Report Σαββατοκύριακου:
Το Σάββατο ο αέρας έπαιζε στα 30-35 χμ/ω μέχρι το απόγευμα που έπεσε λίγο στα 25-30. Φτάνοντας αργά το μεσημέρι κατα τισ 4 είδα τον Σπηλεό να πετάει με επιτάχυνση οριακά. Προσγειώθηκε λίγο αργότερα με κρυοπαγήματα

Κατα τις 6 (ίσως και λίγο νωρίτερα

απογειώθηκαν Φώκος, Μάκης και ένας Γάλλος με ένα bivouak πανί 3 κιλά και μια ζώνη που δεν την έβλεπες καν. Αντί για ιμάντες είχε χοντρό σπάγγο (!!). Πετούσαν και οι 3 μέχρι αργά. Απορώ πως άντεξαν την παγωνια! (3 βαθμούς στην απογείωση). Ο υπόλοιπος κόσμος (αρκετός) κοιτούσε με απορία προσπαθώντας να πειστεί ότι η μπριζόλα είναι καλό αντίδοτο για το κρύο.
Η Κυριακή μας αποζημίωσε. Εγώ και ο Φυσερός ανοίξαμε τη μέρα κατα τις 3 με ριπές μέχρι 30χμ και μέσο όρο 20-22 χμ. Πετάξαμε κανα 20λεπτο με δυναμικό με κάποια ανάμικτα θερμικά. Όταν προσγειώθηκα ήθελα 10 λεπτά για να κουνήσω τα δάχτυλά μου....
Κατα τις 4 άρχισε να απογειώνεται και ο υπόλοιπος κόσμος. Ο άνεμος δυνατός όλη μέρα, αλλά ψηλά έκοβε. Για αρκετή ώρα όποιος πήγαινε προς ανατολική ανέβαινε ευθεία με +3, +4. 20-30 πιλότοι πετούσαν ώρες σε όλα τα ύψη μέχρι και τα 1800 (guru), μερικοί βγήκαμε έξω και φτάσαμε μέχρι και κοτρόνι (με τα χίλια ζόρια βέβαια) κόσμος πολύς πάνω από το χωριό σε ύψη από 500 μέχρι και 1500 μέτρα, θερμικά 3 - 5 μ/δ σε διάφορα σημεία, γενικά πετούσες όσο ήθελες (ή όσο άντεχαν τα χέρια σου απο το κρύο)
Ένα ενδιαφέρον περιστατικό μου συνέβη στην 2η πτήση (Κατα τις 4). Απογειώθηκα μέσα σε θερμικό και έκανα 8ρια πάνω απο την απογείωση. Κάποια στιγμή και ενώ έβγαινα προς τον κάμπο για να βρω πυρήνα (Καμια 50ρια μέτρα πάνω από την απογείωση), το βάριο από +1 πήγε στο +6 μέσα σε 1-2 δευτερόλεπτα. Την ώρα που ανέβαινα σαν τρελλός το αριστερό ακροπτέρυγο αποφασίζει να μου δείξει την αγάπη του και κατεβαίνει να μου δώσει φιλάκι. Με μισό αλεξίπτωτο ανοιχτό και με το βάριο να χτυπάει ακόμα γερά (+3) μόνη μου έννοια είναι να μην στρίψει το πανί, γιατί ακόμα δεν έχω απομακρυνθεί από το βουνό. Ευτυχώς λίγο σώμα αρκούσε για να διατηρήσω την πορεία μου, και μόλις άνοιξε το φτερό συνέχισα να κυκλώνω προσπαθώντας να καταλάβω τι συνέβει εκεί κάτω... Αργότερα έμαθα πως ο Μιχάλης που ήταν λίγο πίσω και αριστερά μου εκείνη την ώρα, χόρευε τσιφτετέλι για κάμποση ώρα στο ίδιο θερμικό και έφτασε από την απογείωση στα 1100 σε μερικά δευτερόλεπτα χωρίς ούτε μια στροφή! Ένα τρίτος που μίλησα μαζί του το βράδυ μου είπε πως ήταν αριστερά μας και μας έβλεπε, και πάνω που απολάμβανε το σκηνικό έφαγε ένα δεξί 40ρι, ένα αριστερό, καπάκι full μπροστινό, το παραπέντε του βούτηξε προς το βουνό και πρόλαβε για δευτερόλεπτα τα βράχια... Όπως σωστά παρατήρησε και ο badder αν δεν είχε τοσο αέρα θα'ταν ξεκάθαρο πως αυτό το κτήνος ήταν devil ορεξάτο κιόλας.
Αν εξαιρέσουμε αυτό το συμβάν και το πολικό κρύο, η μέρα ήταν σούπερ και είχε κατι να δώσει στον καθένα. Κουμουλάκια διάσπαρτα παντού μέχρι αργά το απόγευμα που καθάρισε τελείως ο ουρανός, βάση πάνω απο 1800 και θερμικά μπόλικα, μεγάλα και δυνατά.
Αν δεν είχε τόσο αέρα θα βγαίνανε τριγωνάκια καλά στον κάμπο. Αναμένουμε....