Χρήστος Λάππας έγραψε:Υπήνεμος πετάει;
Δες πως τον ξεσέρνει το θερμικό. Πιθανότατα στην αρχή του βίντεο είναι στα ροτόρια από τα βράχια χωρίς να μπορούμε να ξέρουμε πόσο αέρα έχει. Πιθανότατα έχει αρκετό. Σε όλα το βίντεο όμως βλέπουμε πολύ δυνατά θερμικά τα οποία από μόνα τους είναι ικανά για μπόλικο γλέντι.
Ψάχνω να δω μήπως κάποιο από τα σύννεφα είναι wave αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Αν όντως είναι υπήνεμος που στο διάολο διάλεξε να πάει να προσγειωθεί μετά?
tsouloufis έγραψε:Και πως θα μάθω να κραταω το πανί ?
Κανοντας οσες περισσότερες πτήσεις μπορώ , και όταν είμαι στην απογείωση και έχει πολύ αέρα δεν κάθομαι να πίνω καφέ με τις ώρες περιμένοντας να πέσει η ένταση χαζεύοντας 2-3 καμένους που πετανε με αλλά πάω στο χωράφι και λιώνω στα επίγεια .
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον λατρευτό πολεμιστή Δημήτρη μιας και εμένα με πιάνει θλίψη να είμαστε 40 άτομα στην απογείωση και να περιμένουμε και κανένας να μη κάνει κοντρόλ κάτω ενώ οι συνθήκες είναι ιδανικές για κοντρόλ.
Όταν ξεκίναγα είμασταν 5-6 σεσημασμένοι ιδρωμένοι που κάθε μέρα με μελτέμι στα αρχαία λιώναμε και βρωμίζαμε και μόλις απογειωνόντουσαν οι πρώτοι κάναμε άλλα 10-30 λεπτά και ανεβαίναμε. Σε όλους οι δάσκαλοί μας σε λίγο καιρό μας άφηναν να πετάμε με όλο και πιο δυνατούς καιρούς ενώ οι συμμαθητές μας περίμεναν μιας και "ήταν δυνατά". Και οι 5-6 πετάμε ακόμα 2-3 είναι κατηγορίας "πιλοταράδων".
Και στο ΣΕΦ και στα αρχαία γίνονται ασφαλείς οι πιλότοι και ίσως οι σχολές θα έπρεπε να το κυνηγήσουν. Αλλά αν ο πιλότος δεν θέλει...
Εξαιρετική προπόνηση να κρατάς το πανί ανοιχτό είναι και οι αναστροφές, ξέρετε από αυτές τις καλοκαιρινές που δεν τις τρυπάς με τίποτα. 1500 μέτρα από το έδαφος συνήθως έχει πλάκα συνειδητά να μένεις στην αναστροφή όπο πιο πολύ μπορείς και ας είναι μάταιο. Άσε που αν την τρυπήσεις νομίζεις ότι πήγες στρατόσφαιρα.
Τέλος μη ξεχνάμε πόσες ωραίες ώρες πτήσης χάνεις αν δεν έχεις γίνει καλός στο κοντρόλ (και προφανώς το παραπέντε θέλει ώρες) και αν πας να απογειωθεις πόσο πιο πολύ κινδυνεύεις. Όπως ο λατρευτός πολεμιστής τσουλούφης μου είχε πει ανοίγοντας μου τα μάτια "μια χαρά είναι ο καιρός, εσείς δεν ξέρετε να απογειώνεστε". Μα τι λέει έχει 20+ χλμ αέρα και δυνατές ριπές? Μόλις έμαθα να απογειώνομαι κάπως καλύτερα, πράγματι ο καιρός σιγά σιγά ήταν μια χαρά 1-2ώρες παραπάνω τη μέρα όσο όσοι δεν έκαναν κοντρόλ περίμεναν να στρώσει και βλέπαμε σόου στην απογείωση με πιλότους να κινδυνεύουν.
Κάποιος είχε γράψει και δεν το βρίσκω ότι οι καλύτεροι graoundhandlers στην Ελλάδα είναι και αυτοί που τόσα χρόνια δεν έχουν ατύχημα.