Ημερομηνία Σάβ Μάιος 03, 2025 3:15 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

G-MACHINE : Paraglider Reserve Practice

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

G-MACHINE : Paraglider Reserve Practice

Δημοσίευσηαπό DUST IN THE WIND » Κυρ Οκτ 16, 2011 10:50 pm

DUST IN THE WIND
EN D

Δημοσ.: 141

Re: G-MACHINE : Paraglider Reserve Practice

Δημοσίευσηαπό dim » Δευτ Οκτ 17, 2011 8:41 am

Ειναι μια ασκηση που ΛΕΠΕΙ από τις Ελληνικές σχολές (τουλαχιστον στην περιοχή Αθήνας), όπως επίσης και το PLF. Οταν θα χρειαστούν τότε θα βαράμε το κεφαλι μας στο τοίχο...... δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι σαν σεμινάριο πάνω στο θέμα?

Γιατι θα πρέπει να μαθαίνουμε το PLF από το internet? (και μετά σου λένε μην κοιτάς τα βιντεάκια, θα τα μάθεις στραβά)

Find what you love and let it kill you - Bukowski
SY1ADR
-------------------------------------
http://vimeo.com/dimitrism
http://youtube.com/dimitrismm
dim
Competition

Δημοσ.: 899

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Δευτ Οκτ 17, 2011 10:33 am

dim οταν ερθεις στο βουνο πες μου να στο μαθω ειναι ευκολο

Competition

Δημοσ.: 1216

Δημοσίευσηαπό MIK » Δευτ Οκτ 17, 2011 11:38 am

Στην Αμφίκλεια το κάναμε μια μέρα στο σχολείο, μπόλικο plf με στρώματα από κάτω φυσικά.

Μετά με κρεμασμένα τα καθίσματά μας σβουριζόμασταν και πετάγαμε τα κανονικά εφεδρικά μας που ούτως ή άλλως θα ανοίγαμε για συντήρηση με στόχο να δούμε αν όντως θα ανοίξουν και αν τα πετάμε σωστά.

Φυσικά τα g που πιάνει το μηχάνημα δεν τα πιάσαμε αλλά μια ζαλάδα, ένα αποπροσανατολισμό ένα τρόμαγμα το ρε παιδί μου το φάγαμε. Σχεδόν όλα άνοιξαν :lol:

Χωρίς να έχω την εμπειρία να συμβουλέψω κανένα εκπαιδευτή θεωρώ ότι όλοι οι μαθητές κάποια στιγμή πρέπει να εκπαιδευτούν και στο plf και στο πέταγμα εφεδρικού ενώ σβουρίζονται.

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Δημοσίευσηαπό Chris Lappas » Δευτ Οκτ 17, 2011 2:30 pm

Θυμάμαι, είχε πέσει πολύ γέλιο εκείνη την μέρα! :lol:

Να επισημάνω και το ακόλουθο βιντεάκι που μου είχε κάνει εντύπωση γιατί το SIV κατέληξε σε εφεδρικό... επίτηδες. :shock:

Το πως επέζησαν τα όργανα, ασύρματος κλπ δεν το ξέρω, όπως δεν ξέρω και το αν το νερό κάνει ζημιά στο parapente. Πάντως σαν ιδέα είναι πολύ καλή, όχι απλά μαθαίνεις πως να βγάλεις το πανί από τα ζόρικα, αλλά και πως να τραβήξεις εφεδρικό σε πραγματικές συνθήκες.

http://www.youtube.com/watch?v=S2U6ubCyJes&feature=youtube_gdata_player

http://www.snowclub.gr
Powder skiing is not a crime!
Chris Lappas
Competition

Δημοσ.: 559

Δημοσίευσηαπό aiva » Δευτ Οκτ 17, 2011 2:54 pm

Πάντως σαν κατασκευή φαίνεται απλή και με χαμηλό κόστος, για έναν καλό σιδερά δεν είναι τίποτα να κάνει μια τέτοια πατέντα.. είναι όμως τόσο χρήσιμο αυτό το εργαλείο?

Πανί μου σύντροφε πιστέ εσύ μονάχα μένεις, αυτή τη ψεύτικη ζωή να μου την εγλυκαίνεις
aiva
EN B

Δημοσ.: 87

Δημοσίευσηαπό Tornado » Δευτ Οκτ 17, 2011 4:36 pm

aiva έγραψε:Πάντως σαν κατασκευή φαίνεται απλή και με χαμηλό κόστος, για έναν καλό σιδερά δεν είναι τίποτα να κάνει μια τέτοια πατέντα.. είναι όμως τόσο χρήσιμο αυτό το εργαλείο?

Eίναι χρήσιμο για τον τσουλούφι,να δοκιμάζει τους επιβάτες του στο διπλό πριν τι πτήση ( ξέρει αυτός ) :) :)

Tornado
EN D

Δημοσ.: 128

Δημοσίευσηαπό DUST IN THE WIND » Πέμ Οκτ 20, 2011 9:35 pm

aiva έγραψε:Πάντως σαν κατασκευή φαίνεται απλή και με χαμηλό κόστος, για έναν καλό σιδερά δεν είναι τίποτα να κάνει μια τέτοια πατέντα.. είναι όμως τόσο χρήσιμο αυτό το εργαλείο?

Η χρησιμότητα της συσκευής G-MACHINE:Paraglider Reserver Practice.
φαίνεται στο παρακάτω video μετά το 1ο λεπτό (πρόσεξε την κατάσταση του πιλότου).
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον συναθλητή-πιλότο ο οποίος ανέβασε στο διαδίκτυο
αυτό το video-ντοκουμέντο και μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε τις συνθήκες που επικρατούν
σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.Του εύχομαι να έχει πάντα Καλή Υγεία και Καλές Πτήσεις.

DUST IN THE WIND
EN D

Δημοσίευσηαπό DUST IN THE WIND » Πέμ Οκτ 20, 2011 9:37 pm

Όλα προγραμματισμένα και ΑΝΕΤΑ.

[youtube]eD-fGUd5d4w&feature=related[/youtube]

DUST IN THE WIND
EN D

Δημοσίευσηαπό aiva » Παρ Οκτ 21, 2011 12:09 pm

DUST IN THE WIND έγραψε:

Η χρησιμότητα της συσκευής G-MACHINE:Paraglider Reserver Practice.
φαίνεται στο παρακάτω video μετά το 1ο λεπτό (πρόσεξε την κατάσταση του πιλότου).
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον συναθλητή-πιλότο ο οποίος ανέβασε στο διαδίκτυο
αυτό το video-ντοκουμέντο και μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε τις συνθήκες που επικρατούν
σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.Του εύχομαι να έχει πάντα Καλή Υγεία και Καλές Πτήσεις.

Τι να πω;
κάθε εκπαίδευση καλή είναι... αλλά για να έχω λιγότερες πιθανότητες να χρησιμοποιήσω το εφεδρικό μου θα προτιμούσα να εξασκηθώ στο να κρατάω το πανί.

[youtube]yyr8HdzCcic&feature=related[/youtube]

Πανί μου σύντροφε πιστέ εσύ μονάχα μένεις, αυτή τη ψεύτικη ζωή να μου την εγλυκαίνεις
aiva
EN B

Δημοσ.: 87

Δημοσίευσηαπό tsouloufis » Παρ Οκτ 21, 2011 12:59 pm

aiva έγραψε: αλλά για να έχω λιγότερες πιθανότητες να χρησιμοποιήσω το εφεδρικό μου θα προτιμούσα να εξασκηθώ στο να κρατάω το πανί.

Και πως θα μάθω να κραταω το πανί ?
Κανοντας οσες περισσότερες πτήσεις μπορώ , και όταν είμαι στην απογείωση και έχει πολύ αέρα δεν κάθομαι να πίνω καφέ με τις ώρες περιμένοντας να πέσει η ένταση χαζεύοντας 2-3 καμένους που πετανε με αλλά πάω στο χωράφι και λιώνω στα επίγεια .

Competition

Δημοσ.: 1216

Δημοσίευσηαπό Chris Lappas » Παρ Οκτ 21, 2011 1:56 pm

aiva έγραψε:[youtube]yyr8HdzCcic&feature=related[/youtube]

Υπήνεμος πετάει;

http://www.snowclub.gr
Powder skiing is not a crime!
Chris Lappas
Competition

Δημοσ.: 559

Δημοσίευσηαπό MIK » Παρ Οκτ 21, 2011 7:41 pm

Χρήστος Λάππας έγραψε:Υπήνεμος πετάει;

Δες πως τον ξεσέρνει το θερμικό. Πιθανότατα στην αρχή του βίντεο είναι στα ροτόρια από τα βράχια χωρίς να μπορούμε να ξέρουμε πόσο αέρα έχει. Πιθανότατα έχει αρκετό. Σε όλα το βίντεο όμως βλέπουμε πολύ δυνατά θερμικά τα οποία από μόνα τους είναι ικανά για μπόλικο γλέντι.

Ψάχνω να δω μήπως κάποιο από τα σύννεφα είναι wave αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Αν όντως είναι υπήνεμος που στο διάολο διάλεξε να πάει να προσγειωθεί μετά?

tsouloufis έγραψε:Και πως θα μάθω να κραταω το πανί ?
Κανοντας οσες περισσότερες πτήσεις μπορώ , και όταν είμαι στην απογείωση και έχει πολύ αέρα δεν κάθομαι να πίνω καφέ με τις ώρες περιμένοντας να πέσει η ένταση χαζεύοντας 2-3 καμένους που πετανε με αλλά πάω στο χωράφι και λιώνω στα επίγεια .

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον λατρευτό πολεμιστή Δημήτρη μιας και εμένα με πιάνει θλίψη να είμαστε 40 άτομα στην απογείωση και να περιμένουμε και κανένας να μη κάνει κοντρόλ κάτω ενώ οι συνθήκες είναι ιδανικές για κοντρόλ.

Όταν ξεκίναγα είμασταν 5-6 σεσημασμένοι ιδρωμένοι που κάθε μέρα με μελτέμι στα αρχαία λιώναμε και βρωμίζαμε και μόλις απογειωνόντουσαν οι πρώτοι κάναμε άλλα 10-30 λεπτά και ανεβαίναμε. Σε όλους οι δάσκαλοί μας σε λίγο καιρό μας άφηναν να πετάμε με όλο και πιο δυνατούς καιρούς ενώ οι συμμαθητές μας περίμεναν μιας και "ήταν δυνατά". Και οι 5-6 πετάμε ακόμα 2-3 είναι κατηγορίας "πιλοταράδων".

Και στο ΣΕΦ και στα αρχαία γίνονται ασφαλείς οι πιλότοι και ίσως οι σχολές θα έπρεπε να το κυνηγήσουν. Αλλά αν ο πιλότος δεν θέλει...

Εξαιρετική προπόνηση να κρατάς το πανί ανοιχτό είναι και οι αναστροφές, ξέρετε από αυτές τις καλοκαιρινές που δεν τις τρυπάς με τίποτα. 1500 μέτρα από το έδαφος συνήθως έχει πλάκα συνειδητά να μένεις στην αναστροφή όπο πιο πολύ μπορείς και ας είναι μάταιο. Άσε που αν την τρυπήσεις νομίζεις ότι πήγες στρατόσφαιρα.

Τέλος μη ξεχνάμε πόσες ωραίες ώρες πτήσης χάνεις αν δεν έχεις γίνει καλός στο κοντρόλ (και προφανώς το παραπέντε θέλει ώρες) και αν πας να απογειωθεις πόσο πιο πολύ κινδυνεύεις. Όπως ο λατρευτός πολεμιστής τσουλούφης μου είχε πει ανοίγοντας μου τα μάτια "μια χαρά είναι ο καιρός, εσείς δεν ξέρετε να απογειώνεστε". Μα τι λέει έχει 20+ χλμ αέρα και δυνατές ριπές? Μόλις έμαθα να απογειώνομαι κάπως καλύτερα, πράγματι ο καιρός σιγά σιγά ήταν μια χαρά 1-2ώρες παραπάνω τη μέρα όσο όσοι δεν έκαναν κοντρόλ περίμεναν να στρώσει και βλέπαμε σόου στην απογείωση με πιλότους να κινδυνεύουν.

Κάποιος είχε γράψει και δεν το βρίσκω ότι οι καλύτεροι graoundhandlers στην Ελλάδα είναι και αυτοί που τόσα χρόνια δεν έχουν ατύχημα.

SUNSET TEAM ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 150KV
MIK
Competition

Δημοσ.: 1645

Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες