Ημερομηνία Κυρ Μάιος 11, 2025 7:33 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Δημοσίευσηαπό DrFlight » Πέμ Φεβ 02, 2006 1:52 pm

Η ΕΑΠ έχει ήδη ξεκινήσει από ό,τι ακούω τη διαδικασία για να βρεί το νέο αρχηγό της Εθνικής Ομάδας, που θα τη συνοδέψει στο εξωτερικό, θα της δώσει τις κατευθύνσεις, θα αναλύσει τις τακτικές, θα την προπονήσει στα συγκεκριμένα και πολλές φορές άγνωστα πεδία, και γενικότερα θα είναι η ψυχή της που θα ακολουθεί από το έδαφος και θα προπορεύεται πολλές φορές, για να βοηθήσει σε όσα εκείνοι θα κάνουν στον αέρα.
Επειδή κατά τη γνώμη μου αυτή η διαδικασία είναι αν μη τι άλλο απαραίτητο να είναι διαδικασία επιλογής με βάση αξιοκρατικά κριτήρια (ώστε να μη φωνάζουμε μετά όταν τα τυχόν άσχημα αποτελέσματα έρχονται), και φυσικά με τίποτα δε μπορεί όλο αυτό να γίνει με καθεστώς απευθείας ανάθεσης.
Γιατί τότε θα πρέπει να δώσουμε βάση στις φωνές που φτάνουν στα αυτιά πολλών από εμάς και μιλούν για όψιμες λυκοφιλίες και αταίριαχτα τσιράκια με σκοπό να καρπωθούν τα ταξιδάκια αναψυχής στα εξωτερικά και όλα τα άλλα υλικά και ηθικά οφέλη που συνεπάγονται αυτά.
Και επειδή η διαδικασία επιλογής έχει ξεκινήσει αλλά στις Λέσχες δεν έχει σταλεί οποιαδήποτε ανακοίνωση – άρα τις αποδυναμώνουμε - ας δώσουμε κι εμείς την γνώμη μας και ας ενδυναμώσουμε το Φόρουμ προτείνοντας τους εκπαιδευτές εκείνους που πληρούν τα κριτήρια που θα πρέπει να έχει ένας Αρχηγός Εθνικής Ομάδος, ,δηλ. να είναι κατ΄αρχάς διπλωματούχος εκπαιδευτής (αλλιώς τί τα θέλουμε τα σεμινάρια?), να καταπίνει τα χιλιόμετρα ο ίδιος πρώτα με το κουτάλι(για ευνόητους λόγους), να έχει πάρει μέρος σε αγώνες στο εξωτερικό (για ακόμα πιο ευνόητους), και άλλα πολλά λιγότερο ή περισσότερο ήσσονος σημασίας αλλά αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια.
Θα μπορούσε να γίνει και μια ψηφοφορία πχ να προτείνει ο καθένας μας κάποιους εκπαιδευτές και να δούμε ποιον θέλουν και ποιος αξίζει στο μυαλό και στην ψυχή των περισσότερων από εμάς.
Και για να κάνω μια αρχή νομίζω ότι από τους πιο άξιους είναι ο Μαυροθαλασσίτης ο Απόστολος ο γνωστός γκουρού (ήμουν πολύ νεούδι ακόμα όταν απογειώθηκαν με το Slav ένα μεσημέρι από το Σανταμέρι και προσγειώθηκαν στην Κόρινθο διαμέσου Σκιαδά – Χελμού).
Φυσικά και ο Σλάβεκ έχει φοβερή ικανότητα και μεγάλη εμπειρία και αν τελικά δεν μπορέσει να πάει σαν μέλος στην Εθνική ομάδα τι καλύτερο από το να πάει σαν αρχηγός, αφού το αξίζει άλλωστε.
Και φυσικά ο φίλος μου ο Χρήστος ο Μπακούνης που έχει κατατρυπήσει την Πελοπόνησσο είναι από τους πιο άξιους, και ακόμα ο Ιωακείμ Σκόνδρας έχει όλα τα κριτήρια όπως και ο Νίκος ο Καρύδης τα έχει επίσης.
Εσείς ποιόν ή ποιούς εκπαιδευτές προτείνετε?

{Ζητάω συγνώμη γιατί αναγκάστηκα να σβήσω και να ξαναπεράσω όλη τη ψηφοφορία γιατί αρχικά περάστηκαν κατά λάθος μόνο δύο υποψηφιότητες, και λόγω του ότι δε μπορούσα να το αλλάξω αλλιώς πιθανόν ένας ή δύο ψήφοι να έχουν χαθεί αλλά μπορούν να ξαναψηφίσουν από την αρχή.)

'Paragliding and Aviation' blog
http://drflight.blogspot.com/
Vangelis 'drflight' Patra.
DrFlight
Competition

Δημοσ.: 313

Δημοσίευσηαπό guru » Πέμ Φεβ 02, 2006 2:54 pm

Φίλε μου ξεκινάω με τις ευχαριστίες μου για τα καλά σου λόγια.

Δυστυχώς τα παιδιά (ΕΑΠ) που έχουν εκλεγεί από τα σωματεία μας, προσφέρουν την εθελοντική τους εργασία για όλους μας, και πολλές φορές στερούνται και τις πτήσεις τους, δεν θα μπορούσαν να πουν το ίδιο. Προσωπικά είμαι ευγνώμον που υπάρχουν άτομα που προσπαθούν να μας οργανώσουν (ΕΑΠ, λέσχες, αγώνες, σεμινάρια, εξετάσεις κλπ) και πιστεύω ότι καλύτερα να τους απευθύνουμε ολοκληρωμένες και θετικές προτάσεις παρά πικρόχολα σχόλια.

Ο αρχηγός της Εθνικής είναι μια απαιτητική θέση που όπως και οι αθλητές χρειάζεται εμπειρία.

Το να επιλεχθεί κάποιος αθλητής για αυτή την δουλειά, θα έπρεπε να είναι η τελευταία λύση, εκτός και αν δεσμευτεί ότι δεν τον ενδιαφέρει η αθλητική συμμετοχή στην Εθνική ομάδα. Από τα ονόματα που έβαλες για ψηφοφορία πιθανών μόνο ο slav να παίζει και αυτό όχι γιατί δεν τον ενδιαφέρει η αθλητική πλευρά, αλλά γιατί δεν μπορεί να συμμετέχει λόγω εθνικότητας.

Επίσης για να κρίνεις τα προσόντα που απαιτούνται, πρέπει να έχεις εμπειρία από παρόμοιες οργανώσεις στο εξωτερικό οπότε η ανοικτή ψηφοφορία είναι άτοπη.

Η ΕΑΠ έχει κάνει κάποιες πολύ καλές επιλογές στο παρελθόν και δεν υπάρχει λόγος να μην εμπιστευόμαστε την κρίση τους.

Τέλος πάντων εγώ ψήφισα άλλος για να αφήσουμε την ΕΑΠ να κάνει την δουλειά της.

Apostolos Mavrothalassitis
Axis team
guru
Competition

Δημοσ.: 537

Δημοσίευσηαπό nemeton » Πέμ Φεβ 02, 2006 3:16 pm

Ethnikotitas!!! den nomizo na iparxi problima Petai tosa xronia san ellinas. Kai mpori na simetexiniki stin ethniki omada . edo stin austria meta apo ena h duo xronia simetoxis es agones tins austrias mpenis stin ethniki... Otan plironi gia sumetoxi i gia otidipote allo einai kala!!! exei ta idia dikeomata.....san olous tous ellines athlites .kai min ksexname pios mas antiprosopeuse ton perasmeno xrono!!

kelly

Life is too smell to complian..
Enjoy every moment of life
www.icaro-wings.com

Kelly
nemeton
Competition

Δημοσ.: 262

Δημοσίευσηαπό guru » Πέμ Φεβ 02, 2006 3:54 pm

Εντάξει δεν ξέρω την τελευταία κατάσταση, είχα μείνει τότε που δεν επιτρεπόταν να συμμετέχει λόγο Εθνικότητας.

Axis team
guru
Competition

Δημοσίευσηαπό badder » Πέμ Φεβ 02, 2006 4:06 pm

Σε άλλα κράτη ναι θα μπορούσε, αλλά στην Ελλάδα το λόγο για τις εθνικές ομάδες τον έχει η ΓΓΑ, η οποία έχει μια παλαιολιθική άποψη για το ποιός συμμετέχει στην εθνική ομάδα. Χρειάζετε απαραιτήτως ελληνική υπηκοότητα. Μακάρι να αλλάξει αυτό αλλά τώρα αυτό ισχύει.

Κέλλυ προφανώς για πέρσι αναφέρεσαι στο PWC όπου εκεί δεν υπάρχουν επίσημα εθνικές ομάδες, απλά δηλώνεις ποια χώρα εκποσωπείς. Το PWC δεν είναι αγώνας της FAI οπότε δεν έχει σχέση με εθνική ομάδα και ΓΓΑ.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό nemeton » Πέμ Φεβ 02, 2006 4:24 pm

Sigoura exeis dikio ..se alla krati..alla stin ellada distixos oxi!!!!!!!!! alla elpizo kapia stigmi na ksekolisoume kai na pame mprosta!!

