Ημερομηνία Τρί Ιουν 17, 2025 1:50 pm
Text Size

Οργάνωση πτήσεων / μετακινήσεων

Καιρός Το Σαββατοκύριακο

Που θα πετάξουμε, πότε και πως θα πάμε εκεί

Συντονιστής: Moderators

Καιρός Το Σαββατοκύριακο

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Παρ Φεβ 29, 2008 1:46 pm

Γεια σας φίλοι,
από μία εκτίμηση που έκανα για τον καιρό με σημείο πρόβλεψης τον Κιθαιρώνα, φαίνεται ότι το ΣΚ θα έχει ενδιαφέρον.

Το Σάββατο θα έχουμε Νοτιοδυτικούς, στο έδαφος 13 kmh, που σε ύψος θα αυξηθούν μέχρι και τα 30 kmh στα 2000μ όπου όμως θα στρέφονται σε Δυτικούς.

Θα υπάρχει αναστροφή στα 1650μ περίπου, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 19, το μέγιστο ύψος θα είναι κοντά στα 2000μ, και με βάση το τεφίγραμμα του ΝΟΑΑ μπορεί να έχουμε θερμικά της τάξης του 3,5 m/s.

[ img ]

Την Κυριακή οι άνεμοι γίνονται ΒΔ, στο έδαφος 10 kmh, στα 1000μ βoριοδυτικοί 18 kmh, στα 1600 23kmh βοριοδυτικοί, στα 2000 Δυτικοί 30 kmh.

Αναστροφή στα 1600, μέγιστη θερμοκρασία 20, cumulus 1900, και θερμικά 3,5.

Κάποιοι προβλέπω ότι θα πάνε Καντήλι το Σάββατο και Κιθαιρώνα την Κυριακή, όμως έάν φτιάξει σύννεφα, εγώ θα πήγαινα και το Σάββατο στην ψηλή του Κιθαιρώνα για ευνόητους λόγους.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ..
www.sky.gr/tsoukas

Βαγγέλης Τσούκας
Freedom Team

tsoukasvaggelis
Competition

Δημοσ.: 459

Δημοσίευσηαπό norad » Παρ Φεβ 29, 2008 3:17 pm

Γιατί να μην δοκιμάσουμε Υπατο ;

norad
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2013

Δημοσίευσηαπό adreas » Παρ Φεβ 29, 2008 4:10 pm

norad\";p=\"10712 έγραψε:Γιατί να μην δοκιμάσουμε Υπατο ;

Και γιατί να μην έρθετε εδώ; Φοβάστε τα θερμικά;

adreas
Competition

Δημοσ.: 569

Δημοσίευσηαπό badder » Παρ Φεβ 29, 2008 5:47 pm

Όχι εσένα φοβάμαι... μην αρχίσεις να μου κάνεις ερωτήσεις που θα δυσκολεύομαι να απαντήσω...:P

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder

Δημοσ.: 2712

Re: Καιρός Το Σαββατοκύριακο

Δημοσίευσηαπό DrFlight » Παρ Φεβ 29, 2008 6:41 pm

Ελάτε Πάτρα τότε Γιάννη .. :P :P :P

'Paragliding and Aviation' blog
http://drflight.blogspot.com/
Vangelis 'drflight' Patra.
DrFlight
Competition

Δημοσ.: 313

Δημοσίευσηαπό adreas » Παρ Φεβ 29, 2008 6:52 pm

Σου υπόσχομαι δε θα σε ρωτήσω τίποτα δύσκολο.

adreas
Competition

Δημοσίευσηαπό norad » Παρ Φεβ 29, 2008 6:52 pm

andrea etsi opos ton vlepeis ton kairo to koveis na petaei ayrio ekei?

norad

Δημοσίευσηαπό tsoukasvaggelis » Παρ Φεβ 29, 2008 7:55 pm

Alex
νομίζω ότι θα έχει λίγο ένταση το Σάββατο στο Σταυρό, αλλά θα είναι και Δυτικός. Ισως είναι καλά στη Δεσφοίνα.

Τι λες Ανδρέα?

tsoukasvaggelis
Competition

Δημοσ.: 459

Δημοσίευσηαπό kswift » Παρ Φεβ 29, 2008 9:55 pm

DrFlight\";p=\"10718 έγραψε:Ελάτε Πάτρα τότε Γιάννη .. :P :P :P

Για λέγε? Πως τοβλέπετε εκεί?Σ η Κ? Και που.

kswift
Competition

Δημοσ.: 316

Δημοσίευσηαπό adreas » Σάβ Μαρ 01, 2008 12:09 am

TsoukasVaggelis\";p=\"10721 έγραψε:Alex
νομίζω ότι θα έχει λίγο ένταση το Σάββατο στο Σταυρό, αλλά θα είναι και Δυτικός. Ισως είναι καλά στη Δεσφοίνα.

Τι λες Ανδρέα?

Τώρα που έχω βρει την Αγ. Τριάδα σνομπάρω το Σταυρό, είναι 35 ολάκερα χιλιόμετρα (και κάτι χιλιόμετρα ΝΑ, με το συμπάθειο) ενώ η Αγ. Τριάδα είναι 15. Την έχω πετάξει 7-8 φορές και μόνο μια δεν έχω κάνει top landing, ασανσέρ και σύννεφο, συνοπτικές διαδικασίες. Από την άλλη αν καταφέρει να μπει ο Δυτικός θα είναι πρόβλημα. Από την πιο άλλη, οι Δυτικοί που δίνουν τα δελτία συνήθως πρέπει να είναι 10 μποφώρ για να περάσουνε τη Γκιώνα. Αν έχει δυνατό ήλιο και καλό κλαψ ρέητ δουλέυει η κοιλάδα και γράφουμε το μετεωρολογικό (μέχρι να βγεις κορυφογραμμή και ν' αρπάξεις τις καρπαζιές της χρονιάς σου). Αν όχι τον ήπιαμε. Γενικά για να πετάξεις εδώ χάμω κοιτάς τον ήλιο, όχι τη διεύθυνση του μετεορολογικού ανέμου. Εγώ αύριο πάντως λέω να πάω βόλτα στους Δελφούς που είναι πιο κοντά και άμα δουλεύει η μέρα πάει κανείς Σταυρό πετώντας, αν όχι τι να κάνουμε, θα παίξουμε τρίλιζα. Αν θέλετε πάρτε με ένα τηλ το πρωί (όχι πολύ πρωί θα σας πάρει ο διάολος, κατά τις 9:30-10) να σας πω τι γίνεται, 6948 405663.

adreas
Competition

Δημοσίευσηαπό badder » Σάβ Μαρ 01, 2008 1:29 am

An me thelete pragatika... pos na arnitho...?

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό DrFlight » Σάβ Μαρ 01, 2008 10:18 am

kswift\";p=\"10723 έγραψε:

Για λέγε? Πως τοβλέπετε εκεί?Σ η Κ? Και που.

Κυριακή με δυτικό δείχνει ότι θα πετάει Σαντομέρι σούπερ. Για εκεί λέμε
badder\";p=\"10725 έγραψε:

An me thelete pragatika... pos na arnitho...?

Πραγματικά σε θέλουμε.. τώρα που θα γίνουμε και ομόσταυλοι! :wink:

DrFlight
Competition

Δημοσίευσηαπό adreas » Σάβ Μαρ 01, 2008 10:42 am

Αν διαβάζει κανείς τόσο νωρίς, τραβάτε Πάτρα για πιο σίγουρα, εδώ είναι ψόφια η μέρα (δε βλέπω αναστροφή αλλά μουντάδα), όσο για τους δυτικούς, όσο τους είδατε τους είδα (ακόμα άπνοια), χλωμό να τους βάλει αλλά βλέπουμε. Η Γκιώνα έχει βγάλει κουμουλάκια αλλά είναι χαμηλά οπότε και να δουλέυει η βάση θα είναι στο μισό μέτρο. Εγώ βαριέμαι να τρέχω Σταυρό, θα δοκιμάσω ίσως μια Γκιώνα μπας και.

adreas
Competition

Δημοσίευσηαπό DrFlight » Σάβ Μαρ 01, 2008 11:12 am

Kι εδώ ψόφια είναι σήμερα. Εδειχνε ότι θα ανοίξει αύριο Κυριακή αλλά τώρα που ξανακοιτάω βλέπω το λιγότερο μουντάδα

DrFlight
Competition

Δημοσίευσηαπό adreas » Σάβ Μαρ 01, 2008 12:01 pm

Νεά από το μέτωπο. Δυνατός αυρονοτιάς με ένα ανατολικό κατιτίς, άντε βγάλε άκρη στην Ιτέα, χαμηλά κουμουλοειδή/εξατμισοειδή συννεφάκια στη Γκιώνα, πάω να δω τι παίζει άμα ξυπνήσουν και οι υπόλοιποι ντόπιοι χαραμοφάηδες (κατά τις 11 το βράδυ).

adreas
Competition

Δημοσίευσηαπό adreas » Σάβ Μαρ 01, 2008 12:42 pm

Καλώς τα δεχτήκαμε, μπήκε ο Δυτικός, η Γκιώνα έχει πήξει στο σύννεφο. Παίρνω τη σκηνή μου και πάω για κάμπινγκ, φιλάκια.

adreas
Competition

Δημοσίευσηαπό norad » Σάβ Μαρ 01, 2008 3:20 pm

αυτό θα πει live reporting !

norad

Δημοσίευσηαπό dimitrisky1 » Σάβ Μαρ 01, 2008 5:29 pm

καλημεροσπεριζω τη στηλη του σαββατοκυριακατικου καιρου. Εδω πραγα τσεχιας γινεται της καριολας με το συμπαθειο. Φευγουν σκεπες και δεντρα! Σκοτωθηκαν ανθρωποι οπως για παραδειγμα μια 11χρονη την πλακωσε ενα δεντρο. Ειδες η φυση.. Απο την αλλη περι τα 1000 χλμ πιο κατω ο πιλοτος ονοματι ΓκοΥς κανει την πτηση της ζωης του...Ειναι φοβερο φαινομενο αυτα τα μετωπα καιρου! Οσο και να τα παρατηρεις οσο και να τα μελετας δυσκολα τα κατανοεις, κατι σαν τους σεισμους. Παλι καλα που οι μετεωρολογοι ειναι πιο ειδικοι στο αντικειμενο τους απο οτι οι σεισμολογοι και μπορουν να σου πουν προσεχε εεεερχεται...αν και συνηθως μπαινει σταδιακα και προβλεψιμα με φοβιζει λιγο αυτη η δυναμη, ο αιολος.
Υ.Γ Στο συγκεκριμενο σπορ γιατι σε αλλα οπως καητσερφινγκ πχ, με εξιταρει και με διεγειρει.αυτα ευχαριστω που διαβασατε τισ σκεψεις μου.

dimitrisky1
EN D

Δημοσ.: 128

Δημοσίευσηαπό vagos » Δευτ Μαρ 03, 2008 4:07 pm

dimitrisky1\";p=\"10736 έγραψε:καλημεροσπεριζω τη στηλη του σαββατοκυριακατικου καιρου. Εδω πραγα τσεχιας γινεται της καριολας με το συμπαθειο. Φευγουν σκεπες και δεντρα! Σκοτωθηκαν ανθρωποι οπως για παραδειγμα μια 11χρονη την πλακωσε ενα δεντρο. Ειδες η φυση.. Απο την αλλη περι τα 1000 χλμ πιο κατω ο πιλοτος ονοματι ΓκοΥς κανει την πτηση της ζωης του...Ειναι φοβερο φαινομενο αυτα τα μετωπα καιρου! Οσο και να τα παρατηρεις οσο και να τα μελετας δυσκολα τα κατανοεις, κατι σαν τους σεισμους. Παλι καλα που οι μετεωρολογοι ειναι πιο ειδικοι στο αντικειμενο τους απο οτι οι σεισμολογοι και μπορουν να σου πουν προσεχε εεεερχεται...αν και συνηθως μπαινει σταδιακα και προβλεψιμα με φοβιζει λιγο αυτη η δυναμη, ο αιολος.
Υ.Γ Στο συγκεκριμενο σπορ γιατι σε αλλα οπως καητσερφινγκ πχ, με εξιταρει και με διεγειρει.αυτα ευχαριστω που διαβασατε τισ σκεψεις μου.
adreas\";p=\"10732 έγραψε:Νεά από το μέτωπο. Δυνατός αυρονοτιάς με ένα ανατολικό κατιτίς, άντε βγάλε άκρη στην Ιτέα, χαμηλά κουμουλοειδή/εξατμισοειδή συννεφάκια στη Γκιώνα, πάω να δω τι παίζει άμα ξυπνήσουν και οι υπόλοιποι ντόπιοι χαραμοφάηδες (κατά τις 11 το βράδυ).

Αντρεα ,,,, η Ναυπακτος ειναι σουπερ σποτ για καιτ,,,,,,,,,λεω γω τωρα ,,,μηπως να μαθαινατε για αυτες τις βαρετες και επικινδυνες μερες που βγαζει εντασεις εκει στα μερη σας ?

οταν εχει αερα πιστεψε με δεν ειναι καθουλου βαρετο,,,,,και ειναι και καλη γυμναστικουλα ,σε αντιθεση με το παραπεντε !

το σκ εκανα το πλοιο τισ γραμμης εκει ! δρεπανο (κοντα στο ριο) -ναυπακτο και πισω

vagos
Competition

Δημοσ.: 1013

Δημοσίευσηαπό adreas » Δευτ Μαρ 03, 2008 4:38 pm

Το παλέυουμε για kite αλλά δε μας κάθεται. Έχουμε ένα τρύπιο που κάθεται κάπου 6 μήνες σ' ένα μαγαζί και περιμένει να επισκευαστεί κι έναν άχρηστο ξάδερφο που με παράτησε κι έφυγε Τσεχία χωρίς να με μάθει ή να μου αφήσει ένα από τα δικά του. Άστα να πάνε. Όταν καταφέρω να μάθω πάμε μαζί Ναύπακτο.

adreas
Competition

Δημοσίευσηαπό Εστιατωρ » Τρί Μαρ 04, 2008 2:34 pm

adreas έγραψε:Το παλέυουμε για kite αλλά δε μας κάθεται. Έχουμε ένα τρύπιο που κάθεται κάπου 6 μήνες σ' ένα μαγαζί και περιμένει να επισκευαστεί κι έναν άχρηστο ξάδερφο που με παράτησε κι έφυγε Τσεχία χωρίς να με μάθει ή να μου αφήσει ένα από τα δικά του. Άστα να πάνε. Όταν καταφέρω να μάθω πάμε μαζί Ναύπακτο.
Πουλαω GABRINA 11 πανι και twin tip carbon σανιδα...αφου θες να μαθεις kite.
Σε καλη τιμη.

Εστιατωρ
EN A

Δημοσ.: 23

Επιστροφή στην Οργάνωση πτήσεων / μετακινήσεων

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες