Ημερομηνία Κυρ Μάιος 11, 2025 7:53 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

Απορείες και προβληματισμοί.....

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

Απορείες και προβληματισμοί.....

Δημοσίευσηαπό diakofteos » Τετ Ιαν 25, 2006 12:23 am

Κατά την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου –Οκτωβρίου, στην Αμφίκλεια, έγιναν εξετάσεις για όλες τις κατηγορίες διπλωμάτων. Παρ΄ότι έχουν περάσει τέσσερις μήνες δεν έχω δει πουθενά δημοσιευμένα, ποιοι συμμετείχαν και ποια τα αποτελέσματα…

Τον Οκτώβριο έγιναν στο Μεσολόγγι σχολή Εκπαιδευτών και σχολή διπλού. Ούτε για αυτά τα σεμινάρια και εξετάσεις, όσο και να έψαξα (ούτε και στα σωματεία), δεν βρήκα συμμετέχοντες και αποτελέσματα…

Τόσους μήνες μετά άρχισα να διακρίνω ένα… «ανοιχτό παράθυρο» και να αναρωτιέμαι: ποιος θα θυμάται ποιοι συμμετείχαν-εγώ ήδη έχω ξεχάσει τους συνεξεταζόμενούς μου- και πόσο μάλιστα όταν υπάρχουν και παραπλανητικές φωτογραφίες… Επειδή, όπως έχει πει και ένας καντέμης πολιτικός ΄΄οι Έλληνες μετά από λίγα χρόνια θα το έχουν ξεχάσει΄΄…
Λίγο μπέρδεμα και ίσως και να βρεθώ με δίπλωμα εκπαιδευτή...

Όλα αυτά είναι προβληματισμοί και δεν περιμένω απάντηση από κανένα
Και όσο για τις εργασίες από την Σχολή, τις έχουν ζητήσει κι άλλοι…
Υπομονή παιδιά, μπορεί να τις διαβάζουμε το καλοκαίρι στην παραλία…

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

diakofteos
EN A

Δημοσ.: 21

Δημοσίευσηαπό diakofteos » Τρί Ιαν 31, 2006 2:05 am

Ένας φίλος, που τυχαία συνάντησα το Σάββατο το βράδυ, μου είπε ότι είμαι άτοπος για τα γραφόμενά μου γιατί όλα αυτά τα στοιχεία που αναφέρω έχουν κοινοποιηθεί στην Ομοσπονδία.
Σωστό αυτό αλλά και πάλι αναρωτιέμαι γιατί η ΕΑΠ δεν τα κοινοποιεί και στους άμεσα ενδιαφερόμενους, στα σωματεία, προκειμένου να ενημερώσουν έγκυρα και τα αρχεία για τους αθλητές τους, αποφεύγοντας έτσι τις περιπτώσεις του λάθους. Επίσης πως θα δεχτεί το σωματείο έναν από τους νέους εκπαιδευτές να υπογράψει για τον μαθητή του εάν δεν έχει ενημερωθεί εγγράφως ότι από την τάδε ημερομηνία είναι κάτοχος διπλώματος εκπαιδευτή.
Θα μου πείτε στα τυπικά θα κολλήσουμε;
Αγαπητοί μου συναθλητές, κι όμως αυτά τα τυπικά διασφαλίζουν το ήθος, την αξιοκρατία και την διαφάνεια ενός συστήματος που νομίζω ότι όλοι ελπίζουμε να έχουμε στον χώρο μας, σε αντίθεση με το «κακό» παρελθόν.
Και θα σας αναφέρω πώς αυτήν την έλλειψη τυπικότητας στην τήρηση αρχείων μπορεί να εκμεταλλευτούν κάποιοι επιτήδειοι για να παραγκωνίσουν τους εκάστοτε ισχύοντες κανονισμούς και να αποκτήσουν διπλώματα, τίτλους, εκτίμηση και όλα τα παρελκυόμενα:αναγνώριση, θέση εργασίας, ηθικές και υλικές αμοιβές, ταξίδια…
Ψάχνοντας για κάτι σε παλιά αρχεία, είδα ότι ένας γνωστός σε όλους ανά την Ελλάδα πιλότος, εγγεγραμμένος στα επίσημα αρχεία ως ΕΠ (Εκπαιδευόμενος Πιλότος) χωρίς να πάρει τα ενδιάμεσα διπλώματα, βρέθηκε με δίπλωμα ΠΠ(Πεπειραμένου Πιλότου)!!!Είδα ότι μέχρι την στιγμή που έδινε τις εξετάσεις για ΠΠ δεν είχε πετάξει σε κανέναν επίσημο αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος ή κυπέλλου, επειδή δεν είχε δίπλωμα φυσικά αλλά και επειδή απαξιούσε και «σνομπάριζε» το σύστημα.
Σε εξετάσεις, εκμεταλλευόμενος την μεταβατική περίοδο όπου είχαμε διώξει την «κακή» διοίκηση για ένα καλύτερο μέλλον(εδώ γελάμε) και υπήρχε Τεχνικός Σύμβουλος, και προφανώς, με την σχετική… «βοήθεια» κάποιου, βρέθηκε από ΕΠ εξεταζόμενος για ΠΠ , δηλώνοντας ότι είχε κάνει τα απαιτούμενα χιλιόμετρα στον αγώνα της Έδεσσας το 2001, χωρίς βέβαια αυτό να αποδεικνύεται από κανένα επίσημο αρχείο!
Επισημαίνω εδώ ότι σε καμία περίπτωση δεν κρίνω ούτε αμφισβητώ την εμπειρία, τις ικανότητες και γνώσεις του συγκεκριμένου πιλότου αλλά και κανενός άλλου.
Ο πιλότος πέρασε επιτυχώς τις γραπτές και προφορικές εξετάσεις αλλά λόγω καιρού δεν ολοκλήρωσε το πρακτικό μέρος και το χρωστούσε…Παρόλα αυτά, χωρίς να είναι τυπικά κάτοχος του διπλώματός ΠΠ( και Π φυσικά δεν είχε) συμμετείχε Α΄ κατηγορία, στους αγώνες πρωταθλήματος του 2004!(είδατε τι παθαίνει ένα σωματείο αν δεν έχει αρχεία).Μήπως μια άκυρη συμμετοχή αλλοιώνει και τα αποτελέσματα και μπορεί έτσι, κάποιος άλλος αθλητής που τίμια και δίκαια συμμετέχει, να χάσει μια καλύτερη θέση στην κατάταξη εξ΄αιτίας του;
Αυτά έγιναν την παλιά, την μεταβατική περίοδο. Και θα ήμουν απολύτως διατεθειμένος να τα ξεχάσω αν έβλεπα την νέα μας διοίκηση να ασκεί το έργο της με ήθος και αξιοκρατία και να βάζει τον καθένα στην θέση που του πρέπει.
Δυστυχώς όμως φίλοι μου συνεχίζουμε να έχουμε το ίδιο ακριβώς «τρύπιο» σύστημα, τίποτε δεν άλλαξε επί της ουσίας και έμειναν ανεκπλήρωτες οι προσδοκίες μας για ήθος και αξιοκρατία.

Και ποια είναι η πορεία του πιλότου που μπήκε με αυτόν τον τρόπο και την δεδομένη στιγμή, στο σύστημα (που τόσο απαξιούσε και περιγελούσε!);
Προωθούμενος από τον πρόεδρο της ΕΑΠ (που γνώριζε, από πρώτο χέρι τον τρόπο αναρρίχησης του πιλότου αυτού), καπέλωσε για τα καλά όλους τους έντιμους και έμπειρους διπλωματούχους- με την αξία τους- πιλότους και συναθλητές του και μονοπώλησε όλες τις πιθανές και επί πληρωμή φυσικά, υπηρεσίες που κατά καιρούς χρειάστηκε το σύστημα.
Κάτι από πολιτικούς και προσκωλυόμενους με σκοπό προβολή και κέρδος μου θυμίζει όλο αυτό. Κάτι τέτοιο θέλουμε στον μικρόκοσμο των παραπεντάδων;
Ίσως για αυτό, όλο και περισσότεροι να παραμένουν αμέτοχοι και να πετάνε για πάρτη τους, χωρίς να δραστηριοποιούνται σε σωματεία, αγώνες κτλ .Έτσι το σύστημα αυτοκαταστρέφεται αλλά ποιος νοιάζεται;
Και μετά φταίνε τα σωματεία που είναι οκνηρά και αδρανή. Και αντί να κάνουν κάτι για να τα δυναμώσουν και να τα συσπειρώσουν, τους συμφέρει να είναι ανενεργά, να απέχουν από τις συνελεύσεις, να μην παίρνουν αγώνες…
Γιατί έμαθαν όλοι να δουλεύουν επί πληρωμή και ξέχασαν τον παλιομοδίτικο, αλλά ηθικότατο, εθελοντισμό…
Θα ήθελα πολύ να σχολιάσετε όλον αυτό τον προβληματισμό και να στείλουμε τα μηνύματα που θέλουμε στα αυτιά τους. Να αντιδράσουν τα υγιή στοιχεία, που ευτυχώς υπάρχουν και είναι ικανότατα, για να εξυγιάνουν την κατάσταση.
Ίσως ακούγονται ιδεαλιστικά όλα αυτά, αλλά έχω την αίσθηση ότι σε ελεύθερα ιπτάμενους ανθρώπους, όπως όλοι εμείς ,ταιριάζει να διοικούνται, να διδάσκονται και να έχουν πρότυπα, ανθρώπους, που δεν έχουν μόνο γνώσεις και ικανότητες αλλά και ήθος και αξιοπρέπεια…
Όπως λέει κι ένας φίλος, πήραμε τα βουνά για να γλιτώσουμε από κάτι τέτοιους τύπους και αυτοί ανέβηκαν και μας βρήκαν στο βουνό!!

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

diakofteos
EN A

Δημοσίευσηαπό diakofteos » Παρ Φεβ 03, 2006 6:34 pm

Χαίρομαι που έχουμε επιτέλους επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εξεταστικής στην Αμφίκλεια .Από σήμερα στο επίσημο site της ΕΑΠ στα Νέα μπορεί κάποιος να δει και να ενημερωθεί για το εν λόγω θέμα.
Αλλά…
· Μέχρι πριν λίγων ημερών δεν υπήρχαν αυτές οι ανακοινώσεις στο επίσημο site . Τώρα δημοσιεύτηκαν με… «βολικές» ημερομηνίες του προηγούμενου έτους!
Σας διαβεβαιώ ότι δεν είμαι -και δεν θεωρούμαι από όσους με γνωρίζουν προσωπικά- αφελής, ώστε να εκθέτω τις απόψεις μου σε δημόσια συζήτηση για πράγματα για τα οποία δεν είμαι βέβαιος και με χειροπιαστές αποδείξεις! Και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι θέλουν να με παρουσιάσουν άτοπο και αδιάβαστο…
· Επίσης χρησιμοποιήθηκαν ημερομηνίες του προηγούμενου έτους( 5-12 –05)για να ανακοινωθούν τα θέματα «Πρόγραμμα Αγώνων 2006 και Συγκρότηση Εθνικής Ομάδας» τα οποία ανακοινώθηκαν επισήμως στα σωματεία και στον κόσμο, μόλις στις 24 Ιανουαρίου 2006! (Βέβαια στα Τελευταία Νέα δεν φαίνεται αυτό αλλά αν «πατήσεις» στα Νέα, βλέπεις τις ημερομηνίες: ως τις 15-12-05 είχαν διορία τα σωματεία να υποβάλλουν τις βαθμολογίες των αθλητών τους – υποψηφίων για Ε.Ο, αλλά η συγκρότησή της είναι επισήμως γνωστή από 5-12-05;;;

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

diakofteos
EN A

Δημοσίευσηαπό badder » Σάβ Φεβ 04, 2006 5:24 pm

εΣΙ δεΝ ΕκανΑΙσ πΟτέ ΟρθρωγραφΗκΑ ΛαθΟΙ ??
Η servers κΑνουν...

Για λεπτομέρειες στα σωματεία που ενημερώθηκαν εγκαίρως μέσω email.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό timos » Δευτ Φεβ 06, 2006 1:31 pm

Περιμέναμε καιρό να δούμε την αντίδραση του υφ’ υμών λοιδωρουμένου Tέρατος, αλλά εις μάτην.

Άραγε δεν έχει εννοήσει; Ή απλά υιοθετεί τη στάση του Αρίστιππου του Κυρηναίου, ο οποίος αγνοώντας τον υβριστή του, λέει: "του μεν κακώς λέγειν συ την εξουσίαν έχεις, του δε μη ακούειν εγώ".
Μην δώσετε σημασία φίλε μου, σχόλια του τύπου «η σιωπή είναι το μέτρο της αξιοπρέπειας του ανθρώπου» είναι ιδιωτείες.

Σεις πήρατε τα βουνά να αποφύγετε το καθ’ υμάς επονείδιστο Τέρας και εκείνο ήλθε και σας βρήκε (ελπίζουμε να μην υπάρχει σύγχυση ημερομηνιών, εδώ). Ήλθε και σας βρήκε στον στοχασμό σας, και σεις παραβλέποντας την αφόρητη μετριότητά του, το συνδράματε με την αμέριστη αγάπη σας, αφιερώσατε με στοργή και ανιδιοτέλεια τον χρόνο, τη γνώση, την πολύχρονη εμπειρία σας, πάντα αφιλοκερδώς, στην παιδεία του, στην ασφάλειά του. Καταλαβαίνουμε, καλέ μου, την αγανάκτηση σας και επιτρέψτε μας να συμμεριστούμε την λύπη σας με την Πλατωνική διαπίστωση: «Η πιο πικρή απογοήτευση που νοιώθεις, είναι όταν προσφέρεις καλοσύνη και σου την ανταποδίδουν με αδικία». Ή ακόμα χειρότερα «ουδείς βεβαιότερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο!!!».

Δυστυχώς, έτσι είναι πάντα η ζωή, αγαπητέ φίλε από το Διακοφτό. Ένας κόσμος υποβοσκόντων τεράτων, λύκων, homo homini lupus. Έρχονται και σας βρίσκουν εκεί που δραπετεύετε, εις αναζήτησιν μιας ανώτερης συνειδητότητας. Πετάτε σε αναζήτηση της γαλήνης, της αγάπης, πετάτε με αλτρουισμό και σεβασμό για τα στοιχεία και τον άνθρωπο, ενώ το μεγαλείο του αέρα, σας κάνει να απεμπολείτε τη μισαλλοδοξία, την εμπάθεια, τη χαιρεκακία, το μίσος, την αλαζονεία, το θυμό, την οργή, την κακοήθεια, το αίσχος, τη ζήλια, την κενοδοξία, τα απωθημένα, ακόμα και τη βλακεία. Γι αυτό τίποτα από όλα αυτά δεν εμπεριέχεται στην ακέραια, απέριττη και ταπεινή γραφή σας. Σεις, γυρίζετε την πλάτη στην βαρβαρότητα των πόλεων και βρίσκετε τον πραγματικό πολιτισμό στη φύση. Τον πολιτισμό των λίγων. Τον πολιτισμό του εσωτερικού κύκλου!
Το μεγαλείο όμως του θεού και της δημιουργίας, επιτρέπει να μπουν στον πολύτιμο χώρο της απόδρασής σας τέρατα όπως το καθ υμάς επονείδιστο, για να επαληθευθεί η πρόβλεψη του Φρ. Νίτσε έναν αιώνα και πριν: «Ο άνθρωπος άρπαξε τις αρετές όλων των ζώων. Γι' αυτό ο άνθρωπος περνάει ζωή πιο οδυνηρή απ' όλα τα ζώα. Μονάχα τα πουλιά είναι ακόμα πιο αψηλά απ' αυτόν. Κι' αν ο άνθρωπος μάθαινε να πετάει, αλίμονο! σε τι ύψη θα ανέβαινε η αρπαχτικότητα».

«Σνομπάροντας», κατά την ρήσιν σας, επί μακρόν τις διοργανώσεις και τους αγώνες, αίφνης, σε μια έκρηξη υπαρξιακής λαίλαπας (περισσότερο σαν mid life crisis μου φαίνεται, δεν θα συμφωνούσατε;) αποφάσισε να αλλάξει άρδην. Και δεν ρώτησε κανένα. Σίγουρα για το μπαξίς το έκανε, είναι προφανές. Δεν υπολόγιζε όμως στα άγρυπνα μάτια σας, κύριε. Αμέσως μόλις αποκολληθήκατε από τον λώρο της υφιστάμενης διαχείρισης και είδατε την σύζυγο σε διαπρεπή θέση, βάλατε μπροστά την επιχείρηση «Καθαρά Χέρια». Και βέβαια οι διοικούντες είχαν τον πρώτο λόγο γιατί σαν μελετητής του Πλούταρχου (όχι του τραγουδιστή) που χωρίς αμφιβολία είστε, γνωρίζετε ότι: «Οι πολιτευόμενοι λογοδοτούν όχι μόνο για όσα λένε η κάνουν δημόσια, αλλά και τα δείπνα τους σχολιάζονται πολύ και το κρεβάτι τους και ο γάμος τους και οι διασκεδάσεις τους, όπως και κάθε σοβαρή ασχολία τους».

Αποφεύγει το Τέρας την απολογία, για τις παρανομίες που του καταλογίζετε, δεν απολογείται σε σας τον επαΐοντα επί παντός επιστητού, για το φαύλο παρελθόν του. Τυπικό προϊόν νεποτισμού (κοινώς ορντινάτσα της εξουσίας), αναρριχήθηκε, ως άλλος κισσός, στην επιτροπή και κατάφερε να προσκολληθεί και να απολαμβάνει σήμερα ηθικά, διοικητικά και οικονομικά οφέλη, με ανύπαρκτη προσφορά. Κλασσικός Μακιαβελισμός, πολυγραφότατε φίλε μου: «Ο πρίγκιπας δεν μπορεί να μη γίνει μισητός σε κάποιους, συνεπώς οφείλει πρώτα να εξασφαλίσει ότι δεν θα είναι μισητός σε όλους - ύστερα, αν αυτό δεν γίνεται, πρέπει με κάθε τρόπο να αποφύγει το μίσος των ισχυροτέρων τάξεων». Και σαν φιλότιμοι και ευγνώμονες που είστε, φανταζόμαστε, θα το βραβεύσατε για την δήθεν προσφορά του. Και σίγουρα, θα αποδέχθηκε in absentia. Τώρα, με την σιωπή του, μας παραπέμπει στο Πυθαγόρειο δίδαγμα: «Οι πολλοί κρίνουν εσφαλμένα τα σωστά: άμα λοιπόν ορθώς αδιαφορείς για τους επαίνους τους, αγνόησε και την επίκρισή τους».

Σεις όμως, καλέ μου, αποκαλύψατε το αξιοθρήνητο θεριό, το ξεμπροστιάσατε, με την λιβελογραφία σας και το στείλατε στον αγύριστο. Στην αιχμή του κλέους σας, καταφέρατε να μην δείξετε οίκτο. Άλλωστε είναι εμφανές από τα γραφόμενά σας ότι πρέπει να έχει προξενήσει ζημίες σε σας προσωπικά και στο σωματείο σας. Για τούτο, δεν παρατηρήθηκε η παραμικρή τοποθέτηση από μεριά της διοίκησης ή απλού μέλους του σωματείου που ανήκει. (Απ’ όλα τα συμπόσια που παραθέτει ο διάβολος το πιο αποδοτικό και φρικτό είναι το μίσος που προσφέρει μεταξύ των οπαδών διαφόρων ομάδων (Γκαίτε)).

Κρίμα, όμως, που δεν το κάματε επωνύμως ώστε να συμμετάσχουμε και οι υπόλοιποι. Το κάματε κάνοντας χρήση του forum, της νέας εξουσίας, κάματε έρευνα και ανασύρατε στοιχεία καταχωνιασμένα σε ρυπαρά υπόγεια, σεβόμενος τον κανόνα της δημοσιογραφίας: «Μάθε πρώτα τα γεγονότα. Μετά μπορείς να τα διαστρεβλώσεις όσο θες». Το γεγονός ότι το κάματε ανωνύμως, υιοθετώντας κολοβά τον Βολτέρο, που αγωνιζόταν για τη δυνατότητα του αντιπάλου να λέει αυτό που θέλει, και να αποσιωπήσετε ότι ο ίδιος ο Βολτέρος εξηγούσε πως η ελευθερία αυτή δεν θα πρέπει να καταλύει την ελευθερία του άλλου, πόσο μάλλον την αξιοπρέπεια, αισθανόμαστε ότι το κάματε για να περισώσετε ότι είχε απομείνει από το αμαρτωλό κύρος του ειδεχθούς Τέρατος.

Η ευγένειά σας, κύριε, διαφαίνεται στην αναγνώριση της εμπειρίας και των γνώσεων του ποταπού, χρήση των οποίων ουδέν έκανε παρά για τον παρά και την λατρεία της εξουσίας. Η φιλοδοξία είναι όπως η πείνα, υπακούει στις ορέξεις της μόνο και πουθενά αλλού (Ανατόλ Φρανς). Επιπροσθέτως, υπερέβαλλε των πενιχρών ικανοτήτων του και έβαλε στόχο δίπλωμα που δεν του άξιζε. Ντροπή κύριε! Όχι μόνο σε αυτόν αλλά και στους εξεταστές που επέτρεψαν την αναβάθμισή του, το σωματείο που τον πρότεινε και δεν τον περιόρισαν στην χαλεπή αξία του, του διαρκούς έως αέναου ΠΛ ή ΕΠ καθώς λέγετε. Και αν τυχόν βρεθούν μάρτυρες της πλημμελούς προσκόμισης στοιχείων του, να περιοριστούν και αυτοί. Να κυνηγηθεί ο λύκος και να τερματιστεί!

Σας προτρέπουν φίλε από το Διακοφτό, να σιωπήσετε γεμίζοντάς σας με θλίψη. Δύσκολος ο δρόμος της σοφίας, ακριβέ μου. Θα προσπαθήσουμε να αμβλύνουμε τον καημό σας με λόγια από τον Εκκλησιαστή:«μέσα στην πολλή σοφία βρίσκεται θλίψη πολλή. Όποιος τις γνώσεις του πληθαίνει, τα βάσανά του μεγαλώνει».

Μοιραία, όμως, κάπου στο δρόμο παρέρχονται τα αξιώματα, τα μεγαλεία, οι ρόλοι, η μετανοούσα Μαγδαληνή και η αδύναμη Σαλώμη. Απομένει το κατακάθι του περιβάλλοντος για να θυμίζει ότι η ματαιότης έχει ένα τελευταίο σπασμό προτού περάσει στην απόλυτη λήθη: να αναδείξει το πραγματικό κεφάλαιο της εύνοιας της αυλής των κολάκων, που είναι ο συνδυασμός της βλακώδους κακοήθειας με την κακοήθεια της βλακείας!

Με την επική λίβελο σας έχετε πλήξει την αξιοπρέπειά του αδηφάγου Τέρατος, ανεπανόρθωτα.

Προσκαλούμε εσάς και το έγκριτο περιβάλλον σας, να μοιραστείτε μαζί μας έναν επικήδειο, τον επικήδειο της αξιοπρέπειας:

"Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτ', ακουσθεί / αόρατος θίασος να περνά / με μουσικές εξαίσιες, με φωνές- / την τύχη σου που ενδίδει πιά, / τα έργα σου που απέτυχαν, / τα σχέδια της ζωής σου / που βγήκαν όλα πλάνες, / μη ανωφέλετα θρηνήσεις. Προ πάντων να μην γελασθείς, μην πεις πως ήταν ένα όνειρο, μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς. Σαν έτοιμος από καιρό, σαν θαρραλέος, / αποχαιρέτα την, / την Αλεξάνδρεια που χάνεις".
(Κ. Καβάφης, Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον)

Τίμος Αυγερόπουλος
12 συναπτά έτη
Ομπλός, Πάτρα

timos
EN A

Δημοσ.: 1

Δημοσίευσηαπό norad » Δευτ Φεβ 06, 2006 1:43 pm

Oh, ...my, ....god ! (με φωνή Janice από Friends)

norad

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό sot » Δευτ Φεβ 06, 2006 10:02 pm

ΟΥΦ!
Τίμο πρέπει να το ξαναδιαβάσω :lol:

sot
EN D

Δημοσ.: 165

Δημοσίευσηαπό diakofteos » Τρί Φεβ 07, 2006 11:44 am

Σίγουρα το ότι είσαι διαβασμένος και παρα…μορφωμένος είναι φανερό.
Εγώ είμαι ένας απλός ντόμπρος και λαϊκός τύπος. Δυσκολεύτηκα, λόγω βλακείας φυσικά, να καταλάβω τα μηνύματά σου, αλλά τελικά κάτι «έπιασα». Θα απαντήσω λοιπόν ,χωρίς πολλές φανφάρες και ρητά, γιατί ούτε τα ξέρω, ούτε με εκφράζουν και δεν μπορώ να ψάχνω μέρες για να τα βρίσκω…Και ενώ εσύ μου μιλάς ειρωνικά στον πληθυντικό και με λες «καλό» και «κύριο» για να δείξεις ψευτοθιγμένη ανωτερότητα, εγώ θα σου μιλήσω στον ενικό και υπόσχομαι να μην σε πω τίποτε, που δεν πιστεύω ότι είσαι.
Α! με λες και «ακριβό σου»(αλλά εγώ ξέρω ότι εσύ είσαι ακριβός γιατί στο παγκόσμιο ΄03 δεν πήγες τελικά να δουλέψεις όταν σου προτάθηκε, γιατί έχεις ψηλό «κασέ»)

Πάντως εγώ το όνομά σου δεν το έγραψα γιατί πίστευα ότι θα επέλεγες να χειριστείς το θέμα με διακριτική απόσυρση. Έτσι, για να μείνει η αμφιβολία σε μερικούς για το αν είχα δίκιο ή αν αναφερόμουν σε σένα. Αλλά αποφάσισες διαφορετικά…

Θα μιλήσω λοιπόν επί συγκεκριμένων συμπεριφορών γιατί ο καθένας κρίνεται και χαρακτηρίζεται από τις πράξεις του και όχι από τις θεωρίες και τα φαρφαρόζικα λόγια του.

Η χρονική συγκυρία να αποφασίσω να μείνω έξω από τα διοικητικά (ενοχλημένος από κάτι θέματα του πανευρωπαϊκού για τα οποία θα μιλήσω σύντομα), ένα χρόνο πριν, ενώ αντίθετα, η σύζυγός μου, με προσωπική της επιλογή, ανέλαβε να συνεισφέρει στο σωματείο, ήταν, ομολογουμένως, ατυχής και δημιούργησε και συγχύσεις εις βάρος της παρούσας διοίκησης. Είναι άστοχο να ανακατεύεις το σωματείο και την σύζυγο μου γιατί καμία σχέση δεν έχουν με όλα αυτά και ούτε με εκφράζουν με τις διπλωματικές απαντήσεις και χειρισμούς τους.

Πριν δέκα μέρες και προτού ξεκινήσω αυτήν την δημόσια συζήτηση, αφού είχα καταγγείλει επώνυμα ορισμένα θέματα , δεν καλύφθηκα από τις απαντήσεις που έλαβα από το διοικητικό συμβούλιο, όπου μου ξεκαθάρισαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε για τα λάθη του παρελθόντος ούτε να ζητήσουν απολογισμό από τους υπεύθυνους.
Γι’αυτό τον λόγο αποχώρησα- το ίδιο βράδυ- από το σωματείο στο οποίο ανήκα, και για το οποίο δούλεψα για 9 συναπτά έτη και μέσα, για λίγο, και έξω από το ΔΣ, για πολύ περισσότερα χρόνια πριν.

Επειδή, όπως φαίνεται, αγαπάς το θέατρο όσο και την λογοτεχνία και την ποίηση, συνήθισες να φοράς μάσκα σε κάθε εμφάνισή σου. Και γω, με την «βλακώδη μου κακοήθεια»,θα σ’ την βγάλω τώρα.

Ο Δημήτρης, αυτός ήταν, αυτός είναι και αυτός θα είναι: καθόλου διπλωμάτης, άκομψος, σταράτος και φωνακλάς. Δεν σου μετέφερα γνώση και εμπειρία ,όπως με ειρωνεύεσαι , γιατί δεν είχα και δεν ντρέπομαι για αυτό, αλλά σε σεβόμουν για τις μετεωρολογικές σου γνώσεις αν και σκέφτηκα ότι το παράκανες λιγάκι όταν έμαθα ότι αμφισβητούσες τον πιο σπουδαίο μετεωρολόγο του χώρου μας…

Για να δούμε όμως και ποιος είσαι εσύ και πόσα έχεις κάνει για το σωματείο.

12 συναπτά έτη λοιπόν…
εκ των οποίων…
Τα 10…
Σαν αρχηγός και εμπνευστής της «Dream Team» και ενώ βέβαια ανήκες, αυτοβούλως, στο σωματείο, διέδιδες τις απόψεις σου κατά την σημασία της ύπαρξης των σωματείων, των διπλωμάτων, των αγώνων, της διοίκησης και του συστήματος και φρόντιζες πάντα να πετάς στο… απέναντι βουνό από αυτό που είχε κανονίσει το σωματείο σου και είχες συμφωνήσει μάλιστα! (Αλλά ξεχνούσες να παίρνεις μαζί σου και τον Dedescu(Γερμανό), και τον στενοχωρούσες-τι, δεν θυμάσαι ποιόν έλεγες έτσι;)

Σαν γνήσιος ιδεολόγος και υπεράνω μορφωμένος, ειρωνευόσουν όλους όσους αφιέρωναν τον χρόνο τους στα διοικητικά- ενώ ποτέ δεν είχες ενεργή συμμετοχή-, στην βοήθεια των νέων, στη διοργάνωση εκδηλώσεων που ποτέ δεν συμμετείχες ούτε σαν βοηθός ούτε καν σαν επισκέπτης, αλλά ασχολιόσουν κάνοντας απαξιωτική κριτική χωρίς να σέβεσαι τον αγώνα τους.

Σαν ελεύθερος ανεμοπόρος ενδιαφερόσουν μόνο για την πτήση σου, σνομπάριζες τις προσπάθειες των άλλων να εξελίξουν και να αναδείξουν το άθλημα και το σωματείο – τι τα θέλουμε τα σαιτ και τα κομπιούτερ και τα προγράμματα- και αγωνιούσες γιατί οι διοικούντες δεν άνοιγαν και καμία απογείωση ενώ εσύ δεν είχες καταδεχθεί να ξεριζώσεις ένα αγκάθι από τον Ομπλό. Ερχόμουν εγώ από την Αθήνα και καθάριζα μαζί με τα άλλα κορόιδα, βάζαμε ανεμούρια για να πετάς εσύ άνετα μες την βδομάδα. Και εντάξει άμα δεν γουστάρεις αλλά να μας την λες και δημόσια ( θυμήσου στην Κόνιτσα το 2003…)!

Σου αναγνωρίζω βέβαια ότι έκανες 1-2 μαθήματα τον χρόνο στην λέσχη. Και γι΄αυτό αποδεχόμουν και την διπρόσωπη προσωπικότητά σου.

Και τα 2 τελευταία χρόνια…
Χωρίς στην ουσία να αλλάξει κάτι από τα παραπάνω, άρχισες να κολακεύεις την εξουσία και να μπαίνεις στο σύστημα πάλι με τον δικό σου τρόπο δηλ επιβάλλοντας μια ανωτερότητα και μια αυτομόρφωση που δεν ξέρω κατά πόσο είναι αποδεκτή χωρίς επίσημα διπλώματα, ακόμα και από αυτούς που σε επίσημα πλαίσια, δίδαξες. Έτσι σε είδαμε, όπου σε είδαμε, και δεν ξέρω και που ακόμα…Αλλά και πάλι εντάξει…
Αυτό που δεν μπορώ να σου συγχωρήσω είναι γιατί μετά από αυτή την τούμπα που έκανες και έγινες φίλος με τους παλιούς αντιπαθητικούς- που τους κόλλαγες παρατσούκλια, δεν σταμάτησες να χτυπάς πισώπλατα, να απαξιώνεις τις προσπάθειες των άλλων και να τους κουτσομπολεύεις με σοβαροφανές ενδιαφέρον και ψευτοεντιμότητα. Δεν μπόρεσες να ξεχάσεις την παλιά σου τέχνη κόσκινο(μόνο λαϊκά ρητά ξέρω από τη γιαγιά μου) και συνέχισες να είσαι ανακατώστρα. Ως άλλη μεγάλη Κατίνα (όχι Παξινού) ανέλαβες τηλεφωνήτρια και ανακάτωνες με τα ψέματά σου τα ανύποπτα μέλη ,πάντα με ψευτοιδεολογίες και ψευτοανωτερότητα, για να δημιουργήσεις όσο μεγαλύτερο πρόβλημα μπορούσες…όπως τότε στην βράβευση που έκανε η Νομαρχία Αχαΐας σε αχαιούς αθλητές που διακρίθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις σε πανελλήνιο- πανευρωπαϊκό –παγκόσμιο Πρωτάθλημα για το 2005…. Επειδή δεν γούσταρες αυτούς τους δύο παραπεντάδες της λέσχης σου που βραβεύτηκαν(εγώ ήμουν ένας από αυτούς), σαν καλός κατήγορος που είσαι και δεινός ρήτορας, έτρεξες να πάρεις τηλ φίλους και γνωστούς και άλλους αθλητές και να διαστρεβλώσεις τα κριτήρια της βράβευσης(ψάξ’το λίγο γιατί έχεις κάποια τάση να παρανοείς τα κριτήρια κατά το συμφέρον σου-διάβασε κι άλλο Φρόιντ) Τόσο πολύ θίχτηκες από την τίμια βράυευσή μου που λίγες μέρες αργότερα δεν καταδέχτηκες να παραβρεθείς και να παραλάβεις την τιμητική πλακέτα που σου ετοίμασε το σωματείο σου (που ενεργά υπηρετείς 12 συναπτά έτη!!) για την συμμετοχή σου σαν αρχηγός Εθνικής Αποστολής στην Βραζιλία. Προτίμησες να λάμψεις δια της απουσίας σου ή ίσως δεν αισθανόσουν αντάξιος της βράβευσης.

Τα σωματεία και οι ομάδες είναι για αυτούς που ξέρουν να δίνουν όχι μόνο να παίρνουν… Σε αυτήν την ζωή ότι δίνεις – παίρνεις ( Δεν ξέρω αν το είπε κανένας σπουδαίος αυτό, αλλά κάπου το άκουσα και μ’άρεσε)

ΥΓ. Επειδή είδα πόσο πολύ σου αρέσει ο Καβάφης, πάρε κι αυτό για να παρηγορηθείς (Κάτι θυμάμαι κι εγώ από το σχολείο)

΄΄Είπες ''θα πάγω σ΄άλλη γη, θα πάγω σ΄άλλη θάλασσα.''

….
Καινούριους τόπους δε θα βρεις,
δε θα ‘βρεις άλλες θάλασσες.
Η πόλις θα σε ακολουθεί . Στους δρόμους θα γυρνάς
στους ίδιους. Και στες γειτονιές τες ίδιες θα γερνάς,
και μες στα ίδια σπίτια αυτά θ’ ασπρίζεις.
Πάντα στη πόλη αυτή θα φθάνεις. Για τα αλλού
-μη ελπίζεις-
δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό.
Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ
στην κόχη τούτη τη μικρή, σ΄όλην την γη την χάλασες΄΄
Κ. Καβάφης ''Η Πόλις''

Καλή τύχη και λυπάμαι αν σε στεναχώρησα και ούτε ήθελα να σε στείλω στον αγύριστο όπως λες.
Ο Ομπλός (ο μόνος που υπηρετείς για 12 συναπτά έτη) είναι ακόμα εκεί και είναι για όλους…
Ποτέ δεν είναι αργά για το καλό…Αρκεί να μην ντραπείς να αλλάξεις…
Δημήτρης Χριστόπουλος

diakofteos
EN A

Δημοσίευσηαπό badder » Τρί Φεβ 07, 2006 11:56 am

Αλεξ, Μανώλη μήπως να τα κυκλοφορήσουμε σε βιβλίο? (μην ενοχλείστε οι διαξιφιζόμενοι) :)

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό guru » Τρί Φεβ 07, 2006 12:26 pm

badder έγραψε:Αλεξ, Μανώλη μήπως να τα κυκλοφορήσουμε σε βιβλίο? (μην ενοχλείστε οι διαξιφιζόμενοι) :)

Το εξώφυλλο πάντως είναι έτοιμο...
[ img ]

Apostolos Mavrothalassitis
Axis team
guru
Competition

Δημοσ.: 537

Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες