Ημερομηνία Κυρ Μάιος 04, 2025 3:59 pm
Text Size
Αρχική Κοινότητας Γενική Συζήτηση Συζητήσεις

Συζητήσεις

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα - Κατηγορίες

Θέματα γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τον χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς.

Συντονιστής: Moderators

Re: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα - Κατηγορίες

Δημοσίευσηαπό fly_db » Πέμ Αύγ 03, 2006 12:44 pm

Αφού λοιπών όλοι έχουμε και από μία άποψη την οποία καλούμαστε κατά καιρούς να εκφράζουμε δημοσίως και ανευθυνο-υπευθύνως ας δώσω και εγώ τη δικιά μου όπως αυτή φαίνεται κάτω από το πρίσμα του πιλότου που αναφέρει ο andred , του πιλότου δηλαδή που δεν συμμετέχει όλες τις ημέρες στα task, αλλά σε όσα αυτός επιλέγει και του πιλότου που άλλοτε παίρνει το Dmin και άλλοτε τσιμπάει και κανα-δυό πυλώνες.

Εγώ με τι δικιά μου μικρή πείρα και τις λίγες συμμετοχές μου σε αγώνες πιστέυω ότι :

-Οι αγώνες της πρώτης κατηγορίας δεν έχουν σαν σκοπό να κινδυνέψουν οι πιλότοι αλλά να ανταγωνισθούν κάτω από πιο δύσκολες( Όχι
επικίνδυνες) συνθήκες από την Β’

- Κριτήριο για την πραγματοποίηση ενός task πρέπει να είναι η ασφάλεια και του τελευταίου πιλότου που συμμετέχει στην ανάλογη κατηγορία.

- Ο ανταγωνισμός είτε αυτός είναι στην Α είτε στην Β μας ωθεί κάθε φορά να κάνουμε και κάτι παραπάνω από ότι συνήθως κάνουμε.
Αυτό το κάτι λοιπόν, είναι αυτό που μας κάνει και πιο έμπειρους άρα και πιο ασφαλείς.

- Η Β κατηγορία θα πρέπει να έχει σαν σκοπό να προετοιμάσει τους πιλότους να ενταχθούν πιο καλά στην Α’ μαθαίνοντας τους βασικά πράγματα όχι για τη πτήση αλλά για τη λειτουργία του αγώνα (τα είδη, τα task, το GPS κλπ)

- Το fun της όλης υπόθεσης δεν νομίζω να αλλάζει στην Α η στην Β κατηγορία είναι στο χέρι του κάθε πιλότου να ευχαριστηθεί τη πτήση του ή όχι. Κανείς δεν υποχρεώνει κανέναν να πετάξει (εγώ δεν πέταξα στο δεύτερο task του Κιθαιρώνα) ούτε την ώρα που θα απογειωθεί, ούτε καν την διαδρομή που θα επιλέξει για να πάει από το σημείο Α στο Β και μετά στο Γ.

- Είμαι σύμφωνος και εγώ με τους Fun αγώνες, μου αρέσουν και μένα και συμμετέχω όταν μπορώ μιας και τέτοιοι αγώνες υπήρξαν και υπάρχουν (beach party στο Βράχο και Λευκάδα air festival) άρα δεν βρίσκω τον λόγω να προσθέτουμε έναν ακόμα ανάμεσα σε μία επίσημη διοργάνωση με όποιο κόστος αυτό θα επιφέρει (οι αθλητικές διοργανώσεις φαντάζομαι οι fun όχι)

Τελειώνοντας με βρίσκει σύμφωνο η πρόταση του achim να συμμετέχουν όλοι στην ίδια κατηγορία αλλάζοντας τα κριτήρια βαθμολογίας ανάλογα με την εμπειρία των πιλότων και να δίνοντας κίνητρα για τη συμμετοχή περισσότερων νέων πιλότων

Όσο για τη μικρή συμμετοχή στη β΄ κατηγορία η προσωπική μου άποψη είναι ότι στη διοργάνωση του Κιθαιρώνα βασικό ρόλο συντέλεσε το γεγονός της κακοκαιρίας καθώς και η λάθος επιλογή να γίνει σε έξι ημέρες και όχι το τελευταίο τριήμερο.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός τις παρουσίας σε αγώνες των εκπαιδευτών αλλά όχι και των μαθητών τους. Αλήθεια ο Διονύσης και ο Γιώργος πόσους μαθητές βγάζουν κάθε χρόνο; Πόσοι από αυτούς έρχονται σε αγώνες ; Τελικά επειδή όλα είναι θέμα παιδείας, τους μαθητές όπως τους εκπαιδεύουμε (εκπαιδευτές και σωματεία) έτσι αυτοί πράττουνε.

fly_db
EN A

Δημοσ.: 4

Δημοσίευσηαπό andread » Πέμ Αύγ 03, 2006 12:52 pm

Με βάση τα όσα έχουν γραφτεί νομίζω είναι ξεκάθαρες οι απόψεις του καθένα που έχει πάρει μέρος ως τώρα σε αυτή τη συζήτηση. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι μια συζήτηση μεταξύ φίλων.

Έμεις οι 4-5 θα μπορούσαμε να χαλάσουμε πολύ σάλιο ξανα-αναλυοντας τις απόψεις μας αλλά το ενδιαφέρον θα ήταν να γράψουν και όσοι άλλοι έχουν συγκεκριμένη άποψη για το θέμα.

Οπότε κάνω την αρχή και σωπαίνω δίνοντας το βήμα σε αυτούς που δεν έχουν ακουστεί.

andread
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 725

Δημοσίευσηαπό guru » Πέμ Αύγ 03, 2006 1:10 pm

Συγχωρήστε με, ο τίτλος του ποστ είναι Πρωτάθλημα, αλλά oι περισσότεροι αναφέρονται σε κάτι άλλο.

Τελευταία επεξεργασία απο guru την Πέμ Αύγ 03, 2006 1:15 pm, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.
guru
Competition

Δημοσ.: 537

Δημοσίευσηαπό franky » Πέμ Αύγ 03, 2006 1:11 pm

Κατά την ταπεινή μου άποψη νομίζω ότι έχουμε μπερδέψει τα αυγά και τα καλάθια. Το πρωτάθλημα και οι Πανελλήνιοι Αγώνες είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά τους και απευθύνονται σε όποιον κάνει αθλητισμό και ιδιαίτερα πρωταθλητισμό. Για το λόγο αυτό επιδοτούνται και οι διάφορες Ομοσπονδίες και σύλλογοι από τη ΓΓΑ, με σκοπό τη δημιουργία αθλητικών τμημάτων, την εκπαίδευση αθλητών και τη βελτίωση του αθλητικού επιπέδου. Αυτό είναι ανεξάρτητο από το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται ένα άθλημα στην Ελλάδα. Γι’ αυτό άλλωστε γίνονται και οι προσπάθειες, ώστε το επίπεδο να βελτιωθεί.

Όποιος δεν έχει αθλητικό προσανατολισμό αλλά θέλει να κάνει πλάκα, να περνάει καλά και χαλαρά, να πετάει ή να μην πετάει κατά το δοκούν και τη διάθεση και όλα τα λοιπά, πιστεύω ότι δεν έχει καμία δουλειά στο πρωτάθλημα. Και αυτό δεν έχει να κάνει τίποτα με το αν έχουμ 1, 2 ή 100 κατηγορίες.

Εγώ είμαι μαζί σας για διασκέδαση και πλάκα. Αλλά τότε ας πάμε στα διάφορα happenings όπως της Λευκάδας, ας διοργανώνουμε τασκ δικά μας όποτε βρισκόμαστε στο βουνό, ας φτιάξουμε δικές μας ομάδες για ανταγωνισμό αν θέλουμε και ας πληρώνει ο χαμένος τα σουβλάκια και τις μπύρες το βράδυ ή ας κάνουμε ότι άλλο θέλετε. Ας άφήσουμε όμως το πρωτάθλημα έξω απ’ αυτό και ας το αφήσουμε σ’ αυτούς που έχουν τη θέληση και τη διάθεση να συμμετάσχουν σ’ αυτό γι’ αυτό που είναι, για την αθλητική συμμετοχή, τον ανταγωνισμό και τον πρωταθλητισμό· με όση επιτυχία ή επίπεδο έχουν ή διαθέτουν. Και αν κάποιος από εμάς αισθανθεί κάποια στιγμή ότι μπορεί ή θέλει να συμετάσχει σε ένα ή περισσότερα τασκ του πρωταθλήματος είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε ευπρόσδεκτοι από τους αθλητές που θα συμμετέχουν σ’ αυτό.

franky
EN A

Δημοσ.: 30

Δημοσίευσηαπό skipper » Πέμ Αύγ 03, 2006 4:12 pm

Franky έχεις δίκιο…
Δεν χρειάζεται η συνδρομή της ομοσπονδίας ή οποιασδήποτε επίσημης αρχής για να διοργανώσουμε δικούς μας αγώνες και να περνάμε καλά. Άλλωστε τα σωματεία στα οποία ανήκουμε (και) για αυτό το λόγο δεν δημιουργήθηκαν;
Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε πολλές ιδέες για την διοργάνωση, τοπικού χαρακτήρα, αγώνων πτήσεων που σαν σκοπό θα έχουν την διασκέδαση μας, την ανταλλαγή εμπειριών από τους παλαιότερους προς τους νεότερους, και γενικώς για όλους εκείνους τους λόγους που έχουν αναφερθεί παραπάνω.
Ο αγώνας όμως είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό. Ως κύριο χαρακτηριστικό και στόχος του είναι η διαφοροποίηση των αγωνιζομένων, η ανάδειξη του καλυτέρου. Η απόκτηση εμπειρίας, η διαρκής αναζήτηση – κατάκτηση όλων των παραγόντων εκείνων που θα μας καταστήσουν ικανούς να αντιμετωπίσουμε και να διεκδικήσουμε την πρωτιά από τον πρώτο είναι τα παράγωγα αυτού. Ας μη το ξεχνάμε αυτό.
Κατά το Μείζον Ελληνικό Λεξικό η ετυμολογία της λέξης Αγώνας είναι:
ο) ουσ. (Κ αγών, -ώνος) κάθε έντονη προσπάθεια για την αντιμετώπιση δυσχερειών, την επικράτηση επί αντιπάλων ή την επιτυχία κάποιου σκοπού: σ' όλα τα κλίματα, σ' όλα τα πλάτη, αγώνας για το ψωμί και το αλάτι (Κ. Καρυωτάκης) | διαγωνισμός | αθλητική άμιλλα: στο δρόμο και στο πάλεμα και στο λιθάρι, στων ευγενών αγώνων, λάμψε την ορμή (Κ. Παλαμάς) | (ειδ.) Αγώνας, η εθνεγερσία του 1821
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι ο μόνος, αμεσότερος και ο επίσημος τρόπος για την κατάταξη των αθλητών. Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι η διενέργεια ενός αριθμού αγώνων, με ίσους όρους προς όλους τους αθλητές, λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια των αγωνιζομένων και την ακεραιότητα των αποτελεσμάτων. Κρατώντας το επίπεδο των αγώνων (βαθμό δυσκολίας, χιλιόμετρα, τοποθεσία διενεργείας αγώνα, πλήθος αγωνιζομένων και εμπειρία τους) σταθερά και εάν θέλετε διαρκώς αυξανόμενα, αυτό που κυρίως θα καταφέρουμε είναι η δημιουργία ενός ενδιαφέροντος πρωταθλήματος. Κρατώντας επομένως το επίπεδο των αγώνων σταθερό, την “ευθύνη” ή την επιλογή για την συμμετοχή ή όχι σε αυτούς την έχει πλέον ο αγωνιζόμενος και μόνο αυτός.
Η άποψη ότι τα τασκ των αγώνων θα πρέπει να καθορίζονται με βάση τον λιγότερο έμπειρο πιλότο δεν είναι επαρκείς. Η διοργανώτρια αρχή δεν μπορεί να είναι σε θέση (και ούτε είναι η δουλεία της αυτή) να γνωρίζει στοιχεία για όλους τους πιλότους. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να θέτει ελάχιστα όρια συμμετοχής στους αγώνες, με βάση την αποδεδειγμένη εμπειρία, για παράδειγμα το δίπλωμα του πιλότου (ΠΠ, ή ΠΛ).
Για να διασφαλίσουμε όμως το ελάχιστο επίπεδο αλλά και ικανό αριθμό πιλότων για την διενέργεια αγώνων Α’ κατηγορίας θα πρέπει να έχουμε δημιουργήσει διαδικασίες “μύησης” νέων ή μη πιλότων με τρόπο ίσως πιο άμεσο.
Μια ιδέα θα ήταν να καταργηθεί η Β’ κατηγορία από τους αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και αντί αυτών να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση σε αγώνες τοπικού χαρακτήρα με πιο “χαλαρή” διάθεση όσο αφορά την κατάταξη, τον βαθμό δυσκολίας του τασκ, αλλά όμως με αυστηρή την τήρηση των κανόνων που διέπουν την Α’ κατηγορία, ή αν θέλετε με την διεξαγωγή αγώνων κλιμακωτής δυσκολίας, με στόχο, για αυτόν που το επιθυμεί, να καταλήξει μετά από κάποιους αγώνες στην Α’ κατηγορία, και σε αυτόν που δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο την απόλαυση μια πτήσης με κάποιες απαιτήσεις αλλά χωρίς πίεση.
Στόχος μας πιστεύω θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που θα θέλουμε όλοι μας να πετάμε και όχι να αποφεύγουμε.
Καλές πτήσεις

skipper
EN A

Δημοσ.: 11

Δημοσίευσηαπό badder » Πέμ Αύγ 03, 2006 5:51 pm

Πολύ σωστά όλα όσα λένε οι Franky και Skipper αλλά υπάρχουν και κάποιες δυσκολίες.

Συμφωνώ ότι θα μπορούσαμε όσοι θέλουμε να κάνουμε χαλαρό αγώνα να βρισκόμαστε μεταξύ μας και να το κάνουμε εξωθεσμικά. Δεν θα έχει επιτυχία όμως. Γιατί δεν θα είναι Πανελλήνια συνάντηση να έρθει κόσμος και φίλοι από όλη την Ελλάδα. Και αυτό θα το καταλάβετε όταν θα κάνετε καλούς φίλους σε όλη την Ελλάδα από το παραπέντε.

Δεν θα έχεις οργάνωση αγώνα από κάποιον για τα gps κτλ. Και αυτό το χρειάζεσαι.

Δεν θα έχεις το ερέθισμα να ταξιδέψεις για να παρακολουθήσεις την εξέλιξη του αγώνα της Α' που αν και δεν συμμετέχεις θές να παρακολουθήσεις τι γίνεται από κοντά... Και δεν θα συναντήσεις όλο το κόσμο από κοντά.

Και τέλος δεν θα δώσεις στο σωματείο σου τις συμμετοχές που χρειάζεται.

Όπως και να έχει η ιδέα τοπικών αγώνων είναι πολύ καλή και εφικτή (σύντομα θα έχουμε νέα). Αλλά δεν είναι το ίδιο με μια πανελλήνια συνάντηση. Εκεί έχεις πολύ περισσότερα να δεις και να κάνεις.

Η απλούστερη λύση είναι η σωστή.
badder
Διαχειριστής||Διαχειρίστρια

Δημοσ.: 2712

Δημοσίευσηαπό freedom » Σάβ Αύγ 05, 2006 12:31 pm

Προς φίλο Fly db

Όσο αφορά τους μαθητές που στέλνω στο πρωτάθλημα δες τα τελευταία 15 χρόνια ποιοι είναι πρωταθλητές Ελλάδος και πόσοι είναι στην δεκάδα του πρωταθλήματος κάθε χρονιά και θα καταλάβεις , και αυτό στο λεω με κέφι ,και όχι για να στην πω σε καμία περίπτωση. (Φέτος το 48% του πρωταθλήματος το αποτελούσαν πιλότοι της Freedom)
Τα τελευταία 3 χρόνια δεν ωθώ τους μαθητές μου να λάβουν μέρος στο Ελληνικό πρωτάθλημα αυτό είναι αλήθεια . ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ????
Εάν εσύ είσαι σε ένα μέρος και δεν περνάς καλά, θα με καλούσες να έρθω και εγώ ?? Με την κοινή λογική ΟΧΙ. Γιατί να έρθουν μαθητές στους αγώνες???? Για να είναι οι βαστάζοι μου ?? Είναι φιλόξενο το περιβάλλον για τους νέους πιλότους?? Τους δίνει κανείς σημασία??
Εσύ θα έστελνες νέο αθλητή σου σε αγώνες χωρίς ασθενοφόρο ,γιατρό άμεση διάσωση και καλή επικοινωνία , με φιλότιμους αλλά ανίκανους διοργανωτές ,μάλλον όχι. Και από θέμα αξιοπρέπειας να το δεις στην Β κατηγόρια συμμετέχουν 2 έως 5 πιλότοι κάθε φορά , εγώ θα ντρεπόμουν να πάρω το δεύτερο κύπελλο χωρίς να υπάρχει τρίτος συναθλητής , και μην νομίζεις ότι όλα αυτά δεν έχουν συμβεί.
Εάν ποτέ υπάρξει πρωτάθλημα ενιαίο και έχω εγγυήσεις για την σοβαρότητα και υπευθυνότητα της διοργάνωσης τότε μπορεί να στείλουμε σαν Freedom team 20 με 30 νέους πιλότους μέχρι τότε …..???
Μην νομίζεις ότι δεν μας απασχολεί το θέμα όλους μας, στην τελευταία συνάντηση που είχαμε στις Πλαταιές 20/7/06 όλη η Freedom απ όλη την Ελλάδα αυτό ήταν το κύριο θέμα συζήτησης που μας πήρε μέχρι αργά. Οι προβληματισμοί μας είναι κοινοί και με τους No Borders και με τις άλλες σχολές.
Το συμπέρασμα από όλους μας είναι κάντε σωστούς αγώνες και εμείς θα είμαστε εκεί, οσο αυτό δεν συμβαίνει μας βλέπω φιλοξενούμενους στα γύρω κρατίδια.

O Skiper είναι μαθητής μου και έχει μια εμπειρία 2 ετών στο χώρο , διάβασε τις απόψεις ενός αρχάριου ,και σύγκρινε τες με τις απόψεις οποίου διοικητικού στελέχους θέλεις απο όλη την Ελλάδα.
Και βγάλε τα συμπεράσματα σου.
Για τους κακούς αγώνες του παρελθόντος το σύστημα έκρυβε τις αδυναμίες του ρίχνοντας το φταίξιμο στους έμπορους στους μισθοφόρους πιλότους στους κακούς πιλότους,,,, σήμερα ποιος φταιει??? Ο Κοκκαλης??

ΜΦΧ
Διονύσης
Τeam Freedom

freedom
Competition

Δημοσ.: 295

Δημοσίευσηαπό cleo » Κυρ Αύγ 06, 2006 2:23 am

Συμφωνούμε Διονύση ότι ο νέος κόσμος που έρχεται στο βουνό έχει διαφορετική αντίληψη για τα πράγματα και καλό είναι επιτέλους να έρθει μια ανανέωση και ένας φρέσκος αέρας από όποια κατεύθυνση κι αν είναι! Ευτυχώς οι άπειροι στο παραπέντε είναι κατά τα άλλα ολοκληρωμένες προσωπικότητες και με τις δικές τους αντιλήψεις. Δεν αποτελεί ο νέος κόσμος φερέφωνα των παλαιών και έμπειρων αλλά που έχουν δει τη σαπίλα των περασμένων (δυστυχώς όχι ξεχασμένων) χρόνων με τις σκουριασμένες αντιλήψεις και τις κλίκες που τρωγώντουσαν στο ίδιο βουνό.

Πολύ χαίρομαι που βλέπω πολλούς αξιόλογους ανθρώπους όπως ο skipper που αναφέρθηκε πιο πάνω, όπως ο orck,ο Μάκης, όπως η Αλεξία και ο Ντίνος (νομίζω επίσης δικοί σου μαθητές), όπως η Μαίρη και ο Νίκος από τη Θεσσαλονίκη, που με την ευκαιρία θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και από εδώ, που έχουν όρεξη και θυσιάζουν την πτήση τους για να βρεθούν εθελοντικά σε όποια διαργάνωση. Αυτών των παιδιών την διάθεση και την ενέργεια ας είχαν όσοι ασχολούνται με τις εκάστοτε διοργανώσεις και οι αγώνες θα γινόντουσαν όπως όλοι ονειρευόμαστε.

Με τέτοιους ανθρώπους πώς να μη δούμε να έρχεται ένα λαμπρό (αγωνιστικό) μέλλον;

cleo
EN D

Δημοσ.: 141

Δημοσίευσηαπό freedom » Κυρ Αύγ 06, 2006 12:36 pm

Πιστεψε με για αυτα τα παιδι ειμαι σιγουρος οτι θα φερουν εναν αλον αερα στο χωρο.

freedom
Competition

Δημοσ.: 295

Προηγούμενη

Επιστροφή στην Συζητήσεις

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες