο φόρουμ, ανατρίχιασα από την πολύ αρμονία.
.

Τι να κάνω Αντρέα. Το παιδί έχει τη μαγική τεχνολογία που θα δώσει φτηνό και οικολογικό ρεύμα σε όλους. Τον λέω φίλο μπας μας την πει. Που ξέρεις μπορεί να βγάλουμε λεφτα γιατί άμα περιμένω από τις α/γ και την εξοικονόμιση ενέργειας άστα.

Ε...καλέ μου φίλε...πια είναι η μαγική τεχνολογία...που είναι και το βασικό σου επιχείρημα εναντίων των α/γ...?

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό vagos » Παρ Νοέμ 27, 2009 2:48 pm

2πλο post (akyro :oops: )

vagos
Competition

Δημοσ.: 1013

Δημοσίευσηαπό Mistral KOR » Παρ Νοέμ 27, 2009 4:20 pm

MIK έγραψε:Για το ότι στα εγκαίνια του έργου της Βλαχοκερασιάς οι ντόπιοι υποστήριζαν και ουσιαστικά έσπρωξαν το έργο έχω όμως άποψη. Είναι μετά την Τρίπολη οι πανέμορφες Enercon που θα τις ξεχωρίζετε από το μεγάλο μπλοκ της μηχανής.

Επίσης για το ότι η Ανάβρα θεωρείται κοινότητα υπόδειγμα πράσινης ανάπτυξης και οι ντόπιοι λένε ότι όλα ξεκίνησαν με το αιολικό πάρκο και ένα δήμαρχο που έβλεπε μακριά επίσης έχω άποψη.?

Ώστε οι 5 + 15 Γερμανίδες καλλονές στη Βλαχοκερασιά είναι δικές σου; Να τις χαίρεσαι…

Από ότι γνωρίζω έχεις ανοίξει και εσύ στη Βλαχοκερασιά δρόμο 13 μ.+ φάρδους εκεί που ο νόμος ορίζει 5μ… Έτσι δεν πάει να λες ότι θέλεις, για μένα βράζεις στο ίδιο καζάνι με τους υπόλοιπους φίλους σου.

Όσο για τους ντόπιους στη Βλαχοκερασιά…μην το παραλές κιόλας ότι «έσπρωξαν» το έργο σου…Επειδή σε χειροκρότησε ένας οι μάλλον δύο Βλαχοδήμαρχοι (πρώην και νυν) στα εγκαίνια οι οποίοι θέλουν να το παίζουν προοδευτικοί μέσα στην γενικότερη άγνοια και πολιτική φιλοδοξία τους και που θα επωφεληθούν από κάποια αντισταθμιστικά οφέλη, αυτό δεν λέει και πολλά…Έχεις γνωρίσει όλοι την τοπική κοινωνία για να κρίνεις αν ήταν όλοι εκεί εκείνη την ημέρα;

Ξέρω από πρώτο χέρι πόσο πειστικοί γίνεστε όταν θέλετε να τουμπάρετε μια τοπική κοινωνία αγροτών και κτηνοτρόφων που σας αντιμετωπίζει με καχυποψία. Πιάνετε κάποιον που κατάγεται από την περιοχή για να μεσολαβήσει και να «σπρώξει» την κατάσταση, ερχόσαστε κουστουμαρισμένοι με τον αέρα του Αθηναίου επενδυτή ή με casual ντύσιμο για πιο «οικολογικό» φλαιρ και αρχίζετε να μοιράζετε χάντρες και καθρεφτάκια σε επιλεγμένους ντόπιους, τάζετε διάφορα και σπέρνετε την διχόνοια. Το αποτέλεσμα είναι συνήθως ότι στο τέλος οι άνθρωποι δεν μπορούν να μαζευτούν για να κινηθούν δικαστικά εναντίον σας (έχει και μεγάλο κόστος) γιατί συγκρούονται μεταξύ τους. Όσο για αυτούς που αντέχουν στις σειρήνες…Με τα ίδια μου τ’ αυτιά έχω ακούσει την εξής απειλή από το στόμα διευθυντή εταιρίας που συναντήθηκε με την τοπική κοινωνία κατόπιν γιορτής όταν αυτή πρόβαλε αντίσταση στη ψευδή Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η οποία ήταν ήδη ένα βήμα πριν την έκδοση άδειας εγκατάστασης (τότε έμαθε η τοπική κοινωνία τα μαντάτα). Όταν λοιπόν αυτός ο κύριος κατάλαβε ότι οι κατσίκες στο συγκεκριμένο χωριό δεν μασούσανε ταραμά είπε επί λέξη: «Τότε θα στείλει ο ….. (Έλληνας επιχειρηματίας της ενέργειας) τους μπράβους του.»

Τέτοια …βλαστάρια είστε όλοι, που φέρεστε στον κοσμάκη της υπαίθρου σαν να είναι ιθαγενείς, του πετάτε ψίχουλα και το παίζετε και μεγαλοευεργέτες και οικολόγοι…τρομάρα σας…

Τα συγκεκριμένα ΑΠ σου, ΜΙΚ, αδειοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια και μπήκαν ΠΡΙΝ εκπονηθεί και ψηφιστεί το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις ΑΠΕ. Μέχρι τότε αυτό το είδος καταστροφικές επεμβάσεις σε δασικές εκτάσεις ήταν ανεπίτρεπτες από το Σύνταγμα χωρίς την ύπαρξη χωροταξικού σχεδιασμού. Ήσασταν δλδ. φουλ παράνομοι, κύριε, και απλά τυχεροί που η τοπική κοινωνία έσκυψε το κεφάλι και δεν σας έσυρε στα δικαστήρια…
«Άβαβα…» για να χρησιμοποιήσω την έκφραση σας…

Για τους υπόλοιπους σημειώνω ότι το Ειδικό Χωροταξικό για τις ΑΠΕ εκπονήθηκε ΠΡΙΝ εκπονηθεί το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, το οποίο ορίζει σε ποιες ακριβώς περιοχές της χώρας μπορεί να γίνει οικιστική ανάπτυξη, που θα είναι βιομηχανική ζώνη, που θα είναι η γεωργική γη, που θα γίνουν συγκοινωνιακά έργα, ποιες περιοχές θα προστατευθούν από άποψη φυσικού ή πολιτιστικού περιβάλλοντος, ποιες θα αναπτυχθούν τουριστικά και σε τι βαθμό κλπ. Με λίγα λόγια το Ειδικό Χωροταξικό είναι ραμμένο στα μέτρα των επενδυτών και το Εθνικό προσαρμόστηκε απλά στη συνέχεια… Ήδη ισχύει ο σκανδαλώδης νόμος (με τροποποίηση του Συντάγματος) που διαχώρισε τα ΔΑΣΗ σε δάση και δασικές εκτάσεις…Δασολόγιο δεν έχουμε ακόμα και οι δασικές εκτάσεις τις χώρας, δλδ. η «υποβαθμισμένη» πλέον φυτική βλάστηση, οι χαμηλής βλάστησης δασικές εκτάσεις μαζί με τις καμένες και αναδασωτέες εκτάσεις είναι όλες υποψήφιες προς αποχώρηση από την προστασία του νόμου….
Όσο γιατί δεν παρεναίβει η Greenpeace και οι υπόλοιποι μπροστά σε αυτό το κραυγαλέο δείγμα διαφθοράς και επίθεσης στο φυσικό περιβάλλον…τα έχω ήδη πει παραπάνω. Τώρα συνηνέσανε και στην εγκατάσταση Α/Γ σε περιοχές ΝΑΤURA και ΖΕΠ, εκεί που κολάνε τα τελευταία σχέδια των αξιότιμων επενδυτών μας… Τι να κάνουν άλλωστε, αφού σπονσοράρονται γενναία και ποικιλοτρόπως…

Για εντυπώσεις από τα πανέμορφα Enercon του φίλου μας στην Αρκαδία θα σας παραπέμψω στην εξής ιστοσελίδα ενός ουδέτερου παρατηρητή, γιατί δεν είμαι πλέον αντικειμενικός…

http://starobserver.wordpress.com/2007/08/07/

Σχετικά με την Ανάβρα που μας την έχουν πλασάρει για υποδειγματικό χωριό πράσινης ανάπτυξης και τον Κοινοτάρχη εθνικό ήρωα θα πω μόνο το εξής: Ο άνθρωπος αυτός έβλεπε τόσο μακριά που σε αυτό το κάποτε πανέμορφο παραδοσιακό χωριό έφτιαξε διώροφο παρκινγκ στην πλατεία…

MIK έγραψε:Τέλος σας παρακαλώ επειδή εγώ δεν είμαι αντικειμενικός και ο μελετητής μου μαλλονμε κοροιδεύει να μου πείτε τη μέγιστη απόσταση που έχετε καταφέρει να ακούσετε μια μηχανή σύγχρονης τεχνολογίας γιατί τα τεφτέρια μου και τα software μου τη βγάζουν κάτω από 400 μέτρα. Να τα αναθεωρήσω αν είναι. Εναλλακτικά...στο βίντεο του γύπα γιατί δεν ακούω την ανεμογεννήτρια καθαρά αφού θα έπρεπε να με ξεκουφαίνει?

Όσο για τον θόρυβο των Α/Γ: Στον Αχλαδόκαμπο τον άκουσα και εγώ και η παρέα μου. Πήγαμε στον αρχαιολογικό χώρο δίπλα στο χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ περίπου σε ευθεία από το ΑΠ και οι Α/Γ που είναι τελευταίας τεχνολογίας (Vestas 3 MW) ακουγόντουσαν σαν ένα επιβατικό αεροπλάνο που κάνει κύκλους ψηλά πάνω από μια περιοχή….Ο δυνατός αέρας φυσούσε προς τις Α/Γ (που τότε δεν ήταν ακόμα 20) και αυτό μου έκανε τρομερή εντύπωση. Αυτός ο θόρυβος στην Αθήνα μπορεί να σε αφήνει αδιάφορος λόγω της ήδη υπάρχουσας ηχορύπανσης. Όχι όμως στην έξοχη. Είναι παντελώς απαράδεκτος.

Η συμπεριφορά της ηχητικής όχλησης σε ορεινές περιοχές δεν έχει ερευνηθεί ακόμα. Μόλις τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να ερευνήσουν επιστημονικά το ζήτημα του θορύβου από μηχανές που όλο μεγαλώνουν και που πληθαίνουν (άρα όλο και περισσότερος κόσμος αναγκάζεται να ζήσει δίπλα σε αυτές τις μηχανές και προκείπτουν τα προβλήματα). Στην Ολλανδία π.χ. ξεσηκώθηκαν τοπικές κοινωνίες που τους περνούσαν για τρελούς επειδή παραπονιόντουσαν για ηχητική όχληση από τις Α/Γ και έγιναν έρευνες.
Με λίγα λόγια οι έρευνες αυτές επισημαίνουν ότι τα αποτελέσματα των μετρήσεων θορύβου Α/Γ που διεξάγονται από τις κατασκευάστριες εταιρίες αποκλείουν σημαντικά από την πραγματικότητα, λόγω του ότι οι ταχύτητες του ανέμου που μετρούνται κατά κανόνα σε ένα ύψος αναφοράς 10 μέτρων δεν είναι αντιπροσωπευτικές για τις ταχύτητες του ανέμου στα μεγάλα ύψη των σύγχρονων Α/Γ. Το λογαριθμικό διάγραμμα που χρησιμοποιείται στη συνέχεια για να υπολογιστεί η ηχητική στάθμη σε μια περιοχή, δε λαμβάνει επίσης υπόψη συνθήκες ατμοσφαιρικής σταθερότητας που επικρατούν κυρίως την νύχτα, όπου έχει αποδειχτεί ότι προκαλείται αύξηση της ηχητικής στάθμης του θροΐσματος των πτερυγίων της ανεμογεννήτριας και μια μετατόπιση του ήχου σε χαμηλότερες συχνότητες, άρα αύξηση της ηχητικής στάθμης. Επίσης η σταθερή άνεμοι που δημιουργούνται την νύχτα εντός του ΑΠ, κάνει τις Α/Γ να περιστρέφονται με παρόμοιες ταχύτητες, δηλαδή συγχρονίζονται με αποτέλεσμα να αυξηθεί η γενική ηχητική στάθμη του θροΐσματος. Και προσέξτε : Αυτή η αύξηση της ηχητικής στάθμης αυξάνεται όσο περισσότερο απομακρύνεται κανείς από τις ανεμογεννήτριες και εξαρτάται φυσικά και από τον αριθμό των Α/Γ.
Διαβάστε π.χ. G.P. van den Berg «Effects of the wind profile at night on wind turbine sound» και «The sound of high winds: the effect of atmospheric stability on wind turbine sound and microphone noise» University of Groningen, Ολλανδία.

http://www.wind-watch.org/documents/wp- ... SV2004.pdf

http://dissertations.ub.rug.nl/facultie ... .den.berg/

http://www.windturbinesyndrome.com/?p=100

Μια περίληψη στα ελληνικά κάποιον ερευνών από την Ολλανδία θα βρείτε π.χ. εδώ: http://old.eyploia.gr/modules.php?name= ... le&sid=355

Σε ορεινές περιοχές θα έπρεπε να λαμβάνονται υπόψη και άλλα παράγοντα όπως το ανάγλυφο του εδάφους, τυχόν παράγοντες μεταφοράς ή δευτερογενούς ενίσχυσης του θορύβου (όπως αντηχήσεις, φυσικές χοάνες μεταφοράς κλπ.). Καταλαβαίνετε ότι στην Ελλάδα όπου οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εκπονούνται «κατά παραγγελία» κάτι τέτοιο αποτελεί όνειρο θερινής νυχτός…

Και για να κλείσω λίγο πιο χαλαρά παραθέτω το απόσπασμα από την ραδιοφωνική εκπομπή του Τζίμη Πανούση για τις Α/Γ (δυστυχώς κόβεται στο τέλος) και εύχομαι καλό Σ/Κ και καλές πτήσεις!

http://www.youtube.com/watch?v=j2kN2VX2 ... r_embedded

Mistral KOR
EN A

Δημοσίευσηαπό MIK » Παρ Νοέμ 27, 2009 5:15 pm

Mistral KOR έγραψε: Ώστε οι 5 + 15 Γερμανίδες καλλονές στη Βλαχοκερασιά είναι δικές σου; Να τις χαίρεσαι…

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 10 ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΥΘΥΝΗ

Τέτοια …βλαστάρια είστε όλοι, που φέρεστε στον κοσμάκη της υπαίθρου σαν να είναι ιθαγενείς, του πετάτε ψίχουλα και το παίζετε και μεγαλοευεργέτες και οικολόγοι…τρομάρα σας…

Επειδή έχεις την τάση να με εντάξεις σε μια ομάδα που έχει καταστρέψει τον πλανήτη...ούτε στη Βλαχοκερασιά έχω πάει και φυσικά το έργο δεν είναι δικό μου. Έχω δει φωτογραφίες και έχω μιλήσει με ανθρώπους που ήταν στα εγκαίνα.

Θεωρώ το προηγούμενο σου post απολύτως προσβλητικό προσωπικά και αν θες θα το προσυπογράψω αν αλλάξεις το εσείς με το αυτοί. Ξαναδιάβασε το έλα λίγο στη θέση ενός ανθρώπου που διαβάζει τις προσβολές σε πρώτο πρόσωπο μιας και με ομαδοποιείς με κατακάθια τις κοινωνίας και θα καταλάβεις το λάθος σου. Εκτός εάν κάποιοι που με ξέρουν προσωπικά (και είναι αρκετοί στο forum ) σε βομβαρδίζουν με pm που σου λένε για τότε που είχα βγάλει περίστροφο για να παραλάβω το φορτίο κοκαίνης στην απογείωση του Κιθαιρώνα πριν ανάψω τη porsche και λαδώσω για να πάρω το ΠΛ.

Μέχρι τότε σκέπτομαι. Αφού ο αέρας φύσαγε προς τις Α/Γ πως τις άκουγες? Πόσο αέρα είχε από πια κατεύθυνση ?Αν θες στείλε συντεταγμένες του σημείου που ήσουν. Αν φυσάει ο αέρας προς το jumbo στα 2χλμ το ακούς? Κάτι δεν πάει καλά.

Και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι ο θόρυβος ενός αιολικού πάρκου πιαθνών να είναι και διπλάσιος σε κάποια σημεία από αυτόν που έχουν υπολογίσει.

Το άρθρο που με παρέπεμψες είναι καταπληκτικό (και αντικατοπτρίζει απόλυτα τη κοινή φιλοδοξία μας να προσωρήσει η εξοικονόμηση ενέργειας )αλλά στο http://www.greenpeace.org μπορείς να διαβάσεις τα πράγματα από τη άλλη οπτική γωνιά. Ο ίδιος συντάκτης έχει κάνα αρθρο για Πτολεμαίδα και αυτοκίνητα? Άρθρα σαν αυτό με κάνουν να βλέπω και την άλλη οπτική γωνία που λέει για λίγες μεγάλες μηχανές στη στεριά και μηχανές στη θάλασσα. Kαι ο ίδιος συντάκτης τι πρόταση έχει για το ηλεκτρικό ρεύμα λιγότερο μολυσματική?

Αλλά θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι έχετε λίγο ξεχάσει να δείτε την άλλη οπτική γωνία εσείς που είστε (απολύτως σεβαστά) ενάντια στις α/γ.

Θα σεβαστείτε και την δικιά μου άποψη και θα μου επιτρέψετε να παραΘέτω επιχειρήματα όσο εσείς παραθέτετε...μύθους.

ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ GREENPEACE?

Καλό Σαββατοκύριακο καλές πτήσεις

MIK
Competition

Δημοσίευσηαπό adreas » Παρ Νοέμ 27, 2009 6:41 pm

Χέσε μας ρε ΜΙΚ που σε προσέβαλε κιόλας, μεγάλο παιδί είσαι, μη σε φάει η σοβαροφάνεια.

Mistral KOR, πάλι αδιάβαστο σε πιάνω, έχασες την ευκαιρεία να ρίξεις άλλο ένα γκολάκι σ' αυτό το σίχαμα που μας έχει πρήξει με το speedflying. Αυτό το άρθρο κι αυτή η δημοσίευση αναφέρονται στις αρνητικές επιπτώσεις του θορύβου στα οικοσυστήματα.

Δε νομίζω να μπορείς να υποστηρίξεις ότι οι Α/Γ είναι τελείως αθώες. Αυτό που με τσαντίζει είναι ότι επιτεθέμενοι στις Α/Γ, παίρνει η μπάλα την όλη έννοια της πράσινης ανάπτυξης, κακοφημίζεται το περιβαλλοντικό κίνημα και βρίσκει ευκαιρεία να αρχίσει η ελληνική γκρίνια των κακών ξένων/μασόνων/Εβραίων/Ιλλουμινάτι που μας κάθονται στο σβέρκο και τι φοβεροί που είμαστε εμείς οι Έλληνες που οι υπόλοιποι κακοί μας ζηλέυουν και θέλουν να μας φάνε και πούτσες τριαξονικές. Δυστυχώς ο Πανούσης, για τον οποίο είχα τρομερή εκτίμηση από παιδί επειδή τα χώνει στους παπάδες, ψιλοφέρνει προς τα κει μεριά. Το ότι οι Α/Γ δεν είναι πανάκεια (κανείς (ή τουλάστιχον όχι ο ΜΙΚ) δεν είπε ότι είναι) δε σημαίνει ότι τα πράματα είναι ρόδινα χωρίς αυτές.

Και εδώ θα βγάλω από μέσα μου το Μακιαβελικό φασίστα που πάντα περίτεχνα έκρυβα. Γιατί όλη η γενιά μας έκανε μόκο για το πετρέλαιο, στο όνομα του οποίου έχουν γίνει έκτροπα που θα κάνανε τους Ναζί να χεστούν επάνω τους; Η δική μας η γεννιά, άντε και των πατεράδων μας είναι η πρώτη που χρωστάει σχεδόν τα πάντα στο πετρέλαιο. Δεν πολυκράξαμε για το ξεσάλιωτο γαμήσι που δημιουργεί αυτή η εξάρτηση, ούτε στον περιβαλλοντικό, ούτε στον κοινωνικό, ούτε στον πολιτικό τομέα. Δε θέλω να γαμήσουμε τα ελληνικά βουνά, τα αγαπάω όσο μπορεί ένας παπάρας μεγαλωμένος στην Αθήνα να αγαπήσει κάτι τόσο ξένο. Αλλά αν χώνοντας παλούκια μπροστά στη μούρη κάθε Έλληνα τον φέρουμε αντιμέτωπο με τις συνέπειές των πράξεών του (θες ρεύμα, πάρε μια Α/Γ και σκάσε) ίσως να αξίζει. Πολύ μεγάλο ίσως γιατί δε θα με εξέπληττε εάν το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού δε μπορεί να κάνει τόσο περίπλοκους συσχετισμούς αλλά είμαι κατά βάθος αισιόδοξος τύπος γι αυτό και κάνω παρα5.

adreas
Competition

Δημοσίευσηαπό george29041 » Παρ Νοέμ 27, 2009 7:26 pm

Mistral KOR έγραψε:
Ξέρω από πρώτο χέρι πόσο πειστικοί γίνεστε όταν θέλετε να τουμπάρετε μια τοπική κοινωνία αγροτών και κτηνοτρόφων που σας αντιμετωπίζει με καχυποψία. Πιάνετε κάποιον που κατάγεται από την περιοχή για να μεσολαβήσει και να «σπρώξει» την κατάσταση, ερχόσαστε κουστουμαρισμένοι με τον αέρα του Αθηναίου επενδυτή ή με casual ντύσιμο για πιο «οικολογικό» φλαιρ και αρχίζετε να μοιράζετε χάντρες και καθρεφτάκια σε επιλεγμένους ντόπιους, τάζετε διάφορα και σπέρνετε την διχόνοια.

Οχι ρε φουστη ,...ετσι εξηγουντε ολα ,τοσα μαμημενα χρονια δεν μπορουσα να καταλαβω γιατι γουσταρω τοσο πολυ τα καθρεφτακια και τις χρωματιστες χαντρες. :idea:
Ουτε γιατι αισθανομαι δεος οταν βλεπω κουστουμαρισμενο Αθηναιο. :oops:
Λυτρωθηκα αδερφια ΕΙΜΑΙ ΕΠΑΡΧΙΩΤΗΣ με βουλα ,γνησιος μαο μαο της Ελληνικης υπαιθρου, να φανταστειτε εμεις οι επαρχιωτες δεν λεμε καλημερα το πρωι ,βελαζουμε ο ενας στον αλλο :lol:

ΠΟΛΥ ΓΡΑΦΕΙΣ...ΛΙΓΟ ΠΕΤΑΣ :lol: :lol: :lol:
george29041
Competition

Δημοσ.: 376

Δημοσίευσηαπό condor » Παρ Νοέμ 27, 2009 7:43 pm

Οτάν ανέβαζα αυτό το βίντεο, με τον γύπα, στο youtube δεν περίμενα τόσο μεγάλο ενδιαφέρον γι αυτό το θέμα, τι να πώ θέλει όντως πολύ σκέψη για το εάν θα "αφήσουμε" τις ανεμογεννήτριες που φυσικά τις ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ να συνεχίσουν να "αναπτύσονται" με ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ που γίνετε μέχρι σήμερα.

Οι Α/Γ πάντως ΜΙΚ κάνουν θόρυβο, το διαπίστωσα και σήμερα που πέταξα Λέντα, τις άκουγα απο ενα χιλιόμετρο απόσταση "καθαρά". Στον βίντεο φυσικά δεν ακούγονται γιατί: 1. φυσάει πολύ λίγο, 2. δεν είμαι ούτε μπροστά ούτε πίσω απο τις Α/Γ αλλά στην προέκταση του κύκλου τους και 3 απο πολύ κοντά ακούγοντε λιγότερο δυνατά.

Σας μεταφέρω μια προσπάθεια πολιτών της περιοχής μου σχετική. Αν συμφωνήτε, υπογράψτε την και στήλτε την: dimivolt@gmail.com

-------------------------------------------------------------------------

Αγαπητοί συντοπίτες

Στην ημερίδα της 23ης Νοεμβρίου στο Ηράκλειο με θέμα «πρασινη αναπτυξη , μύθος η πραγματικότητα» με ομιλητές τον Υφυπουργό Οικονομίας ,Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κο Σταύρο Αρναουτακη , Κρεμλη Γεώργιο Διευθυντικό στέλεχος Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος και τον Μπουλαξη Νίκο Διευθυντικό στέλεχος Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας εκφράστηκε το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πολιτείας στις ΑΠΕ.
Ο κος Αρναουτακης επανέλαβε την ισχυρή θέληση της κυβέρνησης να πάμε σε μια δυνατή «πρασινη αναπτυξη»
Ο κος Κρεμλης με χαρά ανήγγειλε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αλλάξει πολιτική για τις περιοχές Φύση 2000 έτσι ώστε να μπορούν να εγκατασταθούν αιολικά πάρκα ακόμη και μέσα σε αυτές.
Τέλος , ο κος Μπουλαξης έδειξε ότι η Κρήτη ενδείκνυται στο σύνολο της για εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων ακόμη και «σε περιοχές με χαμηλή απόδοση αέρα» και ότι η ΡΑΕ συμβουλεύει την πολιτεία να προχώρηση σε λύση του γραφειοκρατικού έτσι ώστε να προχωρήσουν οι δεκάδες αιτήσεις που περιμένουν μόνο για την Κρήτη.
Πρέπει να γνωρίζουμε ότι για κάθε αιολικό σταθμό ανοίγονται δρόμοι φάρδους 12 μέτρων για την μεταφορά των πυλώνων και η ευρύτερη τοποθεσία που θα εγκατασταθεί ο αιολικός σταθμός εκχερσώνετε πλήρως και γίνετε σωπατο.
Με το παρόν κείμενο οι υπογράφοντες φορεις , σύλλογοι , οργανώσεις πολίτες θέλουν να εκφράσουν την απόλυτη υποστήριξη τους στις ΑΠΕ αλλά με τους κανόνες της βιώσιμης ανάπτυξης και όχι της «πράσινης Επιχειρηματικότητας» έτσι ώστε ο πόλεμος στην κλιματική αλλαγή να μην μετατραπεί σε πόλεμο προς την ποιότητα ζωής των ντόπιων κοινωνιών και της βιοποικιλότητας.
Επιθυμούν επίσης να εκφράσουν τον προβληματισμό τους για το πώς είναι δυνατόν δασικές εκτάσεις εντος και εκτός προστατευόμενων περιοχών να μην είναι επιλέξιμες ως προς την ενεργοποίηση των κτηνοτροφικών δικαιωμάτων του 2009, γιατί δασικές, αλλά να είναι επιλέξιμες προς πλήρη αποψίλωση και ισοπέδωση βουνοκορφών για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.
Για το ποιες πηγές ανάπτυξης της ενδοχώρας γύρω από τον οικοτουρισμο παραμένουν ζωντανές μετά από τέτοια αλλοίωση του φυσικού τοπίου.
Η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην ορεινή Κρήτη μαζί με την εγκατάλειψη της κτηνοτροφίας θα δώσει την χαριστική βολή στους πληθυσμούς αρπαχτικών που θεωρούνται μέρος της παράδοσης μας και της ζωής μας.
Τα αιτήματα μας (προτάσεις μας) είναι
Α) μια πολιτική ενθάρρυνσης ώστε ο κάθε πολίτης να γίνει ενεργειακά ανεξάρτητος και γιατί όχι μικρός ενεργειακός επιχειρηματίας.
(Κάθε σκεπή θα μπορούσε να φιλοξενήσει συνδυασμό φωτοβολταικου συστήματος και μικρής ανεμογεννήτριας μοντέλο που ενθαρρύνετε σε όλη την Ευρώπη)
Β) οι μελέτες χωροθετησης να γίνονται από δημόσια πανεπιστημιακά – εξειδικευμένα ιδρύματα.
Γ) να γίνει πιλοτική μελέτη χωροθετησης ΑΠΕ όπου θα λαμβάνει υπόψη τα όρια του διχτύου ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 και την κατανομή των ειδών προτεραιότητας και ενδιαιτημάτων με βάση την Κοινοτική νομοθεσία για όλη την επικράτεια Αιγαίο πέλαγος – Κρήτη.
Δ) να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ίδρυσης – βιωσιμότητας Φορέων Διαχείρισης ώστε να ιδρυθούν Φορεις διαχείρισης για όλες τις περιοχές Νατουρα με ισότιμη συμμέτοχη των ντόπιων κοινωνιών σε αυτούς και την εκπόνηση διαχειριστικού σχεδίου με κατεύθυνση της διατήρησης του παραδοσιακού χαρακτήρα των περιοχών αυτών και με σεβασμό σε όλες τις δραστηριότητες υπαίθρου.

Ε) να αυξηθούν τα ανταποδοτικά οφέλη από 3% σε 6% προς τους ΟΤΑ γνωρίζοντας ότι η κάθε ανεμογεννήτρια προσφέρει τεράστια κέρδη ετησίως στους ισολογισμούς των εταιρειών ενώ υποβαθμίζει το φυσικό περιβάλλον.
Ζ) να καταβάλετε τέλος 1% προς τους Φορεις Διαχείρισης των Προστατευομένων Περιοχών ώστε να λειτουργήσουν τα αντισταθμιστικά μέτρα και υποδομές για την προστασία της χλωρίδας και πανίδας.
Η) να δοθεί βάρος στα φωτοβολταικα πάρκα καθώς είναι φιλικότερα προς το περιβάλλον και σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Bologna Prof. Vincenzo Balzani , θα αρκούσε η εδαφική κάλυψη του πλανήτη σε ποσοστό 0,9% ώστε να καταστεί η γη ενεργειακά αυτοδύναμη.
Θ) η εγκατάσταση των Αιολικών σταθμών να γίνεται κοντά σε πόλεις και σε βιομηχανικές ζώνες έτσι ώστε να έχουμε λιγότερες περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις.
Μετά την περιβαλλοντική καταστροφή από τον μαζικό τουρισμό και δόμηση , την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από την μαζική γεωργία και κτηνοτροφία δεν θέλουμε να υποστούμε και το «μοντέλο της άναρχους Πράσινης Ανάπτυξης».
--------------------------------------------------------

Γιάννης

Flying is serious business
paraglidingcrete.blogspot.com
condor
Competition

Δημοσ.: 254

Δημοσίευσηαπό MIK » Παρ Νοέμ 27, 2009 8:13 pm

condor έγραψε:
Πρέπει να γνωρίζουμε ότι για κάθε αιολικό σταθμό ανοίγονται δρόμοι φάρδους 12 μέτρων για την μεταφορά των πυλώνων και η ευρύτερη τοποθεσία που θα εγκατασταθεί ο αιολικός σταθμός εκχερσώνετε πλήρως και γίνετε σωπατο
Γιάννης

Καλά τα λέτε είμαι απόλυτα μαζί σας ειδικά αφού σε κάποιες περιοχές της Κρήτης πράγματι υπάρχει πολύτιμη πανίδα αλλά και γιατί υπερσυγκέντρωση έργων σε Δήμους που φυσάει σούπερ μπορεί να οδηγήσει σε δάση.

Η ευρύτερη τοποθεσία χρησιμοποιείται μια χαρα για γεωργία. Στη Δανία και τη Γερμανία το επάγγελμα του γεωργού και του κτηνοτρόφου πάει μαζί με του παραγωγού ρεύματος από ΑΓ/. Προτείνω να στείλετε μια αποστολή σε έργο που δουλέυει να δείτε επακριβώς ότι πχ για κτηνοτροφία και σπορά ουσιαστικά το 90-95% της έκτασης είναι διαθέσιμη ανάλογα με τη περίπτωση. Στο έργο του Βοσκερού (15χλμ από το Ηράκλειο) που έχω πάει οι βοσκοί κάνανε κανονικά τη δουλειά τους σαν πριν και...έχουν και καλό δρόμο πια και αρκετοί και δουλειά. Κανένας δεν έφυγε.

Ο δρόμος έχει πλάτος 5-6 μέτρα. Στις στροφές σαφώς και χρειάζεσαι παραπάνω γιατί το φτερό δε σπάει και πρέπει να στρίψει με τη μια. Αν καποιος έκανε δρόμο πλάτους 13 μέτρων στην ευθεία...κάτι δε πάει καλά. πχ δήμαρχος και δασαρχείο μου έχουν ζητήσει πιο φαρδύ δρόμο ας πούμε. Ό επενδυτής δεν έχει λόγο να το κάνει.

Στείλε συντεγμένες και μοντέλο μηχανής μου κάνει εντύπωση το 1χλμ. 400 μέτρα ξέρω, με τίποτα 2χλμ, αλλά μπορεί να είναι όπως τα λετε. Επίσης πες με πόσο αέρα τις άκουσες γιατί με full αέρα ακούς τον αέρα και όχι τις α/γ ενώ αν δε φυσάει απλά δεν τις ακούς. Καπου ενδιάμεσα έτσι?

Zητήστε 20% στον ΟΤΑ και το 5% του τζίρου υπέρ προστασίας άγριων ζώνων. Μαζί σου. Στη Κρήτη είναι υπερκερδοφόρα τα έργα, γιατί παράγετε ρεύμα από τα ΛΙΝΟΠΕΡΑΜΑΤΑ. ΜΑΖΟΥΤ.(πληροφοριακά είναι πολυ χειρότερο από το κάρβουνο ). ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΆΡΟΥΝ!!!!ΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΣΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

MIK
Competition

Προηγούμενη

Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες