Ημερομηνία Κυρ Μάιος 04, 2025 9:20 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Αερολογίες

Αερολογίες

ΙΣΩΣ ΤΣΑΝΤΗΣΤΕΙΣ ,,,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ !

Άσχετα από πτήσεις αλλά σχετικά με εμάς.

Συντονιστής: Moderators

Re: ΙΣΩΣ ΤΣΑΝΤΗΣΤΕΙΣ ,,,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ !

Δημοσίευσηαπό condor » Τρί Σεπ 07, 2010 10:57 am

Ο Πέτρος είναι ακόμα και τώρα στο στο Νοσοκομείο στην Πάτρα.
condor έγραψε:Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Ανδρέα, τον Αυστριακό και τον Ρώσσο που κατέβηκαν, έναναν ένεση, βοήθησαν τόσες ώρες, συπαραστάθηκαν.

Flying is serious business
paraglidingcrete.blogspot.com
condor
Competition

Δημοσ.: 254

Δημοσίευσηαπό george29041 » Τρί Σεπ 07, 2010 1:33 pm

condor έγραψε:Ο Πέτρος είναι ακόμα και τώρα στο στο Νοσοκομείο στην Πάτρα.
Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Ανδρέα, τον Αυστριακό και τον Ρώσσο που κατέβηκαν, έναναν ένεση, βοήθησαν τόσες ώρες, συπαραστάθηκαν.
[/quote]
Με βαζει σε σκεψεις το ποσο ρισκο πρεπει να παρει καποιος(η αν γενικοτερα πρεπει να παρει ρισκο ως προς την ασφαλεια) ωστε να εχει διακριση η μια καλη θεση στους αγωνες ,αν τελικα αξιζει τον κοπο να σακατευτεις,πιστευω οτι χωρις την πιεση του αγωνα τα ρισκα ειναι λιγοτερα.
Φυσικα εγω ειμαι απογευματινος πιλοτος χαμηλων επιδοσεων και δεν μπηκα στο τριπακι των αγωνων οποτε μιλαω εκ του ασφαλους παραταυτα λεω οτι δεν αξιζει το σπορ να μπεις σε περιπετειες ειδικα αν εχεις οικογενεια και υποχρεωσεις.
Σκεφτητε το.

ΠΟΛΥ ΓΡΑΦΕΙΣ...ΛΙΓΟ ΠΕΤΑΣ :lol: :lol: :lol:
george29041
Competition

Δημοσ.: 376

Δημοσίευσηαπό georgex » Τρί Σεπ 07, 2010 2:09 pm

GEORGE29041 έγραψε:
condor έγραψε:Ο Πέτρος είναι ακόμα και τώρα στο στο Νοσοκομείο στην Πάτρα.
Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Ανδρέα, τον Αυστριακό και τον Ρώσσο που κατέβηκαν, έναναν ένεση, βοήθησαν τόσες ώρες, συπαραστάθηκαν.

Με βαζει σε σκεψεις το ποσο ρισκο πρεπει να παρει καποιος(η αν γενικοτερα πρεπει να παρει ρισκο ως προς την ασφαλεια) ωστε να εχει διακριση η μια καλη θεση στους αγωνες ,αν τελικα αξιζει τον κοπο να σακατευτεις,πιστευω οτι χωρις την πιεση του αγωνα τα ρισκα ειναι λιγοτερα.
Φυσικα εγω ειμαι απογευματινος πιλοτος χαμηλων επιδοσεων και δεν μπηκα στο τριπακι των αγωνων οποτε μιλαω εκ του ασφαλους παραταυτα λεω οτι δεν αξιζει το σπορ να μπεις σε περιπετειες ειδικα αν εχεις οικογενεια και υποχρεωσεις.
Σκεφτητε το.

Δεν χρειάζεται να πάρεις ρίσκο για να πάρεις καλή θέση σε αγώνα. Το αν κάποιοι το κάνουν είναι άλλο θέμα.

Σου προτείνω να πάρεις μέρος σε αγώνες, χωρίς να "μπείς στο τρυπάκι". Θα πετάξεις μαζί με πολλούς άλλους που πετάνε χαλαρά, και θα κάνεις πτησάρες.

georgex
Competition

Δημοσ.: 620

Δημοσίευσηαπό condor » Τρί Σεπ 07, 2010 2:26 pm

GEORGE29041 έγραψε:Θα πετάξεις μαζί με πολλούς άλλους που πετάνε χαλαρά, και θα κάνεις πτησάρες.