Kelly

www.icaro-wings.com

Kelly
nemeton
Competition

Δημοσίευσηαπό guru » Πέμ Φεβ 02, 2006 4:33 pm

Κακά τα ψέματα, το ιδανικό μέρος έχει τον καιρό της Ελλάδας, την οργάνωση της Γερμανίας, τους μάγειρες της Γαλλίας, τις γυναίκες της Ιταλίας, την δύναμη της Αμερικής κλπ κλπ

Axis team
guru
Competition

Δημοσίευσηαπό DrFlight » Πέμ Φεβ 02, 2006 6:16 pm

Φυσικά τα σχόλια -και ήταν παράλειψή μου αυτό, ίσως γιατί για εμένα ήταν αυτονόητο - δεν απευθύνονται στα παιδιά που απαρτίζουν την υπόλοιπη επιτροπή, και φαντάζομαι εκείνοι το ξέρουν, παρά μάλλον στην κεφαλή της. Ποιός μπορεί να πει κάτι για τον Γιάννη badder που βοηθάει και τρέχει ανελλιπώς, ποιός για τον Τσουγράνη, ποιός για τον Σαβελώνα το Λύκο και πιο πολύ για τον Τάσο, που όλοι κοσμούν το χώρο.
Όμως επί Ανέστη φωνάζαμε ότι βρισκόμασταν συνεχώς προ ειλημμένων αποφάσεων και πιο πολύ από όλους φώναζε ο σημερινός πρόεδρος που αν θυμάμαι καλά αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την τότε επιτροπή γι΄αυτό ακριβώς το λόγο. Τώρα θα κάνουμε τα ίδια λοιπόν? Τώρα δεν υπάρχουν οι ίδιοι λόγοι αρχής? Η στο όνομα της φιλίας (που κι εγώ έχω) θα τα ανεχτούμε μέχρι να φτάσει πάλι ο ίδιος κόμπος στο ίδιο χτένι. Και φτου πάλι από την αρχή.
Η γυναίκα του Καίσαρα εξ απ΄ανέκαθεν δεν έφτανε να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται ότι είναι τίμια. Για παν ενδεχόμενο..
Γι΄αυτό η ψήφος σας είναι ίσως η μοναδική φορά που θα βρει αποδέκτη και δεν θα πάει χαμένη..

DrFlight
Competition

Δημοσίευσηαπό guru » Πέμ Φεβ 02, 2006 7:13 pm

Προφανώς έχεις κακή γνώμη για το έργο του προέδρου, δικαίωμά σου, κακώς όμως χρησιμοποίησες παραπλανητικό τίτλο για να το εκφράσεις.

Αυτό που επηρεάζει εμένα και τους υπόλοιπους είναι να μην πρήζουμε τα ούμπαλα αυτών που εμείς εκλέξαμε με αποτέλεσμα να αδιαφορήσουν ή να παραιτηθούν.

Το θετικότερο για τον χώρο είναι να τους υποστηρίζουμε για να κάνουν το έργο τους άσχετα από προσωπικές αντιπαραθέσεις. Αν τελικά δεν μας αρέσουνε, ας πείσουμε την λέσχη μας να ψηφήσει αυτούς που θεωρούμε πιο ικανούς.

Απλά πράγματα.

Axis team
guru
Competition

Δημοσίευσηαπό badder » Πέμ Φεβ 02, 2006 7:48 pm

Βαγγέλη μάλλον είσαι βαθιά νυχτωμένος και η προσωπική σου αντιπαράθεση δεν σου επιτρέπει να κρίνεις σωστά. Προφανώς δεν έχεις ιδέα για το πως λειτουργούμε σαν επιτροπή τι ευθύνες και τι αρμοδιότητες έχουμε και το τι κάνουμε για να πάρουμε αποφάσεις. Και για να τελειώνει εδώ αυτό το παραμύθι περί προέδρου. Η ΕΑΠ λειτουργεί συλλογικά και οι αποφάσεις παίρνονται κατοπιν συμφωνίας ή πλειοψηφίας και των 5 (μέχρι τώρα με ομοφωνίες). Ποτέ ο πρόεδρος ή κάποιος άλλος δε λειτούργησε μόνος του και με σκοπιμότητα. Αν έχει κάποιος πρόβλημα με κάποια απόφαση πρέπει να ξέρει ότι λαμβάνονται συλλογικά. Οι αναδρομές στο παρελθόν είναι επιεικώς αστείες.

Δεν χρειάζεται να επαναλάβω και τα σχόλια του guru, είναι αυτονόητα. Οι αποφάσεις δεν παίρνονται μέσα από fora, βάζοντας τυχαία ονόματα αυθαίρετα και χωρίς τη γνώση των ενδιαφερομένων και καλώντας σε ηρωική συστράτευση τους απανταχού έλληνες πιλότους, αλλά μετά από σοβαρή μελέτη και αξιολόγηση. Λάθος τρόπο επέλεξες για να αναδείξεις την αντιπαράθεση που έχεις. Υποβαθμίζοντας το έργο του προέδρου (που ψηφίστηκε 2 φορές από όλους) στην ουσία υποβαθμίζεις τη συλλογική προσπάθεια που μόνο από τη διάθεση μας και την όρεξη μας προέρχεται. Και δεν ξέρω αν οι απόψεις σου είναι προσωπικές ή εκφράζεσαι με την επίσημη ιδιότητα σου.

badder

Δημοσίευσηαπό DrFlight » Παρ Φεβ 03, 2006 12:16 pm

Προφανώς Γιάννη και μιλάω με την ανεπίσημη ιδιότητα του απλού πιλότου που λέγεται Βαγγέλης και δεκατόσα και τόσα χρόνια τρέχει για τη καλό της Λέσχης του και του χώρου γενικότερα χωρίς ποτέ να ζητήσει να αποκομίσει το παραμικρό από όλα αυτά, κι εσύ το ξέρεις.
Άλλωστε την τελευταία φορά που ήμουν με την επίσημη ιδιότητά μου του γραμματέα και αφού με ρωτάς, ήταν στη συνεδρίαση του Δ. Σ. της Λέσχης μου το προηγούμενο Σάββατο το βράδυ όπου κι εγώ έδινα πάλι λίγο από τον - σε διαβεβαιώ - πολύτιμο χρόνο μου και είχα να αντιμετωπίσω ερωτήσεις από μέλη της Λέσχης μου χωρίς να έχω τις απαντήσεις.
Τώρα να σου πω ότι ρωτήσαμε το γραμματέα της Επιτροπής (εκεί δεν έπρεπε να απευθυνθούμε?) ο οποίος πέρασε από εκεί μιας και είχε δρομολόγιο. Στην ερώτηση γιατί δεν μας έχουν στείλει ειδοποίηση και ποιος θα πάει τελικά για αρχηγός της Εθνικής Ομάδας ξέρεις τι απάντηση πήραμε? '' Ό,τι αποφασίσει ο πρόεδρος.''
Αν εσύ το εννοείς αυτό ΄΄συλλογικότητα΄΄ και ''πλειοψηφία'' Γιάννη τότε ναι εγώ είμαι μακριά νυχτωμένος αλλά σε εκτιμώ πάρα πολύ για να ανταποδώσω την όποια προσβολή.
Πέστε μου κι άλλα πιο βαριά αν θέλετε αλλά κάπου πρέπει να έχει γίνει κάποιο λάθος και η συλλογικότητα να έμεινε λίγο πίσω. Αν θέλετε βρείτε το.Είναι δικαίωμά σας να κάνετε ό,τι θέλετε. Εγώ τη ταπεινή προσωπική γνώμη τη λέω όμως σαν Βαγγέλης και είναι δικαίωμά μου από τη στιγμή που εδώ εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου. Αυτό δεν είναι και το νόημα του Φόρουμ?
Αυτό δεν έκανε και μέλος της ίδιας της επιτροπής για να αναδείξει το προβληματισμό του για άλλα κατά τη γνώμη του κακώς κείμενα και ΄΄παρατράγουδα΄΄ στο φόρουμ της freedom? Ήταν η γνώμη όλης της επιτροπής αυτή?
Γιατί καν με ρωτάς λοιπόν?
Και αν μάλιστα αυτό που άκουσαν τα αυτιά μου δεν βγει αληθινό εγώ θα είμαι ο πρώτος εδώ μέσα που θα βγεί και θα πει μπράβο σε όλους σας.
Και όσο για την προσωπική αντιπαράθεση αυτό απλά δεν υφίσταται. Προσωπική αντιπαράθεση έχουν όσοι γύρισαν στους μόνους ανθρώπους που τους υπερασπίστηκαν και τους βοήθησαν όταν το είχαν ανάγκη (και ας μη μιλήσω γι΄αυτό τώρα) και τους είπαν ΄΄πάρτε τα και φάτε τα΄΄
Πάντως η επικεφαλίδα που έβαλα για να αναδείξω το θέμα μόνο παραπλανητική δεν είναι και η λέξη αξιοκρατία είναι αυτή που τα λέει όλα γιατί αυτό είναι και το απολύτως μοναδικό ζητούμενο και συζητούμενο.
Απλά πράγματα..

ΥΓ. Εγώ τον είπα τον προβληματισμό μου. Και τον τεκμηρίωσα. Δεν παρεξηγώ. Κι ας ξέρω ότι τώρα είναι που θα μου την πείτε αλύπητα. Από αυτά που γράφεις είναι βέβαιο ότι θα γίνει το καλύτερο και το πιο αξιοκρατικό. Δεν διαφωνούμε σε τίποτα λοιπόν. Ξέρω Γιάννη ότι αυτό που υπερασπίζεσαι (τη δουλειά σου) το αγαπάς πολύ.Γι αυτό κι εγώ δεν παύω να σε εκτιμώ. Το ίδιο όμως και εγώ υπερασπίζομαι το τρέξιμο που ρίχνω τόσα και τόσα χρόνια να έχει αποτέλεσμα και να μην επαναλαμβάνονται τα ίδια κακώς κείμενα ξανά και ξανά. Και αυτό θα είναι πάντα το μόνο κέρδος μου.
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

DrFlight
Competition

Δημοσίευσηαπό badder » Παρ Φεβ 03, 2006 3:53 pm

Το κείμενο μου δεν γράφτηκε ούτε για να προσβάλει εσένα και το έργο σου, ούτε για να δημιουργήσει εντυπώσεις, γράφτηκε για να εξηγήσει τι συμβαίνει και να μην αφήσει ετνυπώσεις. Επιμένω ότι προφανώς δεν έχεις καμία γνώση του τρόπου που λειτουργεί η ΕΑΠ και από 2 κουβέντες που σου είπε κάποιος σε φιλική και ανεπίσημη συζήτηση δεν μπορείς να κρίνεις τι ισχύει, με ποιο τρόπο δουλεύουμε και κυρίως δε μπορείς να στηρίζεσαι για να κατηγορείς δημόσια. Μπορώ να σου αντιπαραθέσω 10αδες επιχειρήματα και αποδείξεις αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι εσύ και ίσως και κάποιοι άλλοι κρίνατε από μια κουβέντα που ακούσατε μεταξύ τυριού και αχλαδιού ότι δεν υπάρχει συλλογικότητα και ότι το σύστημα λειτουργεί ολοκληρωτικά.

Ίσως πρέπει να αντιμετωπίζουμε με τυπικότητα και να μετράμε τα λόγια μας στα απολύτως απαραίτητα όταν βλέπουμε κάποιους ανθρωπους μη τυχόν και πούμε κάτι που θα το ερμηνεύσουν διαφορετικά.

Και επειδή είναι λάθος μου που κάνω αυτό το διάλογο από εδώ τελειώνω εδώ αυτή τη συζήτηση για μένα και εμμένω σε όσα έχω πει.

badder

Δημοσίευσηαπό diakofteos » Παρ Φεβ 03, 2006 5:52 pm

Με την ενσωμάτωση των γνωστών συντελεστών- 1 για το ελληνικό πρωτάθλημα ,1,2 και 1,15 για τους αγώνες στο εξωτερικό – στους κανονισμούς για την βαθμολόγηση των Αθλητών γίνεται, απ΄ότι λένε, μια προσπάθεια να ανεβεί ο πήχης και το επίπεδο των αθλητών μας. Άρα πρέπει και ο Αρχηγός να έχει ανάλογες συμμετοχές και πείρα ως αθλητής σε αγώνες του εξωτερικού.

ΥΓ. βέβαια ένα ενδιαφέρον θέμα είναι να εξετάσουμε αν ,κατά πόσο και με ποιο μελλοντικό αποτέλεσμα, απαξιώνεται το Ελληνικό Πρωτάθλημα και τείνει το Παραπέντε να γίνει, μάλλον αντίθετα με την φύση του, ένα ελιτίστικο σπορ για λίγους που διαθέτουν χρόνο και χρήμα για να τρέχουν σε αγώνες του εξωτερικού…

diakofteos
EN A

Δημοσ.: 21

Δημοσίευσηαπό guru » Σάβ Φεβ 04, 2006 8:02 pm

Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, μακάρι να έλειπαν τα διάφορα αρνητικά σχόλια.

<b>Αρχηγός Εθνικής.</b>
Πιστεύω ότι κακώς συμπεριλαμβάνουμε τις αθλητικές επιδόσεις στα ζητούμενα προσόντα του Αρχηγού.

Προφανώς οι πιλότοι που επιλέγονται είναι ήδη αρκετά καλοί στις επιδόσεις τους, και ο αρχηγός βοηθά για τις σχέσεις μεταξύ της ομάδας, κανονισμούς και briefings, διαμονές, φαί, μετακινήσεις, υποστήριξη με φορτηγό κατά την διάρκεια του αγώνα.

Αυτά είναι τα πιο σημαντικά, όσο αφορά την τακτική του αγώνα, καλό είναι να μοιράζεται η γνώση σε συναντήσεις με παλιά μέλη της Εθνικής.

<b>Βαθμολογία για επιλογή Εθνικής.</b>
Δυστυχώς τα λιγοστά τασκ που βγάζει κάθε χρόνο το Ελληνικό πρωτάθλημα σε συνδυασμό με τον χαμηλό αριθμό συμμετοχών και ανταγωνισμού, δεν είναι ικανά να κτίσουν την εμπειρία που απαιτείται για την Εθνική ομάδα, και αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα που αυτή φέρνει στους διεθνείς αγώνες. 4 χρόνια πριν δεν υπήρχε ούτε ένας που να βγάλει γκολ.

Γι αυτό τον λόγο καλώς αναγνωρίζονται και πριμοδοτούνται οι συμμετοχές σε PWC και παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Άλλο είναι 2 τασκ με 40 πιλότους εκ των οποίων οι 10 να παίζουν δυνατά, και άλλο 10 τασκ με 120 πιλότους εκ των οποίων οι 110 να παίζουν δυνατά.

Όποιος δεν έχει ζήσει τον παραπάνω ανταγωνισμό έχει 2-3 ή και παραπάνω τασκ εντελώς χαμένα μέχρι να μπει στο κλίμα.

<b>Συνοψίζω:</b>
Είναι ένα δίλλημα. Ίσες ευκαιρίες (και ταξιδάκια) για όλους τους πιλότους που πετάνε στην Ελλάδα, ή καλά αποτελέσματα στην Εθνική?

Τι θέλουμε εμείς? Είναι για εμάς σημαντικές οι αθλητικές επιδόσεις τόσο ώστε να επενδύσουμε χρόνο και χρήμα για συμμετοχές σε αγώνες στο εξωτερικό (λόγο της κακής κατάστασης στην Ελλάδα)?

Τι θέλουν αυτοί που χρηματοδοτούν την Εθνική (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού)? Μήπως με καλά αποτελέσματα, αυξηθεί η χρηματοδότηση και οι ευκαιρείες?

Τι θέλουν οι λέσχες? Θέλουν καλούς αθλητές τόσο ώστε να τους χρηματοδοτήσουν?

Axis team
guru
Competition

Δημοσίευσηαπό panosagrinio » Σάβ Φεβ 04, 2006 9:24 pm

«Φωτιά στα τόπια βάλτε κάψτε τα Γιάννενα» (μεταφορικά η πόλη) γιατί με τέτοια Πατρινά καμώματα τι άλλο να υποθέσω. Και θέλω να ρωτήσω, αφού το παιδομάζωμα σταμάτησε πριν έτη πολλά που βρέθηκαν αυτοί οι Πατρινοί γενίτσαροι του έθνους; που ξαφνικά λέει θυμήθηκαν και ξέθαψαν από το χρονοντούλαπο της οδού Μαυρομανδηλαρά το τσεκούρι του πολέμου και «η Δέσπω κάνει πόλεμο με νύφες και μ’ αγγόνια». Και «σαν έτοιμοι από καιρό σαν θαρραλέοι» συστρατεύθηκαν όλοι οι Αχαιοί οπλαρχηγοί σε μάζωξη και αναπολώντας τα παλιά φουμάρισαν την πίπα της ειρήνης, λαμπυριζούσης της Σελήνης στην σκιά του Παναχαϊκού (βλέποντας στην τηλεόραση το ‘πουτ δε κοτ ντάουν σλόουλυ’), και μη έχοντες ελεύθερο χρόνο όπως προλαλήσαν, για να έχουν κάτι να σκαλίζουν (και σίγουρα όχι τον κήπο τους) έφτιαξαν τη «Παναχαϊκή φιλική εταιρεία»με τον «Ανδρούτσο να φυλάει τη Γραβιά, Διάκο την Αλαμάνα» και «εν χορδές και τυμπάνω» «πάνε για να πατήσουνε την Τριπολιτσά» με το σύνθημα «πάρτε διαόλοι βάϊα κι έχω κ’ άλλα στο καλάθι» και εμείς που είμαστε στα μετερίζια να «φυλάμε Θερμοπύλες ….τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι» θέλουν να γίνουμε λεία στην βορά τους. Και εσείς που δεν ξέρετε που παν τα τέσσερα αλλά και ούτε φροντίσατε να διαβάζετε τους κανονισμούς για να μαθαίνετε, βγήκατε να κάνετε κριτική εκ του ασφαλούς έξω από το χορό γράφοντας νέες σελίδες εποποιίας.
Ορέ τσολιάδες της οδού Μαυρομανδηλαρά που ήσασταν τόσο καιρό όταν εγώ έχανα την πτήση μου γιατί έπρεπε να γράψω την αλληλογραφία της ΕΑΠ για όλους μας;
Που ήσασταν όταν άφηνα την οικογένειά μου μόνη της και έτρεχα για όλους μας σε συναντήσεις που οι περισσότεροι από εσάς δεν πατάγατε;
Ορέ λεβέντες που είχατε λουφάξει όταν έγιναν εκλογές για την ΕΑΠ να θέσετε την υποψηφιότητα σας και να δουλέψετε για τον κλάδο, και το λέω αυτό γιατί χρόνο δεν έχετε να προσφέρετε για τα κοινά αλλά για να γράφετε στο Forum έχετε;
Πού ήσασταν εσείς τόσο καιρό και μείνατε έξω από το πλιάτσικο;

Μπράβο σας και φτου σας ….να μην σας αβασκάνω!!!

Σαβελώνας Παναγιώτης
Ένας αλλά…λύκος.

(για τυχών ορθογραφικά και συντακτικά λάθη ζητώ άφεση αμαρτιών)

panosagrinio
EN B

Δημοσ.: 39

Δημοσίευσηαπό ex_hustler » Σάβ Φεβ 04, 2006 9:55 pm

Για να αλαφρώσει λίγο το κλίμα....
από το link http://www.sky.gr/modules.php?name=News ... cle&sid=17

[ img ]

ex_hustler
EN B

Δημοσ.: 67

Δημοσίευσηαπό orck » Κυρ Φεβ 05, 2006 12:38 am

πιστευω οτι τα δυο παρακατω αποσπασματα με καλυπτουν απολυτα

guru έγραψε:
Δυστυχώς τα παιδιά (ΕΑΠ) που έχουν εκλεγεί από τα σωματεία μας, προσφέρουν την εθελοντική τους εργασία για όλους μας, και πολλές φορές στερούνται και τις πτήσεις τους, δεν θα μπορούσαν να πουν το ίδιο. Προσωπικά είμαι ευγνώμον που υπάρχουν άτομα που προσπαθούν να μας οργανώσουν (ΕΑΠ, λέσχες, αγώνες, σεμινάρια, εξετάσεις κλπ) και πιστεύω ότι καλύτερα να τους απευθύνουμε ολοκληρωμένες και θετικές προτάσεις παρά πικρόχολα σχόλια.

panosagrinio έγραψε:
Ορέ τσολιάδες της οδού Μαυρομανδηλαρά που ήσασταν τόσο καιρό όταν εγώ έχανα την πτήση μου γιατί έπρεπε να γράψω την αλληλογραφία της ΕΑΠ για όλους μας;
Που ήσασταν όταν άφηνα την οικογένειά μου μόνη της και έτρεχα για όλους μας σε συναντήσεις που οι περισσότεροι από εσάς δεν πατάγατε;
Ορέ λεβέντες που είχατε λουφάξει όταν έγιναν εκλογές για την ΕΑΠ να θέσετε την υποψηφιότητα σας και να δουλέψετε για τον κλάδο, και το λέω αυτό γιατί χρόνο δεν έχετε να προσφέρετε για τα κοινά αλλά για να γράφετε στο Forum έχετε;
Πού ήσασταν εσείς τόσο καιρό και μείνατε έξω από το πλιάτσικο;

orck
Competition

Δημοσ.: 447

Δημοσίευσηαπό DrFlight » Κυρ Φεβ 05, 2006 1:50 pm

Πριν λίγο καιρό, ένας αξιόλογος και έντιμος συναθλητής μας, για να μην αισθάνεται συνένοχος και συναυτουργός σε κάποια λάθη που υπέπεσαν στην αντίληψή του, ντύθηκε την στολή του «Λύκου» και άρχισε να γράφει, σε κάποιο φόρουμ, τα «Παρατράγουδά» του.
Έτσι ,αρκετό καιρό μετά από τότε που αυτά έγιναν, είπε ό,τι τον είχε ενοχλήσει , ό,τι τον είχε θίξει ή προσβάλει, όχι φυσικά σαν άτομο αλλά σαν ενεργό μέλος αυτού του χώρου που λέγετε Ελληνικό παραπέντε. Και ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.
Γιατί καθόλου εύκολος δεν είναι ο δρόμος κάποιου που διαλέγει να πει την ΑΛΗΘΕΙΑ και να μην την αποκρύψει υποτασσόμενος σε κάποιο συμφέρον ή φιλία.
Και τον ίδιο δρόμο τον έχει διανύσει κι άλλες φορές στο παρελθόν γράφοντας πολλές φορές τις σκέψεις του και τις ανησυχίες του στο paragliding.gr (βλέπε ΄΄οι μάσκες έπεσαν΄΄ κ ΄΄ Εύαθλος και Πρωτάθλημα΄΄ και ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.
Και όπως αυτός ο συναθλητής εκφράζει την αποκλειστικά δική του άποψη και όχι το σύνολο των παιδιών της εξίσου ιστορικής και δυναμικής Αερολέσχης του, ή το σύνολο των πιλότων του Αγρινίου, ή της Εαπ, ή της Freedom, είναι άστοχο να συσχετίζουμε πρόσωπα και να κατηγορούμε ολόκληρες ομάδες και μάλιστα δυναμικές και πρωτοστατούσες σε πολλούς αγώνες, και φυσικά πάντα παρούσεςκαι ενεργές σε όλες ανεξαιρέτως τις συνελεύσεις των σωματείων, σε όλες ανεξαιρέτως τις συνελεύσεις της Ελαο, που ήταν φέτος το μοναδικό σωματείο που δήλωσε στη συνέλευση των σωματείων ότι θα κάνει αγώνα και τον ανέλαβε για να αναδείξει ένα καταπληκτικό πτητικά αλλά ξεχασμένο μέρος το Σκιαδά στο όρος Ερύμανθο, που ανέλαβε Πανευρωπαικό πρωτάθλημα και όλοι μας παλιοί και νέοι, δώσαμε τη ψυχή μας να πετύχει.
Το να γίνεται λόγος για συσπείρωση είναι μόνο μάλλον πληγωμένος και ατυχής υποθετικός συσχετισμός.
Πολύ περισσότερο γιατί πολλά μέλη του ΔΣ και της Λέσχης μου ήρθαν να μου πουν ότι έχω δίκιο αλλά δεν έπρεπε να τα γράψω όλα αυτά γιατί απλώς θα κατηγορήσουν τη Λέσχη. Και για το θέμα δεν πρόκειται να μιλήσει κανείς.

Κι όμως η ελεύθερη επιλογή κάποιου να ασχοληθεί με τα κοινά είναι σεβαστή, αλλά επισύρει και τις ανάλογες ευθύνες και υποχρεώσεις που για να ικανοποιηθούν πρέπει αυτός να θυσιάσει από τον προσωπικό του χρόνο. Τις ίδιες υποχρεώσεις όμως επισύρει και η ενασχόληση με τα σωματεία που απαιτούν εξίσου προσωπικό χρόνο όχι μόνο και απλά για να λειτουργήσουν αλλά κυρίως για να αναπτυχθούν.
Ακόμα θυμάμαι όταν σε πρωτογνώρισα Παναγιώτη το γέλιο που είχα ρίξει πριν μια δεκαετία περίπου σε αγώνα στο Σαντομέρι όταν έγώ έχανα τη πτήση μου πήζοντας στη γραμματεία και έρχεσαι και μου δίνεις όνομα ΄΄Σακαρφίτσας΄΄ αντί για Σαβελώνας.
Και ύστερα που έτρεχα με το δικό μου φορτηγάκι να κάνω την περισυλλογή από τα χωράφια (που φώναζες από τον ασύρματο ότι είχαμε αργήσει αλλά τελικά ήρθα κι εσύ πήγες για μπάνιο) και δεν στο είπα ποτέ αλλά σε είχα εκείνη τη μέρα κάτι νεύρα..
Τώρα τα θυμάμαι και γελάω. Διαφορετικά μέσα, σε άλλες πολύ πιο δύσκολες εποχές.

Και εσύ έχεις από τη μεριά σου το δίκιο σου γι΄αυτό να είσαι καλά.

Αλλά να είσαι και Λύκος εκεί που πρέπει, όχι μόνο στο όνομα. Εμείς γι αυτό σε ψηφίσαμε και σε θέλαμε όλοι εκεί. Και σένα και τα άλλα παιδιά, του προέδρου συμπεριλαμβανομένου. Θυμόμαστε τι έγινε πριν. Ελάχιστα μας νοιάζει και τυπικό αλλά αναγκαίο μέρος είναι και η αλληλογραφία και σε ευχαριστούμε και το εκτιμούμε πάρα πάρα πολύ.
Αλλά κυρίως σε θέλουμε για Λύκο. Μη χαθείς κι εσύ ανάμεσα στη φιλία, στον ωχαδερφισμό και στη γραφειοκρατία. Εσένα σε ψηφίσαμε και σε θελουμε για Λύκο. Και καταλαβαίνουμε όλοι τι εννοώ. Γιατί περιμένουμε από εσένα να σκέφτεσαι και να ενεργείς σαν Λύκος. Εμείς σου την έχουμε δώσει τη δύναμη, μην έχεις πιο εύκολη τη δικαιολογία. Κανείς δε επιτρέπεται να σε προσπερνάει έτσι δίχως να τη φάει τη δαγκωνιά. Γιατί όσοι βάζουν στο κήπο τους ένα Λύκο δε θέλουν κατοικίδιο, γι άλλο λόγο τον βάζουν.
Άμα βγείς κι εσύ βρε γάτος δε μπορώ ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος να κάνω όλη την ώρα το Λύκο στη θέση του Λύκου.
Άμα βγείς κι εσύ βρε γάτος εγώ τουλάχιστον θα παραιτηθώ από παντού και ίσως (κι ας ήταν το όνειρό μου από παιδί) να σταματήσω να πετάω.
Να είσαι πάντα καλά.Τιμή μου είναι να με δαγκώνεις εσύ..

DrFlight
Competition

Δημοσίευσηαπό norad » Κυρ Φεβ 05, 2006 10:12 pm

DrFlight έγραψε: Άμα βγείς κι εσύ βρε γάτος εγώ τουλάχιστον θα παραιτηθώ από παντού και ίσως (κι ας ήταν το όνειρό μου από παιδί) να σταματήσω να πετάω.[/b]

ρε συ Βάγγ μήπως το χοντρύναμε το πράμα; ΟΚ όλα τάλλα αλλά να σταματήσεις να πετάς;;;...επειδή ο λύκος έγινε γάτα;;; χμμμμ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΛΕΩ ΕΓΩ 8O :lol:

norad

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό norad » Κυρ Φεβ 05, 2006 10:13 pm

Πετάτε γιατι χανόμαστε ρεεεεεεεεεεεεε

norad

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό nemeton » Δευτ Φεβ 06, 2006 12:01 pm

To kalitero tha iten na pate gia ena kafedaki, kai na sizitisete problimatismous i otidipote allo thelete. Giati auti i diamaxi den nomizo na bgeni poutena .

Kelly

www.icaro-wings.com

Kelly
nemeton
Competition

Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες