από DrFlight » Κυρ Φεβ 05, 2006 1:50 pm
Πριν λίγο καιρό, ένας αξιόλογος και έντιμος συναθλητής μας, για να μην αισθάνεται συνένοχος και συναυτουργός σε κάποια λάθη που υπέπεσαν στην αντίληψή του, ντύθηκε την στολή του «Λύκου» και άρχισε να γράφει, σε κάποιο φόρουμ, τα «Παρατράγουδά» του.
Έτσι ,αρκετό καιρό μετά από τότε που αυτά έγιναν, είπε ό,τι τον είχε ενοχλήσει , ό,τι τον είχε θίξει ή προσβάλει, όχι φυσικά σαν άτομο αλλά σαν ενεργό μέλος αυτού του χώρου που λέγετε Ελληνικό παραπέντε. Και ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.
Γιατί καθόλου εύκολος δεν είναι ο δρόμος κάποιου που διαλέγει να πει την ΑΛΗΘΕΙΑ και να μην την αποκρύψει υποτασσόμενος σε κάποιο συμφέρον ή φιλία.
Και τον ίδιο δρόμο τον έχει διανύσει κι άλλες φορές στο παρελθόν γράφοντας πολλές φορές τις σκέψεις του και τις ανησυχίες του στο paragliding.gr (βλέπε ΄΄οι μάσκες έπεσαν΄΄ κ ΄΄ Εύαθλος και Πρωτάθλημα΄΄ και ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.
Και όπως αυτός ο συναθλητής εκφράζει την αποκλειστικά δική του άποψη και όχι το σύνολο των παιδιών της εξίσου ιστορικής και δυναμικής Αερολέσχης του, ή το σύνολο των πιλότων του Αγρινίου, ή της Εαπ, ή της Freedom, είναι άστοχο να συσχετίζουμε πρόσωπα και να κατηγορούμε ολόκληρες ομάδες και μάλιστα δυναμικές και πρωτοστατούσες σε πολλούς αγώνες, και φυσικά πάντα παρούσεςκαι ενεργές σε όλες ανεξαιρέτως τις συνελεύσεις των σωματείων, σε όλες ανεξαιρέτως τις συνελεύσεις της Ελαο, που ήταν φέτος το μοναδικό σωματείο που δήλωσε στη συνέλευση των σωματείων ότι θα κάνει αγώνα και τον ανέλαβε για να αναδείξει ένα καταπληκτικό πτητικά αλλά ξεχασμένο μέρος το Σκιαδά στο όρος Ερύμανθο, που ανέλαβε Πανευρωπαικό πρωτάθλημα και όλοι μας παλιοί και νέοι, δώσαμε τη ψυχή μας να πετύχει.
Το να γίνεται λόγος για συσπείρωση είναι μόνο μάλλον πληγωμένος και ατυχής υποθετικός συσχετισμός.
Πολύ περισσότερο γιατί πολλά μέλη του ΔΣ και της Λέσχης μου ήρθαν να μου πουν ότι έχω δίκιο αλλά δεν έπρεπε να τα γράψω όλα αυτά γιατί απλώς θα κατηγορήσουν τη Λέσχη. Και για το θέμα δεν πρόκειται να μιλήσει κανείς.
Κι όμως η ελεύθερη επιλογή κάποιου να ασχοληθεί με τα κοινά είναι σεβαστή, αλλά επισύρει και τις ανάλογες ευθύνες και υποχρεώσεις που για να ικανοποιηθούν πρέπει αυτός να θυσιάσει από τον προσωπικό του χρόνο. Τις ίδιες υποχρεώσεις όμως επισύρει και η ενασχόληση με τα σωματεία που απαιτούν εξίσου προσωπικό χρόνο όχι μόνο και απλά για να λειτουργήσουν αλλά κυρίως για να αναπτυχθούν.
Ακόμα θυμάμαι όταν σε πρωτογνώρισα Παναγιώτη το γέλιο που είχα ρίξει πριν μια δεκαετία περίπου σε αγώνα στο Σαντομέρι όταν έγώ έχανα τη πτήση μου πήζοντας στη γραμματεία και έρχεσαι και μου δίνεις όνομα ΄΄Σακαρφίτσας΄΄ αντί για Σαβελώνας.
Και ύστερα που έτρεχα με το δικό μου φορτηγάκι να κάνω την περισυλλογή από τα χωράφια (που φώναζες από τον ασύρματο ότι είχαμε αργήσει αλλά τελικά ήρθα κι εσύ πήγες για μπάνιο) και δεν στο είπα ποτέ αλλά σε είχα εκείνη τη μέρα κάτι νεύρα..
Τώρα τα θυμάμαι και γελάω. Διαφορετικά μέσα, σε άλλες πολύ πιο δύσκολες εποχές.
Και εσύ έχεις από τη μεριά σου το δίκιο σου γι΄αυτό να είσαι καλά.
Αλλά να είσαι και Λύκος εκεί που πρέπει, όχι μόνο στο όνομα. Εμείς γι αυτό σε ψηφίσαμε και σε θέλαμε όλοι εκεί. Και σένα και τα άλλα παιδιά, του προέδρου συμπεριλαμβανομένου. Θυμόμαστε τι έγινε πριν. Ελάχιστα μας νοιάζει και τυπικό αλλά αναγκαίο μέρος είναι και η αλληλογραφία και σε ευχαριστούμε και το εκτιμούμε πάρα πάρα πολύ.
Αλλά κυρίως σε θέλουμε για Λύκο. Μη χαθείς κι εσύ ανάμεσα στη φιλία, στον ωχαδερφισμό και στη γραφειοκρατία. Εσένα σε ψηφίσαμε και σε θελουμε για Λύκο. Και καταλαβαίνουμε όλοι τι εννοώ. Γιατί περιμένουμε από εσένα να σκέφτεσαι και να ενεργείς σαν Λύκος. Εμείς σου την έχουμε δώσει τη δύναμη, μην έχεις πιο εύκολη τη δικαιολογία. Κανείς δε επιτρέπεται να σε προσπερνάει έτσι δίχως να τη φάει τη δαγκωνιά. Γιατί όσοι βάζουν στο κήπο τους ένα Λύκο δε θέλουν κατοικίδιο, γι άλλο λόγο τον βάζουν.
Άμα βγείς κι εσύ βρε γάτος δε μπορώ ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος να κάνω όλη την ώρα το Λύκο στη θέση του Λύκου.
Άμα βγείς κι εσύ βρε γάτος εγώ τουλάχιστον θα παραιτηθώ από παντού και ίσως (κι ας ήταν το όνειρό μου από παιδί) να σταματήσω να πετάω.
Να είσαι πάντα καλά.Τιμή μου είναι να με δαγκώνεις εσύ..