Έχω την γνώμη Γιώργο οτι αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί. :roll: Αν πας στους αγώνες θα .... "μπείς στο τρυπάκι" :evil: και αν προσπαθήσεις έντονα και συνεχόμενα για 3-4 ώρες ίσως κάνεις και το Τασκ και πάρεις την μεγάλη χαρά :D

Flying is serious business
paraglidingcrete.blogspot.com
condor
Competition

Δημοσ.: 254

Δημοσίευσηαπό georgex » Τρί Σεπ 07, 2010 2:57 pm

condor έγραψε:
GEORGE29041 έγραψε:Θα πετάξεις μαζί με πολλούς άλλους που πετάνε χαλαρά, και θα κάνεις πτησάρες.

Έχω την γνώμη Γιώργο οτι αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί. :roll: Αν πας στους αγώνες θα .... "μπείς στο τρυπάκι" :evil: και αν προσπαθήσεις έντονα και συνεχόμενα για 3-4 ώρες ίσως κάνεις και το Τασκ και πάρεις την μεγάλη χαρά :D

Ναι καταλαβαίνω τις θες να πεις... το θα "μπείς στο τρυπάκι" όμως το έγραψα με άλλη έννοια... να μην φτάσεις να ρισκάρεις για να προχωρήσεις.

georgex
Competition

Δημοσ.: 620

Δημοσίευσηαπό MIK » Τρί Σεπ 07, 2010 4:35 pm

H μικρή μου εμπειρία σε αγώνες με έχει οδηγήσει να πιστεύω ότι είναι το πιο όμορφο και το πιο ακίνδυνο πράγμα στον κόσμο ενώ αν θες είναι το πιο επικίνδυνο και το πιο άσχημο πράγμα στον κόσμο...όπως και κάθε σου πτήση άλλωστε.

Έχοντας βγει με περηφάνεια τελευταίος σε σχεδόν όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα και αγωνες που έχω συμμετάσχει σε συμβουλεύω να πας στην απογείωσή τους και να διαλέξεις αν θα κάνεις μια πανέμορφη πτήση ή...θα πετάξεις αργότερα, αν θα ακολουθήσεις το τάσκ ή θα πας μια βόλτα στη λίμνη ή ότι απόφαση καλείσαι να λάβεις σε κάθε απογείωση αλλά με πολύ περισσότερες πληροφορίες στη διάθεσή και κυρίως ζωγραφισμένα θερμικά.

Παράλληλα που ξέρεις μια μέρα μπορεί στη βάση να καπνίζεις το τσιγάρο σου στο δρόμο γα το γκολ με πατωμένους όλους τους πρωταθλητές των προηγουμένων ετών, σε ένα σύννεφο παρέα με 30 φίλους ή απλά να πεις μπα παραέχει κοπάνημα δε πετάω ακόμα.

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Δημοσίευσηαπό badder » Τρί Σεπ 07, 2010 5:22 pm

Ας πω και εγώ την απόψή μου...

Συμμετέχω σε αγώνες από το 1998 (στον Εμπεσό) πάντα με μη ανταγωνιστική διάθεση και το κάνω απλά για την πτήση με φίλους σε διαφορετικά μέρη και για τον χαβαλέ (πριν και μετά).

Λόγω και της εμπλοκής μου από το 2003 σε θέματα οργανωτικά και βαθμολογικά και έχοντας παρευρεθεί τουλάχιστον στο 90% των αγώνων που έγιναν από τότε και μετά μπορώ να διαβεβαιώσω και από προσωπική μου εμπειρία αλλά και από μαρτυρίες φίλων ότι όταν συμμετέχεις σε έναν αγώνα κάνεις σχεδόν πάντα πράγματα που μάλλον δεν θα έκανες αν είσουν εκτός αγώνα. Είτε αυτό λέγεται ώρα απογείωσης, είτε χώσιμο σε σημεία που ούτε γεια από μάκρια δεν θα έλεγες, είτε επιμονή παραμονής σε συνθήκες που δεν σου αρέσουν.

Από αυτό βέβαια μπορεί να εξαιρούνται κάποιοι τακτικοί πιλότοι αγώνων που και η εμπερία τους αλλά και η ικανότητα τους είναι τέτοιες που τους επιτρέπει την πτήση σε αγώνες πιο ανταγωνιστικά.

Δηλαδή αν δεν έπαιρναν μέρος στον αγώνα όλοι αυτοί οι πιλότοι που πλησίασαν αρκετά την κεραία την πρώτη ημέρα, θα το έκαναν? Υπήρχαν και αλλού θερμικά και πολύ πιο νορμάλ. Αλλά το τουρμπο ενισχυμένο και ακριβώς πάνω στην πορεία ήταν εκεί, και για να πάρουν γρήγορα ύψος και να φύγουν κάποιοι αυτό προτίμησαν να πάρουν.

Είναι ο αγώνας αυτός που σε βάζει άθελα σου σε μια διαδικασία αλλαγής σκέψης, και εφόσον όλα πάνε καλά σε επιβραβεύει με ενα πολύ ωραίο συναίσθημα μετά. "έκανα το βήμα παραπάνω".

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό george29041 » Τρί Σεπ 07, 2010 5:51 pm

Α γιασου Γιαννη με καλυψες πληρως.
Αυτο που θελει σκεψη ειναι αν η ανταμοιβη ειναι αναλογη του ρισκου.

george29041
Competition

Δημοσίευσηαπό sot » Τρί Σεπ 07, 2010 6:16 pm

Σε κάθε πτήση αυτός που είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του είναι ο ίδιος ο πιλότος.
Δεν εξαναγκάζεται κανείς να κάνει κάτι.
Δεν είναι σωστό πως οι αγώνες είναι επικίνδυνοι. Σίγουρα επηρεάζεται κανείς περισσότερο αλλά η απόφαση είναι πάντα του πιλότου. Αν θέλεις ρισκάρεις αν θέλεις όχι (χωρίς να σημαίνει αυτό πως δεν είναι δυνατόν να φέρεις καλό αποτέλεσμα).
Όμως ένα ατύχημα δυστυχώς μπορεί να συμβεί και χωρίς να ρισκάρει κανείς....

...πάντως οι αγώνες δεν φταίνε σίγουρα!

sot
EN D

Δημοσ.: 165

Δημοσίευσηαπό george29041 » Τρί Σεπ 07, 2010 6:34 pm

Φυσικα και δεν φταινε οι αγωνες(αυτονοητο) φυσικα και καλλως γινοντε Σωτο, δεν πιστευω να εχει κανεις αντιρηση, ο πιλοτος σαφως αποφασιζει ,αυτο που λεμε ειναι οτι αποφασιζει μεσω ανταγωνισμου και πιεσης και πιθανων να κανει το παραπανω που δεν θα το εκανε σε αλλη περιπτωση ειμαι σαφεστατος πιστευω.

george29041
Competition

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Τρί Σεπ 07, 2010 6:50 pm

Αγαπητοί φίλοι,

Επειδή ήμουν κι εγώ μπροστά στη σκηνή του ατυχήματος, πρέπει να πω ότι δεν είδα κάποιον Πέτρο να «πουσάρει» μέσα σε κάποιο «τρυπάκι».

Αυτό με το "τρυπάκι" είναι λίγο περίεργο για εμένα, γιατί κανείς δεν νομίζω ότι πιέζει ή δεν πιέζει τα πράγματα χωρίς να θέλει. Το πρόβλημα είναι αν πιέζει τα όριά του ρεαλιστικά ή παράλογα.

Όλα έγιναν στο πρώτο glide μετά το airstart προς τον πρώτο πυλώνα, και ήμασταν όλοι μαζί. Ο συναθλητής μας ούτε ήταν τσίτα πάνω στην επιτάχυνση, ούτε μπήκε σε σύννεφο για να πιέσει, ούτε πήγε από τα υπήνεμα για να περάσει γρηγορότερα από τους άλλους το πέρασμα, ούτε πήγε στον Εμπεσό με το καινούριο πρωτότυπο και απέταχτο με λόγο 12, και 80 χιλιόμετρα ταχύτητα χωρίς να το "έχει".Αντίθετα είχε το πιο ήσυχο 2-3 που υπάρχει, και δεν μπορεί να πει κανείς ότι ήταν μη έμπειρος.

Ο Εμπεσός είναι ένα πολύ ασφαλές μέρος, και αν σκεφτείς ότι έγιναν 15.000χιλιόμετρα σε τέσσερις μέρες, είναι λογικό να γίνουν και κάποια ατυχήματα πετώντας σε ένα νέο περιβάλλον, που σε βοηθά για ωραίες πτήσεις αλλά είναι απαιτητικό. Υπάρχει όμως και η κακιά στιγμή, η τύχη, η ατυχία, η άγνοια της περιοχής.

Όταν πηγαίνεις σε αγώνες, μπορεί να είναι ευεργετικό για την εξέλιξή σου, καθώς πετάς μαζί με άλλους, και σίγουρα κάποιοι άλλοι θα πετάνε καλύτερα από εσένα, άρα κάτι θα μάθεις, και η εξέλιξη-βελτίωση σημαίνει οτι θα χρειαστεί να κάνεις και κάποια πράγματα που δεν έχει ξανακάνει, άρα θα γίνεις καλύτερος βλεποντας πως πετάς σε σχέση με τους άλλους, και όχι μόνος σου στο δικό σου κόσμο χωρίς να σε βλέπει κανείς.

Ίσως το πιο επικίνδυνο να είναι να μην πηγαίνεις σε αγώνες, και να μην προσπαθείς να ξεπεράσεις τα πράγματα που ξέρεις, και αυτό είναι η εμπειρία που περιλαμβάνει και το πως διαχειρίζεσαι το θέμα της ασφάλειας.

Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους αγώνες σαν ένα interactive σεμινάριο, στο οποίο όλοι συμμετέχουν, πετάνε βοηθώντας ο ένας τον άλλο, και παίζουν, προσπαθώντας ο καθένας να περάσει τον άλλο. Είναι ένα παιχνίδι.

Και μην ξεχνάμε ότι δεν γίνονται ατυχήματα μόνο σε αυτούς που πιέζουν τα πράγματα, αλλά και σε αυτούς που πάνε πιο χαλαρά από τους άλλους. Ένα ατύχημα, μπορεί να είναι διδακτικό και σε αυτόν που το παθαίνει αλλά και σε αυτούς που το μελετούν και μαθαίνουν τις συγκυρίες που μπορεί να σε οδηγήσουν σε αυτό.

Για αυτό το λόγο, πηγαίνετε όλοι στους αγώνες, και πιέστε λίγο τα πράγματα, όχι πολύ. Η καλύτερη εξέλιξη έχει μικρά βήματα και όχι μεγάλα.

Βαγγέλης Τσούκας

tsoukasvaggelis
Competition

Δημοσ.: 459

Δημοσίευσηαπό george29041 » Τρί Σεπ 07, 2010 7:45 pm

Σα να παιρνω απαντηση λοιπων, αν επιασα το ζουμι Βαγγελη ειναι θεμα χαραχτηρα το πως θα πεταξεις στον αγωνα και εκτος αγωνα γενικοτερα,αντιμετωπιζουν ομως ολοι τον αγωνα σαν παιχνιδι και εργαλειο εξελιξης η καπου μπαινει και λιγος εγωισμος(η περισοτερος) και χαλαει η δουλεια.
Προς θεου δεν αναφερωμαι στον Πετρο οπως λες που εισουν εκει του εκατσε στραβη ,μιλαω γενικα για ολους μας,εμενα πχ με πιανει ο διαολος να βγω πρωτος ,λεμε τωρα.
Οποτε ΑΕΡΟΝΑΥΤΟΣΥΝΗ ειναι η λεξη αγαπητοι συναθλητες. :wink:

george29041
Competition

Δημοσίευσηαπό badder » Τρί Σεπ 07, 2010 10:39 pm

sot έγραψε:...πάντως οι αγώνες δεν φταίνε σίγουρα!

Σωτήρη ίσως δεν έγινα κατανοητός, αλλά δεν στράφηκα εναντίον των αγώνων τους οποίους άλλωστε έμπρακτα υποστηρίζω.

Φυσικά και δεν φταίνε, και υγιές είναι και επικοδομητικό και χρήσιμο όπως λέει και ο Βαγγέλης.

Και υπερθεματίζω στο να συμμετέχουν περισσότεροι στους αγώνες. Αυτό όμως δεν έρχεται σε αντίθεση με όσα προείπα. Στους αγώνες προσδοκούμε το κάτι παραπάνω και κυνηγάμε την προσωπική μας αναβάθμιση, την αυτοεπιβεβαίωση. Όταν αυτό γίνεται με σύνεση και έχωντας γνωθι σ'αυτόν (πλήρη επίγνωση ικανοτήτων και ορίων) τότε οι αγώνες είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος εξέλιξης και απόκτησης μεγάλων χαμόγελων. Μέτρον άριστον.

Σε έναν αγώνα κάθε δευτερόλεπτο έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε διαφορετικό μονοπάτι ανάλογα με την απόφαση μας. Είναι στο δικό μας χέρι πόσο θα ζορίσουμε τα πράγματα και είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις φιλοδοξίες μας και το πόσο σωστά έχουμε αυτοαξιολογηθεί και γενικότερα με το πόσο μυαλό κουβαλάμε.

Λίγο ή πολύ όμως σε έναν αγώνα τα όρια των συμμετεχόντων προκαλούνται. Οι έχοντες σωστή κρίση λογικά μόνο θετικά αποκομίζουν.

Η άποψη μου είναι γενική και δεν έχει σχέση με το συγκεκριμένο συμβάν. Και βέβαια είναι απλά μια άποψη.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό sot » Τρί Σεπ 07, 2010 11:32 pm

οκ Γιάννη, δεν αναφέρθηκα σε σένα αλλά γενικά μιλούσα. Ίδια άποψη έχουμε.

Απλά διαβάζοντας όλα τα προηγούμενα μου έμεινε η εντύπωση ότι όσοι έρχονται σε αγώνες μπαίνουν σε διαδικασία να ρισκάρουν και αυτό δεν αξίζει (για όσους έχουν οικογένεια 8) ...τουλάχιστον).
και ότι μπαίνουν "στο τρυπάκι"... ναι ίσως μπαίνουν, αλλά υποτίθεται πως είναι έτοιμοι πιλότοι με σωστή κρίση.
Αποφάσεις παίρνουμε διαρκώς στη διάρκεια οποιασδήποτε πτήσης. Στον αγώνα δεν θα έπρεπε να είναι διαφορετικά.
Συμφωνώ ότι επηρεάζεσαι, αλλά όπως σε μια πτήση στην περιοχή σου, έτσι και σε αγώνα, εσύ είσαι υπεύθυνος για τον εαυτό σου και κανένας άλλος.

Και πάλι όμως, παρόλες τις προφυλάξεις, δυστυχώς γίνονται ατυχήματα.

sot
EN D

Δημοσ.: 165

Δημοσίευσηαπό dimitree » Τετ Σεπ 08, 2010 12:32 am

απο δω και περα ορφανοι και ανεργοι/ρεμαλια/ανευ συμασιας ατομα/αναλωσιμοι να περνουν μερος σε αγωνες και γενικοτερα να ασχολουνται με το αθλημα γιατι οι υπολοιποι ειναι ποιο πολιτιμοι!!!!!!! :x

dimitree
EN B

Δημοσ.: 67

Δημοσίευσηαπό AKONTISTIS » Τετ Σεπ 08, 2010 8:23 am

για σου ρε dimitree ρεμαλι... :) :) :)

δεν ηρθα εμπεσο, αλλα ακουσα απο καποιους που πηγαν,μεταξη σοβαρου και μη οτι δεν ξαναπανε σε αγωνες γιατι ειναι ζορικα.αν το ατυχημα που εγινε στον αγωνα γινοταν μια ασχετη μερα θα ειχε βρεθει ο πηλοτος η ακομα θα τον αναζητουσαμε?

ΠΡΩΤΑ ΦΑΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΤΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΧΟΡΤΑΤΟΣ...
AKONTISTIS
Competition

Δημοσ.: 365

Δημοσίευσηαπό george29041 » Τετ Σεπ 08, 2010 9:04 am

dimitree έγραψε:απο δω και περα ορφανοι και ανεργοι/ρεμαλια/ανευ συμασιας ατομα/αναλωσιμοι να περνουν μερος σε αγωνες και γενικοτερα να ασχολουνται με το αθλημα γιατι οι υπολοιποι ειναι ποιο πολιτιμοι!!!!!!! :x

Δηλαδη απο ολα τα παραπανω εβγαλες αυτο το συμπερασμα? ΟΛΩΝ η ζωη και η υγεια εχει την ιδια αξια δεν θεωρω αναλωσιμο κανενα.
Αυτο που ειπα ειναι οτι αν καποιος εχει παιδια και υποχρεωσεις πρεπει να ειναι πιο συντηρητικος οσον αφορα τα ρισκα που παιρνει οταν πεταει στον αγωνα και εκτως αγωνα γενικοτερα φιλε μου ακομα και οταν οδηγει, κανει σκι, ορηβασια, περπαταει(μη φαει γλαστρα στο κεφαλι) για να δει τα παιδια του να μεγαλωνουν.Εκτως και θεωρεις το παραπεντε ταβλι.
Παρεξηγησατε οτι στραφηκα εναντιων των αγωνων αν προσεξετε καλυτερα τα γραφωμενα θα δειτε οτι η προτροπη τελικα ειναι να προφυλαχτουμε απο τον ιδιο μας τον εαυτο σε ενα περιβαλον ανταγωνισμου που ΠΙΘΑΝΩΝ να μας παρασυρει και να μας αλοιωσει την κριση,
αυτο βεβαια δεν υσχηει για οσουν εχουν τελειο χαρακτηρα η ειναι παντελως ηληθιοι.

george29041
Competition

Δημοσίευσηαπό yannis » Τετ Σεπ 08, 2010 10:26 am

AKONTISTIS έγραψε:για σου ρε dimitree ρεμαλι... :) :) :)

δεν ηρθα εμπεσο, αλλα ακουσα απο καποιους που πηγαν,μεταξη σοβαρου και μη οτι δεν ξαναπανε σε αγωνες γιατι ειναι ζορικα.αν το ατυχημα που εγινε στον αγωνα γινοταν μια ασχετη μερα θα ειχε βρεθει ο πηλοτος η ακομα θα τον αναζητουσαμε?

τι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια :?:
Να του πεις οτι θα ξαναπαει,γιατι πρεπει να κανει την κατοσταρα τωρα.... :twisted:

http://www.cretanparagliding.gr

After all,its all about having fun!
yannis
Competition

Δημοσ.: 233

Δημοσίευσηαπό andread » Τετ Σεπ 08, 2010 10:32 am

Απο τους αγώνες μπορείς να πάρεις οτι εσύ θέλεις.

Καλή παρέα,
Ιστορίες με μπύρες
Πολλές σημαδούρες για να σου δείχνουν τον δρόμο.
Εκτίμηση και αναφορά των καιρικών συνθηκών στην πορεία του τασκ.
Οργανωμένη και γρήγορη διάσωση σε περίπτωση ατυχήματος.
Γρήγορη Περισυλογή,

Ναι έχω πάει σε μέρη που δεν θα πήγαινα μόνος μου αλλά το έκανα γιατί είδα οτι δουλεύουν 100%!!!

Εχω όμως φύγει χαμηλός από ένα σημείο γιατί ακολούθησα τους υπόλοιπους και το μετάνιωσα. Μου έχει μείνει μάλλον ψυχολογικό τραύμα γιαυτό τα τελευταία χρόνια συνήθως βλέπω το τασκ να πηγαινοέρχεται απο κάτω μου ενώ εγώ κυκλώνω μανιωδώς στο ίδιο σημείο :-ο

Έχω δεί την βέλτιστη γραμμή για να φτάσω στον επόμενο πυλώνα και απέφυγα το μέρος που είχαν προσγειωθεί πολλοί - είναι λίγο σαν να κλέβεις , αλλά γιαυτό υπάρχουν τα leading points- ή πήρα περισσότερο ύψος για να περάσω ένα σημείο που είδα πολλούς να ζορίζονται χαμηλοί.

Πιστεύω ότι οι αγώνες προσφέρουν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για ασφαλείς και χαλαρές πτήσεις μέσα σε ένα οργανωμένο πλαίσιο ΑΝ είναι το ζητούμενο από τον πιλότο.

Φέτος οι 5 από τις 15 συνολικά πτήσεις ήταν σε αγώνες για τους παραπάνω λόγους.

Στο τελευταίο μου XC στην Έδεσσα με ξένισε στην αρχή η απουσία σημαδούρας!!!

andread

Δημοσ.: 725

Προηγούμενη

Επιστροφή στην Αερολογίες

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες