Ημερομηνία Δευτ Μάιος 05, 2025 12:12 am
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

Πετώντας ενεργητικά

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

Πετώντας ενεργητικά

Δημοσίευσηαπό slav » Παρ Δεκ 07, 2007 9:25 pm

slav
EN B

Δημοσ.: 77

Δημοσίευσηαπό focman » Κυρ Δεκ 09, 2007 7:11 pm

πολύ καλό μάθημα για πολλούς πιλότους , και όχι μόνο νέους .Μπράβο SLAV

Κοίτα να χαρείς το ταξίδι ,δεν υπάρχει επιστροφή .
focman
Competition

Δημοσ.: 256

Re: Πετώντας ενεργητικά

Δημοσίευσηαπό MIK » Δευτ Δεκ 10, 2007 11:06 am

:P :P :P :P :P :P :P

150 ώρες κοντρόλ, 500 ώρες πτησης λίγο διάβασμα και....φέρτε το Omega

O Σλάβεκ δηλαδή μόνο το κλικ έκανε?

Τελευταία επεξεργασία απο MIK την Δευτ Δεκ 10, 2007 10:50 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Δημοσίευσηαπό norad » Δευτ Δεκ 10, 2007 3:09 pm

Αφού λέει "Συγγραφέας Karl Slezak" και "μετάφραση Λάζαρος Μήτσης", γιατί λέτε μπράβο στον Σλάβεκ; :P:P:P

(@slav : 8) )

Τελευταία επεξεργασία απο norad την Δευτ Δεκ 10, 2007 7:50 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό agrodoc » Δευτ Δεκ 10, 2007 3:46 pm

Πολύ καλό άρθρο, για ένα θέμα σημαντικό, που συχνά αποτελεί θέμα συζήτησης αλλά και αντιπαράθεσης. Τέτοιες "κινήσεις" χρειαζόμαστε από τους έμπειρους του χώρου.
Δηλαδή έγγραφη κατάθεση της εμπειρίας τους. Και μολονότι η εμπειρία δεν αποκτιέται με διάβασμα αλλά με πρακτική εξάσκηση, ωστόσο δεν χρειάζεται κάποιος πιλότος να κάνει στην πτήση το ίδιο σφάλμα συνέχεια για ένα χρόνο, μέχρι που τυχαία να το διδαχτεί από την εμπειρία του ή να το συνειδητοποιήσει μόνος του, από τη στιγμή που έχουμε στην Ελλάδα πιλότους με διεθνή εμπειρία και πολλές ώρες πτήσης.
Δηλαδή, τα "μυστικά" που έμαθε πετώντας χρόνια, τα "tips" που είδε ότι αποδίδουν, μπορεί να έχει την καλοπροαίρετη διάθεση να τα μοιραστεί με την υπόλοιπη κοινότητα. Γιατί τι να "φοβηθεί" κάποιος, μήπως και οι υπόλοιποι γίνουν "καλοί" πιλότοι"? Μήπως ότι δεν θα τερματίζει πλέον πρώτος στους αγώνες? Νομίζω είναι αστείο να απαντήσω.
Ένας από τους σκοπούς που εξυπηρετεί αυτό το forum, είναι και η διάδοση της γνώσης και εμπειρίας, ώστε όλοι να απολαμβάνουμε καλύτερες, μεγαλύτερες, ψηλότερες και ασφαλέστερες πτήσεις.
Θα μου πείτε γιατί τα γράφεις αυτά?
Στην Ελλάδα έχουμε έλλειψη βιβλιογραφίας για πιλότους μέσου και άνω επιπέδου. Καλό θα ήταν να συγκεντρωθούν άρθρα που γράφτηκαν και θα γραφούν, για τη δημιουργία ενός βιβλίου αναφοράς.(ακόμα και ηλεκτρονικού) Όμως πρώτα θα πρέπει να υπάρξουν τα άρθρα!
Είναι πολύ οι τομείς που μπορούν να αναλυθούν : μετεωρολογία, τεχνική xc, θερμικάρισμα κλπ.
Καλές πτήσεις.

agrodoc
Competition

Δημοσ.: 302

Δημοσίευσηαπό george29041 » Δευτ Δεκ 10, 2007 4:13 pm

Μπραβο στο φιλο Λαζαρο για τη μεταφραση και στο Σλαβεκ που περασε το link, σε μερικα σημεια υπαρχει η εκφραση "παταει το φρενο,τα φρενα" ισως θα ηταν καλυτερα "τραβαει το φρενο,τα φρενα"

george29041
Competition

Δημοσ.: 376

Δημοσίευσηαπό stork » Δευτ Δεκ 10, 2007 8:25 pm

Ευγε και απο μενα,πολυ καλη η αναλυση,και γω θα συνφωνησω με τον φιλο agrodoc οτι πρεπει να στηριζουμε τετοιες ενεργιες απο οσους εχουν την προσβαση η τον τροπο να δημοσιευσουν παρομοια θεματα εδω μεσα.
Ειναι καλο και χρησημο για ολους.
καλες προσγειωσεις και χαιρετισματα απο την Δραμα!

stork
EN B

Δημοσ.: 44

Δημοσίευσηαπό andread » Δευτ Δεκ 10, 2007 8:30 pm

Μπράβο Λάζαρε, πολύ καλή δουλειά

φαντάζομαι μετά σειρά έχει το

http://www.expandingknowledge.com/Jerom ... nglish.htm
? :-) :-) :-)

andread
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 725

Δημοσίευσηαπό lazaros » Τρί Δεκ 11, 2007 11:28 am

Ευχαριστώ παιδιά,

πολύ χρήσιμες οι παρατηρήσεις σας για τη μετάφραση (που ειπώθηκαν μέσω του forum, του τηλεφώνου και στο βουνό...). Νομίζω ότι ο Slezak έκανε μια καλή και σφαιρική ανάλυση του θέματος και άξιζε το άρθρο του να μεταφραστεί ώστε και αυτοί που δεν τα καταφέρνουν στα Αγγλικά να έχουν την ευκαιρία να το διαβάσουν. Να ευχαριστήσω επίσης και τον Διονύση για τη φιλοξενία του κειμένου.

Τα tips του Jerome πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά (προσωπικά με έχουν βοηθήσει αρκετά) και συμφωνώ απόλυτα με τον adread ότι είναι καλή ιδέα να δημιουργήσουμε και εκεί την Ελληνική version. Μια λοιπόν και ο χειμώνας καλά κρατεί και τα πρωινά μου στο γραφείο είναι αρκετά χαλαρά (Δημόσιο forever!!! :-)) ξεκινάω τη μετάφραση αυτή. Όταν ολοκληρωθεί, ελπίζω μέχρι τον Απρίλιο, θα επικοινωνήσω με τον Jerοme Daoust ώστε να εμφανίζεται πλέον και το Ελληνικό link στη σελίδα του. Αν τυχόν κανείς θέλει να βοηθήσει ας επικοινωνήσει μαζί μου με pm.

Καλά να περνάτε και καλές πτήσεις!

Λάζαρος

lazaros
EN D

Δημοσ.: 147

Δημοσίευσηαπό GiotaR » Τετ Δεκ 12, 2007 12:06 am

Λάζαρε καλή δύναμη! Μακάρι να βρεθούν πολλοί βοηθοί.Αυτές οι μεταφράσεις είναι απαραίτητες σε όλους μας. Έχουν γίνει βέβαια και άλλες προσπάθειες με ατομική πρωτοβουλία νέων εκπαιδευτών, όπως αυτή του Σωτήρη Λιόντου, Αλεξιπτωτάρισμα και του Πέτρου Κουργιαλή, Ενεργός πτήση, που κυκλοφορούν στην ιστοσελίδα του Ήπειρος και της ΕΑΠ αντίστοιχα, πολλούς μήνες τώρα. Δεν ξέρω αν έχουν πέσει στην αντίληψή σας, ούτε αν και γιατί δεν έγιναν ευρύτερα γνωστά. Με την ευκαιρία όμως...
http://www.epirus-airsports.gr/main/med ... wthrhs.pdf
http://www.hellenic-paragliding.gr/thes ... ialis2.pdf
Είναι πολύ ωραιες δουλειές επίσης και πολύ χρήσιμες για λίγο πιο προχωρημένους πιλότους.
GiotaR

GiotaR
Competition

Δημοσ.: 291

Δημοσίευσηαπό lazaros » Πέμ Δεκ 13, 2007 11:04 am

Πράγματι Γιώτα, την πάτησα:
ξαναμετάφρασα το ήδη μεταφρασμένο κείμενο!!! :shock:
Την ίδια ιδέα είχε και ο Πέτρος Κουργιαλής...

Μήπως θα ήταν καλό (από εδώ και πέρα τουλάχιστον...) όσοι γράφουν ένα άρθρο να το βάζουν (έστω το link προς το site που έχουν το κείμενο) στο section Άρθρα του sky.gr ώστε να είναι όλα συγκεντρωμένα κάπου? Τι λέτε?

Ελπίζω τα tips του Jerοme Daoust να μην είναι κι αυτά ήδη μεταφρασμένα...! Αν κανείς τα έχει ήδη μεταφράσει (ή είναι στη διαδικασία αυτή) ας το δηλώσει τώρα! :D

Πολύ χρήσιμο και καλογραμμένο μου φάνηκε επίσης και το άρθρο του Σταύρου Κωστούλα στο http://www.epirus-airsports.gr/main/ind ... &Itemid=27
για τη χρονική στιγμή της απογείωσης...

Τα λέμε!

Λάζαρος

lazaros
EN D

Δημοσ.: 147

Δημοσίευσηαπό GiotaR » Πέμ Δεκ 13, 2007 7:05 pm

Η προσωπική μου γνώμη είναι οτι δεν την πάτησες. Η δουλειά σου και ο ενθουσιώδης τρόπος που έδωσες και μοιράστηκες με όλους εμάς το"πόνημά" σου δεν ακυρώνεται, αντιθέτως είναι πολύ καλό παράδειγμα για μας και ένα μήνυμα οτι όλοι μπορούμε να προσφέρουμε κάτι στο άθλημα που αγαπάμε, άσχετα με την επίσημη ή ανεπίσημη ιδιότητα που έχουμε.Επίσης οτι κάθε τι αποκτά μεγαλύτερη αξία και για μας και για τους άλλους όταν βρίσκουμε και τον τρόπο να το επικοινωνήσουμε σωστά.
Για μένα η αρθογραφία -μεταφράσεις ή και συγκεντρωμένες εμπειρικές ή βιβλιογραφικές μελέτες- πρέπει να είναι συνεχές μέλημα και βασικό κομμάτι της επαγγελματικής δραστηριότητας κάθε εκπαιδευτή. Και όποιου άλλου θέλει ,φυσικά.
Εσύ, σαν απλός πιλότος, αφουγκράστηκες τις αναγκες μας ,που είναι και δικές σου ανάγκες, και έκανες κάτι που βοηθά εσένα αλλά και τους άλλους. Μπράβο σου και συνέχισε με την ίδια θετική ενέργεια! Την χρειάζεται ο χώρος γιατί έχει πέσει "βαρυχειμωνιά" τώρα τελευταία. :lol:

GiotaR

ΥΓ. Μου άρεσε και ο τίτλος που επέλεξες. Όταν διάβασα το "πετώντας ενεργητικά" μου ήρθε μια αισιοδοξία και μια χαρά,ένα θετικό σημάδι, καθώς πάρα πολλές σκέψεις, διαπιστώσεις και ερωτηματικά που έχω -ή ίσως έχουμε- για τον χώρο μας, έχουν στριμωχτεί να χωρέσουν σε έναν αντίθετο τίτλο: "Περιμένοντας παθητικά"...

GiotaR
Competition

Δημοσ.: 291

Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 7 επισκέπτες